aileniz erkek arkadaşınız zengin değil diye tepki gösteriyorsa ne yapardınız?

hazan77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
333
0
26
İstanbul
ailem gerckten parayı çok sevıyor.özellikle de babam.tamam doğru benim çok rahat bır sekilde yaşamamı istemeleri zaten çok normal ama ailemin tavrı bu yönde değil.bizim durumumuz sevgilimin durumundan daha da kötü.ayrıca babam sevgilimin ailesini özellikle de babasını çok yakından tanıyor.dışarda sevgilimin babasıyla çok yakınlar her gün arayıp görüşüyorlar ama babam nedense eve geldiğinde babası ailesi hakkında demediği lafı bırakmıyor.iki yüzlü gibi davranması beni okadar üzüyor ki.ben ailemden birseyler istesem bile bana karşılayamazlar zaten ben kendı hayatımı kendım kurmaya çalışıyorum.ayrıca onların istedikleri gibi zengin birini bulsam babam hemen kabul eder kızım ne yapar orada bız bırsey sağlayamıyoruz ya biri çıkıpta bır laf söylerse sorun yaşarmı acaba dıye dusunen yok..ben baba parasıyla hayatını yaşayan birini zaten istemiyorum.sevgilimde kendı hayatını kurmaya çalışıyor ailesinden kesinlikle destek görmüyor.üstelik eve de o bakıyor.tam hayal ettiğim özelliklere sahip biri her açıdan..bana ne olur yardım edin ben nasıl davranacağımı şasırdım babamın böyle olması beni çok yordu.inanın okadar zorluyor ki tüm işleri ben nasıl düzene koyacğım bu hayatımı(

Her anne-baba çocuğunun iyi şartlarda yaşamasını ister
Buraya kadar normal,ama baban sanırım yolunacak bir damat arıyor
Mutluysan devam et,ailenin aklını bulandırmasına müsade etme

Canım tam olarak anlayamadım baban zengin biriyle evlen de biz de rahat edelim anlamında mı konuşuyor yoksa sana zengin biriyle evlen de rahat et mi diyor.ayrıca erkek arkadaşını biliyormu

Babanız size^''zengin biriyle evlen mi ''dedi tam olarak.

baban seni resmen zengin ya da paralı bir yere yamamaya çalışıyor. yazık ya
insan kızının mutluluğunu maddiyat önceye almalı.
para çalışıp kazanılır ama mutluluğu yakalamak daha zordur.
bugün para için seni gözden çıkaran yarın kaz gelecek yerden kızını esirgemez.
mutsuz olsan da yanında olmazlar. nasılsa damat paralı kızı dayak yer kendisi gelecek paraların hayalini kurar.

yanlış anlamada sinir oluyorum böyle ailelere :SSS

kimin ne zaman nerede olacagı hiç belli olmaz.

benim halamın eşi halamı istemeye geldiginde çok fakirlermiş babamlar vermek istememiş rahmetli büyükbabam vermiş halamı.ilk başta çok kötü bi evde oturuyolarmış ama mutlularmış tabi.şimdide bütün kardeşlerden daha rahat yaşıyolar bilmem kaçtane dükkanları evleri altlarında arabaları 4 tanede çocukları var

babana en guzel cevapin davul tengi tengine olsun
zengin damat medet edecegine kendisi biseyler yapsaydi , cok mu dizi bakmis ne :44:

insanın başına nerde, ne zaman, başına ne geleceği belli değil..bugün zengindir yarın iflas eder 5 parasız kalır,bugün fakirdir yarın köşeyi döner..ahlar vahlar,ohlar hahlar havada dolaşır.. Allah yardımcın olsun,böyle parayı ön planda tutanları Allah ıslah etsin..inşallah sevdiğinle evlenirsin..

Evleneceğin insan ne kadar zengin olursa olsun, sen kısmetinden fazlasını yiyemezsin.. Bunu ailenin biliyor olması gerek. Evet her anne-baba evladının iyi şartlarda yaşamasını ister ama abartıyorlar galiba seninkiler biraz..
Eskilerin bir tavrı vardır; "Kız verirken senden yukarısına, kız alırken senden aşağısına bakacaksın" diye.. Burda kastedilenin maddi durum olduğunu açıklamama gerek yok sanırım.
Herneyse. Sevgilinin sana ömür boyu bakıp, rahat ettirecek, hep yanında olacağından eminsen yoluna devam et derim. Onlarda bi zaman sonra duramaz önünüzde.. Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama, sizin babanız gfibi bir babam olsa pek lafına sözüne bakmam açıkçası.. sizin yolunuzu çizin arkadaşım öyle şey mi olur verende Allah alan da Allah.. zengin olmak kula verilmiş bir ikramdır sadece ister alır ister verir.. insalıkla alakası yoktur bunun.. o yüzden sevgilinizi seviyor ve güveniyorsanız hiç umursamayın hayatınızı, öynünüzü belirleyin bir kaç yıla da evlenirsiniz.. koskaca anne babaların gençlere neler demesi gerekirken denilene bak.. cahilliğin yaşı yok ama, belli ki siz çok olgunsunuz inanıyorum ben seçimlerinizde güzel olacak.. o yüzden kalbinizi ferah tutun babanızın yaptığı onadır istediği kadar yapsın...

