- 3 Eylül 2018
- 8.837
- 47.096
- 548
- Konu Sahibi papatyasevenkiz
-
Ailen dindar insanlarsa doğal olarak senin de öyle olmanı istiyorlar. Sonuçt eğer müslümansan bazı görevlerin var.bunu zorla yaptırmalarına karşı çıkıyorum zaten dışarı çıkarken saçımı tarıyorum hemen sen niye kapanmıyorsun ne o öyle veya ezan okunurken hep bir abdeste gidiyorlar hayırdır sen niye oturuyorsun falan kötü yanii
haklısın müslüman olsaydım görevlerimi yapardımAilen dindar insanlarsa doğal olarak senin de öyle olmanı istiyorlar. Sonuçt eğer müslümansan bazı görevlerin var.
Polemik oluşturmamak adına şöyle yapmaya söz vermiştim,Şimdi şöyle ki bana göre çocuklara dini eğitim vermek istismardır.
Ama bu benim düşüncem ve sen o ailedesin.
Yapacağın tek şey birkaç yıl daha sabredip hayatınızın iplerini elinize almak olacaktır.
Bunu yaparken de okul hayatınızda radikal kararlar almamaları için ılımlı kalın. Geçiştirin.
Ne yazık ki başka yol göremiyorum ben.
hanımefendi 1.si ben yeni üye oldum sayılır bilmiyorum mine kim ne diyor falan 2.si bence dini konu sayılmaz aile içi bir sorunu söylüyorum burada 3.sü sitede bir sürü duadır şudur budur var bu dini konuysa onların da dini olması gerekmez mi?Muneye aciyorum artik kadin bin defa soyluyor gunde
Dini konu yasak diye
Yine bikmadan usanmadan aciyorsunuz su konulari
teşekkür ediyorum çok doğru yazmışsınız kafamda da birkaç şey oluştu sizin gibi güzel güzel cevap veren insanların sayesindeDinlerin çoğunda ailenin görevlerinden biri dini öğretmesidir. Ancak sizin durumda öğretmek, yönlendirmek vs. söz konusu değil. İman öyle sabah erken kalkıp namaz kılarmış gibi yaparak oluşacak bir şey değil, aksine zorlandığınız için size zulüm gibi gelir. Allah ailenize akıl fikir versin, doğru yolu göstersin. Sizin de kararınıza saygım sonsuz, tavsiyem şu ki; evden ayrılıp ayrı bir hayata geçene dek direkt söylemeyin, geçiştirmeye devam edin. Karşınızda anlayacak bir aile yok.
O zaman ailene müslüman olmadığını söyleyeceksin ha söyleyemiyorsan o zaman seçimlerini gözden geçir çünkü sen daha ailene karşı bile fikirlerini açıkça söyleyemiyorsan nasıl doğru olduğunu savunup karşı tarafa geçtin. Yani demek istiyorum ki hayatınla ilgili böyle büyük kararlarda buraya konu açarak bişey elde edemezsin senin muhatabın ailenhaklısın müslüman olsaydım görevlerimi yapardım
Keşke benim ailem beni dine genç yaşta yönlendirseydi bu bakımdan çok şanslısın ancak içinden gelmiyorsa zorlamak da doğru olmaz çünkü dinde zorlama yoktur. Bu senin seçimin olmalı ailenin değil.ailem dine yöneltmeye çalışıyor beni. tesettüre gir,namaz kıl, evde boşsun kuran öğren oku diyorlar ben geçiştirmekten yoruldum artık ne yapmalıyım (konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum bulamadım din yazan konu)
1.si uye olurken sartlari okumaniz gerekiyorhanımefendi 1.si ben yeni üye oldum sayılır bilmiyorum mine kim ne diyor falan 2.si bence dini konu sayılmaz aile içi bir sorunu söylüyorum burada 3.sü sitede bir sürü duadır şudur budur var bu dini konuysa onların da dini olması gerekmez mi?
yazdığımda ne saygısızlık var açıklar mısınız?bu sayede ben de gözden geçireyim yazdığımı1.si uye olurken sartlari okumaniz gerekiyor
2.si aile ici sorununuza simdi ayetler hadisler yagacak bunlar da yasak kapsaminda
3.su dua bolumu burasi degil gidin oraya acin konunuzu o zaman
Ekleyeyim 4.su,biraz saygili olma kosulu da var sitede,bir zahmet ona da uymak zorundasiniz. Mune kimdir,banlaninca tanisirsiniz
Size yasak oldugundan bahsediyoruz,yeni uyeyim pardon okumamisim kurallari bilmiyorum diyeceginize 1.si 2.si 3.su diye bana sayiyorsunuz. Bana onlari sayana kadar kurallari okuyup ona gore davranmaya baslayabilirdiniz.yazdığımda ne saygısızlık var açıklar mısınız?bu sayede ben de gözden geçireyim yazdığımı
Tersinden takiyye dememin sebebi budur zaten.Ayrıca takiye nin anlamını doğru öğrenip insanları doğru yönlendirin takiyye Müslümanın inancını zorlayıcı nedenler yüzünden gizlemesidir yani bir Yahudi gibi yada başka bir dinden olup ta Müslüman gibi davranması değil!
Peki :)Takiyye nin tersi düzü mu olur Allah aşkına dini öğrenmeden dini somuruyorsunuz
Pardon ama yeni ergenlik teki bir kızı ne kadar güzel yönlendiriyorsunuz. Yavrucum böyle oyunlara gelme bunlar nefsinin sana güzel gösterdiği şeyler biraz ailene yönel onların seni doğruya güzele yönlendirdiği i göreceksin
Gerçekten helal olsun en doğru en açıklayıcı yazı sizinki olmuş umarım kızımız azıcık kafasını kullanıp dinler. İyi akşamlarO zaman ailene müslüman olmadığını söyleyeceksin ha söyleyemiyorsan o zaman seçimlerini gözden geçir çünkü sen daha ailene karşı bile fikirlerini açıkça söyleyemiyorsan nasıl doğru olduğunu savunup karşı tarafa geçtin. Yani demek istiyorum ki hayatınla ilgili böyle büyük kararlarda buraya konu açarak bişey elde edemezsin senin muhatabın ailen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?