zenginlik fakirlik allahin mülkü kime verip kime vermiyeceni allah bilir
kimini zenginlikle kiminide fakirlikle sinarmiski kullarim bana isyan edecekmi diye
bence cocugun zenginligine deyil dinden imandan haberi varmi vicdan merhameti varmi
görgüsü nasil ailleler birbirine uygunmu istemesende aillerlerde gel git yapiyorlarrrrr onlara bakilmali
para pul geciciiii seyler dünyalik az asim agrisiz basim saglik olsun gerisi olurrrrr
zenginlik nedir?güzel ahlak,eşe sadakat,bereketli sofra,sağlıklı çocuklar değil midir?
eğer bir insan bunlara sahipse dünyanın en zengini değil midir?
o evde yenilen bir tas tarhana en güzel yemek değil midir?
baban eğer gerçekten seni düşünse önce bunları önemser.
Allah kaderine yazdıysa ve çalışırsa herkes maddi güce kavuşur zaten.
bazen maddi açıdan zorlandığımızda eşim ben dünyanın en zengin adamıyım der.kızıma bana bakar gözleri dolar.bundan güzel saadet olur mu?
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama, sizin babanız gfibi bir babam olsa pek lafına sözüne bakmam açıkçası.. sizin yolunuzu çizin arkadaşım öyle şey mi olur verende Allah alan da Allah.. zengin olmak kula verilmiş bir ikramdır sadece ister alır ister verir.. insalıkla alakası yoktur bunun.. o yüzden sevgilinizi seviyor ve güveniyorsanız hiç umursamayın hayatınızı, öynünüzü belirleyin bir kaç yıla da evlenirsiniz.. koskaca anne babaların gençlere neler demesi gerekirken denilene bak.. cahilliğin yaşı yok ama, belli ki siz çok olgunsunuz inanıyorum ben seçimlerinizde güzel olacak.. o yüzden kalbinizi ferah tutun babanızın yaptığı onadır istediği kadar yapsın...
Canım tam olarak anlayamadım baban zengin biriyle evlen de biz de rahat edelim anlamında mı konuşuyor yoksa sana zengin biriyle evlen de rahat et mi diyor.ayrıca erkek arkadaşını biliyormu
cnm baban muhtemelen hayat şartlarını bildiği için senn rahat etmeni istiyordur.Snn erkek arkadaşının mesleğide önemli bu durumda sana gelecek vadetmesini istiyordur. tmm sevgide çok önemli de sırf zengin die sevmediğin bir adamla evlenecek halin yok ... Ayrıca hiç bir aile evladının kötülüğünü istemez bak babasıyla arkadaşmış vardır bir bildiği
Canım tam olarak anlayamadım baban zengin biriyle evlen de biz de rahat edelim anlamında mı konuşuyor yoksa sana zengin biriyle evlen de rahat et mi diyor.ayrıca erkek arkadaşını biliyormu
Babanız eve gelince demediğini bırakmıyormuş.
Demediğini bırakmadığı konular sadece maddiyat mı?? başka şeylerde var sanki..
Bir de çocuğun işi gücü mesleği gelir durumu ne ?
Her anne baba evladı en iyi şartlarda yaşasın ister,
ama bu demek değil ki "zengin koca bul hayatını kurtar" böyle bi mantığı kim ne niyetle düşünebilir..
Babanın sergilediği tutum ayrıca çok çok üzücü..
Bana göre en büyük zenginlik işi gücü var mı, sana sahip çıkıyor mu, evini yuvasını kimseye muhtaç etmiyor mu; işte bu!
Herşeyden önce sağlam bir karakter ve adam gibi bir adamsa sen dünyanın en zengin adamını bulmuşsun!
Herşey para demek değil ama tabi ki parasızda olmaz..
Anneni babanı al karşına konuş, onlar senin ailen asla kalplerini kırma ama bu yanlış düşüncelerden kurtulmaları için gerçekleri görmesini sağla..
Hakkında hayırlısı olsun!
