Ailemi anlamıyorum.....

Ben ailemin evine her gittiğimde,belirli bir para ayırıyorum.haftalık alışveriş yapıyorum kaldığım süre boyunca. Sebze,meyve,et vsvsv dolduruyorum haftalık. Ben ailene hak verdim. Elde yok avuçta yok. Onlar iki kişi bir ekmek bir çorba idare ederler. Ama çocuğun ve sen varsın.o nedenle gittiğinde haftalık matket alışverişi için para ayarlayabilirsin.

sizi yalnız bırakmakla tehdit edip sömürmüşler resmen üzüldüm.ben katıyımdır bu gibi durumlarda elim açıktır hediye almayı çok severim yakınlarıma ama asla kredi altın vs. vermem.insan tek başına da eşsiz de anne babasız da yaşayabilmeli bu psikoloji de olmalı.öyle yetiştirilmeliyiz avrupalılar gibi ezilmemek için.

çok haklısınız kimsenin evinde kalmayı sevmem.ama velhasıl kaldım ister anne baba olsun ister akraba hısım arkadaş elim kolum dolu giderim o eve.1 gün o evde yersem ertesi gün yemeğe çıkarırım başka şehirdeysem evimden uzak.hem gezeyim hem vaktini çalayım ev sahibinin rahatını bozayım hem de beş kuruş harcamadan yiyeyim içeyim.böyle misafiri kimse sevmez istemez

Cute2019 Iyiliklerin başa kakılması doğru değil.
Ama bencil evlat olmak da doğru değil.

Ben darda olsam, yaşımı başımı almışım zorlaniyorum hala geçim düşünüyorum çocuğum için borçlanmışım onları düşünüyorum evladımın durumu bir tik iyi. En azindan meslek sahibi etmişim koca eline bakmıyor.
Tabiki ondan yardım beklerim kimden bekliycem başka..

Konu sahibi en başta yazmisti zaten.
Atandığımda kredi ile ev düzdü bana.
Evlenirken şunu aldılar diye belirtti.

Ben mesela iyiyim hoşum.
Durumum olmayacak.
Evladımı atandığı güne getircem.
Yavrum artık maaslisin der krediyi ona çektırırdım.

Evlenirken de düğün hediyemi takar eşya düğün masrafı karışmazdım.

Geniş çerçeveden bakıyorum gayet.

Haa bunların dillendirilmesi hoş olmamış.
O başka.
Ama maddi sıkıntıya düşmüşlerse bu zamanda belki de ondan döküldüler böyle
Bilemeyiz.

Bazi anne babalar hiçbir şeyi hak etmiyor. Hatta selam verilmesini bile. Ayda yılda bir izine gelipte,anne baba tarafından para için televizyon için azarlanmak cok can sıkıcı olmalı
Bazi aileler de evlat sevgisi yok.
Eskiden çocuklara kıymet verilmezdi. Boyle şimdikiler gibi cocugun poposuna sürülen pisik kreminin içindeki paraben arastirilmazdi. Çocuktan beklentiler vardi beklentiler dahilinde yetiştirilirdi cocuklar. Baksanıza sizinde kafanızda "tamam onlar beni okuttu memur oldum ama" düşüncesi var. Hayir efendim onlar zaten sizi okutmak zorundalardi. Anne baba olmak demek çocuğuna herseyi söyleme yaptirma hakkına sahip olmak değil.
Siz de bir daha tarhana salca falan güvendiğiniz birine yaptırın ya da hazır alin. Madem laf söz oluyor.

yaşlanınca bakımevlerine düşmek istemiyorsanız şimdiden vicdanlı empatili yetiştirin evlatlarınızı demedi demeyin .
Yaşlanınca bakımevi bana kötü bir alternatif gibi gelmiyor be ceycey, tek evladım var hem onun hem kendi geleceğim için yatırım yapmaya çalışıyorum ki ileride çocuğumun sırtına yük olmayayım, bence bu da benim annelik görevlerimden biri, zira ileride yavrum sırf benim bakım sorunlarım yüzünden vicdanına yenilip hayatında almak istediği tek bir kararı bile değiştirirse, istediği ülkede yaşamaktan veya istediği herhangi birşeyi yaşamaktan sırf benim yüzümden vazgeçerse ben kahrolurum...bilmiyorum ama benim görüşüme göre bunları düşünmek de benim annelik görevlerim arasında bence

Keşke reddi miras yapmasaydiniz
İhtiyacım varken ve hayattalarken esirgedikleri desteği ölümlerinden sonra da almamı istemezler herhalde diye düşündüm...onlar da pek üzülmedi zaten mirastan çekilmeme...Hatta o ara annemin söyledikleri o kadar ağırıma gitmişti ki, babama madem değerim bu gözünüzde beni nüfusundan çıkar demiştim ama onu yapmadılar tabii...ne de olsa elden ayaktan düşünce onlara bakacak tek soybağıyım hala

iyi ki birer çocuğumuz var bari miras kavgası olmaz öldüğümüzde .ben dede dede vardı aynı aileniz gibi anneme maddi manevi 5 kuruşu geçmemiştir çok zengin olmasına rağmen bekarken maaşının da yarısını almışlar hep 6 yıl.vasiyet de bıraktı mal almayalım diye ama ben mahkemeye verdirttim itiraz ettim bir kısmını aldım hiç te utanmadım.o utansın öbür dünyada kız evlatlara ve torunlara sıfır değer verdiği için

