ailenin dine yöneltmeye çalışması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evet farklı bir zamanlar fazla soru sorardım neden bu böyle olmuş neden bu ayet böyle gibisinden şimdi sadece tesettürlü değilim ve namaz kılmıyorum kuran öğren diyorlar öğrenmek istemediğimi belirtiyorum ama anlamıyorlar zorluyorlar

bu yıl artık canıma tak ettirdiler baskı baskı baskı...motive ettiniz beni teşekkürler

Kabaca -mış gibi yapmak.
Cana mala kasıt durumunda inancı gizlemek ya da reddetmek demektir aslında. Siz tersten takiyye yapacaksınız.
bir ara namaz kılıyormuş gibi yapmaya çalıştım ama çok zor 5 kez abdest al namaz kıl her sabah uyandırırlardı sabah namazına zamanım önemli nereye dek yapacam diye bıraktım da okulu bahane ettim

bir ara namaz kılıyormuş gibi yapmaya çalıştım ama çok zor 5 kez abdest al namaz kıl her sabah uyandırırlardı sabah namazına zamanım önemli nereye dek yapacam diye bıraktım da okulu bahane ettim
İstemiyorsanız bu şekilde konuşmanız doğru değil hem dini konular yasak Mune

Valla o zaman canınızı dişinize takıp bir şekilde üniversiteyi kazanacak ve ayaklarınızın üzerinde duracak hale geleceksiniz.
O zaman kimsenin lafı geçmeyecek size.
Sizin en sağlam kurtuluşunuz eğitiminiz olacak şu durumda. Okulunuz beyaz atlı prensiniz olacak.

Ya aileyle kavga etmek bana cok makul gelmiyor anlamayacaklar seni yuksek ihtimal atiyorum ben sizin gibi inanmiyorum desen ailen uzulecek muhtemelen.ne gerek var.mis gibi yap demisler cok dogru.universiteyi kazanana kadar mis gibi yap bence de.e gencligim geciyor diyeceksin bi sekilde hayatin bi yerinde bi bedel odemek gerekiyor.onlara mis gibi yap ve bildigini yap.universiteyi sehir disinda okuyup kacarsin. Yine is sahibi olana kadar mis gibi yaparsin ama uzak olursun.
Din vicdan isidir zorla olmaz.kimse kimseye dikte edemez.ama aileni secemezsin iste.kuran da oku zaten Turkcesini oku.incil de oku tevrat da oku.ben lisede hepsini okumuz bitirmistim.hatta din karsiti olan insanlari da okuyup bitirmistim.turan dursun u ilhan arsel i falan hep lisede okudum ben.Ben Allah a inanmayi sectim.ama bunu bilincli yaptim.cok okudum.inanc baskalarinin zorlamasiyla olmaz.dedjkleri gibi mis gibi yap rahat edersin

Çok ince bir çizgi eğer içinizden kapanmak gelmiyorsa söyleyin güzel bir dille herkesin günahı sevabı kendine kimseye yargılamak kimseye kalmamış bazen insanlar aile zoruyla istemeden kapanıyor sonra açılıyorlar. Aileler bunu düşünmeli bence ne kendileri günaha girsin ne ısrar edip baskalarını günaha soksunlar. İçine insanın gelmeli o his bence. Kapanmak istemiyorsanız bile arada açıp bir dua okuyun ben mesela okumaya başladım mı içimde bir mutluluk olur çok şükür yine okurum. Herkesin kendi hayatı. Güzel bir dille söyleyin ailenize.

Katılıyorum, insan karşı çıktığı şeyi çok iyi bilmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…