Sorunda aslında uyandırılmak da değil tv yi bozdun düzelt biz tv izleyeceğiz demeleri . Ben de sabah bakalım dedim hem ben anlamam dedim. Olmadı eşimi çağrırız o bakar dedim . Yani uykuları kaçmış anladım ama ibadet sohbette olabilirdi suçlanırcasına uykudan uyandırılmak hoş değildi . Bozsam bile insan evladına kızamazki bu sebepten...Burada herkes demek ki gecenin üçünde eve gelen misafiri uykusundan uyandırıp rahatsız edebilecek görgüdeymis vay be
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, ben sadece o nokta ile ilgili yorum yapacağım.. Bi dizide tamamen iki kişi arasındaki bir diyaloğa denk gelmiştim, bi kadın çocuğu için yaptığı ve yapacağı fedakarlıkları sıralıyor. Adam da diyor ki ve ileride bunu hep çocuğunun yüzüne vuracaksın dimi benim sayemde diye. Her defasında bunu hatırlamasına sebep olacaksın hep bi minnet hissedecek sana diye.. Bu psikoloji maalesef günümüzde çoğu anne baba’da var. Evlat olarak zaten yapmamız gereken şeyler var, bakınız dinimizde bile; kardeşe zekat verilebilir ama anne babaya verilemez. Neden? Çünkü onlara zaten bakmak zorundayız.. Her neyse, siz ailenizden birşey talep etmeyin, ihtiyaçlarınızı başka şekilde karşılayın madem. Bugün insanın kendi babası bunları diyorsa, el ne demez?..Merhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
Çalışıyorum. Eşimle gelirimiz aileminkinden iyi. Ama onlar da kötü değiller, orta diyelim. Evlenirken yatak odası takımımı almak istediler, gelenek dediler. Tamam dedim. Zorlanacaklarını düşünsem asla müsade etmezdim. Zorlanacak olsalar kızım yapamıyoruz derlerdi onlar da. Bazı aile ilişkiler o kadar garip ki anlamakta zorluk çekiyorum. İletişim eksikliğinden bunlar hep. Siz durumu iyi olmayan ailenizin kredi çekip almasına göz yummuşsunuz onlar da durumumuz yok alamayız dememiş. Her şey olup bittikten sonra yüzüne vurmayı, ısıtıp ısıtıp önüne getirmeyi çok çirkin buluyorum. Erzak istemiyorsanız bunu da söylemelisiniz ailenize. Neden konuşamıyorsunuz ki bunları?
Biz seni okuttuk lafları ise çok saçma. Her ebeveyn dünyaya getirdiği çocuğunu okutmak zorunda elbette. Okutmayadabilirlerdi evet ama okutmuş olmaları ömür boyu onları finanse etmenizi gerektirmez. Karşılık beklenerek yapılacak şey değil bu.
Tv için gece uyandırma kısmına yorum yapmak istemiyorum, herkes kendi aile ilişkileri ve karakteri doğrultusunda yorum yapıyor. Ben annemin ya da babamın gece ben uyurken böyle bir şey için beni uyandırdığını asla düşünemiyorum. İmkansız. Ama bu benim ailem tabi.
Aileniz belli ki maddi olarak zor durumda ve sizden bir şeyler bekliyorlar. Sizin için yaptıkları masrafları da göz önünde bulundururak toplu para yardımı yapabilirsiniz. Belki içleri soğur biraz.
Zaten kendiniz almalısınızBenim kredi çekecek gücüm yoktu . Çeyizimi kredi çekerek almıştım eşimin parmağına takılan yüzük de dahil kendim aldım
Meslek sahibi olmasam çok zordu o kdr yükün altına girmekZaten kendiniz almalısınız
okutmak kısmı evet ama evlendirmek zorunda değiller.hiç mi gün görmesin bu insanlar evlenecek olan çiftler bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar aileler en fazla bir iki takı takar hatıra olsun diye benceBir çocuğu okutmak da evlendirmek de bana göre ailenin yapması gereken temel yükümlülüklerdir. Yani bunun aksi bana uymuyor. Madem öyle o zaman çocuk dünyaya getirmeyeceksin, bahşeder gibi böyle karşılıklı alışveriş şeklinde konuşmalar çok çirkin. Ben sizin yerinizde olsam ailemle daha az bir araya gelmeye çalışırım ve bu erzak vs muhabbetini doğuracak şeyleri kabul etmem.