zenginlik nedir?güzel ahlak,eşe sadakat,bereketli sofra,sağlıklı çocuklar değil midir?
eğer bir insan bunlara sahipse dünyanın en zengini değil midir?
o evde yenilen bir tas tarhana en güzel yemek değil midir?
baban eğer gerçekten seni düşünse önce bunları önemser.
Allah kaderine yazdıysa ve çalışırsa herkes maddi güce kavuşur zaten.
bazen maddi açıdan zorlandığımızda eşim ben dünyanın en zengin adamıyım der.kızıma bana bakar gözleri dolar.bundan güzel saadet olur mu?

cnm baban muhtemelen hayat şartlarını bildiği için senn rahat etmeni istiyordur.Snn erkek arkadaşının mesleğide önemli bu durumda sana gelecek vadetmesini istiyordur. tmm sevgide çok önemli de sırf zengin die sevmediğin bir adamla evlenecek halin yok ... Ayrıca hiç bir aile evladının kötülüğünü istemez bak babasıyla arkadaşmış vardır bir bildiği

Babam alkolik bir adamın okumamış ilkokul mezunu bir oğlu iken annemin babası çokça zengin biriydi. Tarlalar, traktörler, emrindeki bir sürü insan... Şuan babam dedem ve anneanneme maddi olarak yardım etmekte. Cebindeki bir günlük harçlıkla iddia üzerine traktör alabilen dayılarım ise resmen sürünmekte. Kimin ne olacağını ancak allah bilir.

Babanız eve gelince demediğini bırakmıyormuş.
Demediğini bırakmadığı konular sadece maddiyat mı?? başka şeylerde var sanki..

Bir de çocuğun işi gücü mesleği gelir durumu ne ?

Her anne baba evladı en iyi şartlarda yaşasın ister,
ama bu demek değil ki "zengin koca bul hayatını kurtar" böyle bi mantığı kim ne niyetle düşünebilir..
Babanın sergilediği tutum ayrıca çok çok üzücü..
Bana göre en büyük zenginlik işi gücü var mı, sana sahip çıkıyor mu, evini yuvasını kimseye muhtaç etmiyor mu; işte bu!
Herşeyden önce sağlam bir karakter ve adam gibi bir adamsa sen dünyanın en zengin adamını bulmuşsun!
Herşey para demek değil ama tabi ki parasızda olmaz..
Anneni babanı al karşına konuş, onlar senin ailen asla kalplerini kırma ama bu yanlış düşüncelerden kurtulmaları için gerçekleri görmesini sağla..
Hakkında hayırlısı olsun!

Bir de kendimden örnek veriyim. Eşim, elindeki mesleğinden başka hiç bir şeyi olmayan biriydi. Bu konu da babamla eşim aynıydı, (parasızlık yüzünden 2 yıl nişanlı kalmalarımız falan ) Ama çok şükür evlendik ve beraber çalışarak borçları ödedik, krediyle araba aldık. İlerde inşallah evimiz de olacak. Halamın kızı da ilk sözlendiği zaman halamı tebrik için aradığımızda, "kimlerden acaba tanıyor muyuz" dediğimizde "bilmiyoruz ama çok zenginlermiş, her yerde arsaları, malları falan varmış" dedi. Geçen bayramda halama gittiğimizde kızı da vardı, eve gelen yemeni satıcısından alacağı "1 TL." lik yemeni için iki saat düşündü, taşındı. Nereye para vermezsem bu yemeniye 1 TL. ayırırım, alısam ben eşime ne derim, arayıp sorsam bunun için mi kontorunu harcadın derse vs. diyerek zengin gelini kızımız o yemeniyi almadı. Bir de kendime bakıyorum, o kadar borca rağmen habersiz birşey alsam eşim, yakışıyor karıma helal olsun der. işten dönerken beni biraz yorgun görse bana söylemeden bir lokantanın önünde durur, bugün yemekler benden diye Şuan kim daha zengin tekrar düşünsün babanız.

Son düzenleme:

ne kadar güzel anlatmışsınız. Para olacaksa da hayırlıysa olsun yoksa hayrını göremediğimiz zenginliğin ne önemi var mutlu da etmez ki insanı tek başına zenginlik.

zenginlik fakirlik allahin mülkü kime verip kime vermiyeceni allah bilir
kimini zenginlikle kiminide fakirlikle sinarmiski kullarim bana isyan edecekmi diye
bence cocugun zenginligine deyil dinden imandan haberi varmi vicdan merhameti varmi
görgüsü nasil ailleler birbirine uygunmu istemesende aillerlerde gel git yapiyorlarrrrr onlara bakilmali
para pul geciciiii seyler dünyalik az asim agrisiz basim saglik olsun gerisi olurrrrr

birşey sorabilirmiyim?
sizin ailenizin maddi durumu nasıl

tatlımm çok zengin insanlar değiliz yani.normal..birde erkek arkdaşımın durumu suanda bızden daha da ıyı yani.erkek arkdasım evıne herseyı aldı oylede guzel idare edip evine bakıyor ki onun aldığı şeyleri mesela babam kirada olmamamıza rağmen almadı.alamadı..üstelik bu insanları yakında tanıyor erkek arkdasımn babasıyla çok yakın arkadaşlar canım benim bır yerlere götür eğlenelim görüşelim bize gel falan diyor ama evde tamamen değişiyor malsef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…