ailesi yüzünden boşanıyoruz

Başlıkta ailesi yüzünden boşanıyoruz demişsin ya; yok öyle bir şey güzelim kendini kandırma eşini temize çekmek için.Sen bizzat eşin yüzünden boşanıyorsun.Benim anladığım evet senin de hataların var, ....surat yaptım biraz gibi açıklamaların var.Ama bunu herkes yapar.Kimse kp v e kv ile sürekli içiçe güleç oturmak zorunda değil...Falan filan....ama bunlar değil senin ayrılma sebebin eşinin 5 para etmezliği.Açma telefonlarını falan, bak ablalarını dinle sakın açma koşma peşinden.Annen ne de güzel konuşmuş seninle...acıya gitme bile bile.Barışmak istese bile barışma; değişmeyecek hiçbir şey.Mutlu olmaya bak.Sağlıklısın sağsın çok şükür...Boşanma isteğiyle seni evden yollamış hele ki Türkiyenin bir ucundan bir ucuna ...Tellerini bile açma...

ah be arkadasım kendimi senin yerine koydum gercekten cok üzücü....
hiç düşündünmü acaba sen bu adamın hayatının neresindesin...?
bir insan kimi ailesinin 2 lafına kanıp,eline valizlerini verip gece yarısı yollara düşürür...?
sana o kadar kızdım ki ,bu adama ve o bilmem ne kv ve kp birde yemek pişirip mi çıkdın?üstüne bir de tatlı....
sen neyaparsan yap ben buyum, buradayım, herseyıne, her sözüne katlanırım....
bu adamın karsısına gecip ta en bastan ben her seyın en ıyısıne en guzeline layığım;
bir gelinin kv ,kp den duyabileceği sözlerinde en güzeline,
bir kadının esinden işiteceği sözlerinde en güzeline,
bir adamın karısına alacağı kazağında en güzeline,evine alacağı domatesinde en güzeline,her seyın ama her seyın en güzeline ve en naif olanına layığım.
çünkü ben senin karınım,ALLAH CC nasib ederse çocuklarının da anası olacağım.
BEN BUYUM,BEN KIYMETLİYİM,BEN ÖZELİM ,BEN NARİNİM (.)
bir coğumuz yenı evliyken bu tarz problemler yasadık.ama emin ol hangi noktada olursan ol gösterdiğin duruş önemli.
bu adam nasıl oluyorda yaptığı bunca rezillikten sonra eserini görmek ister gibi bir de aramış 'nasıl olduğunu merak ettim' diyor.
illaki kocamı seviyorum dönmek istiyorum dersen bile kesinlikle cok net bir durusun olmalı.
eşinin sana verdiği değer ailesinden aldığı direktiflerle belirlenmiş.ne yazık.erkek müsveddesi.

Canim ailesiyle evliligi arasindaki cizgiyi koruyamayan erkekten bi cacik olmaz.

Cocugunda yokken geri donme....

cnm ben de yeni boşandım taze hem de bir günlük...ölmüyorsun o anda ama bir ömür ölmek var bir kere ölmek var.bence bu eşin değişmez benim de eski eşimi arkadan gazlayan ailesiydi emin oldum artık...kendini daha çok bilen çocuk yokken yeniden hayat kurabilirsin...durum hiç güzel olmamış çok ayıp tekrarlanacaktır cnm yanındayım..

anne babasıyla eşi arasında denge kuramayıp ufacık bir sıkışıklıkta ayrılalım diyen adamdan ne hayır gelir ki!
ablamin,ana kuzusu, abi delisi bir sünepe adam yüzünde 17 yıllık evliliği bitti..17 sene dile kolay boyunca çocukları var...
işin en acı tarafı da, eşime dönersem anne babamı göremem, ama ayrılırsam sürekli ailemle olurum dedi ve eşini bırakıp ailesini tercih etti..böyle adamlarda var..böyleleri evlenip neden hayat karartır anlamıyorum..

allah yar ve yardımcın olsun.şuan ben kendim değil hamdolsun ama en az kendim kadar üzüldüğüm candostumda senin durumda.valizini toplamış senden bir derece kötü durumda (kızınıda alarak)baba evine gitti.ne yapacağını bilmeden.bunları size yaşatanları görüyor rabbim sizin için en hayırlısı neysi onu nasip etsin rabbim.

