Aileniz dışında güven

Dilaraj

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
52
14
3
32
arkadaşlar merhaba :) aileniz dışında yüzdeyüz güvendiğiniz kimseler var mı ? Ben son dönemlerde (24 yaşındayım) güvendiğim insanlardan aynı özveriyi göremedim( bir ara bir rahatsızlık geçirdim fiziksel olarak- destek olan çok az kişi oldu) Aile dışında birilerine güvenmek hatalı mıdır?

kimseye %100 güvenmiyorum annem hariç.
kalanına babam , eşim , kardeşim de dahil.
ama elbette güvendiğim dostlarım var ailem dışında yok değil.
ama bir yere kadar..
İşte ben onu tutturamadım zamanında, şimdi tek aileme yüzde yüz kalana sıfıra yakın, ne önerirsiniz, ayarı tutturamıyorum...

İşte ben onu tutturamadım zamanında, şimdi tek aileme yüzde yüz kalana sıfıra yakın, ne önerirsiniz, ayarı tutturamıyorum...
benim güvendiğim insanlar çok uzun süredir hayatımda. şu satten sonra yeni birilerine de güvenme ihtiyacı hissetmiyorum. o yüzden ha diyince olmuyor bu işler , zamana bırakın.

benim güvendiğim insanlar çok uzun süredir hayatımda. şu satten sonra yeni birilerine de güvenme ihtiyacı hissetmiyorum. o yüzden ha diyince olmuyor bu işler , zamana bırakın.
Ben bir süreliğine yabancı ülkeye gittim beni sallayan olmadı oradayken Aramadılar bile ama çevreye bakıyorum cidden kimsenin kimsesi yok...

Yalnız bu konuyu okuyunca çok tuhaf bir şey farkettim. Benim en çok güvendiğim insan ailemden değil. Canımdan öte bir dostum. Neyse.

Konu enine boyuna tartışılabilir. Ama yeri gelir ailene bile güvenemeyebilirsin. Güven duygusu hoş bir şey.Ama sen yinede gözünü kapatıp sırtını dönecek kadar kimseye güvenme.

Ya geçenlerde küçük bir terfi gibi bişi edindim iş yerinde ( cidden küçük), arkadaşlarıma anlattım, bozuldular. Hani herkes mi kötü diyorum sonra bana kalıyor başkaları kötülük yapıp vs aklım dehşet karışık.

Anneannemden başka kimseye guvenmem
Cidden aile dışı çok zor, insanlar çok hesapçı kitapçı, ben sevgili veya eş anlamında ileride birine güvenebilir miyim onu Bile bilmiyorum

Cidden aile dışı çok zor, insanlar çok hesapçı kitapçı, ben sevgili veya eş anlamında ileride birine güvenebilir miyim onu Bile bilmiyorum

Kendine güven gerisi hikaye

İnsanlardan ne beklediniz de bulamadınız mesela?
Ben kolay güvenenlerdenim. Zaman zaman kazık yedigim oldu.
Ama bir kişinin attığı kazıktan diğerlerini de mesul tutmadım.
Ailem harici insanlara hangi konuda güvenmeliyim?
Her koşulda yanımda olacaklarına mı?
Ailem de olmaz. Kimse kimseye bu sözü veremez
Yok sır tutma, arkanı yaslama, kapının her zaman açık olması, düştüğünde kalkmana yardım etme, yalnız hissettiğinde yanında olma gibi şeylerden bahaediyorsan güvendiğim ailem harici en az 7-8 kişi var, çünkü güvenilirim de.

İşte onu başınıza bir şey gelmeden bilemezsiniz ki Anca başınıza bir şey gelecek, ondan sonra çevredekilerin tutumunu göreceksiniz :)

İşte onu başınıza bir şey gelmeden bilemezsiniz ki Anca başınıza bir şey gelecek, ondan sonra çevredekilerin tutumunu göreceksiniz :)
Durup dururken insanlara olan güvenini mi sorguladın?
Ne bekledin, ne bulamadın çok basit bir soru.
Bu senin güven anlayışını da gösterir.

"Kuş konduğu dalın kirilmasindan korkmaz çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlaridir" diyorum ve iyi geceler diliyorum

Bir zamanlar aynı evi paylaştığımiz,aynı kediye annelik yaptigimiz , bir gün konuşmasam huzurla uyuyamadıgim bir canım dostum var. Ona ve babama sonsuz güveniyorum.
Geri kalanlara da güveniyorum da,lafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…