Aileye maddi yardım hakkında..

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Merhabalar hanımlar. Uzun bir aradan sonra ilk defa buraya yazıyorum.
Beni tanıyanlarınız var, onlar için bir hatırlatma mahiyetinde özet geçeyim şu anki durumumu. :)

Kısa bir süre öncesine kadar özel bir bankada işe başlamıştım babamın ısrarı hatta zoruyla. Bilenler bilir özel bankalar çok düşük maaş verirler. Bankada çalıştığım 9 ay boyunca kazandığım giyimime kuşamıma yememe falan anca yetti. Kenara beş kuruş para koymadım.

Şimdi şükürler olsun ki bir kamu kurumuna atandım düz memur olarak. Ve dün ilk maaşımı aldım. Akşam eve gittiğimde babam şakayla karışık yakıt paramızı ödememi istedi. Tamam baba yarın öderim dedim. Sonra bana da verirsin demi falan dedi. (Bugün bir arkadaşının düğünü için memlekete gidecek. Çeyrek altın alması gerekiyordu. ) Tabi dedim ben de.

Bugün iş çıkışı bankaya uğrayacağımı ve gecikeceğimi haber vermek için annemi aradım. 500 tl çekeceğim anne, olur mu dedim. Suratıma kapadı.
Eve gittim evde baba tarafından bir akrabamız vardı. Babam direkt onun yanında konuya girdi bankaya uğradın mı diye. Bu kadar para çektim deyip sehpanın üzerine koydum. Yakıt parasını da yarın çekeceksin herhalde dedi. Ben çok utandım çünkü ben o paradan yakıt parasını alır 350 lirası da ona kalır diye hesap etmiştim. Daha önce aileme para yardımı yapmadığım için ne kadar vermem uygun olur bilemedim düşüncesizlik ettim sanırım. Ama babam 1000 lira istedi gülerek şakayla. Para biriktireceğim baba araba almak istiyorum dedim. Gülüştük falan odama geçtim. Ama içime oturdu kafama takıldı. Anneme odamda sordum az mı o para ayıp mı ettim diye. Annem de bundan sonra evin kredisini sen ödersin diye düşünmüştük dedi. Evin kredisi 1100 tl. Benim maaşım 2000 tl. Ben şu andan itibaren kredi kartıyla hiçbir harcama yapmasam dahi geriye kalan masraflarıma yetmiyor. Üzerine bir de para biriktirmem de bekleniyor.

Ayrıca ev için kredi çekilirken şiddetle karşı çıktım. Elimizde olan parayla belki daha ufak bir ev olurdu ama yine ev alabilirdik. Abim istedi daha çok para koyalım daha iyi evimiz olsun, krediyi ben öderim dedi.

Özet geçecek olursam ilk defa babam böyle ciddi miktarda para isteyince moralim bozuldu çünkü ben hiç harcama yapmayıp birikim yapmak istiyordum. Çünkü benim ciddiye doğru gidecek gibi görünen bir ilişkim var ve yarın bir nişan yapmak istesem evlilik masrafları vs hepsini ben karşılayacağım.

Moralim çok bozuldu ama bir yandan da ailem onlar benim ve haklılar bu yaşa kadar getirdiler beni diyorum. Fakat dediğim gibi bir yandan da benim kadar maaş alan biri için 1100 tl çok büyük bir miktar.

Normal olan nedir inanın hiç bilmiyorum.

Nasıl davranmalıyım ne demeliyim fikir verecek olan var mı?

Baban abartmış tamam sende çok emekleri geçmiştir keşke akrabanızın yanında bunu söylemeseymiş

Ya ne denir ki...
Vermem desen bir türlü versen bir türlü. Ama böyle konuları baştan açık açık konuşmakta fayda var, abin ödeyecek diye güvenip kredi çekmişsiniz madem o ödesin.
Ailene yine elinden geldiğince yardımcı olursun faturadır işte ufak tefek paradır falan. Sanırım sadece senin maaşınla geçinmiyorsunuz, yanılıyor muyum?

fındığım, öncelikle yeni işin ve ilişkin hayırlı olsun fıstık :KK68:
ben de çok düşünüyorum işe girince aileme ne kadar para vermem gerekir, bu yaşa getirttiler sonuçta beni falan diye. ama maaşının yarısından fazlası da çok sanki biraz o_O
babanla aran nasıl bilmiyorum ama alsan karşına da konuşsan mı acaba o kadar veremem diye. ya da abine mi bi danışsan ki bunlar geldi sadece benim aklıma o_O

Anneniz neden yüzünüze telefon kapattı bunun sebebini sordunuz mu? Madem kredinin sizin ödenmesi isteniyor keşke size de haber verilseymiş hesap kitaptan. Abinizin eli armut toplamıyor herhalde abinizle yarı yarıya ödeyin evin kredisini? Ya da açık açık konuşun benim bu durumda hem kredi ödeyip hem kenara para koymam hem de kendi üstüme başıma bakmam diye.