Bende 10 aylık evliyim sana şunu söyleyeyim kardeş eşinin ailesiyle az çok sorun yaşamayan kimse yoktur.(Bende dahil)
Bir de o aileyle yakın oturduğunu falan düşünsene o zaman işin içinden hiç çıkılmazdı.
Eşin evlenmesini, seni almasını biliyorsa sana sahip çıkmasını da bilmeliydi.Ama sahip çıkan erkek bulmakta evlenecek adam bulmaktan daha zor .Her evliliğin zor ve eşlerin birbirinden uzaklaştığı zamanlar olmuştur.
Burda bu tarz bir çok konu okuyoruz.
Demem o ki eşinin yaptıkları çok yanlış orta da kurulacak bu denge varsa bunu kurmak EŞİNE düşer .Bunun farkına varmalı artık.Yoksa seni kaybedeceğini , sorumluluklarından daha fazla kaçamayacağını bilmeli.Bunu bu ayrılık süresince anlar inşallah..
Allah yar ve yardımcın olsun

Hayatında her şeyin hayrlısı olsun

canım benim seni çok iyi anlıyorum.bende aynı durumdayım.ailesi konusun da o daha evliliğimizin ilk ayından itibaren kavga ediyoruz.ama o bir türlü çözemiyo.kaynanamın evinde aynanın önünde eltimin eşinin kızının olduğu bi fotograf ve eşimin fotosu var benim yok.bende herkesin var benim yok bak diye gösterdim.vay efendim onumu sorun yapıyormuşum.istenmediğimin açıkça resmi işte.bana ailesini savunuyo.dedimki hala onlarımı savunuyosun.bana diyoki ailem tabiki savunacağım.aptal ben neyinim senin.ki bekarken ailesiyle hiç anlaşamayan adam şimdi ana baba kuzusu oldu.zaten kaynanam beni çok kıskanır.oda annesine öyle bi ilgi gösteriyoki yanımda sinir oluyorum.kaynanamın da nasıl hoşuna gidiyo.ben söyleyince kavga çıkıyo.valla güzelim ben ayrılmaya karar verdim ama eşim kabul etmiyo.zorluk çıkarıyo.huyluda huyundan vazgeçmiyo.ya anası babasının ölmesini bekliyecez mutlu olmak için.yada boşanacağız.

Ailesi yüzünden boşanıyoruz demişsin de,sen eşin yüzünden boşanıyorsun/ bu durumdasın bunu idrak et önce.Bir kadını rezil de eden,vezir de eden kocasıdır derdi rahmetli annem.Ailesi anası babası diye,karısını hoyratça savurmalarına izin veren erkek hayırlı erkek olmuyor,basiretsiz erkek oluyor.Onlar ailesi de sen nesisin.Ben sana birşey söyliyeyim mi,sen geri dönersin.Hee kocan da biliyor döneceğini emin ol.En çok ne içimi acıttı biliyor musun senin konunda.Kocandan ayrılmaya karar veriyorsun ama bilet paranı bile alack durumda değilsin.O alıyor.Neden??? ekonomik olarak ona mahkumsun.O yüzden,kendi ayakları üzerinde durmadan kızların evlenmesini doğru bulmuyorum.Çalışabilirsin.Çalışmayan ev hanımlarının mutlaka kıyısında köşesinde parası olsun.
Sevgi ne evliliği kurtarmaya,ne de mutlu olmaya yetmiyor.Yüreği dolduran üzüntüler,sevgiyi de alıp götürüyor.
Giderken yemeğinden tatlısına kadar yaptım diyorsun.Neden!!!! Gidiş bir tavır değil midir?Senle mutlu olmadığım,beni üzdüğün için gidiyorum demek değil midir?Sen o yemeği yapıp bırakırken,ahh acır,vicdan yapar diye düşünüyorsan yanılıyorsun.Erkeğin karşısında bu tür durumlarda acıncak vicadanını sızlatıcak durumda olmaktan ziyade,ne kadar kararlı güçlü görünürsen karşındaki insana birşeyleri kafasına dank ettirmiş olursun.

