Ailenin varken,yok olması...

Crescent Blue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
209
262
103
Neyi nasil anlatacigimi bilmiyorum ama üzgûnüm.Ailemden uzak bir sehirde 17 yillik evliyim ve son derece zor bir evliligi yürütmeye calistim senelerce ve ailem hicbir zaman boşanmami desteklemedi yine de ailem dedim,gecen ay iki cocugumla gittim kisin benden borc isteyen erkek kardesime on yil önce babamla ödemedikleri yûklü bir borclari vardi ve önce onu ödemelerini hatirlattiğim bana düsman kesildiler biliyordum yine ailem deyip ziyaret edeyim dedim ve gittikten birkac gün sonra erkek kardesim yanimda anneme cok saygisiz davrandi neredeyse siddet uygulayacak gibi sesini yükseltti vs ben de sakin ol vs dedim beni tersledi sonra cikti vs sonra babam geldi ben davranistan rahatsiz olduğumu belirttim babam erkek kardesimi savundu gibi oldu ben de merak etmeyin bir daha gelmem dedim babam da odadan cikarken gelme dedi.Tabi ki ailemin evliligimde büyük sorunlar yasarken asla yanimda olmamalarindan gercek bir aile olmadiklarini biliyordum ama acikca saygisizlik yapmalari cok agrima gitti ve bir daha asla gitmem tabi ama bu nasil bir vicdandir bilmiyorum.

Son düzenleme:
Neyi nasil anlatacigimi bilmiyorum ama üzgûnüm.Ailemden uzak bir sehirde 17 yillik evliyim ve son derece zor bir evliligi yürütmeye calistim senelerce ve ailem hicbir zaman boşanmami desteklemedi yine de ailem dedim senede bir ziyarete gitmeye calistim gecen ay iki cocugumla gittim kisin benden borc isteyen erkek kardesime on yil önce babamla ödemedikleri yûklü bir borclari vardi ve önce onu ödemelerini hatirlattiğim bana düsman kesildiler biliyordum yine ailem deyip ziyaret edeyim dedim ve gittikten birkac gün sonra erkek kardesim yanimda anneme cok saygisiz davrandi neredeyse siddet uygulayacak gibi sesini yükseltti vs ben de sakin ol vs dedim beni tersledi sonra cikti vs sonra babam geldi ben davranistan rahatsiz olduğumu belirttim babam erkek kardesimi savundu gibi oldu ben de merak etmeyin bir daha gelmem dedim babam da odadan cikarken gelme dedi.Tabi ki ailemin evliligimde büyük sorunlar yasarken asla yanimda olmamalarindan gercek bir aile olmadiklarini biliyordum ama acikca saygisizlik yapmalari cok agrima gitti ve bir daha asla gitmeyi düsünmüyorum simdi ben mi sucluyum Allah'in katinda?
Allah'ın katını bilemem ama bana gelme diyen babanın evine de asla adım atmam annem için bile olsa.
Boşanmak için neden illa yılda bir gördüğünüz ailenizin desteğine ihtiyaç duyuyorsunuz ki ??

Bu konulari hep iki taraf bambaska anlatir aileniz suan kendini cok hakli sandığına yemin edebilirim ama ispatlayamam...malesef yillar da gecse evet ya seni kirdik demezler bu boyle geldi boyle gider herkesin bi nedeni var bu hayatta arkadas komsu aile herkes icin gecerli...biraz onlarsiz karar alabilmeye calismalisiniz güc bulamadiginiz sey bosanmak ve kendi gücünüz olmadigi icin onlar yuzunden bosanamadim demissiniz...bu düşünceden kurtulmanizi tavsiye ediyorum inanin cogu insan bu kararı tek başına aliyor küllerinden doguyor ki bu sekilde surec zor olsada sonu daha saglam en azindan babanda olsa minnetsiz oluyor..

Allah'ın katını bilemem ama bana gelme diyen babanın evine de asla adım atmam annem için bile olsa.
Boşanmak için neden illa yılda bir gördüğünüz ailenizin desteğine ihtiyaç duyuyorsunuz ki ??
Bircok sebep var tabi ama en önemlisi bosanmaya cesaretim yok bu ayri bir konu ama ailemin yaptigi cok ağır umarsamamaya calisiyorum ama canim cok acidi yine...

Bu konulari hep iki taraf bambaska anlatir aileniz suan kendini cok hakli sandığına yemin edebilirim ama ispatlayamam...malesef yillar da gecse evet ya seni kirdik demezler bu boyle geldi boyle gider herkesin bi nedeni var bu hayatta arkadas komsu aile herkes icin gecerli...biraz onlarsiz karar alabilmeye calismalisiniz güc bulamadiginiz sey bosanmak ve kendi gücünüz olmadigi icin onlar yuzunden bosanamadim demissiniz...bu düşünceden kurtulmanizi tavsiye ediyorum inanin cogu insan bu kararı tek başına aliyor küllerinden doguyor ki bu sekilde surec zor olsada sonu daha saglam en azindan babanda olsa minnetsiz oluyor..
Onlarin tek derdi cikarlari yani gercek bir anne baba cikarina göre hareket eder mi? Evet bosanma karari alirken karar direk kendimizle ilgili ama ailenin destegi de azimsanmayacak kadar önemli tabi benim bu konuda kararli olmam ve kendime güvenim seneler icinde azaldi ama son 3 yildir calisiyorum arada issiz kaldigim zamanlar olsa da birikim yapmaya calisiyorum ufak da olsa bir ev alabilirsem boşanmadan yanayim.

