sizi yalnız bırakmakla tehdit edip sömürmüşler resmen üzüldüm.ben katıyımdır bu gibi durumlarda elim açıktır hediye almayı çok severim yakınlarıma ama asla kredi altın vs. vermem.insan tek başına da eşsiz de anne babasız da yaşayabilmeli bu psikoloji de olmalı.öyle yetiştirilmeliyiz avrupalılar gibi ezilmemek için.Ben sizi anlıyorum. Senelerce beni de kardeşlerimi hiçbir şeye muhtaç etmediler gözümüz birşeyde kalmadı. Okudum ben de iş güç sahibi oldum. Kardeşlerim harcattı durdu tükendiler, onlar borç yaptırdıkça ödedim. Kaç kere ödedim bilmiyorum. Kaç kere sıfırladım bilmem. Öyle garip öyle yalnız öyle kötü zamanlar geçirdim ki kimseden beş kuruş istemedim gittim kredi kullandım, yuvam dağılmış düzen kurmaya çalışıyorum kredi çekmeye giderken biraz fazla çek bize de ver dediler! Biraz toparlar gibi oldum kendilerine çektiğim krediyi de ödüyorum borçlar azalıyor biliyorlar ya, bu sefer de sen çek biz öderiz dediler gittim kredi aldım ödemediler. Elim boş gitmem ne yapsam ne alsam yaranamadım. 100 çeşit alayım 101. Neden yok diye hep sorulur. En son ben de patladım. İnsanlar eleştirirken çok acımasız eleştiriyor. Evet anne babamız sofradaki ortaklarımız. Ama ben onlara yetişemiyorum, kardeşlerim onları tüketti onlar da beni tüketecek ve çok yoruldum. Artık bırakın ben de kendime bir gün ağlayım dedim. Bir kuruş isteyecek kimsem yok yalnızım, ama yapmayınca kötüyüz işte!
çok haklısınız kimsenin evinde kalmayı sevmem.ama velhasıl kaldım ister anne baba olsun ister akraba hısım arkadaş elim kolum dolu giderim o eve.1 gün o evde yersem ertesi gün yemeğe çıkarırım başka şehirdeysem evimden uzak.hem gezeyim hem vaktini çalayım ev sahibinin rahatını bozayım hem de beş kuruş harcamadan yiyeyim içeyim.böyle misafiri kimse sevmez istemezBen ailemin evine her gittiğimde,belirli bir para ayırıyorum.haftalık alışveriş yapıyorum kaldığım süre boyunca. Sebze,meyve,et vsvsv dolduruyorum haftalık. Ben ailene hak verdim. Elde yok avuçta yok. Onlar iki kişi bir ekmek bir çorba idare ederler. Ama çocuğun ve sen varsın.o nedenle gittiğinde haftalık matket alışverişi için para ayarlayabilirsin.
Bazı insanların sorunu şu, her anne babayı kendi anne babaları gibi şefkatli ve sevgi dolu ebeveynler zannediyorlar. Hemen “aaa ama onlar anne baba tepene de s.çsalar ses çıkarmayacaksın” modundalar. Bu kadın hangi imkanlarla okudu acaba, okurken almak zorunda olduğu kyk kredisini mi ödeyerek atıldı hayata ya da etrafındaki kimseden beş kuruş fayda yoktu da çorabına kadar kendisi mi aldı evlenirken... çok tekdüze bakıyorsunuz üzülüyorum. İyi aile ilişkilerine sahip olanlar devamlı borçlu hissettirilen çocukları hiçbir zaman anlayamaz. Konu sahibi sen de üzülme burada senin vicdanına oynanmaya çalışılmış epey ama. Herkesin şartları farklı aile dinamiği farklı. Kimi baba vardır sırtında taşırsın hakkı ödenmez kimi baba vardır kan bağından ötürü katlanırsın varlığına. O şartlar içerisinde değerlendirmeli herkesin durumu. Ailen maddi olarak sıkıştıklarını söyleseydi belki seve seve destek olurdun ama gecenin bi körü tv bahanesiyle uyandırılıp para yüzünden azarlanmak çok üzücü olmalı. Sana yüklenen kişilerin babaları böyle yapar mıydı acaba...
Reddi miras yaptım, annemle görüşmüyorum, kardeşim özür diledi, babam zaten hasta yaşlı onlarla da merhaba merhabayım...Siz ne cevap verdiniz?
Yaşlanınca bakımevi bana kötü bir alternatif gibi gelmiyor be ceycey, tek evladım var hem onun hem kendi geleceğim için yatırım yapmaya çalışıyorum ki ileride çocuğumun sırtına yük olmayayım, bence bu da benim annelik görevlerimden biri, zira ileride yavrum sırf benim bakım sorunlarım yüzünden vicdanına yenilip hayatında almak istediği tek bir kararı bile değiştirirse, istediği ülkede yaşamaktan veya istediği herhangi birşeyi yaşamaktan sırf benim yüzümden vazgeçerse ben kahrolurum...bilmiyorum ama benim görüşüme göre bunları düşünmek de benim annelik görevlerim arasında benceyaşlanınca bakımevlerine düşmek istemiyorsanız şimdiden vicdanlı empatili yetiştirin evlatlarınızı demedi demeyin .
Keşke reddi miras yapmasaydinizReddi miras yaptım, annemle görüşmüyorum, kardeşim özür diledi, babam zaten hasta yaşlı onlarla da merhaba merhabayım...
