Ailesel Düğün Problemi

Yesimm93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
38
14
3
32
Herkese merhaba. Sizlerden bir fikir almak istiyorum kızlar. Şöyle ki benim Haziran ayında düğünüm var aslında bugün nikahım olucaktı ama Perşembe gününe aldık yani 2 gün sonra kıyılacak nikahımız. Biliyorsunuz ki ülkece geçtiğimiz şu zor günlerde düğünler vb organizasyonların ne olacağı belli değil. Eğer bu şekilde devam ederse ve Haziran temmuz ayına kadar bekleyip eğer bu yasaklar kalkmazsa biz nişanlımla evimize yerleşiriz diye düşünüyoruz. yani mesela bu yasaklar seneye kadar devam ederse o kadar bekleme taraftarı değiliz. 2 yıldır nişanlıyız ve zaten Perşembe de nikahlı olucaz. Ama ailem bu duruma çok karşı çıkıyor işte düğün olmadan evlenilir mi seneye kadar denilirse seneye kadar beklersiniz gibi. nişanlımın ailesi siz bilirsiniz diyor. düğünde gelecek olan takı falanda bizim hiç umrumuzda değil açıkçası düğünün en büyük amacının o olduğunu düşünüyorum benim için aslolan nikahtir nişanlım içinde bu böyle. ama ailem sorun yapıyor dediğim gibi ve boşu boşuna evimiz herseyimiz hazırken sırf takılar için 1 yıl daha beklemek bana çok mantıksız geliyor. sizin bu konuda düşünceleriniz neler? tabiki bizde isterdik eğlendiğimiz güzel bir düğün yapalım ama kısmet yani elimizden birseyde gelmiyor. gelinlik bile hazır fotoğraf çekimi yine yaptırıcam hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmiş olucam. ama yine de ailem yüzünden kafam baya karışık. fikirlerinizi bekliyorum

Ailenizi de anlıyorum. Bazıları için çocuğunun düğününü görmek çok önemli. Bazıları için elalem ne der derdi.hepisinin farklı sebepleri var. Ama sonuç olarak ortada bir salgın var. Ve illaha düğün olacak diye ne dinen ne toplumsal olarak diye birsey yok bildiğim kadarıyla. İsteseniz zamani gelse yine bir kutlama yaparsiniz. Hem evlenmeyi kolaylastirmak lazim.

Kuzenimin düğünü olacaktı gecen hafta ama iptal malum martin 15 inde nikahı vardi nikahtan sonra evlerine gecmisler bile niye bekliycez ki belli ki duzelecegi yok kira veriyorum eve nikahimiz kıyıldı demis ve evlerine gecmis düğünü sonra yapacaklarmis

Haziranda dugun cok zor..
Hatta bu yıl cok zor gibi geliyor.
Insanlar ekonomik olarak cok etkilendi taki konusuda etkilenir yapacak olan illa yapar gec getirir evinize gelir ama su an normallesmeye cok uzagiz gibi geliyor. Ailenize zaman verin uzulurler onlarada hak verin. Beklemenize gerek yok cok zor gunlerden geciyoruz

Sizin düğün seneye kalır. Evlenin oturun evinizde. Ailenizin tek derdi elalem bence, kızlarının mutluluğu için de milletin ağzını kapatıversinler. Düğün denen şey zaten çoğunlukla gereksiz gösteriş ve elaleme şov başka bir şey değil.

"Kadın artık bakire değil. Ne düğünü?!" tayfasını da unutmayalım

Açıkçası bekaret olayından bağımsız olarak bir çiftin nikahlı bir şekilde aynı evde bir sene yaşayıp sonrasinda düğün yapması bana da çok garip geliyor.
Bende böyle düşünüyorum.
Aynı durumda olsam ya beklerdim yada 1 sene sonra düğünü falan yapmazdım.

Açıkçası bekaret olayından bağımsız olarak bir çiftin nikahlı bir şekilde aynı evde bir sene yaşayıp sonrasinda düğün yapması bana da çok garip geliyor.

Ben Almanyadayim. Burda koca koca çocukları olanlar da sonradan evlenip düğün yaptığı için o kadar da garibime gitmiyor sanırım

Aaa olur mu hic o kirmizi kuşak bele bağlanmadigi sürece dügün de neymiş ? Bana cok saçma geliyor "göbek atmak" takılardan medet ummak.

Bizim kültürde kırmızı kuşak diye birsey yok. Ablamın düğününde kadınlar "ah niye kuşak yok" diyw konuşmaya başlayınca ağızlarını kapatmak bana düştü bizim kültürümüzde gerçekten yok yani, neyin tartışması bu

Evet ben de bunu arastirmistim süs olsun diye önceden renk renk kusak takilirmis. Sonra da gayret kusağı denmis evrile evrile de bekaret kusagı anlamına gelmiş

Ben Almanyadayim. Burda koca koca çocukları olanlar da sonradan evlenip düğün yaptığı için o kadar da garibime gitmiyor sanırım
İşte sonradan evleniyorlar ....öncesinde evli olmadıklarının bilincindeler yani..bizde nikah oluyor ,imam nikahı oluyor ,aynı evde neredeyse bir yıl yaşanıyor araba almaya karar verince düğün yapıyorlar .İki insanın hayatını aylar aylar önce birlestirmesini kutlamış olmak için değil daha önce bana takılan takıyı iade etmiş olmak için gidiyorum çoğunlukla

Bilmem. Türkiyede de düğünler ucuz olmuyor. Belki o zamana herseyi biriktirenler var

1. evlilik yildonumu kutlamasi gibi dusun

konu sahibi ailenizi bir sekilde ikna edin,
boyle belirsizlikle iyice stres olursunuz, yakinda nisanlinizla da birbirinize girersiniz yoksa,
su an cok belirsiz bir tarihe dugunu ertelemektense dugunu direk iptal edip, salgin sonrasi belki yakin akrabayi evde veya disarida bir yerde agirlamak olabilir.
siz de kendi duzeninizi kurarsiniz, yoksa bekle dur yasak kalksin, hayat normale donsun, cok sogul olmasin, cok sicak olmasin, ... en iyi ihtimal seneye yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…