ailemi dinlemeli miyim?

Bana da sevgilinin tavrı anlamsız geldi, sanki annen haklıymış gibi.... Yani sevgilin, senin annenin onun gerçek yüzünü görmesinden dolayı hırçınlaşmış gibi... Dikkatli ol anneni dinle... Bence bu adam seni sevseydi o da anne olarak kızının iyiliğini istiyor der seni sakinleştirirdi...

Kizmasi normal zaten yadirgamiyorum ama ondan saklamak da dogru degil bence

Belki ileride birbirlerini severlerdi. Şimdi böyle bir şans neredeyse hiç kalmamış. Yaptığınız saklamamak değil de laf taşıyıp ara bozmak gibi olmuş.

Annenizin böyle demesi çok sinirimi bozdu açıkçası. Tıp okuyanların yaklaşık 1/3 ü okulu uzatır. Çünkü kolay bir bölüm değil. Ben etrafıma bakıyorum; üniversitede diğer bölümlerin anca dereceleri tıpçılar kadar çalışıyor. Ezmek gibi olmasın ama öğretmenlik okumak tıp okumaya benzemez; ev arkadaşım, kuzenim öğretmenlik okuyordu da o yüzden biliyorum. Gayet yata yata sınavlarına bir, iki bilemedin üç gün kala çalışarak bitirdiler okulu. Ha KPSS'sini bilmem, onu görmedim.
Atandıktan sonra sizinle evlenmek isteyenler bana çok iğrenç geldi açıkçası. Sizinle mi evleniyorlar maaşınızla mı? Öyle insanlara güvenemezdim sanırım. İşi bıraksanız sizi boşamak için yeterli bi sebep olacak yani gözlerinde.
Annenizin bildiği başka bir şey varsa, çocuğu gördü de gözü tutmadıysa bi şey diyemem. Bence anneler ve babalar her zaman böyle şeyleri hisseder, bilir. Özellikle annelerin fikri o kadar önemlidir ki benim gözümde. Anne "bu çocuktan koca moca olmaz kızım" derse o ilişkiyi bitirmek için fazlasıyla yeterli bi sebeptir. Ama anneniz sadece tıpı uzatmasına takıldıysa "o kadar kolaysa kendisi tıp okusun" diyorum. Bu kadar emeğin hiçe sayılmasına pes!

benim şu hayatta bildiğim tek şey varsa oda annemin haklı olduğudur aşk meşk oluyor zamanla emin ol ama anne ne derse çıkıyor en azından benim annem öyle ne dediyse ve ben burnumun dikine gittiysem haksız çıkmışımdır

Ya kafam allak bullak oldu gercekten

Ben de bundan korkuyorum simdiye kadar benim de annem hep hakli cikti

O çocuk bir aksilik çıkmazsa iki ya da üç yıla kadar sizin en az iki üç katınız kazanacak zaten. Sırf bu yüzden bi insanla evlenilir mi ya da ayrılınır mı bilemem.
Bir insandan tembel ve düşüncesiz olduğu için ayrılınabilir evet ama tıpı uzatması tembel olduğu anlamına gelmiyor. Sanırım 5. Sınıfta şu anda. Ankara Tıp'taysa büyük ihtimal 3. Sınıfta uzatmıştır; çünkü en zor senesi 3. Sınıftır.

İlk üç yılı bitirmiş demek ki. Maşallah ya bi de Hacettepe Tıp'ta. Kusura bakmayın ama çocuğa o kadar üzüldüm ki. O kadar emek veriyoruz sonra da azıcık emek verip okulunu bitiren insanlarla karşılaştırılıp uzattı diye aşağılanıyoruz.
İnşallah çok iyi yerlere gelir. Umarım annenizin ve sizin sadece okulu uzattığı için yaptığı bu tavrınız da ona ders olur. O bir şeylerin farkına varır İnşallah.

İlk üç yıl tüm dönemin ortalaması alınır, ona göre tüm yılı ya geçersin ya da kalırsın.
Sonraki üç yılda ise yıl staj staj ayrılmıştır. Stajlardan kalırsın ya da geçersin. İki aylık bir stajdan kalmak üç aylık da yaz tatili eklendiği için normal vaktinden beş altı ay okulu uzatman anlamına gelir.

Ben de annene katilmak durumundayim. Soyle ki Tip okuyor super harika gelecegi parlak bir genc demek ki. Ama ben de okul bitince baska sulara yelken acacagi kanisindayim. Bahaneler de hazir, uzmanligim var atamam var su var bu var. Annene kizamiyorum ama cevrende atmaca gibi atanmani bekleyenlere de supheyle yaklas derim. Millet simdi memur kiz pesinde dusuyor maasli diye. Yani sevmeden evlilik olmaz ama sadece seviyorum diyip bir yere varma ihtimali zayif bir iliskinin pesinden de gidilmez. Orta yol bulmak lazim.

sevgilini seviyorsan acaba diğerleriyle görüşeyim mi demezdin ki

Tesekkur ediyorum simdiye kadar emek harcadi her seyi yapti umarim bundan sonra daboyle devam eder. Tabi her iliskinin dinamigi farkli ama yine de arkadasimin durumu aklimi bi hayli karistirdi

Zaten en azindan 3 yil bekar kalmak istiyorum
Zaten 3 yil bekar kalmak istiyorsan bu donemde sevgilinle de devam edebilirsin. Bu yazdigini gormemisim diger mesajimdan once. Ben sen de evlenmek istiyorsun gibi anlamisim demek ki. e o zaman calis kendine araba al para biriktir gez. (sakin sevgiline para yedirme ogrenci diye :)) o arada da okulu bitirir seni isterse ister. Istemezse zaten ben hemen dusunmuyordum dersin. Ki dogrusu da bu.

Simdi tıp okumasi zor olan bir bölümdur esim de tip mezunu tusa calisiyor gözünün feri gitti calismaktan fazla efor harcanan bir bölüm
Anneniz de hakli gibi ama bu 2 seneyi söz ve nisan yaparak gecirebilirsiniz ondan sonra sevgilin okulunu bitirince de evlenirsiniz.

hacettepe tipta okuyor dedigine gore her donemden dersleri varmis
Ohoo bacim ne ettin sen esim de hacettepe tıp mezunu okurken neler cekti simdi halen cekiyor butun gun masanin basinda tusa calisiyor
Sevgilinin okulu uzatmasi gayet normal cunku hakikaten cok zor.

Bana da biraz okulu bitirecekte uzmanlık sınavlarına hazırlanacakta işe girecekte .. ütopik geldi. Çocuğun önünde daha uzun yıllar var ,şimdilik evlenmek yanlısı olacağını düşünmüyorum. Bunu erkek arkadaşınla paylaşmakla hata etmişsin. Hem yaşın kaç? neden evlenmek için acele ediyorsun 27 den küçüksen böyle şeyleri bahane edip sevdiğin adamdan ayrılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…