Aileye isteme konusunu açma

Yaşınız 26 bu kadar zorla söylemeyin karşılarında da.
Gayet rahat olun. Annenize söyleyin o da babanıza söylesin.

Benim ailem sevgilimi biliyordu. Zaten aileler onceden tanisik oldugu icin bizimki aksine cabuklastirildi cevre baskisindan. 20 yasinda evlendim. Esim askerden geldi is buldu 2 ay sonra isteme oldu. 10 ay sonrada düğün

Merhaba sevgili hanımlar 😊
5 yıldır bir ilişkim var. Artık nişan olsun istiyoruz lakin annemi bu nişana ikna nasıl edebilirim veya siz nasıl söylemiştiniz ailenize istemeye geleceklerini kafam çok doldu artık stres içindeyim 😔😔
Konuyu bi düzenleyin isterseniz; yaşınızı ve annenizin potansiyel evliliğinizle ilgili kaygılarını eklerseniz daha kolay yardımcı olur üyeler. Zira ilk etapta okurken bi an adamdan hiç haberleri yok zannettim, 5 sene niye sakladınız nasıl sakladınız adamı diye düşündüm derken aşağıları okudum.

Sorunuza gelince öncelikle her şey keyifle gönlünüzce olur umarım, sizi de beyefendiyi de tebrik ederim. Sonrasında bence de en temizi yüzüğü masaya koyup "anne zaten ciddi düşünüyoduk, artık zamanı da geldi, şunları şunları rayına oturttuk, X de evlenme teklif etti." demek.

Ama devamını bilemedim, aileler önceden tanışacaklar mı, yoksa direk istemeye mi gelecekler mesela? Herkesin geleneği beklentisi başka bu konularda.

Bu aralar en çok önce ailelerin kadınlarının birbirine gidip geldigi, sonra erkeklerle beraber bi misafirliğe gidildiği, sonra kızın ve adamın ailelerle tek kaynaştığı (biraz da sorguya çekildiği) ve en son istemeye gidilen bi durum görüyorum mesela. Tuhaf tuhaf işler.

Bakalim sizinkiler nasıl bi usul izleyecek ??

Konuyu bi düzenleyin isterseniz; yaşınızı ve annenizin potansiyel evliliğinizle ilgili kaygılarını eklerseniz daha kolay yardımcı olur üyeler. Zira ilk etapta okurken bi an adamdan hiç haberleri yok zannettim, 5 sene niye sakladınız nasıl sakladınız adamı diye düşündüm derken aşağıları okudum.

Sorunuza gelince öncelikle her şey keyifle gönlünüzce olur umarım, sizi de beyefendiyi de tebrik ederim. Sonrasında bence de en temizi yüzüğü masaya koyup "anne zaten ciddi düşünüyoduk, artık zamanı da geldi, şunları şunları rayına oturttuk, X de evlenme teklif etti." demek.

Ama devamını bilemedim, aileler önceden tanışacaklar mı, yoksa direk istemeye mi gelecekler mesela? Herkesin geleneği beklentisi başka bu konularda.

Bu aralar en çok önce ailelerin kadınlarının birbirine gidip geldigi, sonra erkeklerle beraber bi misafirliğe gidildiği, sonra kızın ve adamın ailelerle tek kaynaştığı (biraz da sorguya çekildiği) ve en son istemeye gidilen bi durum görüyorum mesela. Tuhaf tuhaf işler.

Bakalim sizinkiler nasıl bi usul izleyecek ??
İlk olarak tanışma olacak daha sonra nişan vs.

Bende nedendir bilmem cok zorlanmistim ama anneme söylemistim o gerisini haletti. Annemle aram biraz mesafelidir yani arkadas gibi degil onun icin cekinmistim ama o cok dogal karsiladi ve son derece relaxdi sasirmistim bunun icin mi bukadar stres yaptim kendi kendime diye :KK48: Sonrada tanismaya geldiler gerisi geldi

Birde ailenin ilk evlenen ve en büyük cocugu olmak biraz zor diye düsünüyorum yani benden sonrakilerin bukadar zorlancagini sanmiyorum :) Onlar cesaret edemese ben söylerim Anneme :D

Ben anneme ayrı, babama ayrı söyledim. Ama istemeye gelecekler demedim, ciddi olduğum biri var, sizinle tanıştırmak istiyorum dedim, devamı geldi :)

Ailenizi ve verecekleri tepkileri en iyi siz bilirsiniz. Ailenizle rahat konuşabiliyorsanız kendiniz söyleyin, yok mesafe varsa araya bir teyze/hala vs sokun.

