Sizin aile ile tanıştırma aşamasına getirmeniz 8 ay sürmüş ,Merhabalar.
Daha evvel çok talihsiz bir evlilik yaşadım ve çok şükür 1,5 yıldan fazladır da bekar bir kadınım.
Burada sağ olsun pek çok kişi bana çok destek olmuştu . Allah hepinizden razı olsun diyerek başlamak istiyorum.
Ben bir daha asla evlenmem derken karşıma bana çok değer veren , her konuda beni anlayan ve dinleyen bir adam çıktı. Kavgamız neredeyse yok denecek kadar azdı ta ki ailemle tanışıp , nişan işleri işin içine girene kadar.
Annem gördüğü an beğenmedi ve ben istemiyorum dedi. Neden diye sorduğumda ise işte boyu senin boyunla aynı dedi. Ve ben bu cevap karşısında resmen taş kesildim. Allahın yarattığı bir kulu senin böyle eleştirmen beni hayretlere düşürdü dedim . Annem uzun süre bu tutumunu sürdürdü. Hatta eve bir çiçek alıp yollayınca bile beğenmediğini dile getirdi. Neden daha iyisini almıyor ? Tabi daha iyisini alacak vs. cümleler kullandı.
En üzücü olanı ise annemin sürekli olarak işte bir daha böyle bir şey olmasın diye o adamı böyle yargılıyorum demesi oldu. Hiç bir hatası yokken , eskilerin ceremesini çekmesi çok üzücü.
Daha sonrasında sevgilim babamla tanıştı . ilk görüşmeleri şahane geçti . Fakat daha sonrasında ki görüşmelerinde babam da annem gibi bazı cümleler söylemeye başladı. Yok bu adam dindar mı ? Bu adamın maddi durumu çok iyi seni aldatabilir. Adam senin kadar tahsilli değil . Boyu kısa vs vs.
Bende onlara neden kimse içine bakmak istemiyor ? diye çıkışınca da içini nereden bileceğiz işte eski eşinde çok efendi duruyordu vs dediler. Ve bu benim patlama noktam oldu. Sürekli x kişisi ile kıyaslayıp ona yapamadıklarınızı bu adama yapmayın dedim. Annem ise ne yapalım bizim ağzımız yandı diyor .
Bir saniye yahu ? Çeken benim siz değilsiniz. Ben kendimi bir daha bir ateşe atmak ister miyim ?
Çok uzattım değil mi ?
1 hafta evvelde sevdiğim adam bana ailen beni sevmiyor ve asla sevmeyecek dedi. Nereden çıkarttın bunu dedim . Bana dedi ki Kajmery ben çocuk değilim seni bana yakıştırmıyorlar , senin evleneceğin tip olarak beni istemiyorlar dedi.
Yargısız infaz ediliyorum ben falan dedi. O öyle deyince ben aşırı üzüldüm . Sonuçta ailemden soğumasını da istemediğim için alakası yok , saçmalama dedim . Ama ben ne kadar saklasam da o fark etti. Baban benimle ilk tanıştığında çok iyi anlaştık ama sonrasında annen beni istemediği için, babanı da doldurdu dedi . Üzülerekte olsa çok hak verdim . Şimdi bu konuyu konuşmuyoruz çünkü ben çok geriliyorum. Beni bu kadar seven , ben üzülmeyeyim diye elinden geleni yapan adamın bunlara maruz kalması beni çok üzüyor.
Sizce ne yapmalıyım ?
Okuyan herkese çok teşekkür ederim ...