İhtiyacım varken ve hayattalarken esirgedikleri desteği ölümlerinden sonra da almamı istemezler herhalde diye düşündüm...onlar da pek üzülmedi zaten mirastan çekilmeme...Hatta o ara annemin söyledikleri o kadar ağırıma gitmişti ki, babama madem değerim bu gözünüzde beni nüfusundan çıkar demiştim ama onu yapmadılar tabii...ne de olsa elden ayaktan düşünce onlara bakacak tek soybağıyım halaKeşke reddi miras yapmasaydiniz
iyi ki birer çocuğumuz var bari miras kavgası olmaz öldüğümüzde .ben dede dede vardı aynı aileniz gibi anneme maddi manevi 5 kuruşu geçmemiştir çok zengin olmasına rağmen bekarken maaşının da yarısını almışlar hep 6 yıl.vasiyet de bıraktı mal almayalım diye ama ben mahkemeye verdirttim itiraz ettim bir kısmını aldım hiç te utanmadım.o utansın öbür dünyada kız evlatlara ve torunlara sıfır değer verdiği içinİhtiyacım varken ve hayattalarken esirgedikleri desteği ölümlerinden sonra da almamı istemezler herhalde diye düşündüm...onlar da pek üzülmedi zaten mirastan çekilmeme...Hatta o ara annemin söyledikleri o kadar ağırıma gitmişti ki, babama madem değerim bu gözünüzde beni nüfusundan çıkar demiştim ama onu yapmadılar tabii...ne de olsa elden ayaktan düşünce onlara bakacak tek soybağıyım hala
Valla bizimki miras kavgası da değildi ceycey, anne babam hayatta hala şükür, miraslarının belki 100 de biri bile değildi bu miktar,onu da ben istemedim , kardeşim yine babamın arazilerden birini satmış kendi işi için , ağız ucuyla abla sana da biraz düşüyor dedi ben de ilk kez sıkışığım sevindim, boş bulundum olur dedim...şimdiye kadar satılanlardan yapılanlardan hiç vermemişlerdi, ben de istememiştim, hiç beklemiyorlardı demek olur dememi...sonrasında işitmediğim laf kalmadı ben de kopardım ipleri...daha miras paylaşımı filan yok yani ortada, bugün bana bunları söyleyen asıl mirasta kimbilir neler yapacaktı, sildim hepsini , hakkımı da helal etmiyorum amaiyi ki birer çocuğumuz var bari miras kavgası olmaz öldüğümüzde .ben dede dede vardı aynı aileniz gibi anneme maddi manevi 5 kuruşu geçmemiştir çok zengin olmasına rağmen bekarken maaşının da yarısını almışlar hep 6 yıl.vasiyet de bıraktı mal almayalım diye ama ben mahkemeye verdirttim itiraz ettim bir kısmını aldım hiç te utanmadım.o utansın öbür dünyada kız evlatlara ve torunlara sıfır değer verdiği için
erkeğe değer veren ailelerden nefret ediyorum .allahtan o kafa da bir eş seçmedimValla bizimki miras kavgası da değildi ceycey, anne babam hayatta hala şükür, miraslarının belki 100 de biri bile değildi bu miktar,onu da ben istemedim , kardeşim yine babamın arazilerden birini satmış kendi işi için , ağız ucuyla abla sana da biraz düşüyor dedi ben de ilk kez sıkışığım sevindim, boş bulundum olur dedim...şimdiye kadar satılanlardan yapılanlardan hiç vermemişlerdi, ben de istememiştim, hiç beklemiyorlardı demek olur dememi...sonrasında işitmediğim laf kalmadı ben de kopardım ipleri...daha miras filan yok yani ortada, bugün bana bunları söyleyen asıl mirasta kimbilir neler yapacaktı, sildim hepsini , hakkımı da helal etmiyorum ama
Umarım bakmazsiniz da. Kötü ebeveyn olmanın da bi bedeli olmaliİhtiyacım varken ve hayattalarken esirgedikleri desteği ölümlerinden sonra da almamı istemezler herhalde diye düşündüm...onlar da pek üzülmedi zaten mirastan çekilmeme...Hatta o ara annemin söyledikleri o kadar ağırıma gitmişti ki, babama madem değerim bu gözünüzde beni nüfusundan çıkar demiştim ama onu yapmadılar tabii...ne de olsa elden ayaktan düşünce onlara bakacak tek soybağıyım hala
Yaptım zaten yapacağım kadar, bütün ömrüm onlara yaranmaya çalışmakla geçti, bu zamana kadar maddi manevi kölesiydim annemin, yaşım olmuş 42 , bu saatten sonra elden ayaktan düşmüş hallerine bakmak mı ağır gelecek bana? Üstüme düşeni yaparım yine ama Allah biliyor ya severek yapmam...anneme hala söyleyecek iki çift lafım var zaten, onları da o zaman söyleyeceğim kısmetseUmarım bakmazsiniz da. Kötü ebeveyn olmanın da bi bedeli olmali
Erkeğe değer vermek de değildi bizim iş ya da öyleydi de ben anlamadım hiç..lafta sözde asla evlat ayırmazlar, ama annem hep vicdanıma oynamış şimdi farkediyorum, tatlı dille güler yüzle analık kozunu da bol bol kullanarak ne isterse yaptırmış şimdiye kadar, hayatımın içine etmiş resmen....ben salak da kanmışım, bu olayla uyandım , yoksa öldürseler inanmazdım annemin bana bunu yapacağınaerkeğe değer veren ailelerden nefret ediyorum .allahtan o kafa da bir eş seçmedim
Elinizden gelen yardımı yapin ailenize.Babanizin diline vurmuş yanlis ayip ama sizde yardim edin sonra cok yanarsiniz neden yapmadim diye.Sekil A ben.Icim acır elimde varken borcunu ödemedim neden halleder dedim.Hayat çok kısa hic bir sey ana babadan önemli değil.Az da olsa bazen yardım yapsanız fena olmazMerhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?