Ailesel Düğün Problemi

Herkese merhaba. Sizlerden bir fikir almak istiyorum kızlar. Şöyle ki benim Haziran ayında düğünüm var aslında bugün nikahım olucaktı ama Perşembe gününe aldık yani 2 gün sonra kıyılacak nikahımız. Biliyorsunuz ki ülkece geçtiğimiz şu zor günlerde düğünler vb organizasyonların ne olacağı belli değil. Eğer bu şekilde devam ederse ve Haziran temmuz ayına kadar bekleyip eğer bu yasaklar kalkmazsa biz nişanlımla evimize yerleşiriz diye düşünüyoruz. yani mesela bu yasaklar seneye kadar devam ederse o kadar bekleme taraftarı değiliz. 2 yıldır nişanlıyız ve zaten Perşembe de nikahlı olucaz. Ama ailem bu duruma çok karşı çıkıyor işte düğün olmadan evlenilir mi seneye kadar denilirse seneye kadar beklersiniz gibi. nişanlımın ailesi siz bilirsiniz diyor. düğünde gelecek olan takı falanda bizim hiç umrumuzda değil açıkçası düğünün en büyük amacının o olduğunu düşünüyorum benim için aslolan nikahtir nişanlım içinde bu böyle. ama ailem sorun yapıyor dediğim gibi ve boşu boşuna evimiz herseyimiz hazırken sırf takılar için 1 yıl daha beklemek bana çok mantıksız geliyor. sizin bu konuda düşünceleriniz neler? tabiki bizde isterdik eğlendiğimiz güzel bir düğün yapalım ama kısmet yani elimizden birseyde gelmiyor. gelinlik bile hazır fotoğraf çekimi yine yaptırıcam hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmiş olucam. ama yine de ailem yüzünden kafam baya karışık. fikirlerinizi bekliyorum
e siz nikahı kıyın geçin evinize hayatınıza devam edin, bu olaylar bitince yapın düğünü bir çok insan öyle yapıcak.

Bizim kültürde kırmızı kuşak diye birsey yok. Ablamın düğününde kadınlar "ah niye kuşak yok" diyw konuşmaya başlayınca ağızlarını kapatmak bana düştü :KK70: bizim kültürümüzde gerçekten yok yani, neyin tartışması bu :KK70:
tesettürlü , karnı burnunda , belinde kırmızı kuşak düğün yapan gelin gördü bu gözler....

Benimde normalde bu ay nikâhım olacaktı. Şimdi de sağlık raporu vs için hastaneye gitmek istemediğimizden dolayı bekliyoruz.

Ama eminim ailem, nikâhımım kıyılsaydı bile düğün olmadan aynı eve gecmemi istemeyecektir... Şahsen bana da garip geliyor. Birlikte yasamaya başladıktan sonra ve bunu herkes bildikten sonra düğün yapmak. Galiba insanın beyninde kalıplaşmış bir durum.

Herkese merhaba. Sizlerden bir fikir almak istiyorum kızlar. Şöyle ki benim Haziran ayında düğünüm var aslında bugün nikahım olucaktı ama Perşembe gününe aldık yani 2 gün sonra kıyılacak nikahımız. Biliyorsunuz ki ülkece geçtiğimiz şu zor günlerde düğünler vb organizasyonların ne olacağı belli değil. Eğer bu şekilde devam ederse ve Haziran temmuz ayına kadar bekleyip eğer bu yasaklar kalkmazsa biz nişanlımla evimize yerleşiriz diye düşünüyoruz. yani mesela bu yasaklar seneye kadar devam ederse o kadar bekleme taraftarı değiliz. 2 yıldır nişanlıyız ve zaten Perşembe de nikahlı olucaz. Ama ailem bu duruma çok karşı çıkıyor işte düğün olmadan evlenilir mi seneye kadar denilirse seneye kadar beklersiniz gibi. nişanlımın ailesi siz bilirsiniz diyor. düğünde gelecek olan takı falanda bizim hiç umrumuzda değil açıkçası düğünün en büyük amacının o olduğunu düşünüyorum benim için aslolan nikahtir nişanlım içinde bu böyle. ama ailem sorun yapıyor dediğim gibi ve boşu boşuna evimiz herseyimiz hazırken sırf takılar için 1 yıl daha beklemek bana çok mantıksız geliyor. sizin bu konuda düşünceleriniz neler? tabiki bizde isterdik eğlendiğimiz güzel bir düğün yapalım ama kısmet yani elimizden birseyde gelmiyor. gelinlik bile hazır fotoğraf çekimi yine yaptırıcam hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmiş olucam. ama yine de ailem yüzünden kafam baya karışık. fikirlerinizi bekliyorum
Danıştığın şey ne ben anlamadım. Sizin zaten düşünceniz belli kararı vermişsiniz. Aileleri ayarlamanız gerekiyor.