Ya kızlar birşey sormak istiyorum; Evlenen insanlar gerek kadın gerekse erkek olsun, önceliği artık anne babası mı yoksa karısı, kocası mı olmalı?
Yani Kuran'da yazan Allahın bize emrettiği nedir?

Çok araştırdım bu konuyla ilgili bi yazı bulamadım.

Erkekler çok çabuk tercih yapıp ailelerini seçiyorlar bu konuda, eşlerini hep ikinci planda tutan çok.

Tabi ki anne babayı atsın demiyorum ama karısını üzdüklerini bile bile bunu yapan erkek günaha girmiyor mu?

Bende eşimden bu konuda dertliyim o yüzden merak ettim.

Bu aileler olmasa zaten herşey o kadar güzel olacak ki.

ben anlamıyorum bu aptal erkekleri....! ne demek ben ailemle arada durmam!! tamamen özgüveni sıfır erkek işi bu..mesleği ne olursa olsun!

oldu benim ailemle de arada ben durayım senin ailenle de arada ben durayım.!

herkesin gönlünü ben yapayım..olmuyor mu?? hadi canım otobüsle 25 saat yol git!! uçak bileti de alamam annem kızar belki boşa para harcama diye ellerime vurur...

büyükbaş ne olacak!!!!!!

İnsanlardaki mantık şu benim bakış açım. Evliliklerde eşler kendi anne ve babalarını her iki tarafta eşit tutmalı ve sınırlarını belirlmeli. Baştan bu düzeni oturtmayınca iş çığrından çıkıyo. Sürekli benim ailem diye ele alınınca da boşanmalar yaşanıyo. Genelde hepsi değil ama erkek aileleri çiftlerin hayatına çok müdahale ediyo yerli yersiz. Erkeklerde genelde aile olma kavramı çok geç oluştuğu için belli çarpışmalar ve yaralar aldıktan sonra yani iş işten geçince farkına varıyolar bi ailesi olduklarının. Aileler ise evlatlarını düşünerek hareket etmeliler bana göre.. Yani kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Kimse kimseyide öz evladı yada ailesi kadar sayıp sahiplenemez. Ama evladı sevdiği için onlarda sırf evladının yüzü gülsün baş kalkıncı olmasın diye dikkat etmemeliler. Ama bu ince düşünce nerde. Erkekler söylenilen gibi aptal değiller Oldukça akıllı ve kurnazlar aslında. Sadece biz kadar detaycı olmadıkları için onları aptal yerine koyuyoruz okadar. Karşılarında kararlı ve kendinden emin bi eş görünce süt dökmüş kuzuya dönüyolar. Bayanlar bence eşlerine empati kurmayı öğretmeli kendi ailesinden ve eşlerin ailesinden örnekler sunarak olması gerekenleri yanlışları söylerek. Eşine bunları aşılayarak tatlı dille onuda ince düşünmeye teşvik etmeli. Uğraşmalı benim adam odun deyip geçmekle olmuyo bu işler emek vermeden yemek okadar kolay değil

anlaşılan sizde eşinizi seviyorsunuz fakat bilmem farkındamısınız elinizde 2 valizle yollanmışsınız .sevgi bu değil güzel arkadaşım aşk bu değil.benimde ailem boşanmıştı eşimin ailesinden haz etmiyorum oda benim aileme bayılmıyor ama ailesinden uzak tutuyor beni bilerek.çünkü her yanyana geldiğimizde bir problem patlak veriyor.o da hiç gerek yok böyle şeylere diyor.en basiti geçen gün babası filan geldi bize aman yarabbi bir surat astı anltamam hastaymış güyya yazık benim ailemde gönüllerini almaya çalışıyor sohbet muhabbet açmaya çalışaraktan.neyse akşam oldu annem davet ediyor dedi sağol canım ben aileme babanın suratını bir daha çektirmem dedim.davetlerini reddettik.aileler neden bu akdar burunlarını sokar bir evliliğe hiç anlamam.çocuğunda yoksa ayrıl dicem ama sen daha iyisini bilirsin

