ailenin dine yöneltmeye çalışması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kabaca -mış gibi yapmak.
Cana mala kasıt durumunda inancı gizlemek ya da reddetmek demektir aslında. Siz tersten takiyye yapacaksınız.
Pardon ama yeni ergenlik teki bir kızı ne kadar güzel yönlendiriyorsunuz. Yavrucum böyle oyunlara gelme bunlar nefsinin sana güzel gösterdiği şeyler biraz ailene yönel onların seni doğruya güzele yönlendirdiği i göreceksin

Kuzum burasi cok yanlis bu soruyu sormak icin
İnanc insanlarin kendi secimiyle olacak birseydir
İster inanirsin ister inanmazsin
İnaniyorsan neye inanacagini kendin secersin
İster inandigin seye gore yasarsin ister yasamazsin
Bu kesinlikle baski konusu olmamali
Dışını sık derslerine yoğunlaş, ailene de ders calisiyorum de
Universite oku ayaklarinin uzerinde dur ve istedigin gibi yasa

Alında şöyle bir tavsiyede de bulunmuştum. Gerçi içimden bir ses bunu da beğenmeyeceğinizi söylüyor.

Siz azarladınız diye benim düşüncem değişmedi. Mesele tam da bu aslında.
BU arada takiyyenin nesini beğenmediniz anlamadım.

Katılmıyorum. Tavsiye vermeyi veya örnek olmayı kabul edebilirim ama baskı kuramazlar.

Konu sahibi, istemediğin içinden gelmeyen hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Ayrıca beş vakit namaz kılmadan da inançlı olabilirsin, dua edebilirsin. Her şeyi dört dörtlük yapmaman inançsız olduğun anlamına gelmez. Bu sadece Allah ile senin arandadır.

Ailenin görevi canım çocuğa islami aşılamak anlatmak Allah katında bunun sorumluluğu var çocuk ister yapar ister yapmaz sonuç ta hidayet Allahtan. Ha şimdi kendileri yapıyor mu sorusu var doktorun biri sigara içse hastasına da sen içme derse hasta doktora bak kendi içiyor bana içme diyor der haklı olarak ama aslında ben içtim sen içme acı patlıcan kragi çalmaz bu saaten sonra bana ne olacaksa olacak bari sana olmasin anlamında soylemistir.

Babam ailece namaz kıldırıyordu bize evdeki herkes cemaat şeklinde. Valla yalan söylemiycem ben hep kılıyomuş gibi yaptım. Yıllarca kuran okumayı öğrenmeye de gönderdiler hem camiye hem de öğreten birine, şu an arap alfabesini okuyabiliyorum ama karışmaları bitince daha da yapmadım. bazen ailelerin ısrarları ters tepiyor ya da hiç etkili olmuyor.
Bence örnek olup özendirmek daha iyi bir yöntem.

İyiki öyle bir ailem yok :) ilerde çocuğum olursa ona dini konular asla öğretmeyeceğim 18 olunca istediği dini seçsin ne yazık ki kendi kararımız olmadan doğduğumuzda dinimiz belirleniyor ailemiz tarafından... ama istediğinizi yapmakta özgürsünüz

Başlık dine yöneltmesi değil din konusunda baskı yapması olsa daha çok anlaşılır olurdu.

Yöneltmek şöyle olur böyle bir şey var dersin anlatırsın iyi yanlarını kararı karşıdakine bırakırsın.

Sizinkilerin yaptığı tesettüre gir falan baskı yapmak oluyor.

biliyorum zaten ama namaz mı kılayım şimdi
Şimdi şöyle ki bana göre çocuklara dini eğitim vermek istismardır.
Ama bu benim düşüncem ve sen o ailedesin.
Yapacağın tek şey birkaç yıl daha sabredip hayatınızın iplerini elinize almak olacaktır.
Bunu yaparken de okul hayatınızda radikal kararlar almamaları için ılımlı kalın. Geçiştirin.
Ne yazık ki başka yol göremiyorum ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…