Ailesine aşırı bağlı insanla olur mu?

Merhaba, 24 yaşındayım, 2 senedir bir ilişkim var. İlerde evlilik düşünüyoruz ancak aklıma takılan şeyler var.
Erkek arkadaşımın annesi vefat etmiş, babası terk etmiş. Teyzesi büyütmüş. Evde temizlikten, bulaşığa, teyzesinin çocuklarını uyutmaya kadar birçok işi erkek arkadaşım üstlenmiş. Başta bunlar güzel bir şey gibi gelse de zamanla sinirlerimi bozmaya başladı.
Teyzesi yaşlı değil 38 yaşında, kendi çocuklarına bakabilecek durumda, sağlıklı. Ancak teyzesinin 6 yaşındaki kızı her gece erkek arkadaşımla beraber sarılıp uyuyor. İlerde evlenince evimizden bir odayı bu çocuklar için hazırlamayı düşündüğünü ve istedikleri zaman bizimle beraber yaşayabileceklerini söylemişti daha önceki bir konuşmamızda.
Evde temizliği aksattığı zaman teyzesiyle tartışmaları oluyor. Teyzesinin sözünden çıkamıyor. Benimle beraberken teyzesi aradığında beni bırakıp hemen eve gidiyor. Şu an yanımda kız arkadaşım var diyemiyor. Ki tüm ailesi beni tanıyor, defalarca kez bir arada bulunduk.
Bugün onlara böyle davranan yarın sana da aynı şekilde davranır diyerek çevrem ayrılmamamı söylüyor. Ancak ailesine bu derece bağlı ve sözünden çıkmayan bir insanla beraber olur mu karar veremiyorum. Fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Sinirlerini bozmaya başlamış bile. Sen düşün evlilik sonrasını :KK43:

Önceki yorumlara baktım da teyzeyie haksızlık edilmiş gibi geldi. Zamanında yalnız kalmış çocuğa bakmış büyütmüş. 24 yaşındayım dediniz. Sevgiliniz artık çocuk değilki koca adam. 24 yaşında halen teyzesiyle yaşıyorsa gönül bağı kuracak kadar iyi bakılmış zamanında demektir. Yaşadığı eve katkıda bulunması vefa borcu hissetmesi kadar normal birşey olamaz. Ayrıca zamanında terkedilme duygusu yaşamış. Çocuklara düşkün olması da normal geldi bana. Ama siz bu duruma pozitif yaklaşamayacağınızı düşünüyorsanız sevgilinize hak veremiyorsanız başka. Değiştirmeye çalışmayın derim. Hem sizin hem onun için üzücü ve sonuçsuz olur bence öyle bir çabaya girmeniz.

Erkek arkadaşın adına çok üzüldüm. Yazık o teyzeye, gerçekten yazık! Ablam vefat etse ben yiğenimi gözümden sakınırım.

Erkek arkadaşın büyük ihtimalle içten içe o insanlara kendisini borçlu hissediyor. Anne vefat etmiş, baba terk etmiş. Bilinçaltına babam bile beni terk etti, teyzem sahip çıktı düşüncesi yerleşmiştir.

Umarım ikiniz için de hayırlısı olur. 🙏🏻

Afersiniz ama teyzesi yeğenini küçüklükten beri kullanıp manipüle etmiş.Bence bu yaşananların doğru olmadığını,bir psikoloğa gitmesi gerektiğini söyleyin eğer direnirse üzülerek söylüyorum ayrılın çünkü zalim teyzenin yeni kurbanı siz olursunuz

o işler öyle olmuyor. onlara öyle davranan onlara öyle davranmaya devam eder, seni de aynı kendisi gibi davranmaya zorlar. davranmazsan ve istemediğini belli edersen her gününü cehennem eder. tecrübeyle sabit.
benim eşim de sevgiliyken konuştuğumuzda ne zaman sorsam babasının köy işlerine yardım ettiğini söylerdi. annesine yardım ederdi falan. ay ne hoş derdim, demekki ailesine hep yardımcı bi insan, ilerde ben ailesi olunca bana da eder derdim. sonuç mu, evlendik anasına babasına bekarkenki gibi yardım etmeye devam etti, beni de onlara yardım etmeye zorladı. hatta ne yardımı bildiğin hizmetçileri yapmaya çalıştı.
evliliğim ilk yılı hergün cehennem hayatı gibiydi. ama ne boyun eğdim ne istediği gibi biri oldum.
bu savaşın sonunda şuan ailesine ayda bi kere falan gidiyoruz 2 günlüğüne. hiçbişeylerine de yardım etmiyorum. haketseler ederdim o çok başka bi mevzu.
Adamsın ve şanslısın

