Ailemle araba konusunda anlaşamıyoruz

alexdunphy9

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2025
35
13
3
26
Arkadaşlar merhaba. Benim birikmiş param var. Araba almak istiyorum çünkü İstanbulda olmama rağmen metro ve metrobüs sıkıntım var. Ailem de araba almamı istemiyor. Hem annemde hem babamda araba zaten var. Ama 2 arabadan 1 tanesi bile bana düşmüyor. Babamın arabası Manuel annemin otomatik işe beraber gidiyorlar. Gece bir yere çıkınca rahat olmak istiyorum. Bulduğum arabaları beğenmiyorlar. Destek olmuyorlar da. Birikmiş tek param. Bir eve 3 araba gereksizmiş. Yakın zamanda evlilik planı da yapıyorum. Ama çok yakın zamanda da değil. Evden çalışıyorum haftada 2 gün sadece işe gidiyorum. Ama sosyal biriyim dışarı çıktığım zaman toplu taşıma çok zor oluyor. Sevgilimle beraberiz ancak onun eve bırakmasından da rahatsız oluyorlar. Tüm paran arabaya mı gidecek diyorlar. Çok sıkıldım

onlar işe gittiğinde boşta kalan araba ile siz neden işe gitmiyorsunuz? kullanmanıza izin mi vermiyorlar? ayni şekilde gece dışarı çıkmak isteseniz arabayı almanıza müsaade etmezler mi?

mantık olarak bir eve 3 araba fazla fikrine katılmakla beraber arabalarını sizden sakınıyorlarsa size karışmaya hakları olmaz diye düşünüyorum

biraz daha birikim yapar öyle almaya çalışırım. Para sizin netice de hevesinizi kırmlarına izin vermeyin paranız istediğiniz bir arabaya yetince alın. Evden çalışıyor iseniz ek iş yapma gibi bir olanağı zorlayabilirsiniz.

Ona kalırsa bence bir eve 2 araba bile fazla kaskosu sigortası bakımı muayenesi falan bayağı masraf. Bence konu maddiyat değil gibi geldi. Konu sahibinin araç kullanmasını istemiyor olabilirler. Ya da araçlardan birisi manuel dedi anne kullanıyorsa arabayı otomatik olanı alıyordur geçerken babayı bırakıyordur falan. Konu sahibi manuel kullanmayı bilmiyorsa araç kapıda yatıyordur diye fikir yürüttüm

Manuel kullanım dersi almak araba almaktan daha mantıklı olmaz mı bu durumda

Size kalan araba manuel olduğu için mi size düşmediğini düşünüyorsunuz? Zaten haftada iki gün işe gidiyormuşsunuz. Manueli halledin bir şekilde. Ya da onu değiştirmeyi teklif edin. Elinizdeki birikimi katın araba sizin üzerinize olsun evlenmeden size bir hediyeleri olur. Hem de araba yenilenmiş olur.

Dışarı çıktığınızda hafta sonu akşam vs alkol alıyorsanız zaten toplu taşıma veya taksi tercih edin mümkünse

Para sizin hayat sizin neden onaylanma ihtiyacı duyuyorsunuz ki ?

Öbür türlü tek araba işe gidiyorsa öbür araba size kalmış olmuyor mu bu durumda ? Yakında düğün varsa damat beyden neden rahatsızlar ?
Damat beyden rahatsız değiller damat bile değil sevgilim evlenme düşüncesi var ama adım atılmadı rahatsız oluyorlar işte sebebini bilmiyorum bizi ara taksi çağır diyorlar. Para benim ama onların evinde yaşadığım sürece kafama göre iş yapamıyorum babamın küsme huyu var

Akşamları arabayı almanıza müsade etmiyorlar mı ? Herseye hayır diyorlarsa nasıl olcak

İşe birlikte gidiyorlarsa bir araba boşta kalır. Onu neden kullanmıyorsunuz?
Ben zaten mesai saatlerinde kullanmıyorum dışarı çıkacağım zaman annem arabasını kıskanıyor sıfır aldım babamın arabası Manuel ve transporter kullanmam mümkün değil İstanbulda. Ben beceremiyorum. Geçmişte trafik kazası yaptığım için sıkıntı ediyorlar kazanın da suçlusu değilim. beğendiğim arabalar da teneke ne gerek var sanki işe mi gidiyorsun kapıda durak var diyorlar evim başakşehirde işim leventte. Yani ben onlarla yüz göz olmaktan sıkıldım. Artık arabama binip kafama göre bir yere gitmek istiyorum. O zaman destek çıkın diyorum iyisi için. Tamam tamam diyip oyalıyorlar

Transport. Dışarı çıktığımda alkol içsem bile sınırı belli ceza alacak şekilde değil ki içkiye dayanıklı olduğumu biliyorlar. Sadece dışarı çıkmak değil mesela tatile gideceğim arabama binip gitmek istiyorum. Evime metro uzak. İşe giderken toplu taşıma kullanıyorum çıkışta da sevgilim bırakıyor beraber çıkarız çünkü. Ya onlar alır.

Ya bazen kullanıyorum tabii ama annemin gönlü pek yok sıfır alındı. Gece de çıkma diyorlar... asıl karın ağrıları daha özgür olmam sanırım

İşte bu konuda çok tartışıyoruz tamam bakacağız diyip duruyorlar altında altın çıkacak araba ucuzlayacak biz sabancı değiliz 3 araba fazla sen istediğinde alıyorsun o bu ama binbir naz. Sıkıldım artık sürekli tartışma var aramızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…