benim bi arkadaşımın ablası 5. yıl dönümlerinde tazeleme düğünü yaptı desem.......
Bu günlerde nikah kiyip aynı eve geçen ve düğünü "salgın bittikten sonraya " erteleyen pek çok arkadaş düğünü olduğunda hemen hemen o kadarlık evli olacak

Düğünü erteleyin bence
2 yıl beklemişsiniz
1 sene daha bekleyebilirsiniz garanti olur virüsün bitmesi

Bu yaz mümkün değil salgının geçmesi... Daha ülkemizde pik bile yapmadı... Her şey hazır, neden 1 yıl bekleyesiniz ki? Bana kalsa parasını ödediğim koltuğu, eşyayı öyle boş eve niye bırakayım. Hem eviniz kira mı değil mi bilmiyorum ama kira veya ev taksidi ödüyorsanız hepten saçma... Nikahınızı yapın geçin evinize, yazı bile beklemek gereksiz bence. Ailelerinizle de konuşun güzel güzel ikna edin derim...

Dügünü seneye yaparsınız ya da kışın bu olaylar tamamen duruldugunda o zaman yaparsınız. Persembeden sonra artık o sizin eşiniz oluyor ve bu hayat ikinizin. Ailemiz bizim canımız ama nikah bagı aileden üstündür. Sizin hayatınız siz yaşayacaksınız..

Ben Almanyadayim. Burda koca koca çocukları olanlar da sonradan evlenip düğün yaptığı için o kadar da garibime gitmiyor sanırım 😅 😂
Komşumun Almanya da yaşayan torunu. Türkiye de çocuğu 3 yaşına geldikten sonra düğün yapmıştı. Herkes takı için yaptığını biliyordu ama herkes de katılmıştı. 😊

Aaa ne demek komik oğlunun ilk gelini olarak beyaz giymeyecek misin sen simdi 🙄
Yaaa bu adet varmış şimdi. Sünnet de annenin gelinlik giymesi 🙄 kız kardeşim geçen yaz evlendi, gelinlik bakarken bir kadının çocuğunun sünneti için gelinlik baktığını söylediğinde hayatımın şokunu yaşamıştım 😱

İki oğlum var birinde gelinlik birinde bindallı giyeyim 😂

Eğer gelecek takılar ile yatırımlık bir planınız yoksa ve düğün içinizde ukte kalmayacak ise nikahtan evlenin. Düğün yaptıktan sonra aslında ne kadar da gereksiz ve boşa masraf olduğunu insan anlıyor.

bence ailenizi kırmayın en azından eylüle gün alın ozamana kadar aşı çıkar 6 aya geliştirilecekmiş. düğünüde rahat yaparsınız.ha beklediniz yine gitmedi virus belası ozaman dersiniz biz bekedik sizin için ancak olmadı sizde bizi anlayşla karşılayın diye

Benim ailemde öyle düşünüyor, hatta anneme göre evlilik yıldönümüm nikahımızın kıyıldığı gün değil 2 ay sonra ki düğün günüdür :işsiz:
Bana kalırsa kırma aileni 1 seneden ötürü.
Nedenini evlenince anlarsın. Hiç kimse hiç birşey ailenden daha değerli değil.
Gün gelir kocan el olduğunu hatırlatır ama sözle ama bişeyle.
Biz şimdi ki nesil düğünü tabi onlar kadar önemli görmüyoruz ama onların fikrini de değiştiremezsiniz maalesef.

Aileniz bence de hakli. Yani dugun ne kadar sizin de olsa ailelerinde gorusu onemli. 2 sene nisanli kalan birkaç ay daha bekleyebilir. Eylul ekim gibi normale doneriz insallah. Illa evlilik olsun ayni evde olalim diyorsaniz nikahta giyin gelinligi onu dugun sayin bunu aileniz kabul eder belki

Benimde 12 nisandaydi bayramdan sonra evime gecicem Allah izin verirse tabiki ailem karsi cikti ama evim duzenim varken beklemek bosuna el elalem icin yada taki icin mutlulugum daha onemli 2 gun konusur susarlar hem Allah korusun kacana bile dugun yapiyorlar herkes hayatina bakiyor.. Ben zaten sade nikah ve yemekti sonra
da verilir. 2 3 saatlik akraba toreni icin beklemem.evet hevsimiz gelinligimiz ama napalim vardır hayir en farklısı bizim olcak 😁 2020 gelini ayricaliktir falan espirisi😬 nisanli arkadasim vardi haziran demisti annesi odaha erken olsun istiyordu gecenlerde annesi vefat etti goremeden gitti.. yarinin ne getirecegi belli degil aslinda guzel seyleri ertelememwk gerekiyor bence hayatta..

Back
X