- 10 Temmuz 2020
- 47
- 25
- 3
- Konu Sahibi papatyasevenkiz
-
evet farklı bir zamanlar fazla soru sorardım neden bu böyle olmuş neden bu ayet böyle gibisinden şimdi sadece tesettürlü değilim ve namaz kılmıyorum kuran öğren diyorlar öğrenmek istemediğimi belirtiyorum ama anlamıyorlar zorluyorlarKaç yaşındasınız? Ailenizin size tavsiye vermesi ve dini manada yönlendirmesinde ben sakınca görmüyorum çünkü dinimiz"sen naparsan yap bende böyle takılırım" dini değil.
İnsanlarımız senin dinin sana benim dinim bana mantiginida yanlış algılıyor bu anlamda. Ailenin görevidir çocuklarina hem maddi hem manevi şekilde destek vermek. Buna dinde giriyor. Sizin kişisel olarak din anlayışınız yaşam tarzınız ailenizden çok farklı mı? Farklı diye mi sizi yönlendirmeye çalışıyorlar?
önceden de derlerdi 10 11 yaşında yeni ergenliğe girmişken ama bu yıl çok arttı baskılrıMalesef ailen baskı kurmak yerine seni öyle büyütmeli yönlendirmeliydi lafla değil icraatle oluyor hata bu
takiyye nedirİstemiyorsanız, rest de çekemeyecekseniz takiyye yapın.
bu yıl artık canıma tak ettirdiler baskı baskı baskı...motive ettiniz beni teşekkürlerAyrıntısına girersem banlanacağım kadar çok baskı gördüm akrabalarımdan bu konuda. O yüzden hayal gücüne bırakıyorum. Ne yaptım; epey savaştım, şiddet de gördüm, tek motivasyon kaynağım pes edersem asla istediğim gibi bir hayatım olmayacağını bilmemdi. İşte neticede okudum, iş buldum, bağlarımı da tamamen kopardım. Bağlarını kopar demiyorum, şartların bunu gerektirmiyor olabilir, hem akrabaları silmek elbette aileyi silmekle aynı şey değil. Ama boyun eğme, ekonomik özgürlüğünü kazanmaya ve kendi hayatını kurmaya bak.
kavga çıkar evde napmalıyımisteyip istememek sana kalmış. eğer istemiyorsan geçiştirmek yerine tane tane açıklamak seni daha rahat ettirecektir.
Kabaca -mış gibi yapmak.takiyye nedir
bir ara namaz kılıyormuş gibi yapmaya çalıştım ama çok zor 5 kez abdest al namaz kıl her sabah uyandırırlardı sabah namazına zamanım önemli nereye dek yapacam diye bıraktım da okulu bahane ettimKabaca -mış gibi yapmak.
Cana mala kasıt durumunda inancı gizlemek ya da reddetmek demektir aslında. Siz tersten takiyye yapacaksınız.
İstemiyorsanız bu şekilde konuşmanız doğru değil hem dini konular yasakbir ara namaz kılıyormuş gibi yapmaya çalıştım ama çok zor 5 kez abdest al namaz kıl her sabah uyandırırlardı sabah namazına zamanım önemli nereye dek yapacam diye bıraktım da okulu bahane ettim
Valla o zaman canınızı dişinize takıp bir şekilde üniversiteyi kazanacak ve ayaklarınızın üzerinde duracak hale geleceksiniz.bir ara namaz kılıyormuş gibi yapmaya çalıştım ama çok zor 5 kez abdest al namaz kıl her sabah uyandırırlardı sabah namazına zamanım önemli nereye dek yapacam diye bıraktım da okulu bahane ettim
Katılıyorum, insan karşı çıktığı şeyi çok iyi bilmeli.Öğren sende oku inanmayacaksanda bildiğin birşeye inanmamış olursun ve sebeplerinide açıklarsın ama şuan ergenlik dönemlerinde baskı yapmaları daha çok itebilir onlarda ne yapsın öğren istiyorlardır bunlar hassas konular
Onlar tam manasıyla yaşasaydı sende özenirdin yönelirdin demekle olmuyor.önceden de derlerdi 10 11 yaşında yeni ergenliğe girmişken ama bu yıl çok arttı baskılrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?