Baban abartmış tamam sende çok emekleri geçmiştir keşke akrabanızın yanında bunu söylemeseymiş

O olmasa şakayla karışık değil ciddi ciddi isterdi gibime geldi. Benim babam hiç böyle şeylere tenezzül edecek bir adam değildi. Ne oldu ne ara değişti bilmiyorum ki.

Ya ne denir ki...
Vermem desen bir türlü versen bir türlü. Ama böyle konuları baştan açık açık konuşmakta fayda var, abin ödeyecek diye güvenip kredi çekmişsiniz madem o ödesin.
Ailene yine elinden geldiğince yardımcı olursun faturadır işte ufak tefek paradır falan. Sanırım sadece senin maaşınla geçinmiyorsunuz, yanılıyor muyum?

Tabi ki hayır. Bu benim devletten aldığım ilk maaşım. Önceki işimden hiç para istemiyordu. Sadece birkaç kez yakıt parasını ödedim, annemin ihtiyaçlarını karşıladım, bir de bankadan verdikleri alışveriş kartıyla mutfak alışverişimizi yapıyordum. Ama para olarak vermiyordum. Benim parama muhtaç falan değiller.

Abim bir komşumuz aracılığıyla bir hanımefendiyle tanıştırıldı. Çok iyi anlaşmışlar ve evlenmeleri söz konusu. Sanırım onun düğünü için böyle düşündü. Zaten bir gün önce de ikiniz bana para verin ben bilezik alayım her ay bir tane dedi. (Artık kaç para beklediyse) Ondan sonra gidip hepsini abimin eşine takacaksın neden kendimi zora sokayım ben dedim. Onun düğünü olduktan sonra da senin için biriktiririz dedi. Sanki abim evlendikten sonra öyle bir şey isteyebileceğiz gibi..

Ben de evlenmeyi düşünüyorum planlar yapıyorum. Halimden anlayan yok ki..

Ailene durumu izah etmen şart yoksa kenara para atamassın

İşte ben de ondan korkuyorum. Babam tutup illa vereceksin demez ama vermek istemiyorum deyince tavırlı konuşur, paran batsın istemiyorum falan derse içime dert olur.

Haklarını bütün maaşı ellerine saysak ödeyemeyiz, ama bu resmen fırsatçılık.
Geçinemiyorlarsa yine tamam, lafı edilmez.
Ama madem para kazanıyorsun hadi bakalım kredi senin diyorlarsa üzücü yani.
Siz de hayat kuracaksınız daha.

Ben evlenmeden önce hiç para vermedim eve, ama market alışverişini genellikle yapardım.
O şekilde kurmuştum dengeyi kendimce.

Beni tanıyanlarınız var, onlar için bir hatırlatma mahiyetinde özet geçeyim şu anki durumumu. :)

Kısa bir süre öncesine kadar özel bir bankada işe başlamıştım babamın ısrarı hatta zoruyla. Bilenler bilir özel bankalar çok düşük maaş verirler. Bankada çalıştığım 9 ay boyunca kazandığım giyimime kuşamıma yememe falan anca yetti. Kenara beş kuruş para koymadım.

Şimdi şükürler olsun ki bir kamu kurumuna atandım düz memur olarak. Ve dün ilk maaşımı aldım. Akşam eve gittiğimde babam şakayla karışık yakıt paramızı ödememi istedi. Tamam baba yarın öderim dedim. Sonra bana da verirsin demi falan dedi. (Bugün bir arkadaşının düğünü için memlekete gidecek. Çeyrek altın alması gerekiyordu. ) Tabi dedim ben de.

