- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
Ben çocuğumdan bekleyemem herhalde. Ailem ne kadar sıkışsa da benden istemedi çünkü. Ama evlat düşünmeli bence ailesi zor durumdaysa.tek evladım var herşeyden çok seviyorum maddi manevi her türlü fedakarlığı yapıyorum yapacağımda okulları bitene dek .Ama ben de yaşlanınca gelirim azalınca çocuğumdan çekinmeden para isteyebilmeliyim ya da beni doktora götür diyebilmeliyim .ben ömrümün en güzel gençlik yıllarını çocuğum için seve seve harcarsam ödevlerini yaptırırsam hastalıklarında sabahlarsam başında.ben yaşlanınca da aynını beklerim .sadece vatanın milletin iyi yetişmiş evlada ihtiyacı yok benim de var yaşlanınca
Evet yeterki durumu olmayan ailesine olsun yardımı.
Çöpe gitmesin.
Evlât olarak ailemize faydamız dokunmayacaksa calistigimizin anlamı yok bana göre.
Tabi ki çok haklısınız ailemize faydamız olmalı ama annenin babanın yaptığı iyilikleri de başa kalkması hiç hoş değil, evladından karşılık beklemesi hiç doğru değil..
Siz ne cevap verdiniz?Bunun biraz daha ağır halini yıllarca yaşadım, aslında ihtiyaçları bile yokken ailem tarafından sürekli maddi manevi borçlu hissettirildim, ben de onlar istemeden hep verdim, verdim, verdim....tükenene kadar, kendimi bitirene kadar....geçen sene ilk kez benim ihtiyacım olana kadar devam etti bu durum, ellerinde milyonlar boşta dururken "kusura bakma hepsi kardeşinin, senin ihtiyacın yok, hem sen bize ne yaptın ki ?" dedi annem! Evet öz annem... kardeşim ve babam...öz ailem...size tavsiyem az görüşün, hiçbir borcunuz yok o insanlara...benim gibi 42 yıl sömürülmeyi beklemeyin naçizane
ev araba geçim parası zaten kendime temin ettim daha da ederim de büyüyene dek.Ama bir bluz beğensem evladıma diyebilmeliyim yahu kendi alım gücüm bile olsa .yada bir yemeğe çıkarmasını beklerim 2 ayda bir de olsa .sömüren ailelere ben de karşıyım.Ama anne baba evlendirsin ondan sonra da yok olsun gitsin isteyen çok yazı okudum bu sitede.Ben çocuğumdan bekleyemem herhalde. Ailem ne kadar sıkışsa da benden istemedi çünkü. Ama evlat düşünmeli bence ailesi zor durumdaysa.
Öyle aileler var ki ihtiyaçları olmadığı halde ev, araba aldiriyorlar çocuklarına. Bunlar sadece kendi borcunun yükünü almasını beklemiş.
E tabii jestler iyidirev araba geçim parası zaten kendime temin ettim daha da ederim de büyüyene dek.Ama bir bluz beğensem evladıma diyebilmeliyim yahu kendi alım gücüm bile olsa .yada bir yemeğe çıkarmasını beklerim 2 ayda bir de olsa .sömüren ailelere ben de karşıyım.Ama anne baba evlendirsin ondan sonra da yok olsun gitsin isteyen çok yazı okudum bu sitede.
Çok mutlu da oluyorlar anne babalar.ev araba geçim parası zaten kendime temin ettim daha da ederim de büyüyene dek.Ama bir bluz beğensem evladıma diyebilmeliyim yahu kendi alım gücüm bile olsa .yada bir yemeğe çıkarmasını beklerim 2 ayda bir de olsa .sömüren ailelere ben de karşıyım.Ama anne baba evlendirsin ondan sonra da yok olsun gitsin isteyen çok yazı okudum bu sitede.
yaşlanınca bakımevlerine düşmek istemiyorsanız şimdiden vicdanlı empatili yetiştirin evlatlarınızı demedi demeyin .E tabii jestler iyidir
Amaan şimdi herkes bakimevinde, kısmet ne yapalım. Hayırlısıyaşlanınca bakımevlerine düşmek istemiyorsanız şimdiden vicdanlı empatili yetiştirin evlatlarınızı demedi demeyin .
