- Konu Sahibi uzgunkalp727272
Merhaba arkadaslar,
uzun zamandir cok sikintili bir dönemdeyim ve burda sizden fikir almak icin yaziyorum. Ben iki senedir evliyim, cocugum yok. Dügün fasli aslinda sorunsuz gecti ama yinede arada sirada annemlerle kayinvalidemler arasinda tartismalar gecti. Annemlerinde 30 seneden fazla görüsdügü 4 aile var. Biz daima hep beraber büyüdük ve her önmeli anlarimizda o 4 ailelerde vardi. Benim dügün günümde o 4 aildeden 3 kisi bana ve esime karsi haksizliklar yapti. Gelin cikarmadan sonra esimin tarafinda gelinin ailesinden para almasi adetmis. Para dedigimde en fazla 50 lira. Yani gelin ve sadiclar arabaya biner ve kornalara basilir. Para alindikdan sonrada araba gider. Öteki darafdada dügün salonuna girmeden kayinvalidemlerden para alinir, gelinin arabisindan insin diye. Neyse, ben gelin cikarmadan sonra arabada oturuyordum, o 4 aileden bir teyze geldi bize laf verdi. Adabinizla geldiniz adabinizla gidin diye. Dügünden sonradan da duydumki, o 4 aileden baska biride kardesimin yaninda kapinin arkasinda durmus (yani kapi acma mersiminde). Onun esi de kayinvalideme hadi yine iyisiniz ucuza girdiniz diye laf vermis. Dügünden öncede bana gelin bohcam geldi, herkesin önünde acildi. Bu 4 aileden baska biriside bana yeni alininan cüzdani görünce, hani bu cüzdan niye bos diye laf verdi ortaya. Bunlarin hepsine bisey denmedi ama kayinvalidemler o arabada adabinizla geldiniz adabinizla gidin denen lafi duyunca, bana esimle beraber o 4 aileyle bundan sonra görüsmicemi dedi. Cünkü hersey üst üste geldi. Onlarda kestirip atti. Ama simdide bir tarafda da kendi annemle babam var. Ne yapmaliyim? Benimle bir kac kere konusdular, kizim niye böyle yapiyorsun sen onlarin elinde büyüdün diye. Ama esimlede iki sene boyunca her zaman tartistim, cok kavgalar ettim. Ne yapmaliyim ne olursunuz yardim edin? Her karsiladigim zaman kalbim bogazimda atiyor, merhaba bile demiyorum. Esimle ailem arasinda kaldim..
Elinde büyüdüğünüzü söylediğiniz insanları bu kadar çabuk silip atmak hatalı bana göre.
Ortada silip atılacak kadar büyük bir şey yok ki. Düğün zamanı özellikle yaşı biraz büyük olanlar kurar bu cümleleri. Evet yanlış ama her yanlış yapanı hayatımızdan çıkarırsak etrafımızda kimse kalmaz.
O aileler eğer sizin hayatınızı etkiliyorsa, mutsuzluğunuza sebep oluyorsa evet görüşmezsiniz. Ama bence bu kadar küçük şeyler için küsmeye değmez. Hele ki buna ne eşiniz ne de kaynananız karışabilir.
Kendinizi bu kadar eşinize ve ailesine teslim etmeyin. Kendi kararınız kendiniz verin.