Kimmse yaşattığını yaşamadan ölmez. Sizi bu kadar mağdur edenler yarın bir gün elbet mağdur olurlar.
Sizin tek derdiniz çocuklarınız olsun, gerisi fasa fiso 💃🏻

Ne güzel, onlar yapılanlara değil annelerinin ne kadar haklı ve güçlü olduğuna şahit olmuşlar..
Yaşları kaç bilmiyorum ama çocuklar hiçbirşeyi unutmaz.
14 ,11 yasindalar ve bir daha gitmeyeceğiz dediğim de haklisin anne dediler,ailemin bana karsi yanlis davranislarina üzûldüler.

Neyi nasil anlatacigimi bilmiyorum ama üzgûnüm.Ailemden uzak bir sehirde 17 yillik evliyim ve son derece zor bir evliligi yürütmeye calistim senelerce ve ailem hicbir zaman boşanmami desteklemedi yine de ailem dedim,gecen ay iki cocugumla gittim kisin benden borc isteyen erkek kardesime on yil önce babamla ödemedikleri yûklü bir borclari vardi ve önce onu ödemelerini hatirlattiğim bana düsman kesildiler biliyordum yine ailem deyip ziyaret edeyim dedim ve gittikten birkac gün sonra erkek kardesim yanimda anneme cok saygisiz davrandi neredeyse siddet uygulayacak gibi sesini yükseltti vs ben de sakin ol vs dedim beni tersledi sonra cikti vs sonra babam geldi ben davranistan rahatsiz olduğumu belirttim babam erkek kardesimi savundu gibi oldu ben de merak etmeyin bir daha gelmem dedim babam da odadan cikarken gelme dedi.Tabi ki ailemin evliligimde büyük sorunlar yasarken asla yanimda olmamalarindan gercek bir aile olmadiklarini biliyordum ama acikca saygisizlik yapmalari cok agrima gitti ve bir daha asla gitmem tabi ama bu nasil bir vicdandir bilmiyorum.
Gitmeyin bir daha size zarardan başka bir şey getirmez. Annenizle çok görüşmek istiyorsanız babanızın haberi olmadan görüşün

Gitmeyin bir daha size zarardan başka bir şey getirmez. Annenizle çok görüşmek istiyorsanız babanızın haberi olmadan görüşün
Farkli bir sehirde yasadiğim icin gidersem kalmak zorunda kaliyorum annem de cok farkli değil ne yazik ki herkes cikarini düsünüyor ve ben bunu net bir sekilde gördüm senelerce görmemek icin gözlerimi kapatsam da görmem icin acikca yapildi

Çok üzüldüm gerçekten.Bir daha asla gitmeyin ve paranızı da mümkünse bırakmayın sürekli isteyin alın.
Sağolun beni anladiğiniz icin evet bir daha gitmem icin ellerinden geleni yaptilar tabi ki gidilmez.Parayi asla vermezler ki ben son on yil borcun lafini bile etmedim kardesim ciddi anlamda ihtiyaci olmadigi halde borc isteyince eski borcu hatirlattigim icin rahatsiz oldular mevzulari sen nasil geri istersine döndü ve nasil borc vermezsine?

Çocuklarınız var siz de bir annesiniz ve 17 yıldır bahsettiğiniz ailenizin desteği olmadan öyle ya da böyle bugünlere sağ salim gelmişsiniz. Demek ki o kadar da elzem değilmiş onların size destek olması. Kendi içinizde zaten o güç var.
Bir yerde okumuştum "aileler çocuklarından ümidi kesebilir ama çocuklar ailelerinin değişebileceği ümidinden hiç vazgeçmez" diye. Sizdeki de böyle bir şey fakat kimse değişmeyecek. Beklediğiniz özür ya da destek üzülerek söylüyorum ki gelmeyecek. Bunu kabul edip devam etmek lazım. Gitmeyin ailenizi ziyarete, açıkça gelme denilmesine de gerek yok hâl ve tavırlarından o soğukluğu, istenilmediğinizi hissetmişseniz zaten başka bir şeye gerek yok.

Çocuklarınızın ve sizin mutluluğunuz, iç huzurunuz olmalı artık esas gündeminiz. Başkaları hatta aileye yapılan fedakarlıklar her zaman döner mi bilemiyorum ama insanın kendine yaptığı her şey hızlıca dönüt veriyor. İyilik de yatırım da.

Çocuklarınız var siz de bir annesiniz ve 17 yıldır bahsettiğiniz ailenizin desteği olmadan öyle ya da böyle bugünlere sağ salim gelmişsiniz. Demek ki o kadar da elzem değilmiş onların size destek olması. Kendi içinizde zaten o güç var.
Bir yerde okumuştum "aileler çocuklarından ümidi kesebilir ama çocuklar ailelerinin değişebileceği ümidinden hiç vazgeçmez" diye. Sizdeki de böyle bir şey fakat kimse değişmeyecek. Beklediğiniz özür ya da destek üzülerek söylüyorum ki gelmeyecek. Bunu kabul edip devam etmek lazım. Gitmeyin ailenizi ziyarete, açıkça gelme denilmesine de gerek yok hâl ve tavırlarından o soğukluğu, istenilmediğinizi hissetmişseniz zaten başka bir şeye gerek yok.

Çocuklarınızın ve sizin mutluluğunuz, iç huzurunuz olmalı artık esas gündeminiz. Başkaları hatta aileye yapılan fedakarlıklar her zaman döner mi bilemiyorum ama insanın kendine yaptığı her şey hızlıca dönüt veriyor. İyilik de yatırım
Her satiriniz o kadar doğru ki cok sağolun

Back
X