aynen.sömüren anne babalara zaten en başta ben şiddetle karşıyım.kızı oğlu evlenmesin bize baksın diye düşünenleri bile gördüm.kızım şu an 9 yaşında zekalı bir çocuk kendi haline de bıraksam bir üniversite kazanır .Ama ben çabalıyorum zekası daha da gelişsin vizyonu olsun derslerinde en iyisi olsun diye doktor olmak istiyor kendimden kısıp birikim yapıyorum belki kazanamazsa ücretli okuturum diye.okulda başına bir şey gelir yetişemem diye evden fazla uzaklaşmıyordum geçen yıl.ben bilmiyormuyum gezmeyi okul saatinde.e benim kız okusun mesela doktor mühendis olsun sonra da anne baba ne haliniz varsa görün hadi bana eyvallah desin evine kırk yılda bir gidince sığıntı olayım.kim olursa olsun ister anne ister evlat ister akraba ister arkadaş sana para harcarken eli titriyorsa sevmiyor demektir net.Çok mutlu da oluyorlar anne babalar.
Anne babamin maddi anlamda birşeye ihtiyacı yok ama dediğin gibi aldığım hediye, eve yaptırdıgim birşey, dışarıda yemeğe çıkarmam vs.cok hoşlarına gidiyor. Anlıyorum gözlerinden, söylüyorlar da zaten.
Birde ihtiyaçları varsa, insan elinden geleni yapmalı bence. Evlerine gidince bir bahaneyle güzel bir alışveriş yapsa mesela ne güzel olur. Dediğin gibi bu bile çok gelebiliyor garip bir şekilde.
Merhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
konu sahibinin nikinin altında yıllarca babasının gözbebeği yazdı kötü bir adam olsaydı yazmazdı.ben asla yazmam mesela.eski konularından tanıyoruz üyeyi farazi yazmıyoruz.asıl eşi kendine hiç değer vermiyorduBazı insanların sorunu şu, her anne babayı kendi anne babaları gibi şefkatli ve sevgi dolu ebeveynler zannediyorlar. Hemen “aaa ama onlar anne baba tepene de s.çsalar ses çıkarmayacaksın” modundalar. Bu kadın hangi imkanlarla okudu acaba, okurken almak zorunda olduğu kyk kredisini mi ödeyerek atıldı hayata ya da etrafındaki kimseden beş kuruş fayda yoktu da çorabına kadar kendisi mi aldı evlenirken... çok tekdüze bakıyorsunuz üzülüyorum. İyi aile ilişkilerine sahip olanlar devamlı borçlu hissettirilen çocukları hiçbir zaman anlayamaz. Konu sahibi sen de üzülme burada senin vicdanına oynanmaya çalışılmış epey ama. Herkesin şartları farklı aile dinamiği farklı. Kimi baba vardır sırtında taşırsın hakkı ödenmez kimi baba vardır kan bağından ötürü katlanırsın varlığına. O şartlar içerisinde değerlendirmeli herkesin durumu. Ailen maddi olarak sıkıştıklarını söyleseydi belki seve seve destek olurdun ama gecenin bi körü tv bahanesiyle uyandırılıp para yüzünden azarlanmak çok üzücü olmalı. Sana yüklenen kişilerin babaları böyle yapar mıydı acaba...
konu sahibinin nikinin altında yıllarca babasının gözbebeği yazdı kötü bir adam olsaydı yazmazdı.ben asla yazmam mesela.eski konularından tanıyoruz üyeyi farazi yazmıyoruz.asıl eşi kendine hiç değer vermiyordu
genel olarak düşününce siz haklısınız çok fazla evlat sömüren anne baba da gördüm kardeş de.çalıştığım bir okulda öğretmen bir kadının 40 lı yaş da hiçbirşeyi yoktu.elinde avucunda ne varsa kardeşi ve yeğenleri duygu sömürüsüyle elinden almış.ona gerçekten üzülmüştüm.var böyle de aileler maalesefO zaman konu sahibi için yazdıklarım geçersiz tabii. Gece gece empati yapıp üzülmüştüm
genel olarak düşününce siz haklısınız çok fazla evlat sömüren anne baba da gördüm kardeş de.çalıştığım bir okulda öğretmen bir kadının 40 lı yaş da hiçbirşeyi yoktu.elinde avucunda ne varsa kardeşi ve yeğenleri duygu sömürüsüyle elinden almış.ona gerçekten üzülmüştüm.var böyle de aileler maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?