Merhaba sevgili hanımlar 😊
5 yıldır bir ilişkim var. Artık nişan olsun istiyoruz lakin annemi bu nişana ikna nasıl edebilirim veya siz nasıl söylemiştiniz ailenize istemeye geleceklerini kafam çok doldu artık stres içindeyim 😔😔
Sevgili ailem, Eğer uygun görürseniz Sizin tanımanızı istediğim bir kişi var, bana kıymet verdiğini düşündüğüm benim için önemli biri (girizgah bu minvalde olabilir) zaten sohbet şekillenir. Anne baba be kadar istemem dese de genelde mürüvvet görme hevesinde oluyor. Arada denklik varsa (aile öyle görüyorsa yani yoksa kimse kimseyi yargılayamaz) genelde olumlu sonuçlar doğuyor. Torun hevesine düşüyorlar sonra çocuk da çocuk diye darlayabilirler (inçe inçe)
Önemli olan siz emin misiniz, ömür geçer bu adamla diyor musunuz, hayatın iyisini kötüsünü sırlamaya var mısınız, aileler birbirine uygun mu, hayat telaşında destek çıkar mısınız ...
Eğer sen inanarak anlatırsan aile de oğlu gibi bağrına basıyor.

kiz 30 yillik damat hasretin sona eriyor demistim ben
oda bana ne hasreti damada hasretmi olur demisti
bunu soylerken tatildeydik
yuzme bilmiyorum suyun icindeyken veriyomusun demistim aslinda verecekti ama gicigina vermem diyordu
bakti suyun icindeyim verecem annem gel valla verecem diye bagiriyodu kiyidan 😅😅😅

Sizin yine ailenizin haberi varmış heralde tanıyorlar da eş adayınızı.bende o da yok :KK17:
Üstelik annenizin itirazı çok ufak bence,ayrı şehir dediğin nedir ki sonuçta tayininiz filançıkıp da ayrı şehre gidebilirdiniz.
Ablanız söylerse bence de çok iyi olur.sonra bana da yollar mısınız o ablayı?çünkü bende abla da yok :KK70:şimdiden hayırlı olsun

Zor gercekten. Benim de karnıma kramplar girmişti söylerken. Ama düşünüp durma, hemencecik söyle. Hafifliyosun.

Sizin yine ailenizin haberi varmış heralde tanıyorlar da eş adayınızı.bende o da yok :KK17:
Üstelik annenizin itirazı çok ufak bence,ayrı şehir dediğin nedir ki sonuçta tayininiz filançıkıp da ayrı şehre gidebilirdiniz.
Ablanız söylerse bence de çok iyi olur.sonra bana da yollar mısınız o ablayı?çünkü bende abla da yok :KK70:şimdiden hayırlı olsun
Sizin nasıl bir sorun var? Sizin için ben gelip konuşabilirim 😊 yani ufak ama ikna etmeye çalışmak zor tabi. Eş adayımla tanışmadılar ama haberi var annemin sadece evlenme kararımızı bilmiyorlar 😁

Sizin nasıl bir sorun var? Sizin için ben gelip konuşabilirim 😊 yani ufak ama ikna etmeye çalışmak zor tabi. Eş adayımla tanışmadılar ama haberi var annemin sadece evlenme kararımızı bilmiyorlar 😁
Biz de 6.yıldayız fakat varlığından bile haberdar olmadıkları damatlarını öğrenince her şeyine (yaş iş eğitim aile) itiraz edecekler adım gibi eminim malesef.çok zorlu bir süreç bekliyor bizi.
Bunu da söylüyorum ki hem bana da dua edin hem de kendinizi bir nebze iyi hissedin,daha az endişelenin, bakın neler var. Gerçekten hele ki aileyi kırmak üzmek istemeyenler için zor süreçler

Back
X