Ailemle esim arasinda kaldim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaslar,

uzun zamandir cok sikintili bir dönemdeyim ve burda sizden fikir almak icin yaziyorum. Ben iki senedir evliyim, cocugum yok. Dügün fasli aslinda sorunsuz gecti ama yinede arada sirada annemlerle kayinvalidemler arasinda tartismalar gecti. Annemlerinde 30 seneden fazla görüsdügü 4 aile var. Biz daima hep beraber büyüdük ve her önmeli anlarimizda o 4 ailelerde vardi. Benim dügün günümde o 4 aildeden 3 kisi bana ve esime karsi haksizliklar yapti. Gelin cikarmadan sonra esimin tarafinda gelinin ailesinden para almasi adetmis. Para dedigimde en fazla 50 lira. Yani gelin ve sadiclar arabaya biner ve kornalara basilir. Para alindikdan sonrada araba gider. Öteki darafdada dügün salonuna girmeden kayinvalidemlerden para alinir, gelinin arabisindan insin diye. Neyse, ben gelin cikarmadan sonra arabada oturuyordum, o 4 aileden bir teyze geldi bize laf verdi. Adabinizla geldiniz adabinizla gidin diye. Dügünden sonradan da duydumki, o 4 aileden baska biride kardesimin yaninda kapinin arkasinda durmus (yani kapi acma mersiminde). Onun esi de kayinvalideme hadi yine iyisiniz ucuza girdiniz diye laf vermis. Dügünden öncede bana gelin bohcam geldi, herkesin önünde acildi. Bu 4 aileden baska biriside bana yeni alininan cüzdani görünce, hani bu cüzdan niye bos diye laf verdi ortaya. Bunlarin hepsine bisey denmedi ama kayinvalidemler o arabada adabinizla geldiniz adabinizla gidin denen lafi duyunca, bana esimle beraber o 4 aileyle bundan sonra görüsmicemi dedi. Cünkü hersey üst üste geldi. Onlarda kestirip atti. Ama simdide bir tarafda da kendi annemle babam var. Ne yapmaliyim? Benimle bir kac kere konusdular, kizim niye böyle yapiyorsun sen onlarin elinde büyüdün diye. Ama esimlede iki sene boyunca her zaman tartistim, cok kavgalar ettim. Ne yapmaliyim ne olursunuz yardim edin? Her karsiladigim zaman kalbim bogazimda atiyor, merhaba bile demiyorum. Esimle ailem arasinda kaldim..

Elinde büyüdüğünüzü söylediğiniz insanları bu kadar çabuk silip atmak hatalı bana göre.
Ortada silip atılacak kadar büyük bir şey yok ki. Düğün zamanı özellikle yaşı biraz büyük olanlar kurar bu cümleleri. Evet yanlış ama her yanlış yapanı hayatımızdan çıkarırsak etrafımızda kimse kalmaz.
O aileler eğer sizin hayatınızı etkiliyorsa, mutsuzluğunuza sebep oluyorsa evet görüşmezsiniz. Ama bence bu kadar küçük şeyler için küsmeye değmez. Hele ki buna ne eşiniz ne de kaynananız karışabilir.
Kendinizi bu kadar eşinize ve ailesine teslim etmeyin. Kendi kararınız kendiniz verin.

Yani sizin kendi görüşünüz ne? Görüşmek mi görüşmemek mi istiyorsunuz? Benim eşim bu tip durumlarda bana fikirlerini söyler ama ısrarcı olamaz. Ağır bir durum yok ağız dalaşı var. Hani kabga dövüş, eskiden kalma aşk meşk asılma olayları gibi ağır şeyler yok. Ben görüşmek istersem görüşürüm eşim görüşmez böyle ufak tefek anlaşmazlıkta. Tek giderim görüşmeye fecam etmek niyetimdeysem. Ama kendim bu sözlerden rahatsızsam anneme görüşmeyeceğimi söyler sen karışma derim.

