Aileniz dışında güven

gözüm kapalı güveneeğim
28 senelık can dostum var

hayir zor devir değil yaninda seni destekleyen insan olmazsa böyle oluyorsun ... kendine kendin el uzatiyorsun
İşte düzgün birilerini bulmak lazım da nasıl

önce Allah, sonra kendim ve sonra annem. (ki bazen ailenin bile güveni sarstığı zamanlar oluyor, ama bu duyulan güveni değiştirmiyor) bunun haricinde hiç ama hiç kimseye güvenmiyorum. rahmetli babamın bir lafı vardı "babana bile güvenme"

Ailem kadar güvendiğim bütün banka şifrelerimi emanet ettiğim arkadaşlarım vardır. Fakat insanlar türlü türlüdür bi arkadaşımın kesin prensipleri vardır yargılarına çok güvenirim ama çok yoğun bi insan atıyorum hasta olsam öyle her gün başımda duramaz. Bi başkası tam anlamıyla kötü gün dostudur mazallah bi tarafımı kırsam evime kamp kurar eminim bundan. Üniversite döneminden aşırı sevdiğim ve saatlerce her konudan sohbet edebildiğim bi arkadaşım var ama aylarca konuşmadığımız zamanlar olur onunla, bazen hayat ayırıyor böyle küsmem gönül koymam. Diyeceğim o ki dost arkadaş deyip güveneceğimiz insandan full paket beklememek lazım. Herkesin huyu karakteri farklı kimden ne bekleyeceğini bilmek lazım. Ama şurası aksadı diye güven sarsılacaksa kimse kalmaz etrafta. Arkadaşlık evlat edinme değildir

Aslaaa guvenmiyorum hic kimseye!!! Esim ve annem bunlar hayatimda tek arkadaslarim...
Özür dileyerek soruyorum kendinizi yalnız hissetmiyor musunuz? Kaderde olması gerektiği gibi sıralı ölüm varsa önce annelerimiz ölecek eş dediğimiz beşer şaşar. Böyle kötü bi olasılıkta tek başınıza kalmayacak mısınız. Bi de benim eşimle paylaşmak istemediğim annemi de üzmemek için söyleyemediğim şeyler olur sizde olmuyor mu

güveniniz ne ile alakalı?
yanımda olan çok az kişi var demişsiniz peki ya onlar?
benim hayatımda ailem dışında çok az arkadaşım vardır dertleştiğim hatta bir kız arkadaşım vardır tüm detaylarımı anlattığım.
eşim de bunun dışında.
hayatta herkes kendini sağlama almaya uğraşıyor canım bir de mutluluk pozları vermeye, zengin görünmeye.
Bunlardan arınmış insanlarda çok nadir, sarıl onlara :) bir kişi bile olsa.
ve evet güvenme zaten başına türlü türlü şey gelebilir

1-Kendime
2-Anneme
3- Kardeşime
Eş miş dostmuş arkadaşmış hiçbirine güvenmem. Zaten güvenmeyi gerektirecek şeyler paylaşmam ya da sırtımı yaslamam, hiç ihtiyaç duymam da.

Benim en cok guvendigim kisiler annem babam esim kardeslerim.eskiden dostlarim da vardi ama bu son yillarda gordum ki ne kadar samimi de olunsa aile gibi olmuyo malesef.en yakin arkadas bile ailendeki en uzak insan kadar samimi olmuyo.buna akrabalar da dahil.sonucta kan cekiyor nihayetinde

AA cümleniz Harika, bende güvendiğim insan sayısı az , konuyu beğendim atladım. Aynen cümlenizi cidden kenara not alıyorum, hayatta herkes kendini sağlama almaya uğraşıyor, birde mutluluk pozları vermeyecek zengin görünmeye.

Benim ailem ve en yakın arkadaşım, birde birinci dereceden akrabalar ( anneanne babaanne dayı teyze) dışında yok zaten Hatta onlar dışındakilere ne derdinizi anlatın( sanaldan Bile olsa insanlar sizde olan başka bir şeye üzülüp koz olarak kullanabilir) ne de koşulsuz güvenin. Ama gerçekten aile bir tanedir ! Menfaatsiz ve ksrşılıksız sevgi başka nerede bulacaksınız ? Burada Bile açılan konularda hanımlar başka şeylere içerlenip çarpıtıyor, ekşi sözlükte bayağı bir dalga geçilmiş .

D Dilaraj burayı ana üyeliğinizle okuyacağınıza eminim, ana üyeliğiniz banlanmıştı, banlıyken yeni üyelik açmışsınız ki bu kurallara aykırıdır, 2. üyelik açamazsınız, rica ediyorum kurallara uyunuz.

Güven kavramını şu aralar ben de çok sorguluyorum, özellikle iş hayatında bolca samimiyetsizlikle karşılaşınca.

Birkaç yıl önce insanlara daha kolay güvenirdim, şimdi ise çok zor. Birçok insana karşı kendimi tetikte hissediyorum, içimden bir ses bu kişiye dikkat et diyor ve bazen bu his beni yoruyor.

Bana gelince, bir insan olarak iyi ve kötü huylarım var ama güvenilir biri olduğumu düşünüyorum. Kendimden çok sana güveniyorum sözünü insanlardan duyduğum oldu. Hamdolsun şimdiye kadar da aileden, akrabalarımdan, arkadaşlarımdan güvenebileceğim insanlar oldu etrafımda, saolsunlar hala da varlar. Ama %100 güven hissi nası bişey bilmiyorum, herkes için yanılma payı bırakıyorum çünkü. Bu da yoruyor esasında.

Güven bir ihtiyaç, allah hepimizin karşısına güvenilir, el-emin diyebileceğimiz insanlar çıkarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…