Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Daha çok yeni olmamıza rağmen birkaç aya nişanlanmayı düşünüyoruz
Aile tanışması söz nişan ne kadar saçma, ne kadar gereksiz. Ciddiye bindiğinin kıstası bu mu. Sayılı zaman kaldı diyorum. Aile tanışmasa ne olacak. Ne nişan ne kız isteme istedim.
Nişan ne kadar saçma diyip nişanlanacağını söylemek.. 🙄
Ben ciddi bir adım attığınızı düşünmüyorum tepkilerden dolayı bu şekilde yazdınız gibi geliyor.

Şimdi var olan krediyi sevgilin ödüyor, velev ki evlendiniz; ailesi demiş ki sizin ev için de biz kredi çekeriz. E bu ev nikah öncesi olduğu için sizin değil, alınacak olan ev de krediyi ailesi çekeceği için yine sizin olmayacak. Ama her iki evin borcu da sizden çıkacak geri öderler ödemezler bunu düşünmeden yorumluyorum.

Bence de riskli, ben de bunu sorun ederdim 🤷‍♀️

Kendi kesemi bilerek ödeme yapmak var, bi yerden gelip gelmeyeceği belli olarak ödeme yapmak var; iyi gün var kötü gün var belki batacak ailesi babası ödeme yapamayacak; e babası batınca çocukta bi tekme de o vurur gibi olmamasi için ödemeleri yapmaya devam etmez mi? Eder...

Ha bunlar kesin böyle mi olur, hayır, ama ben de usulünce konuşurdum mutlaka...

Bu kadar içli dışlı olunca- Yani ailesinin krediyi bazen 2 gün kadar geç ödediğini bilecek kadar-2 senelik falan sandim.
Bende öyle zannettim ama ağustosta kendisi yazmış 2 aydır beraberiz diye. Ben ona istinaden söyledim..

Basta da söylerdi de yerinden emin olamamıştır. Şimdi emin kendine göre demek ki. Flörtün basında biri kişisel alanıma bu şekilde müdahale etse uzatmazdım bile. Ama bazı insanlar katlanıyor böyle şeylere anlam veremiyorum.
Yüzük takılınca emin olunabiliyorsa tabi ki dilediğini yapabilir 🤭 ben eski nişanlımdan düğün arefesinde ayrıldım, kaldı ki evli insanlar bile bir anda bosanabiliyor...
Kendince haklı ama söylemleri çok rahatsız edici, bu şekilde yaklaşırsa uzun ömürlü bir ilişki yaşaması zor... Kimse vazgeçilmez değil ki.

Gelin ata binmiş, ‘Ya nasip’ demiş.
+1

30 Mart 2019
3 yıldır beraber olduğum bir sevgilim var.

23 Nisan 2020
Hepinize iyi geceler sevgili KK üyeleri. Benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var.

3 Ağustos 2020
1 aydır beraberiz ama evlilik lafı sık sık geçiyor, işimiz gücümüz yerinde, evlenmemek için sebebimiz yok. 28 yaşındayız.

21 Ağustos 2020
2 aydır biriyle beraberim.

:işsiz:

Ben bu konuya yazılan "henüz evli bile değilsin, sen kimsin, dış kapının mandalı" tarzı yorumlara katılmıyorum. Ben de geleceği çok planlarım. Gelecek benim planlarımdan çok farklı da gelişebilir, bilirim ama bunu yapmama engel olamam. Bu planlamalar bazen beni çok yorar boş yere, kimi zaman da adımlarımı sağlam atmamı sağlar.

Evet konu sahibi şuan evli değil ama evlilik düşünüyor ve bu borç uzun vadeli. Onun evlilik hayatının bir kısmında olacak. O da bazı ihtimalleri düşünüp rahatsız oluyor. Eğer evlenirlerse ve bu borç ödenmezse sıkıntıyı en az aile kadar yaşayacak konu sahibi de. Henüz imza atılmadı diye bu gerçeği gözardı mı etmeliyiz?