Bende böyle bir adamla evliydim ve ne yazık ki evlendikten sonra annesine ne kadar bağımlı olduğunu anladım sonuç boşanma
Walla ben de böyle bi adamla evliyim. Annesine vefa borcu olduğunu düşünüyor. Annesi de oğlunun ona borçlu olduğunu düşünüyor. İpler sağlam yani. Eşim de benim kendisini asla anlayamayacağımı çünkü babasız büyümenin ne demek olduğunu bilemeyeceğimi söylüyor. Annesini mutlu etmekten çok zevk alıyor. Anne de gayet talepkar ve mağrur. Maşallah. Gayet iyi yani. Ama ben başında Kocası olmayan evli bi kadın modundayım. Annesi düğün günü beni istemediğini söyledi üstelik yüzüme. Oğlu da “way ben ne yaptım, annemin istemediği kadınla evlendim, ya annem benden koparsa ne yaparım diye bunalıma girdi. Ama annesi “oğlum senin hatırına bu kızı kabul ettim” deyince anne bayağı yüce gönüllü bende “Katlanılan kadın” oldum. Velhasıl kelam benim yaram derin. Senin yolun yakın. Arkana bakma kaç...

Kendisini teyzesine borçlu hissediyor, teyzesi de tepe tepe kullanmış maşallah bu durumu. Siz ne kadar konuşsanız da, bak bu böyle olmaz sen kullanılıyorsun deseniz de sizi anlayamayacak. O yüzden eğer ben bu şekilde devam edemem diyorsanız yol yakınken ayrılın.
Ama uyarayım teyzesi kötü insan bile olsa kötü olduğunu kabul edemez borçlu hissettiği için. Yani kazanamayacağınız bir savaşa girmeyin derim

Merhaba, 24 yaşındayım, 2 senedir bir ilişkim var. İlerde evlilik düşünüyoruz ancak aklıma takılan şeyler var.
Erkek arkadaşımın annesi vefat etmiş, babası terk etmiş. Teyzesi büyütmüş. Evde temizlikten, bulaşığa, teyzesinin çocuklarını uyutmaya kadar birçok işi erkek arkadaşım üstlenmiş. Başta bunlar güzel bir şey gibi gelse de zamanla sinirlerimi bozmaya başladı.
Teyzesi yaşlı değil 38 yaşında, kendi çocuklarına bakabilecek durumda, sağlıklı. Ancak teyzesinin 6 yaşındaki kızı her gece erkek arkadaşımla beraber sarılıp uyuyor. İlerde evlenince evimizden bir odayı bu çocuklar için hazırlamayı düşündüğünü ve istedikleri zaman bizimle beraber yaşayabileceklerini söylemişti daha önceki bir konuşmamızda.
Evde temizliği aksattığı zaman teyzesiyle tartışmaları oluyor. Teyzesinin sözünden çıkamıyor. Benimle beraberken teyzesi aradığında beni bırakıp hemen eve gidiyor. Şu an yanımda kız arkadaşım var diyemiyor. Ki tüm ailesi beni tanıyor, defalarca kez bir arada bulunduk.
Bugün onlara böyle davranan yarın sana da aynı şekilde davranır diyerek çevrem ayrılmamamı söylüyor. Ancak ailesine bu derece bağlı ve sözünden çıkmayan bir insanla beraber olur mu karar veremiyorum. Fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Cevap veriyorum birak kaç.

Walla ben de böyle bi adamla evliyim. Annesine vefa borcu olduğunu düşünüyor. Annesi de oğlunun ona borçlu olduğunu düşünüyor. İpler sağlam yani. Eşim de benim kendisini asla anlayamayacağımı çünkü babasız büyümenin ne demek olduğunu bilemeyeceğimi söylüyor. Annesini mutlu etmekten çok zevk alıyor. Anne de gayet talepkar ve mağrur. Maşallah. Gayet iyi yani. Ama ben başında Kocası olmayan evli bi kadın modundayım. Annesi düğün günü beni istemediğini söyledi üstelik yüzüme. Oğlu da “way ben ne yaptım, annemin istemediği kadınla evlendim, ya annem benden koparsa ne yaparım diye bunalıma girdi. Ama annesi “oğlum senin hatırına bu kızı kabul ettim” deyince anne bayağı yüce gönüllü bende “Katlanılan kadın” oldum. Velhasıl kelam benim yaram derin. Senin yolun yakın. Arkana bakma kaç...
Düğün günü seni istemeyen hadsize bende senin oğlunu istemiyorum diyip düğün meydaninda öylece biraksaydin onlarda kalakalsaydi keşke.Bana hiç belli etmediler en ufak birsey hissetsem ortalığı yikardim çok profesyonel oyuncuymus hem annesi hem oğlu

Evlenince bireylerin evlılık bilinciyle o eve girmesi lazım.