Zaman tanıyın ailenize derim. Evet siz yaşadınız ama onlarda yaşadı.. Canından sevdikleri evlatları gözünün içine bakmaya kıyamadığı evlatları zamanında cok üzüldü ve şimdi bir şekilde korumak istiyorlar. Ne kadar oldu tanışalı. En az 1 yıl ailenize kendini kabul ettirebilmek için uğraşsa onlarında rızasını alsanız ne iyi olur. Sonuçta başımız sıkıştığında evlilik bittiğinde bizlere sahip çıkan yine anne baba oluyor. O yüzden aranızdaki desteği yok etmeden uzlaşma yolun gidin bunun için de zaman zaman zaman lazim
Konu sahibi ben değilim ama güzel öneriler vermişsiniz. Bende böyle düşünüyorumEski eşinin boyu veya eğitimi ilişkinizi ne kadar etkiledi ki, yapacağınız evlilikte bu durumları kıstas alıyorlar ..
ama sizin bir daha üzülmemeniz için kılı kırk yarmaları normal .. ben de bir anneyim ve bizim toplumumuz ebeveyn olarak fazla korumacı maalesef anlabiliyorum o yüzden..
yapacağınız en güzel davranış sakince, parmak bastıkları noktaların çok gereksiz ve saçma olduğunu anlatmak ve zaman tanımak olacaktır .
Ben çok dik duruyorum zaten buna da bozuluyorlar . Ne kadar tanıyorsun ki arkasında duruyorsun diyorlar. Bilemiyorum ne yapacağımı ?
Öyle diyorsunuz ama buluşmaya kalksak babam ne gerek var , yeterince gördün işte adamı diyor.
Annem kararlıysan uzatma evlen diyor..
Ona da maalesef karşılar. Yani ne yapacağımı şaşırdım. 30 yaşına geldim , 18 yaşındaymışım gibi davranıyorlar .
pardon ama siz benim sağlam adım atmadığıma nasıl kanaat getirdiniz ?8 ay bence yeterli bir süre değil. Zaten talihsiz bir evlilik yaşamışsınız. Keşke sizde aileniz gibi sağlam adımlar atsanız.
Aslında ailem neye taktığını da bilmiyor. Sabah babamla konuştum düzgün , kendini bilen bir adam diyor. Ben olumsuz asla değilim diyor. Ama bu adamın kendi işi var , sana her zaman zaman ayıramaz diyor. E senin de kendi işin var , sen her zaman ailene zaman ayırdın , demek ki isterse yapılır diyorum. Haklısın diyor.Bence başka şeyler var bunlar işin bahanesi. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Normalde böyle şeylere takılacak insanlar mıdır?
Çok güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim .Sizin aile ile tanıştırma aşamasına getirmeniz 8 ay sürmüş ,
Siz o zaman emin olmuşsunuz .
Ailenize de zaman tanıyın , onlar da razı olsunlar.
Aceleniz yoksa tabi.
Öğrenim durumu dışında sundukları bahaneler çok saçma. Belki acele ettiğinizi düşündükleri için bahane buluyorlardır.
Bazı konularınızı hatırlıyorum, bana acele ediyorsunuz gibi geliyor. Boşanalı 2 sene bile olmamış, bu kişiyle de henüz 8 aydır berabersiniz.
Yanlış anlamayın, bu ilişki başlayana kadar yalnız kaldığınız süreyi eleştirmiyorum. İsterseniz 1 hafta sonra da bir ilişkiye başlayabilirdiniz, bu kimseyi ilgilendirmez.
Ama boşanmaya sebep olan olaylar, boşanma süreci vs yıpratıcı şeyler. Sonrasında yeni bir ilişki herkese iyi gelir ama zor bir süreçten geçmiş biri her şeyi çok net şekilde analiz edemeyebilir.
Bu ilişki başlayana kadar geçen süre toparlanmanız için yeterli oldu mu bilmiyorum ama bence acele etmeyin.
Cicim aylarındaki aşk, yakınlık gözleri kör edebilir. Asıl ilişki cicim ayları bittikten sonra başlar. O döneme geçmeden yapılan evliliklerin sonu genellikle pişmanlık oluyor.
Kendinize, ilişkinize, ailenize zaman verin. Gerçekten doğru adamsa, zamanla aileniz de anlar bunu.
