Ailemin Sevgilimi istememesi ...

Bazı anne babalar böyle yapıyor. Hatta kız çocuğu için konuşacak olursak babanın yapmadığını anneler yapıyor. Amaçlarını asla anlamadım ama sırf bu yüzden mis gibi oğul olacak damatları kendilerinden uzaklaştırıyorlar.

Bence başka şeyler var bunlar işin bahanesi. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Normalde böyle şeylere takılacak insanlar mıdır?

Sizin aile ile tanıştırma aşamasına getirmeniz 8 ay sürmüş ,
Siz o zaman emin olmuşsunuz .
Ailenize de zaman tanıyın , onlar da razı olsunlar.
Aceleniz yoksa tabi.

Öğrenim durumu dışında sundukları bahaneler çok saçma. Belki acele ettiğinizi düşündükleri için bahane buluyorlardır.

Bazı konularınızı hatırlıyorum, bana acele ediyorsunuz gibi geliyor. Boşanalı 2 sene bile olmamış, bu kişiyle de henüz 8 aydır berabersiniz.
Yanlış anlamayın, bu ilişki başlayana kadar yalnız kaldığınız süreyi eleştirmiyorum. İsterseniz 1 hafta sonra da bir ilişkiye başlayabilirdiniz, bu kimseyi ilgilendirmez.
Ama boşanmaya sebep olan olaylar, boşanma süreci vs yıpratıcı şeyler. Sonrasında yeni bir ilişki herkese iyi gelir ama zor bir süreçten geçmiş biri her şeyi çok net şekilde analiz edemeyebilir.

Bu ilişki başlayana kadar geçen süre toparlanmanız için yeterli oldu mu bilmiyorum ama bence acele etmeyin.
Cicim aylarındaki aşk, yakınlık gözleri kör edebilir. Asıl ilişki cicim ayları bittikten sonra başlar. O döneme geçmeden yapılan evliliklerin sonu genellikle pişmanlık oluyor.
Kendinize, ilişkinize, ailenize zaman verin. Gerçekten doğru adamsa, zamanla aileniz de anlar bunu.

Eski eşinin boyu veya eğitimi ilişkinizi ne kadar etkiledi ki, yapacağınız evlilikte bu durumları kıstas alıyorlar ..
ama sizin bir daha üzülmemeniz için kılı kırk yarmaları normal .. ben de bir anneyim ve bizim toplumumuz ebeveyn olarak fazla korumacı maalesef anlabiliyorum o yüzden..
yapacağınız en güzel davranış sakince, parmak bastıkları noktaların çok gereksiz ve saçma olduğunu anlatmak ve zaman tanımak olacaktır .

Konu sahibi ben değilim ama güzel öneriler vermişsiniz. Bende böyle düşünüyorum

Ben çok dik duruyorum zaten buna da bozuluyorlar . Ne kadar tanıyorsun ki arkasında duruyorsun diyorlar. Bilemiyorum ne yapacağımı ?

şunu de,
tanımak için fırsat vermiyorsunuz ki.

8 ay bence yeterli bir süre değil. Zaten talihsiz bir evlilik yaşamışsınız. Keşke sizde aileniz gibi sağlam adımlar atsanız.
pardon ama siz benim sağlam adım atmadığıma nasıl kanaat getirdiniz ?
Bende en az onlar kadar ince eliyorum .
Ama şu an için bir sorun yokken , sorun var gibi mi davranayım?

Bence başka şeyler var bunlar işin bahanesi. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Normalde böyle şeylere takılacak insanlar mıdır?
Aslında ailem neye taktığını da bilmiyor. Sabah babamla konuştum düzgün , kendini bilen bir adam diyor. Ben olumsuz asla değilim diyor. Ama bu adamın kendi işi var , sana her zaman zaman ayıramaz diyor. E senin de kendi işin var , sen her zaman ailene zaman ayırdın , demek ki isterse yapılır diyorum. Haklısın diyor.
Sizin aile ile tanıştırma aşamasına getirmeniz 8 ay sürmüş ,
Siz o zaman emin olmuşsunuz .
Ailenize de zaman tanıyın , onlar da razı olsunlar.
Aceleniz yoksa tabi.
Çok güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim .
Hayır hiç bir acelemiz yok . Nişanlandıktan sonra da zaten 7 ay kadar daha beklemeyi düşünüyorum.(belki daha bile fazla)

Aslında acelemiz yok ama ailemde adı konulsun istiyor. Yani beni biraz da onlar sıkıştırıyor desem yalan olmaz. Sabah bu meseleyi konuştuk . Kendileri de farkında hiç bir sorun olmadığının.
yorumunuz için teşekkür ederim.

pardon ama siz benim sağlam adım atmadığıma nasıl kanaat getirdiniz ?
Bende en az onlar kadar ince eliyorum .
Ama şu an için bir sorun yokken , sorun var gibi mi davranayım?
Neden bu agresiflik? 8 ayda nişanlanmaya karar verdim diyen sizsiniz. Acele karar verdiğinizi düşünmem normal değil mi? İnsanlar beklediği tepkileri alamayınca hemen agresifleşiyor bu forumda. Fikrim sizin yaptığınızı onaylayacak şekilde olmak zorunda değil.