Ekonomik olarak hiçbir destekleri yok. Sadece kendisine bir oda verilmiş evde ve yemeğini yapıyor teyzesi. Bunun dışında iki senede herhangi bir konuda yardım ettiklerini görmedim. Örnek vermek gerekirse, borcu oldu ailesinden gizledi, ben ödedim. Ki teyzesi çok zengin.
Hiçbir fayda görmezken kendinden bu kadar ödün vermesi zaten beni çıldırtan.
Teyzesini sevmiyorum. Açıkçası yanındaki insanı sömürmesinden dolayı kadına sempati besleyemiyorum.
Yanlış anlamayın nolur ama, teyze çok zenginse niçin bir yardımcı tutmuyor? 24 yaşında yetişkin bir erkeği ev işleri için sorumlu bilmek hastalıklı bir zihniyet. Size bir tavsiye. Bugüne dek sevgilinizin sakin ve bastırılmış karakteri size naiflik, kibarlık ya da huzurlu olarak gelmiş olabilir. Ancak konu eş sahibi olmak olduğunda evde bir “erkeğe” ihtiyaç duyacaksınız. Kadın olduğunuzu hissetmezsiniz aksi halde. Teyzenin mahvettiği özbenlik ve karaktere ömür boyu dadılık yapar, erkeklik yapar, korur kollarsınız. Bir erkeğin kendi iradesiyle karar verebilmesi, sesini çıkarabilmesi gerekir. Aksi durumda sizden hep teyzesi rolu bekleyecektir. Siz eş arıyorsunuz, çocuk işçi benliğiyle yetiştirilmiş minnet edecek bir hizmetkar değil...

Ay aman kv olmasa teyzesi cıkar , cocugu yok yegeni cıkar...Ay yok guzelim kaç kaç...24 yasındasın ne kadar guzel yaş , normal bir adam bulabilirsin....lütfen yakma hayatını...

Vefa borcu ve ezilmişlik ile birlikte olunca bu durum ortaya çıkmış. Erkek arkadaşınıza üzülsem bile bu durum kolay degişmez ve üzülen siz olursunuz gibime geliyor. Bunlara katlanabilecek misiniz? Sanmiyorum. Hayat arkadaşı olamayacaksınız bu bağımlılıkla

Kendinizi yakmayın belki siddete bile eğilimi vardir ilerki zamanlarda ortaya cikabilir. Çünkü psikolojisi iyi görünmüyor arkadaşınızin. Diyelim ki hersey normal evlendiniz teyze kişisinin rahat birakicagini sanmıyorum.

Önceki yorumlara baktım da teyzeyie haksızlık edilmiş gibi geldi. Zamanında yalnız kalmış çocuğa bakmış büyütmüş. 24 yaşındayım dediniz. Sevgiliniz artık çocuk değilki koca adam. 24 yaşında halen teyzesiyle yaşıyorsa gönül bağı kuracak kadar iyi bakılmış zamanında demektir. Yaşadığı eve katkıda bulunması vefa borcu hissetmesi kadar normal birşey olamaz. Ayrıca zamanında terkedilme duygusu yaşamış. Çocuklara düşkün olması da normal geldi bana. Ama siz bu duruma pozitif yaklaşamayacağınızı düşünüyorsanız sevgilinize hak veremiyorsanız başka. Değiştirmeye çalışmayın derim. Hem sizin hem onun için üzücü ve sonuçsuz olur bence öyle bir çabaya girmeniz.
Bakın söylediklerinize kısmen katılabiliriz ancak teyzenin 6 yaşındaki çocuğunun konu sahibinin sevgilisiyle her gün uyuması sıkıntı. Tabiki annesi ölmüş çocuğa bakıp büyütmüş elbette bu kişi teyzesine yardım edecek ama bu işte daha büyük bağımlılık var.

Back
X