Sacma sapan seyleri kafaya takiyosunuz . Dönün evinize esinize keni yuvaniza bakin. Herkes konusur konusur da konusur. Snra unutulur. Yeri geldimi ailene yeri geldimi esine gereken cevabi vereceksin . Sen boyle susarak coookk arada kalirsin.daha coookk ustune giderler. Sana dogru gelen neysr onu yap. Kafayada takma.
yaniiii :KK9:

Bu kadarı fazla değil mi?
Belki babanızı görmemişlerdir, belki başka birşey. Neyse ne. Bu kadar gaddar olmanıza ne gerek var.
Bazı aileler akrabadan ileri olur, aile dostu denir onlara, kuzen gibi olursun çocukları ile. Kan bağı şart değildir.
Sizi çok katı buldum, tam bir vefasızlık örneği sergiletmişsiniz eşinize.
Değil. Az bile.
Babami gayette gördüler. Ayrıca beni istemeye gelirlerken onlar da vardi. Benim evimde de gereksiz yere burnunu soktular isteme merasiminde. Bu aile dostu olayi evet var. Kan bağı da sart degildir,kesinlikle sizinle hem fikirim. Ama onlarda yok. Onlar akillari sıra bana hava attilar. Cocuklarimiz kardeş gibi büyüdü falan filan. Yani guya erkek tarafi beni bastiracak..Ben esimi tanıdığımdan bugune kadar onlarin çocuğuyla bir kafede bulustugunu mesjlastigini görüştüğünü görmedim. Ayrica esim onlarin arkasindan konuşuyordu canı isteyince. Bende boyle ise gelemem. Onlar gercekten fazlasini hak ettiler emin olun

Kaynana kendisi görüşmesin, çocuk gibi sizi niye yönetiyor? Oğlu da aynı şekilde, çocuk gibi. Annesi dedi diye sana müdahale ediyor. Sen de çocuk gibisin, kadınların çocuklarına bile selam vermeyi kesmişsin, onların suçu ne? Ne tuhaf

önce eşinle güzelce konuşup ikna edeceksin
iki ailenin yaptığı cahillik belli ortada
git görüş o ailelerle bu anlattığın dert değil ki
sen yönetilecek insan değilsin yetişkin bireysin
eşine de sana saygımdan bunlara katlanıyorum
ama her dediğinizi yapacak değilim diyeyim
benimde sabrım bir yere kadar dayanır
sakın eşinizle kavga bağırış çağırış yapmayın
o cümleleri söyledikten sonra susun ve dediğinizi yapın

vallahi o insanlar sizin iyiliğinizi düşünse daha çok ayıbınızı örter ortalık yere laf atıp durmazlardı bu tarz insanlardan uzak durun bence

Ne saçma adetler var. Kim niye koymuş bunları? İlk kimin aklına gelmiş acaba gelin evden çıkarken para alalım, sandık çıkarken para alalım, kapıya geldiklerinde alalım, ayakkabıları saklayıp satalım, buketi satalım, arabanın önünü keselim, anahtar açmaz, bıçak kesmez. Millet zaten zar zor düğün yapıyor bir de bu beleşçiler yüzünden ayrıca para hazırlamak zorundasın. Ne saçma!

Biz hiç istemedik. Annem tembihledi herkesi. Kimseyi zora sokmayalım dedi. Ben sadece iki küçük yeğenime buketimi verdim enişteye satın dedim. Onda da onar liradan fazla verme dedik. Ne gerek var hayatı zorlaştırmaya. Ben olsam görüşmem. Ordan gelecek 20-50 liraya mı muhtaçlar. Saçma sapan laflar yüzünden senin evinde huzur yok.

Benzer olaylar düğünümde benimde başıma geldi. Hemde dayımın hanımı ve kuzenlerim tarafından. Hoş ben hiç birini de bu kadar işin içine katmazken onlar davetsiz katıldılar. Biliyordum çünkü patavatsızlıklarını. Ben hepsine mesafe koydum gerek yok muhattap olmama. Hatta ailemden uzakta yaşıyorum yakın zamanda yanlarına gittim davet ettiler gitmedim gelmek istediler bi bahane ile kabul ettirmedim. Ki eşimde olsun görüş onlar utansın derler ama ben dediklerini sineye çekemem. En güzel günümden rahat durmazlarsa tavrımda nettir bundan sonra. Bence insanlar biraz çenelerini tutmayı bilmeli öğrenmeli. Yapamıyorlarsa da spnucuna katlanmalı...

Bazen,Kardesten de yakin arkadas vs olabiliyor.Onlarda,sizin mutluluğunuz icin,bu sekilde davranmalilardi.Ben annenizin yerinde olsam,o ailelere durumu anlatirdim.kayinvalidenizle,esinize adim attirirdim.disarda yemege davet gibi.yada bayramda.Annenizde evinde kaynastirabilir.En azindan,bunu soyleyen bayanlarsa,kayinvalidenize hediyesi ile catkapi gelip,... abla sen bize kirilmissin.gelinin,bizim kizimiz gibi buyudu.kotu niyetimiz yoktu diyip,gonul alabilirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X