• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin benden paramı ve mirasını kaçırması

denizkumgunesdeniz

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2023
21
12
8
Merhaba sadece içimi dökmek ve başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. Ben 22 yaşında iyi bir işte çalışmaya başladım tüm maaşımı neredeyse biriktiriyordum ailem sürekli harcama biriktir, sana ev alacağız diyordu. Ev alacak param oldu kredi çekip rahatlıkla ödeyip alırdım ama babam paramı benden aldı kendi üstüne evi yaptı kendi üstüne az bi miktar kredi çekti benim üstüme yap dediğimde annemle ikisi karşı çoktılar kardeşinle paylaşmayacakmısın dediler ikna ettiler tamam dedim. Çünkü sürekli bu ev senin diyorlardı. Aradan baya zaman geçti nişanlandım yine para biriktirmiştim babam bu kez yine paramı alıp kendi arabasını satıp bankaya koyup benim paramla kendi üstüne araba aldı. Karşı çıktım allem etti kallem etti kendi üstüne yaptı. Bana okuttukları için çeyiz yapmadılar hiç bir eşya almadılar. Evlendim 1 yıl sonra iş değişikliği sebebiyle otomatik araba almam gerekti eşimin manueldi ben süremiyordum babamdan arabanın parasını istedim bana kızdılar annem babana bi araba alamayacakmısın dedi. Yarı parasını gönderdi.
Sonra evi sattılar bana sattıktan çok sonra söylediler kaça sattıklarını dahi söylemeden bir miktar para gönderdiler ama kendi evlerini kardeşimin üzerine yapmak koşuluyla. Parayı göndermek için miras hakkımdan vazgeçirdiler. Ve baya ağır konuşarak parayı gönderdi babam.
Sonra neyse ailedir okuttular emek verdiler diye konuşuyordum ama çok içimden gelmiyordu. Hamileydim bir yiyeceğe aşermiştim annemden istedim beni azarladı ve yapmadı kendin yap ye dedi. Aşırı üzüldüm en çok üzen olay buydu aslında. Birde çocuğum doğunca ne beşik aldılar ne hediye taktılar. Sonra sonra dediler. Annem doğumuma geldi ben istemiyordum ama eşim yardımı olur dedi keşke hiç gelmeseydi:(
çocuk büyüdü benim ücretsiz iznim bitti anneme gel bak dedim çünkü bakarım bakarım diyordu gelmedi bakmadı. Yani ailem bana hiç destek olmadı ve aramızdaki tüm aile bağlarını kopardı bende onlarla yıllardır görüşmüyorum hiç bir akrabayla görüşmüyorum hayatta tek kaldım yapayalnız. Bazen diyorum ki cenazeleri olsa naparım sahne gözümde canlanıyor ama hiç özlemiyorum onları…

Seninki kadar büyük olmasa da benzerini yaşadım. Ben anneme ev aldım annem erkek kardeşime.. en son cuma günü bana ben çok fedakar anneyim seninle tatile geldim de bebeği plajda bana bırakıp kocanla denize girebildin deyince ben de kayış koptu.. biliyordum çocukluktan beri adaletsiz olduklarını evlat ayrımı yaptıklarını biliyordum ama bu cümle canımı çok yaktı iki gün kendime gelemedim. Ben uzak durmaya karar verdim. İçimde bitti bir şeyler. Çok soğudum ben.

Okurken saçımı başımı yoldum burda. Okutmak zorundaydılar çünkü kendileri bilerek seni dünyaya getirdi. Senin onlara borcun yoktu. Ben olsam madem görüşmüyorum rezil rüsva ederek verdiğim tüm parayı faiziyle alırdım, burunlarından getirirdim. Neden almadın sustun? Böyle aile olmaz olsun!

Merhaba sadece içimi dökmek ve başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. Ben 22 yaşında iyi bir işte çalışmaya başladım tüm maaşımı neredeyse biriktiriyordum ailem sürekli harcama biriktir, sana ev alacağız diyordu. Ev alacak param oldu kredi çekip rahatlıkla ödeyip alırdım ama babam paramı benden aldı kendi üstüne evi yaptı kendi üstüne az bi miktar kredi çekti benim üstüme yap dediğimde annemle ikisi karşı çoktılar kardeşinle paylaşmayacakmısın dediler ikna ettiler tamam dedim. Çünkü sürekli bu ev senin diyorlardı. Aradan baya zaman geçti nişanlandım yine para biriktirmiştim babam bu kez yine paramı alıp kendi arabasını satıp bankaya koyup benim paramla kendi üstüne araba aldı. Karşı çıktım allem etti kallem etti kendi üstüne yaptı. Bana okuttukları için çeyiz yapmadılar hiç bir eşya almadılar. Evlendim 1 yıl sonra iş değişikliği sebebiyle otomatik araba almam gerekti eşimin manueldi ben süremiyordum babamdan arabanın parasını istedim bana kızdılar annem babana bi araba alamayacakmısın dedi. Yarı parasını gönderdi.
Sonra evi sattılar bana sattıktan çok sonra söylediler kaça sattıklarını dahi söylemeden bir miktar para gönderdiler ama kendi evlerini kardeşimin üzerine yapmak koşuluyla. Parayı göndermek için miras hakkımdan vazgeçirdiler. Ve baya ağır konuşarak parayı gönderdi babam.
Sonra neyse ailedir okuttular emek verdiler diye konuşuyordum ama çok içimden gelmiyordu. Hamileydim bir yiyeceğe aşermiştim annemden istedim beni azarladı ve yapmadı kendin yap ye dedi. Aşırı üzüldüm en çok üzen olay buydu aslında. Birde çocuğum doğunca ne beşik aldılar ne hediye taktılar. Sonra sonra dediler. Annem doğumuma geldi ben istemiyordum ama eşim yardımı olur dedi keşke hiç gelmeseydi:(
çocuk büyüdü benim ücretsiz iznim bitti anneme gel bak dedim çünkü bakarım bakarım diyordu gelmedi bakmadı. Yani ailem bana hiç destek olmadı ve aramızdaki tüm aile bağlarını kopardı bende onlarla yıllardır görüşmüyorum hiç bir akrabayla görüşmüyorum hayatta tek kaldım yapayalnız. Bazen diyorum ki cenazeleri olsa naparım sahne gözümde canlanıyor ama hiç özlemiyorum onları…
Bazen böyle kopuşlar önemlidir. Ailen resmen harcamış seni. Ben olsam eşimle ve çocuğumla olan hayatıma odaklarınırım.