Agresiflik mi ? Pardon ama siz kendi yazış şeklinize bakar mısınız ? Hayır istediğimiz cevabı alamayınca değil , siz böyle şeyler söyleyince , bende doğal olarak neden böyle diyorsunuz dedim ? Asıl mesele bence istenilen veya istenmeyen cevap değil . Siz hep konu sahibinin haklısınız demesini istiyorsunuz.
Yukarıyı okursanız olumsuz yorum yapanlara verdiğim cevapları da görmüş olursunuz.

İlahi :) her konu sahibi haklısın desin istiyoruz öylemi. Sağolun sabah sabah güldürdünüz beni. Ben hiç agresif yazmadım ayrıca. Kötü bir tecrübe yaşamış birinin daha temkinli olması gerektiğini söyledim. Gerçekten amacım kırmak değil. Eski açtığınız konulara bakın. Sevgiliniz hakkında birkaç tanesi . Aileler bazı şeyleri görüyor gerçekten. Ben aileniz her eleştirisinde haklı demiyorum ama sizinde acabalarınız olsun mutlaka onlar bir şey söyleyince.

Son düzenleme:
ailen seni düşündüğünü göstermek için bu kadar tepki veriyor gibi geldi bana. bir şekilde konuyu sevgilinin yaptığı güzel şeylere, başardığı işlere getirip içten içten takdirlerini almasını sağla bence. bu sürede de ailenle sevgilini çok fazla görüştürme. adam hissettiyse ailenden soğumasın.

Başınızdan bir evlilik geçmiş. Evlenme, evliliğe alışma ve boşanma süreçlerinin hepsini yaşamış birisiniz. Bu süreçlerin zorluğunu da çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle tekrar evlenmek için acele etmeyin bence.

Sizin eski konularınıza ve bu konunuza baktığımda şu anki erkek arkadaşınızı biraz daha tanısanız vazgeçecekmişsiniz gibi hissettim. Daha 8 aylık bir ilişkide babanızın sizin paranızın da üzerine ekleme yaparak aldığı arabayla ilgili konuşmanın bir lüzumu olmamalıydı bence. Erkek arkadaşınıza babanızın yanına giderken ne götürmesi gerektiğini de siz dert edinmiştiniz. Bıraksaydınız kendi haline; ne götürecek siz de gözlemleseydiniz. Bunu kendinize görev edinerek onu ailenize iyi göstermeye çabaladığınızın farkında mısınız?

Nedense sizin konularınızı okuyunca erkek arkadaşınızın benim gözümde hayat bulmuş hali Murat Karabova oldu.

yavrucum baban beni sevdi sonra annen doldurdu demesi için bir şey görmüş olması lazım sen istemeden bunu yansıttın mı?

Bence de neye taktıklarından kendileri de emin değil. Benim eşimde kendi işini yapıyor, gayet vakit ayırabiliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Olacağı varsa olur zaten. Ailen zamanla alışır diye düşünüyorum.

Aslında çiçek olayını ilk o söyledi , sonrasında da ben acaba mı dedim .
Ama diğer konularda evet tepki verilmeyeck gibi değildi bence de . Ama buradaki tüm hatun kişiler de ne var bundan büyütecek dedi.(araba meselesi için söyledim bunu)
Ondan vazgeçme konusuna gelince de eğer gerçekten bir sebep görürsem anında vazgeçerim.
Çünkü bugün ben bunları görmezden gelirsem , yarın başıma dert olacak biliyorum.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
yavrucum baban beni sevdi sonra annen doldurdu demesi için bir şey görmüş olması lazım sen istemeden bunu yansıttın mı?

Annem ona çok soğuk davrandı. Sonrasında ki buluşmada da annem eski meselemi açmak istedi , sevgilim buna izin vermedi . Açıkçası biraz da çıkıştı gibi oldu. Her şey insan için vs dedi.
Yani orada bence karşılıklı bir hoşlanmama oldu. Babamla ilk görüşmesinde çok samimi olmuşlardı , bu sefer araları biraz soğukmuş . O annen yüzündendir bence , o sevmedi beni dedi.
E bende evde şahit oluyorum . Cidden annem sürekli olumsuz şeyler söylüyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…