yaşananlar tanıdık sorunlu emek vermeyen ailesine laf geçiremeyen erkek tipi.. canım şimdi inceldiği yerden kopsun demezsen sonra çok daha büyük acılarla karşılaşırsın bunu sölemek istemezdim ama sonuç bu olacak. kimse kimsenin ailesinden vazgeçmesini tabi ki isteyemez ama sizin durumunuzu çok ii anlıyorum eşin şimdi senle kendini aile olarak görmüyorsa sonu gelmiyor. hee ben uğraşırım bu işi başarırım dersen belli bir süre çile çekersin ama kimse kimsenin çilesini çekmek için dünyaya gelmedi bunu da unutma Allah yardımcın olsun

Ayrılma sebebiniz ne olursa olsun eşini evden gönderen erkek benim için bitmiştir!
Sen o evin misafirimiydin, emeğin yok muydu? Bakalım ailenin yanında rahat edebilecek misin?
Seni evinden göndermesi olmadı

Son düzenleme:
ailesiyle eşinin arasını bulamıyorsa yeni kurduğu ailesini korumaya çalışacak o kadar !!!bundan adam olmaz gibime geldi.boşver boşa annenle yaşaele ki üvey baba yoksa.çocuğunda yok ohhhh inşallah karşına daha ne adam gibi adamlar çıkar

Evi terk ettiğin güne kadar sen yorulmuşsun ve bugün eşinle konuşsan sana dese ki "tamam her şey senin istediğin gibi olacak" evet olur eğer sözünün eri bir adamsa senin yanında olur.
Ama inan bana bu defa da o yorulacak ve bir süre sonra her şey iyice çıkmaza girecek.
Hani yazmış ya bir arkadaş 17 yıllık bir evliliğin ardından hissettiklerini; işte bu benim yazdıklarım da 20 küsür yıllık bir evliliğin sürecinde yaşananlar.
Bir adam eğer ki evliliğin ilk günlerinde ayrı bir evi, yuvası olduğunun ayırdına varamıyorsa geçmiş olsun bir daha da olmuyor.

Yaklaşık 2 ay önce bende benzer şeyler yaşadım ama ben boşanma davasını açtım seni etkilemek istemem ama erkeklerin karşısında aciz gibi davranırsan emin ol kaybedersin yıllar geçer yaslanırsın yanına keşkelerin kalır. Bende sevdim severek ayrıldım ama hakeden insan sevilir haketmeyen unutulur onur herşeyden önemli ve evliyken eş de onurunu korumalı bunu yapmıyorsa değmez hiçbirşeye değmez ,seni sonradan pişman etmicek kararlar ver , ben böyle düşünüyorum pişman olmayacağım

Son düzenleme:
Bende o kadar kovulmama ragmen gitmmedım direndim.2. evlilik dedim o kadar agladımn sızladım.ama nafile cok sükür cocugun yok bi işe gir kafanı dagıt yeni arkadaslar yeni cevre kendine gelirsin.bende senın gıbıydım zıkkım yesin kıyafetıne utusune kadar yapıp oyle gıderdim.simdi hic umrumda degil olursa olur olmasa herkes kendı yoluna. benım 2. evlılıgım senden daha vahım bı durum ama ben bunu takmıyorum bıle bu dunyaya bır kere gelıyoz.degmez cigeri 5 para etmez adamlara.

arada kalmak nedir yahuuuu..aile içi işlerine kimseyi karıştırmadığın sürece arada falan kalmaz insan.. herkesin evi ayrı,yaşantısı ayrı.. ne diyeyim kv kpden önce Allah eşini ıslah etsin,insan taviz verdikçe diğrleri o tavizi tepe tepe kullanır,eşin taviz vermiş ailesi tepe tepe kullanmış.

Allahım bundan sonra ne yaşayacaksan sana hayırlı olanı nasip eetsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…