Elinden gelenı yapmış aılenız.Ben aılenızı haklı gordum.Bencede market vs yapmanız gerek .Ellerıde darmış.Yınede her seyınızde yanınızda olmuşlar.Merhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
Herkes imkanı dahilinde yapar zaten. Kendini zorlayarak imkanların çok üstünde yapılan başka şeydir. Ne çok seviyorsunuz şöyle yorumlara illa muhalif olacam diye cevap yazmayıokutmak kısmı evet ama evlendirmek zorunda değiller.hiç mi gün görmesin bu insanlar evlenecek olan çiftler bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar aileler en fazla bir iki takı takar hatıra olsun diye bence
katılmadığıma ya da katıldığıma dair konulara yorum yaparım.sitenin amacı bu zaten neden rahatsız olduysanız artıkHerkes imkanı dahilinde yapar zaten. Kendini zorlayarak imkanların çok üstünde yapılan başka şeydir. Ne çok seviyorsunuz şöyle yorumlara illa muhalif olacam diye cevap yazmayı
Demek ki ailenizin bu davranışı yeni değil onları öyle kabul edeceksiniz değiştiremezsiniz, gidip gelmeleri azaltabilirsiniz, yatıya KV gidebilirsiniz, gündüz torunlarını görsünler diye birkaç saatliğine götürebilirsiniz ya da özlediklerinde size gelmelerini isteye bilirsiniz.Keşke Ailem de bana kıyAmasa meSela sizin annemiz klozete yanlışlıkla peçete attığınız için size adi diyor mu dermi . Benim annem dedi evinde misafirken dedi . Çok büyük bir hata dimi . KuZum evladım bunu yapma demek varken . Ben annemden aşırı sevdi görmedim ama Kızımı sevgi ile büyütebilirim inş
Kendi parani kendin kazaniyosun. Ben olsam o kadar kotuyse durumlari yatak odasida aldirmazdim. Esimede derdim senin ailende almak zorunda degil diye. Kendiniz 1 yatak 1 koltuk alabilirdiniz. Insallah esinin ve ailesinin senin aileni ezmesine izin vermiyosundur. Erzak parasi istemeleri tuhaf olmus gercekten ama. Bisey alabilecek paranin olmamasi cok zor ve yapilacak biseyde olmuyor. Oraya gittiginde marketlik pazarlik biseyler alabilirsin bencede.Merhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
Eşinizde size hesap vermeden aynı şeyi yapsa hoşunuza gider miydi peki?Durumları olmadığını bildiğiniz halde gerçekten yeteri kadar yardım yapmıyorsanız hoş değil bunu söylemem gerekir.
Atanan pek çok arkadaşım 2. El eşyalarla kendi kendilerine borçlanarak ev dizdiler.
Babanız sizi borca sokmak yerine hep kendi borçlanmayı tercih etmiş.
Aileler büyüyene dek ellerinden geleni yapıyor.
Elimiz iş tuttuğunda biz elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum.
Durumları olsaydı neyse.
Ama yok demissiniz.
Ailem sıkıntı çekerken ben rahat yaşayamam asla.. Beni meslek sahibi yapan ailemken onlara yaptığım yardım için eşime zaten hesap vermem.
Eşinizde size hesap vermeden aynı şeyi yapsa hoşunuza gider miydi peki?
tek evladım var herşeyden çok seviyorum maddi manevi her türlü fedakarlığı yapıyorum yapacağımda okulları bitene dek .Ama ben de yaşlanınca gelirim azalınca çocuğumdan çekinmeden para isteyebilmeliyim ya da beni doktora götür diyebilmeliyim .ben ömrümün en güzel gençlik yıllarını çocuğum için seve seve harcarsam ödevlerini yaptırırsam hastalıklarında sabahlarsam başında.ben yaşlanınca da aynını beklerim .sadece vatanın milletin iyi yetişmiş evlada ihtiyacı yok benim de var yaşlanıncaBen de ailenize hak verdim ve üzüldüm. Memur kızına borçla ev açmak, yatak odası almak, erzak yollamak... ve durumlari iyi değil. Bence onlar sizin düşüncesiz davrandığını düşünüyorlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?