• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin boşanacağım korkusu

Bir sorun olsa ailenin hep arkanda olacağını bilmek gerçekten büyük şans.
Bunun yanında annene gayet normal tartışma tabiki yaşandığını ama eşini sevdiğini onun da seni sevdiğini ve çok mutlu olduğunuzu her seferinde empoze edebilirsin bunun yanında çok fazla sıkıntıyı da yansıtmamakta fayda var.

İşte kv küsünce gene sorun var diye düşünüyorlar. Çıbanın başı kv :)

Annem doktora gidiyor yıllardır, ilaçları da var ama sanırım içmiyor. İçtiğinde anlıyorum çünkü düzeliyor; içiyorum diyor ama içtiğini sanmıyorum. Babam zaten ilaç düşmanı, şeker ilacını bile zorla içiyorum. Hiç birbirleriyle ilgili değiller bu ilaç konusunda. Ben de onlara uzağım her gün gidip ilaç içiremem ki...

Sadece takıntı değil, ruhsal ve fiziksel bir çok rahatsızlığı var. Babam kanser, şeker, tiroid...bir çok rahatsızlığı var. Onların gereksiz yere asla üzülmelerini istemiyorum, ben o yüzden onlara anlatmam kesinlikle. Çünkü çözüm yaratacak insanlar değiller, sadece üzülür ve kafaya takarlar. Annem kv ile konuşmaya kalkınca kv ağzına geleni saymış telefonda, çok kızdım ve bir daha asla görüşmeyin istemiyorum dedim.

O zaman birkaç günde bir eşinizle mutlu fotoğraflarınızı annenize gönderin. Telefonda eşinizin yaptığı iyi veya komik şeyleri anlatın. Belki duyunca, görünce inanır.

Aynen durum böyle, ağzınıza sağlık. Kv psikolojik rahatsızlığını kullanarak herkesi eline geçirmiş evde, kimse sesini çıkarmıyor. Oysa fiziksel bir rahatsızlığı yok, olmasın da zaten. Annem ondan küçük ama bir çok rahatsızlığı var, kv nin yüzde biri kadar sızlanmıyor, şımarmıyor. Çocuklarını kendine bağımlı yetiştirmiş aslında onları avcunun içine almış ve yönetiyor, her şey onun istediği gibi oluyor. Bana istediğini yaptıramadı, örneğin gidiyor kendince ev bakıyor bize , güya iyilik yapıyor, baktığı evler mutlaka kendi kapısının önünden geçilerek gidilen, toplu taşıma olmayan yerler. Yani akşam toplu taşıma onun evine kadar geliyor, ben orda ineceğim, eşimi bekleyeceğim yemek yenecek arabayla gecenin bir vakti eve geçilecek, derdi bu. Aynı evde oturmayla ne farkı kaldı? Ben bunu istemedim diye çıldırdı. Sen ne biçim kadınsın, kocanı kandır ikna et bilmem ne. Ben kimseyi kandıramıyorum anne kusura bakma dedim, eşime de ben ev almak istemiyorum annen çok ısrarcı kimseyi kırmak istemiyorum dedim, eşim konuştu annesiyle konuyu kapattırdı, ben ikna ettim annemi tamam hallettim dedi.

Görümcemle kv bana sürekli bebek yaparsan anneme güvenme bakamaz diyor, o zaman ne anlamı kaldı hem bana yardımcı olmayacak hem de ben onun dibinden ayrılmayacağım? Yardıma gelince yok, ama istediklerini yaptırmaya gelince var. Ben de buna sinir oluyorum ve bağımsız takılıyorum:) O da buna sinir oluyor:)
Sizin kv denizi, kendi kv deme çok benzetiyorum. Benimki de çok şımarık lafını sözünü bilmez. Tüm özelemize hakim olmaya çalışır.
1 aylık evliyken torun sevdasına düştü. Sürekli eşimi arayıp yada yanına her gittiğimizde ne kadar hamile varsa onları anlatırdı. Benim çalışma durumum vardı, çocuk olursa ben bakamam demeye başladı. Hamile kaldım hırsından evi terkedip kocayı boşayacağım diye tutturdu. Şimdi uzakta oturuyoruz. Geçen gün uğraştırıcı bir yemek yapıp aile grubuna attık, bana yazmış sen ne biçim gelinsin bize ne faydan var diye. Ben artık alıştım çünkü konuşma tarzı o. Nerde ne konuşacağını bilmeyen rahat bir kadın

Aa deli mi ne sen neden ayırasın :))
Senim Kv seni kıskanıyor. Oğlunu paylaşamıyor belli.

Yok kv ye demişler eski nişanlısından sen ayırdın diye.

