ailenin dine yöneltmeye çalışması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailen dindar insanlarsa doğal olarak senin de öyle olmanı istiyorlar. Sonuçt eğer müslümansan bazı görevlerin var.

Dinlerin çoğunda ailenin görevlerinden biri dini öğretmesidir. Ancak sizin durumda öğretmek, yönlendirmek vs. söz konusu değil. İman öyle sabah erken kalkıp namaz kılarmış gibi yaparak oluşacak bir şey değil, aksine zorlandığınız için size zulüm gibi gelir. Allah ailenize akıl fikir versin, doğru yolu göstersin. Sizin de kararınıza saygım sonsuz, tavsiyem şu ki; evden ayrılıp ayrı bir hayata geçene dek direkt söylemeyin, geçiştirmeye devam edin. Karşınızda anlayacak bir aile yok.

Polemik oluşturmamak adına şöyle yapmaya söz vermiştim,

Muneye aciyorum artik kadin bin defa soyluyor gunde
Dini konu yasak diye
Yine bikmadan usanmadan aciyorsunuz su konulari
hanımefendi 1.si ben yeni üye oldum sayılır bilmiyorum mine kim ne diyor falan 2.si bence dini konu sayılmaz aile içi bir sorunu söylüyorum burada 3.sü sitede bir sürü duadır şudur budur var bu dini konuysa onların da dini olması gerekmez mi?

teşekkür ediyorum çok doğru yazmışsınız kafamda da birkaç şey oluştu sizin gibi güzel güzel cevap veren insanların sayesinde

haklısın müslüman olsaydım görevlerimi yapardım
O zaman ailene müslüman olmadığını söyleyeceksin ha söyleyemiyorsan o zaman seçimlerini gözden geçir çünkü sen daha ailene karşı bile fikirlerini açıkça söyleyemiyorsan nasıl doğru olduğunu savunup karşı tarafa geçtin. Yani demek istiyorum ki hayatınla ilgili böyle büyük kararlarda buraya konu açarak bişey elde edemezsin senin muhatabın ailen

Keşke benim ailem beni dine genç yaşta yönlendirseydi bu bakımdan çok şanslısın ancak içinden gelmiyorsa zorlamak da doğru olmaz çünkü dinde zorlama yoktur. Bu senin seçimin olmalı ailenin değil.

1.si uye olurken sartlari okumaniz gerekiyor
2.si aile ici sorununuza simdi ayetler hadisler yagacak bunlar da yasak kapsaminda
3.su dua bolumu burasi degil gidin oraya acin konunuzu o zaman
Ekleyeyim 4.su,biraz saygili olma kosulu da var sitede,bir zahmet ona da uymak zorundasiniz. Mune kimdir,banlaninca tanisirsiniz

yazdığımda ne saygısızlık var açıklar mısınız?bu sayede ben de gözden geçireyim yazdığımı

yazdığımda ne saygısızlık var açıklar mısınız?bu sayede ben de gözden geçireyim yazdığımı
Size yasak oldugundan bahsediyoruz,yeni uyeyim pardon okumamisim kurallari bilmiyorum diyeceginize 1.si 2.si 3.su diye bana sayiyorsunuz. Bana onlari sayana kadar kurallari okuyup ona gore davranmaya baslayabilirdiniz.

QUOTE="Ehveniser, post: 64521115, member: 185707"]
Alında şöyle bir tavsiyede de bulunmuştum. Gerçi içimden bir ses bunu da beğenmeyeceğinizi söylüyor.

Siz azarladınız diye benim düşüncem değişmedi. Mesele tam da bu aslında.
BU arada takiyyenin nesini beğenmediniz anlamadım.
[/QUOTE]
Ayrıca takiye nin anlamını doğru öğrenip insanları doğru yönlendirin takiyye Müslümanın inancını zorlayıcı nedenler yüzünden gizlemesidir yani bir Yahudi gibi yada başka bir dinden olup ta Müslüman gibi davranması değil!

Tersinden takiyye dememin sebebi budur zaten.

Müge Anliya bakmayi davet ediyorum sizi. Ailelerin, cocuklarini ne kadar güzel yönlendirdigini görürsün

Bir ebeveyn olarak genel anlamda cevapliyorum: ben cocugumu elbette dogru olarak inandigim seylere yönlendirmek isterim, ama onun benden baska kararlar alabilecegini hazmedebilmem lazim ayni zamanda.

Önümüzdeki yüzyılın en çok konuşulacak muhasebesi yapılacak konularından biri din
İnsanlan okudukça mantığını merak edecek
Mantığını sorgulayacak anlamaya çalışacak çeliştikçe boşluğa düşecek
Şimdi tabu böyle konular

Gerçekten helal olsun en doğru en açıklayıcı yazı sizinki olmuş umarım kızımız azıcık kafasını kullanıp dinler. İyi akşamlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…