Sevgili konu sahibi, gayet de kendi geleceğini şu an bulunduğun konuma göre planlamaya ve düşüncelerini, endişelerini dile getirmeye hakkın var. Umarım bu konuyu en güzel şekilde sonuca bağlarsınız. Mutluluklar :)

Bence boşanma durumunda" gelin eve ortak olmasın " diye sevgilinize kredi çektirmişler .Evlenirseniz de borcu bir sure sonra size kalacak tahminim.Yani siz evlenmeden bir iki sene öncesi çektirmeleri manidar.

Erken kapatılmasını istemek size değil erkek arkadaşınıza düşer. Sakın erkek arkadaşınızın ailesine gidip de bu borcu erken kapatın falan demeyin, ya da sevgiliniz ailesine sizin öyle istediğinizi söylemesin. O kim oluyor derler, haklılar da. Zaten borç her ay ödeniyormuş bir aksama durumu yoksa böyle takıntı yapmanız çok anlamsız. Hem siz erken kapatsınlar deseniz de nasıl kapatacaklar var mı öyle bir paraları?

Bence boşanma durumunda" gelin eve ortak olmasın " diye sevgilinize kredi çektirmişler .Evlenirseniz de borcu bir sure sonra size kalacak tahminim.Yani siz evlenmeden bir iki sene öncesi çektirmeleri manidar.
Evlilikte ödenen kısmını her şekilde alır. Yani evlilik öncesi kredi çekilmesi hak iddia edilmeyecek anlamına gelmiyor. Eşimde şimdiki evimizi evlenmeden 2 ay önce aldi, 4 yıldır kredisini ödüyoruz. Boşanırsak payıma dusen kısmı, o günkü ederinden hesaplanır.

Yüzük takılınca emin olunabiliyorsa tabi ki dilediğini yapabilir 🤭 ben eski nişanlımdan düğün arefesinde ayrıldım, kaldı ki evli insanlar bile bir anda bosanabiliyor...
Kendince haklı ama söylemleri çok rahatsız edici, bu şekilde yaklaşırsa uzun ömürlü bir ilişki yaşaması zor... Kimse vazgeçilmez değil ki.
Benim bir arkadaş kına gecesi de yapıp düğün günü ayrıldı. Ev falan almışlardı tüm borçlar üstüne kaldı zor durumda kaldı ama Yine de ayrıldı. Ne olacağı hiç belli olmaz yani.

Evlilikte ödenen kısmını her şekilde alır. Yani evlilik öncesi kredi çekilmesi hak iddia edilmeyecek anlamına gelmiyor. Eşimde şimdiki evimizi evlenmeden 2 ay önce aldi, 4 yıldır kredisini ödüyoruz. Boşanırsak payıma dusen kısmı, o günkü ederinden hesaplanır.
O halde bir aile çocuklarının geleceğine nasıl ipotek koyarlar anlamıyorum Gerçekçi olalım,hangi aile çocuğunun evleneceği kişinin 500 bin lira borcu olmasını sorun etmez ? Bu cocuk kimle olsa bu borçtan dolayi dorun yasayacak.Ulkemizde cidden bazı aileler çocuğunu gelir kapısı olarak görüyor.

Lafım size değil .Sizin ortak evinizmiş ,muhtemelen almak ortak kararınızdı.

çok bıçak sırtı bir konu sizinki. bir yandan tedirgin olmanızı haklı buluyorum ama bir yandan da daha evlenmeden -teklif dahi olsa- bu konulara müdahil olmanız yanlış gibi geliyor. sevgilinizle konuşurken sizi itici kılabilir üslubunuz. kafalarındaki plan ne, ne konuşulmuş, detayları öğrenip ona göre karar vermeniz gerekir. siz krediyi kapatsınlar deseniz emrivaki olacak, onlar oğullarına kredi çektirip emrivaki yapmışlar. işiniz zor ama ertelemeden evlilik arifesinde net konuşulmalı bu konular.