Yapayalnız kaldım diyenler genelde böyle merhametsiz, vicdansız ve sevgisiz ailelerin çocuklarıdır nedense. Sizin bir aileniz var. Kendinizi kalabalık hissettiğiniz sözde aileniz sizi maddi manevi bitirmişler.

Tabi ki okutacaklar, hastayken sabaha kadar başınızda da bekleyecekler, bunlar lütuf mu oldu gerçekten?

Eşiniz ve çocuğunuzun yanında da lütfen böyle boynu bükük modda olmayın, tam tersi toksik ailenizden alamadığınız sevgiyi kendi ailenize verin. Yalnızken de aynı şekilde tabi ki.

Fazlaca ATM olmuşsunuz zaten. Biraz mantığınızı kullanın lütfen.

Yani bir evladi dunyaya getiriyorsan okutmakla, yasatmakla mukellefsin zaten, bunu evladının basina kakarak elinden malini mulkunu almak buyuk izansizlik ve acgozluluk.

Bu cocuk kendi kendine mi uredi ne bu duygusuzluk anlayamiyorum.

Iki evladim var, birini digerinden ayiramam (esimin ailesi kesin kucugu kayiracaksin, buyugun pabucu dama atilacak diyordu, cunku kendileri oyleler) okutup, istedikleri yere gelmelerini, vatana millete hayirli evlat olmalarini saglamak bizim gorevimiz.

Bunu dusunemeyenler Allah rizasi icin uremesin ya cidden.

Sizin ailenize soylenecek cok soz var, bundan sonra sizin yapmaniz gereken kendi evladinizi oncelikleyip ailenize 5 kurus koklatmamak, oyle basa boyle tarak kafasina erismek.

Sizin icin cok uzuldum.

Sizi dünyaya getirdiler madem,okutmak onların görevi zaten. Siz emanetsiniz ailenize.
2 çocuğum var,elimden gelenin en iyisini sağlamaya mecburum onlara. Onlara sorulmadı zira,bu dünyaya getirmek benim kararımdı. Karşılıksız yapmam gerekir ne yapıyorsam. İlerde okurlar,meslek sahibi olurlar yine de dağ gibi arkalarında dururum ömrüm yettikçe,ben baktım şimdi bana baksınlar demem,diyemem.
Diğer kardeşinize aynısını yapmadılar ise evlat ayrımı yapmışlar. Kız çocuğu olduğunuz için damada yedirmeyelim parasını kafası bu maalesef benim anladığım. Yerinizde olsam kendi çekirdek aileme odaklanır,bu kan emicileri hayatımdan sonsuza dek çıkarırdım.
Olmasalar daha hayırlı sizin için.
İlerde size muhtaç olurlar ama iş işten geçtikten sonra neye yarar.

Yalnız değilsin. Eşin ve çocuğun var, eşinin ailesi ile aran nasıl? Herkes şanslı doğmuyor işte. Kimi evlat senin gibi ailesiyle sınanıyor. Ailen seni para kaynağı olarak görmüş, hor kullanmışlar. Hiç üzülme, vicdan azabı da çekme. Onlara minnet borcun yok. Nasıl ki sen dünyaya getirdiğin çocuktan sorumluysan, onlar da senden sorumluydu. Dünyaya getirdiğin çocuğa bakmak, onu okutmak lütuf değil. O yüzden sen iyi ol, çocuğun iyi olsun. Kendi ailene odaklan, gerisini boş ver.

Annen sana biraz yemek yapsa azıcık da çocuğuna baksa bütün bu sömürülmeleri devam edecektin yani. Bence kötü davranmaları iyi olmuş aklın başına gelmiştir. Biz de ailemize yardımcı oluyoruz ben de anneme ev aldım ama böyle şeyler karşılıklıdır.

Damadı yedirmeyelim diye böyle yapıyorlar ya bir gelin gelir bütün mali mülkü yer gider inşallah arkasından avucunu yalar kardeşin inşallah
O gün geldiğinde tekrar yardım etmeyesin ha

Back
X