Kıskanmak ne kelime...Bir de mesela eşimin rahmetli babaannesi beni çok severdi, kv sevmezdi; tüm akrabaları beni sevdi beğendi bu çatladı:) Babaanneye giderdik bayramda; oğlum bu körpe nasıl baktı sana diyordu:D

Ben görümcemle aynı yaştayım, ama ona göre çok daha becerikliyim, eşi bize geldiğinde habire över beni, yemeklerin harika evin düzenli, çamaşırlar mis gibi kokuyor, sofra düzeni harika şu bu, tabi bunlar da onu sinir ediyor. Beni eşime kötü göstermek için saçma sapan bahaneler bulma peşindeydi hep. Eşimin bana değer vermesine de sinir oluyordu; amacı beni gözünden düşürmekti hep.

Yok kv ye demişler eski nişanlısından sen ayırdın diye.

Kıskanmak ne kelime...Bir de mesela eşimin rahmetli babaannesi beni çok severdi, kv sevmezdi; tüm akrabaları beni sevdi beğendi bu çatladı:) Babaanneye giderdik bayramda; oğlum bu körpe nasıl baktı sana diyordu:KK70:

Ben görümcemle aynı yaştayım, ama ona göre çok daha becerikliyim, eşi bize geldiğinde habire över beni, yemeklerin harika evin düzenli, çamaşırlar mis gibi kokuyor, sofra düzeni harika şu bu, tabi bunlar da onu sinir ediyor. Beni eşime kötü göstermek için saçma sapan bahaneler bulma peşindeydi hep. Eşimin bana değer vermesine de sinir oluyordu; amacı beni gözünden düşürmekti hep.
Sende onunla görüşme koy mesafeni eşin madem onun gerçek yüzünü gördü. Bundan sonra sende ona göre davran. O gitsin annesine ama sen sadede özel zamanlarda içinden gelirse git.

Yalnız sana söyleyeyim ailen haklı ...bu kadın su an seninle kendisi konuşmuyor.3 gün sonra doğursan bu kadın çocuğuna bakmak istediğini ilan edip senin eşini çok kolay ikna eder.Sonra izinle kendi çocuğunu kucağına alırsın.İnan bana yapar.

Bunu tahmin ediyorum; ama hamile kalırsam ilk işim taşınmak olacak, ev küçük diyeceğim.

Şöyle, aslında eşim annesini gayet iyi tanıyor. Zamanında uzakta oturmak istedim ama yanlış anlarsın diye söylemedim sana sorun olacağını biliyordum annemle demişti. Eşimi ikna edebileceğini sanmıyorum, gerekirse ücretsiz izin alır kendim bakarım kreş yaşına gelene kadar. O yüzden biraz da kariyerde belli adımları bekledim açıkçası, bizde belli basamaklardan önce doğum izni alınca maalesef dönüşte yer yok diyerek sizi alt kademelere atıyorlar.

Sende onunla görüşme koy mesafeni eşin madem onun gerçek yüzünü gördü. Bundan sonra sende ona göre davran. O gitsin annesine ama sen sadede özel zamanlarda içinden gelirse git.

Şu an durum şöyle; eşimin gittiğini hiç hissetmedim. Belki de gidiyordur işi çıkışı falan bilemem....Ama bana bir şey demedi. Evde konuştuklarını duymuyorum, kv whats up çok kullanıyor belki yazışıyorlardır. Ama ağzımı açıp tek kelime söylemiyorum, asla eleştirmiyorum. Çünkü ben aradığımı, mesaj attığımı bana dönmediğini; gittiğimde evde yokum denildiğini söyledim hatta gördü eşim; ben konuşurum dedi ama bana bir şey söylemedi. Haksız olsam emin olun bana bir laf gelirdi. Ama sen de şöyle yapmışsın denilirdi.

Ailesi sonuçta, tabi görüşecek. Benim de tavrım gidelim derse giderim onunla, bir şey demezse görüşmem doğrultusunda ilerleyecek. zira kadın öyle bir psikolojik savaş veriyor ki, görünürde en ufak bişi yok. Bayramda gittik mesela el öpmeye çok iyiydi. Hani asla görüşmem ölüme dirime gelmesin desem ortada bişi yok...Kadının bana karşı yıpratma savaşı var.

Bunu tahmin ediyorum; ama hamile kalırsam ilk işim taşınmak olacak, ev küçük diyeceğim.

Şöyle, aslında eşim annesini gayet iyi tanıyor. Zamanında uzakta oturmak istedim ama yanlış anlarsın diye söylemedim sana sorun olacağını biliyordum annemle demişti. Eşimi ikna edebileceğini sanmıyorum, gerekirse ücretsiz izin alır kendim bakarım kreş yaşına gelene kadar. O yüzden biraz da kariyerde belli adımları bekledim açıkçası, bizde belli basamaklardan önce doğum izni alınca maalesef dönüşte yer yok diyerek sizi alt kademelere atıyorlar.
Butun bu olaylardan sonra evini tasimadiysa eşin bir daha hiç taşımaz ne yazık ki....Umarım dediğimi yaşamazsınız .Hakkında hayırlısı olsun

Şu an durum şöyle; eşimin gittiğini hiç hissetmedim. Belki de gidiyordur işi çıkışı falan bilemem....Ama bana bir şey demedi. Evde konuştuklarını duymuyorum, kv whats up çok kullanıyor belki yazışıyorlardır. Ama ağzımı açıp tek kelime söylemiyorum, asla eleştirmiyorum. Çünkü ben aradığımı, mesaj attığımı bana dönmediğini; gittiğimde evde yokum denildiğini söyledim hatta gördü eşim; ben konuşurum dedi ama bana bir şey söylemedi. Haksız olsam emin olun bana bir laf gelirdi. Ama sen de şöyle yapmışsın denilirdi.