Neden bu agresiflik? 8 ayda nişanlanmaya karar verdim diyen sizsiniz. Acele karar verdiğinizi düşünmem normal değil mi? İnsanlar beklediği tepkileri alamayınca hemen agresifleşiyor bu forumda. Fikrim sizin yaptığınızı onaylayacak şekilde olmak zorunda değil.pardon ama siz benim sağlam adım atmadığıma nasıl kanaat getirdiniz ?
Bende en az onlar kadar ince eliyorum .
Ama şu an için bir sorun yokken , sorun var gibi mi davranayım?
Agresiflik mi ? Pardon ama siz kendi yazış şeklinize bakar mısınız ? Hayır istediğimiz cevabı alamayınca değil , siz böyle şeyler söyleyince , bende doğal olarak neden böyle diyorsunuz dedim ? Asıl mesele bence istenilen veya istenmeyen cevap değil . Siz hep konu sahibinin haklısınız demesini istiyorsunuz.Neden bu agresiflik? 8 ayda nişanlanmaya karar verdim diyen sizsiniz. Acele karar verdiğinizi düşünmem normal değil mi? İnsanlar beklediği tepkileri alamayınca hemen agresifleşiyor bu forumda. Fikrim sizin yaptığınızı onaylayacak şekilde olmak zorunda değil.
İlahi :) her konu sahibi haklısın desin istiyoruz öylemi. Sağolun sabah sabah güldürdünüz beni. Ben hiç agresif yazmadım ayrıca. Kötü bir tecrübe yaşamış birinin daha temkinli olması gerektiğini söyledim. Gerçekten amacım kırmak değil. Eski açtığınız konulara bakın. Sevgiliniz hakkında birkaç tanesi . Aileler bazı şeyleri görüyor gerçekten. Ben aileniz her eleştirisinde haklı demiyorum ama sizinde acabalarınız olsun mutlaka onlar bir şey söyleyince.Agresiflik mi ? Pardon ama siz kendi yazış şeklinize bakar mısınız ? Hayır istediğimiz cevabı alamayınca değil , siz böyle şeyler söyleyince , bende doğal olarak neden böyle diyorsunuz dedim ? Asıl mesele bence istenilen veya istenmeyen cevap değil . Siz hep konu sahibinin haklısınız demesini istiyorsunuz.
Yukarıyı okursanız olumsuz yorum yapanlara verdiğim cevapları da görmüş olursunuz.
Konu sahibi ben değilim ama güzel öneriler vermişsiniz. Bende böyle düşünüyorum
yavrucum baban beni sevdi sonra annen doldurdu demesi için bir şey görmüş olması lazım sen istemeden bunu yansıttın mı?Merhabalar.
Daha evvel çok talihsiz bir evlilik yaşadım ve çok şükür 1,5 yıldan fazladır da bekar bir kadınım.
Burada sağ olsun pek çok kişi bana çok destek olmuştu . Allah hepinizden razı olsun diyerek başlamak istiyorum.
Ben bir daha asla evlenmem derken karşıma bana çok değer veren , her konuda beni anlayan ve dinleyen bir adam çıktı. Kavgamız neredeyse yok denecek kadar azdı ta ki ailemle tanışıp , nişan işleri işin içine girene kadar.
Annem gördüğü an beğenmedi ve ben istemiyorum dedi. Neden diye sorduğumda ise işte boyu senin boyunla aynı dedi. Ve ben bu cevap karşısında resmen taş kesildim. Allahın yarattığı bir kulu senin böyle eleştirmen beni hayretlere düşürdü dedim . Annem uzun süre bu tutumunu sürdürdü. Hatta eve bir çiçek alıp yollayınca bile beğenmediğini dile getirdi. Neden daha iyisini almıyor ? Tabi daha iyisini alacak vs. cümleler kullandı.
En üzücü olanı ise annemin sürekli olarak işte bir daha böyle bir şey olmasın diye o adamı böyle yargılıyorum demesi oldu. Hiç bir hatası yokken , eskilerin ceremesini çekmesi çok üzücü.