Benim bir arkadaş kına gecesi de yapıp düğün günü ayrıldı. Ev falan almışlardı tüm borçlar üstüne kaldı zor durumda kaldı ama Yine de ayrıldı. Ne olacağı hiç belli olmaz yani.
Her şey insan için, keşke olmasa ama olabiliyor. En azından yanlış bir evlilik yapmamış ☺️

O halde bir aile çocuklarının geleceğine nasıl ipotek koyarlar anlamıyorum Gerçekçi olalım,hangi aile çocuğunun evleneceği kişinin 500 bin lira borcu olmasını sorun etmez ? Bu cocuk kimle olsa bu borçtan dolayi dorun yasayacak.Ulkemizde cidden bazı aileler çocuğunu gelir kapısı olarak görüyor.
Aile neden çocuğunu gelir kapısı olarak görsün ki? Zaten ev sevgilisinin üstüne, ailenin ödeme gücü varmış ve sıkıntısız ödeniyormuş. İleride gerekli durumda oğulları için biz kredi çekeriz de demişler. Odenmeme durumunda kalanı öder ya da satarlar.
Ayrica yıllar içinde zaten her şekilde değerlenecek, mesela bizim evimiz şu an 2 katına cikti, ödediğimiz kredi kira parasına yaklaştı. Burda bu kadar dramatize edilecek bir durum göremiyorum.

+1

30 Mart 2019

23 Nisan 2020

3 Ağustos 2020

21 Ağustos 2020

:işsiz:
Hiç yazmayayım, ortalık karıştıran olmayayım dedim ama siz yazmışsınız tebrik ederim :D
2019'da 3 yıllık ilişkisi varken 2020'de 2 yıllık ilişkisi olduğunu yazmış. 2 ihtimal var;
Ya doğruyu söylemiyor.
Ya da sevgili konu sahibinin ilişkisini geriye doğru sayıyor. 3..2... :D

Size laf dusmuyor evli degilsiniz ailesine tabiki kredi cekebilir zaten maddi durumlari iyiymis nekadar planci ve bencilsiniz. Ev arkadasinin uzerine odemezlerse satarsiniz bukadar basit. Bukadar hesapci olmayin bide utanmadan krediyi kapatsinlar falan demeyi dusunuyorsunuz pes araizlik had safhada

Bir insanın ailesine çektiği kredi seni ilgilendirmemeli zira o kişi gökten zembille gelmiş değildir.. Buna karışmaya hakkın yoktur onu daha az maaşla kredi borcu olarak begenmiyorsan onunla evlenmeme seçeneğini kullanabilirsin...

On yılın üzerinde bir borçtan bahsediyoruz. On yıl boyunca ödeme gücü olacak mı. Oturup bunu mu bekleyeceğiz her ayın on beşinde. O eve beraber giriyorsak, çatı ortaksa her kuruşunun üzerinde söz hakkım var.

ya sanırım bir ben şu kafaya gelemedim. Asla eşimin parasına karışmam. Ben de çalışıyorum o da benimkine karışmaz. Ailesine illa ki veriyor çünkü versin de. Sorup rencide de etmem. Çok şükür beni mağdur etmedi. Ben eşime güveniyorum önceliği evidir.

Adamın alın teriyle kazandığı her kuruşta nasıl söz hakkın olabilir ki?

bunu düşünecek durumda olsalar krediyi emin ol kesinlikle kendileri çekerdi ve evi üstlerine alırlardı.
çünkü şu an ev ve kredi erkek kişimizde olduğundan, evlilik durumunda kredinin evlilikte ödenen kısmına konu sahibi ortak olacak. Krediyi sonuna kadar da baba öderse eğer bu pek hak değil bence.
herkes evin kime kalacağına odaklanmış da. Neden konu sahibinin hiç ilgisi olmayan bir evin konu sahibine kalmasını istiyoruz boşanılırsa onu anlamıyorum ben.

Back
X