Ailesi sonuçta, tabi görüşecek. Benim de tavrım gidelim derse giderim onunla, bir şey demezse görüşmem doğrultusunda ilerleyecek. zira kadın öyle bir psikolojik savaş veriyor ki, görünürde en ufak bişi yok. Bayramda gittik mesela el öpmeye çok iyiydi. Hani asla görüşmem ölüme dirime gelmesin desem ortada bişi yok...Kadının bana karşı yıpratma savaşı var.
Takma gerekirse eşinle aile terapisine gidin.

O zaman birkaç günde bir eşinizle mutlu fotoğraflarınızı annenize gönderin. Telefonda eşinizin yaptığı iyi veya komik şeyleri anlatın. Belki duyunca, görünce inanır.

Olabilir foto göndermek iyi fikir. Ben pek sevmiyorum foto çekinmeyi ama annemlere göndermek için çekinebilirim gittiğimiz yerlerde:)

Sizin kv denizi, kendi kv deme çok benzetiyorum. Benimki de çok şımarık lafını sözünü bilmez. Tüm özelemize hakim olmaya çalışır.
1 aylık evliyken torun sevdasına düştü. Sürekli eşimi arayıp yada yanına her gittiğimizde ne kadar hamile varsa onları anlatırdı. Benim çalışma durumum vardı, çocuk olursa ben bakamam demeye başladı. Hamile kaldım hırsından evi terkedip kocayı boşayacağım diye tutturdu. Şimdi uzakta oturuyoruz. Geçen gün uğraştırıcı bir yemek yapıp aile grubuna attık, bana yazmış sen ne biçim gelinsin bize ne faydan var diye. Ben artık alıştım çünkü konuşma tarzı o. Nerde ne konuşacağını bilmeyen rahat bir kadın

Allah kolaylık versin...Benimkinin de bombaları bitmez... Oğlum seni çok mutsuz görüyorum sana yeni gelin mi alayımdan tut; çok basit bir şey anlatacağı zaman bile ayy greengirll ün yanında anlatayım bari neyse yabancı değil den neler neler...

Aklıma geldi yemek deyince; Ramazanda bir gün kv lere gideceğiz, eşim uyuyor, ben de boş gitmeyeyim diye ravioli yaptım soslu kıymalı falan kocaman bir borcam. Neyse sofrada yiyoruz herkesin surat 5 karış erkekler bayıldı falan, kp soruyor sen mi yaptın ne güzel falan, kv aman şimdi her şey hazır zaten ne yapması dedi :D Kendi kızı asla bir şey yapıp getiremez zira, makarnayı bile yapamadığını kendi söyledi bana, çiğ yapıyorum eşim beğenmiyor dedi :)

Çok teşekkür ederim gerçekten öyle ama kadının kıymetini tam anlamıyla bilemiyoruz kardeşler olarak

Valla böyle anne böyle zamanda bulunmaz...Benim babaannem de böyle ama babamda iş yok, hep kavgalı geçirdiler annemle evlilik hayatlarını. Birinden birinde oluyor demek ki illa bir sıkıntı:)

Butun bu olaylardan sonra evini tasimadiysa eşin bir daha hiç taşımaz ne yazık ki....Umarım dediğimi yaşamazsınız .Hakkında hayırlısı olsun

Ya şöyle aslında eşim tayin isteyelim gidelim dedi. Taşınalım desem de taşınırdık ama ben kv ye laf verdirmek istemedim. Tayin konusunda da babamın hastalığı sebebiyle gitmek istemedim.

Ama tayin durumu her zaman açık. Konuşuyoruz arada eşimle, İstanbul için zaten talebimiz de biliniyor. Eşim de çok bunaldı arada kalmaktan, annem de annem ailem de ailem demiyor. Sadece sıkıntı olmasın modunda.

Takma gerekirse eşinle aile terapisine gidin.

Gittik o dönemde biz, terapist eşime annen her şeye çok karışıyor, gerekirse tayin isteyin gidin , evliliğinizi bir ikiniz yaşayın, sizin evliliğinizde hep 3. şahıslar var dedi. Başka da bir sorun görmüyorum dedi.

Yani ne denir ki? Patavatsız ve düşük seviyeli bir kayınvalideniz var.
Eşiniz annesine ne söyledi acaba? Bunu çok merak ettim..
Benim annemde ben boşanınca epey üzüldü bir türlü atlatamadı..
Şu an çok şükür daha iyi . Eğer eşiniz bu durumlara amannn salla diyorsa bence siz de oturup iyi bir düşünün.
Kayınvalidemle ben olsam kesinlikle görüşmem.

Back
X