Daha sonrasında sevgilim babamla tanıştı . ilk görüşmeleri şahane geçti . Fakat daha sonrasında ki görüşmelerinde babam da annem gibi bazı cümleler söylemeye başladı. Yok bu adam dindar mı ? Bu adamın maddi durumu çok iyi seni aldatabilir. Adam senin kadar tahsilli değil . Boyu kısa vs vs.
Bende onlara neden kimse içine bakmak istemiyor ? diye çıkışınca da içini nereden bileceğiz işte eski eşinde çok efendi duruyordu vs dediler. Ve bu benim patlama noktam oldu. Sürekli x kişisi ile kıyaslayıp ona yapamadıklarınızı bu adama yapmayın dedim. Annem ise ne yapalım bizim ağzımız yandı diyor .
Bir saniye yahu ? Çeken benim siz değilsiniz. Ben kendimi bir daha bir ateşe atmak ister miyim ?
Çok uzattım değil mi ?
1 hafta evvelde sevdiğim adam bana ailen beni sevmiyor ve asla sevmeyecek dedi. Nereden çıkarttın bunu dedim . Bana dedi ki Kajmery ben çocuk değilim seni bana yakıştırmıyorlar , senin evleneceğin tip olarak beni istemiyorlar dedi.
Yargısız infaz ediliyorum ben falan dedi. O öyle deyince ben aşırı üzüldüm . Sonuçta ailemden soğumasını da istemediğim için alakası yok , saçmalama dedim . Ama ben ne kadar saklasam da o fark etti. Baban benimle ilk tanıştığında çok iyi anlaştık ama sonrasında annen beni istemediği için, babanı da doldurdu dedi . Üzülerekte olsa çok hak verdim . Şimdi bu konuyu konuşmuyoruz çünkü ben çok geriliyorum. Beni bu kadar seven , ben üzülmeyeyim diye elinden geleni yapan adamın bunlara maruz kalması beni çok üzüyor.
Sizce ne yapmalıyım ?
Okuyan herkese çok teşekkür ederim ...
Bence de neye taktıklarından kendileri de emin değil. Benim eşimde kendi işini yapıyor, gayet vakit ayırabiliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Olacağı varsa olur zaten. Ailen zamanla alışır diye düşünüyorum.Aslında ailem neye taktığını da bilmiyor. Sabah babamla konuştum düzgün , kendini bilen bir adam diyor. Ben olumsuz asla değilim diyor. Ama bu adamın kendi işi var , sana her zaman zaman ayıramaz diyor. E senin de kendi işin var , sen her zaman ailene zaman ayırdın , demek ki isterse yapılır diyorum. Haklısın diyor.
Aslında çiçek olayını ilk o söyledi , sonrasında da ben acaba mı dedim .Başınızdan bir evlilik geçmiş. Evlenme, evliliğe alışma ve boşanma süreçlerinin hepsini yaşamış birisiniz. Bu süreçlerin zorluğunu da çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle tekrar evlenmek için acele etmeyin bence.
Sizin eski konularınıza ve bu konunuza baktığımda şu anki erkek arkadaşınızı biraz daha tanısanız vazgeçecekmişsiniz gibi hissettim. Daha 8 aylık bir ilişkide babanızın sizin paranızın da üzerine ekleme yaparak aldığı arabayla ilgili konuşmanın bir lüzumu olmamalıydı bence. Erkek arkadaşınıza babanızın yanına giderken ne götürmesi gerektiğini de siz dert edinmiştiniz. Bıraksaydınız kendi haline; ne götürecek siz de gözlemleseydiniz. Bunu kendinize görev edinerek onu ailenize iyi göstermeye çabaladığınızın farkında mısınız?
Nedense sizin konularınızı okuyunca erkek arkadaşınızın benim gözümde hayat bulmuş hali Murat Karabova oldu.
yavrucum baban beni sevdi sonra annen doldurdu demesi için bir şey görmüş olması lazım sen istemeden bunu yansıttın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?