Valla bizimki miras kavgası da değildi ceycey, anne babam hayatta hala şükür, miraslarının belki 100 de biri bile değildi bu miktar,onu da ben istemedim , kardeşim yine babamın arazilerden birini satmış kendi işi için , ağız ucuyla abla sana da biraz düşüyor dedi ben de ilk kez sıkışığım sevindim, boş bulundum olur dedim...şimdiye kadar satılanlardan yapılanlardan hiç vermemişlerdi, ben de istememiştim, hiç beklemiyorlardı demek olur dememi...sonrasında işitmediğim laf kalmadı ben de kopardım ipleri...daha miras paylaşımı filan yok yani ortada, bugün bana bunları söyleyen asıl mirasta kimbilir neler yapacaktı, sildim hepsini , hakkımı da helal etmiyorum ama

erkeğe değer veren ailelerden nefret ediyorum .allahtan o kafa da bir eş seçmedim

Umarım bakmazsiniz da. Kötü ebeveyn olmanın da bi bedeli olmali

Umarım bakmazsiniz da. Kötü ebeveyn olmanın da bi bedeli olmali
Yaptım zaten yapacağım kadar, bütün ömrüm onlara yaranmaya çalışmakla geçti, bu zamana kadar maddi manevi kölesiydim annemin, yaşım olmuş 42 , bu saatten sonra elden ayaktan düşmüş hallerine bakmak mı ağır gelecek bana? Üstüme düşeni yaparım yine ama Allah biliyor ya severek yapmam...anneme hala söyleyecek iki çift lafım var zaten, onları da o zaman söyleyeceğim kısmetse

erkeğe değer veren ailelerden nefret ediyorum .allahtan o kafa da bir eş seçmedim
Erkeğe değer vermek de değildi bizim iş ya da öyleydi de ben anlamadım hiç..lafta sözde asla evlat ayırmazlar, ama annem hep vicdanıma oynamış şimdi farkediyorum, tatlı dille güler yüzle analık kozunu da bol bol kullanarak ne isterse yaptırmış şimdiye kadar, hayatımın içine etmiş resmen....ben salak da kanmışım, bu olayla uyandım , yoksa öldürseler inanmazdım annemin bana bunu yapacağına

Son düzenleme:
ailelerin kız çocuklarına yaptıkları akıl almaz oluyor gerçekten
Sizin yerinize oğlu olsaydı, gelininin yanında gecenin saatinde kaldırabilir miydi oğlunu acaba?

maalesef benim annem de bu şekilde
Senelerce , falancanın kızı annesinin evine eli kolu dolu geliyor , kahvaltılık getiriyor diye diye örnek gösterdi güya bana
Kendisi tek başına yaşıyor , kira derdi yok, memur emeklisi var babamdan kalan
Ben ona maaşımdan verip , erzaklarını tamamlarken , o fazla geldiği için köşede biriktirdiği paracıklarını oğluna araba, ev alırken peşinat olarak verdi sağolsun
Esasında biz çok salağız herhalde sözüm meclisten dışarı . Bu manipülasyonu her evlada yapamazlar çünkü
Şimdi de y.dışındayım iş gereği
Bana telefonda örnek veriyor yine, falancanın kızı da İngiltere ye gitmiş de , işe girer girmez anasına para yollamış diye
Hay gözünüzü toprak doyursun diyeceğim de boşver Allah’a havale ediyorum

Aile dediğin fedakar olmalıdır zaten neden habire başına kakıyolarki. Büyütmeleri okutmaları vs zaten ailelerin görevidir. Benimde ailemle sorunlarım var ama bu şekilde değil. Babam maddi konularda ayrımcı abimlere verdi herşeyi. Annemde sert bi insan sevgisini hiç göstermedi. Yapıcak bişey yok ne yapsakta değişmezler mümkğn olduğunca az görüşmel en iyisi sanırım bukadar üzülüyorsak

Herkes ailene maddi anlamda yatdım et demiş arkadaşa ama belki kendi durumuda iyi değildir nerden bilebiliriz belki eşi vermez istemez eşiyle sorun yalıyabilir bu yüzden. Normal bi ailenin isteği çocuğunun işiyle sorunsuz huzurlu olmasınını ister yeterki

Elinizden gelen yardımı yapin ailenize.Babanizin diline vurmuş yanlis ayip ama sizde yardim edin sonra cok yanarsiniz neden yapmadim diye.Sekil A ben.Icim acır elimde varken borcunu ödemedim neden halleder dedim.Hayat çok kısa hic bir sey ana babadan önemli değil.Az da olsa bazen yardım yapsanız fena olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…