Bir de kendimden örnek veriyim. Eşim, elindeki mesleğinden başka hiç bir şeyi olmayan biriydi. Bu konu da babamla eşim aynıydı, (parasızlık yüzünden 2 yıl nişanlı kalmalarımız falan) Ama çok şükür evlendik ve beraber çalışarak borçları ödedik, krediyle araba aldık. İlerde inşallah evimiz de olacak. Halamın kızı da ilk sözlendiği zaman halamı tebrik için aradığımızda, "kimlerden acaba tanıyor muyuz" dediğimizde "bilmiyoruz ama çok zenginlermiş, her yerde arsaları, malları falan varmış" dedi. Geçen bayramda halama gittiğimizde kızı da vardı, eve gelen yemeni satıcısından alacağı "1 TL." lik yemeni için iki saat düşündü, taşındı. Nereye para vermezsem bu yemeniye 1 TL. ayırırım, alısam ben eşime ne derim, arayıp sorsam bunun için mi kontorunu harcadın derse vs. diyerek zengin gelini kızımız o yemeniyi almadı. Bir de kendime bakıyorum, o kadar borca rağmen habersiz birşey alsam eşim, yakışıyor karıma helal olsun der. işten dönerken beni biraz yorgun görse bana söylemeden bir lokantanın önünde durur, bugün yemekler benden diye Şuan kim daha zengin tekrar düşünsün babanız.
Babanız size^''zengin biriyle evlen mi ''dedi tam olarak.
Benim de babam değil de annem çok istiyor zengin,konumlu birisiyle evlenmemi.Erkek arkadaşım okumuyor durumuda pek iyi değil.Ve benim dünyadaki en sevdiğim kişi annem.Bu yüzden her geçen gün biraz daha eksiliyor sevgilime olan sevgim.İki gündür zaten onu bir kaşık suda boğcam.Memurluk-polislik sınavlarına başvuru yapmadı.Şimdiden bilemiyorum tabi de annemin istedğini yapıcam gibi geliyor.Çünkü huzursuz oluyorum ilişkim devam ederken.Zor bir durum
güzelim benimm senın ıcınde bulunduğun bu durumu ve hislerini okadar iyi anlıyorum ki.erkek arkdasıma güvenmesem bilmesem yaptıklarını uğraşıp evini baktığını acaba yanlşmı yapıyorum dıyeceğim o derece yanı.okadar kötu oluyorsun ki huzurum kalmadı ya resmen( ustelik bızım durumumuz erkek arkadsımkisinden daha düşük.
Aynen canım çok zor bir durum ya.Şu maddiyat gerçekten herşeye engel oluyor ya.Bizim de tam tersi daha iyi bir durumdayız ve annem kabullenmiyor sevgilimi.Ben de napıcam bilmiyorum okusun,mesleği olsun istiyorum ama sevgilim de sevmiyor okumayı.İki arada kaldım.Annemi dinlicem büyük ihtimal ama cesaretimi topluyorum sadece
anldım tatlımm sen daha ıyı bılırsın ama okuması tabıkıde senın işini kolaylaştırır.önünde evine bakması gibi bir engelide yoksa çokta güzel olurdu bnu mutlaka uzun uzun konuşun yinede canım benım.olmadı annenın dediği sonuçta içine siniyorsa anneni dinlersin=/ hakkınızda hayrlısı olsun..banada bildir olurmu eğer konuşursanız falan.=)
insanın başına nerde, ne zaman, başına ne geleceği belli değil..bugün zengindir yarın iflas eder 5 parasız kalır,bugün fakirdir yarın köşeyi döner..ahlar vahlar,ohlar hahlar havada dolaşır.. Allah yardımcın olsun,böyle parayı ön planda tutanları Allah ıslah etsin..inşallah sevdiğinle evlenirsin..
insanın başına nerde, ne zaman, başına ne geleceği belli değil..bugün zengindir yarın iflas eder 5 parasız kalır,bugün fakirdir yarın köşeyi döner..ahlar vahlar,ohlar hahlar havada dolaşır.. Allah yardımcın olsun,böyle parayı ön planda tutanları Allah ıslah etsin..inşallah sevdiğinle evlenirsin..
tatlımm dengin olsun aklını kullan git okulundan bul zengin olsun diplomanıda al araba evde alırsınız bızde gelirız sende yaşarız dedi babam..(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?