Bugün iş çıkışı bankaya uğrayacağımı ve gecikeceğimi haber vermek için annemi aradım. 500 tl çekeceğim anne, olur mu dedim. Suratıma kapadı.
Eve gittim evde baba tarafından bir akrabamız vardı. Babam direkt onun yanında konuya girdi bankaya uğradın mı diye. Bu kadar para çektim deyip sehpanın üzerine koydum. Yakıt parasını da yarın çekeceksin herhalde dedi. Ben çok utandım çünkü ben o paradan yakıt parasını alır 350 lirası da ona kalır diye hesap etmiştim. Daha önce aileme para yardımı yapmadığım için ne kadar vermem uygun olur bilemedim düşüncesizlik ettim sanırım. Ama babam 1000 lira istedi gülerek şakayla. Para biriktireceğim baba araba almak istiyorum dedim. Gülüştük falan odama geçtim. Ama içime oturdu kafama takıldı. Anneme odamda sordum az mı o para ayıp mı ettim diye. Annem de bundan sonra evin kredisini sen ödersin diye düşünmüştük dedi. Evin kredisi 1100 tl. Benim maaşım 2000 tl. Ben şu andan itibaren kredi kartıyla hiçbir harcama yapmasam dahi geriye kalan masraflarıma yetmiyor. Üzerine bir de para biriktirmem de bekleniyor.

Ayrıca ev için kredi çekilirken şiddetle karşı çıktım. Elimizde olan parayla belki daha ufak bir ev olurdu ama yine ev alabilirdik. Abim istedi daha çok para koyalım daha iyi evimiz olsun, krediyi ben öderim dedi.

Özet geçecek olursam ilk defa babam böyle ciddi miktarda para isteyince moralim bozuldu çünkü ben hiç harcama yapmayıp birikim yapmak istiyordum. Çünkü benim ciddiye doğru gidecek gibi görünen bir ilişkim var ve yarın bir nişan yapmak istesem evlilik masrafları vs hepsini ben karşılayacağım.

Moralim çok bozuldu ama bir yandan da ailem onlar benim ve haklılar bu yaşa kadar getirdiler beni diyorum. Fakat dediğim gibi bir yandan da benim kadar maaş alan biri için 1100 tl çok büyük bir miktar.

Normal olan nedir inanın hiç bilmiyorum.

Hoş geldin canım ne zamandır gözlerim seni arıyordu :) İlişkinin iyi gitmesine de çok sevindim. Senin yaşadığın benzer bir durumu evlenmeden önce ben yaşamıştım. Babamın çok fazla borcu vardı evi gecindiremiyordu yaklaşık 2 yıl maaşımın 3te 2 sini her ay verdim. Allah razı olsun dediği de oldu ama vermek zorundaymışım gibi davrandı hep. Kendime çeyiz almaya kendime ait olan borclarim bitince almaya başlayabildim. Ki evleneceğimi biliyorlardı 7 yıllık ilişkim vardı. Annem vermeme razı değildi ama zor durumda oldukları için veriyordum. Evlenmeme 2 ay kala baba sen azıcık idare et çok eksikler var bu iki ay vermeyeyim dedim kiyametleri kopardı. Velhasıl evlendiğimiz ay da dahil verdim. Şimdi vermiyorum ama çok zorlandım o dönemlerde. Büyüttükleri için kendilerinde hak goruyorlar babalar sanırım. Hala bile anneme verecekti tabi ben onu okuttum diyormuş sanki dünyaya gelmeyi ben istemişim gibi :) Yüzüme de Allah razı olsun kızım verdin der bazen de babaların görevi sizi okutup büyütmek görevi karşılıksız olur bunlar der :) Ne düşünüyor anlamadım ama ben de hep verdim 700 tl ile geçinmeye çalıştım 3 yıl boyunca. Şimdi de düğün borcu oduyoruz elime yine 700 tl kaliyor :))) Maaşının tamamı hiçbir zaman benim olmadı. Ben de senin gibi devlet memuruyum :)Bin şükür halimize yine de :)

Normal olan nedir inanın hiç bilmiyorum.u

bende simdiden konus belki ilk maasın diye böyle oldu babana de baba bu saatten sonra sana anca 600 verebilirim de simdiden bilsinler bide normalde kac para veriyodun eve abinin maası iyi sanırım ki evi ona güvenerek cekmisler bide kac senedir ev kredisi ödüyosunuz belki abin bıktımı acaba senelerdir ödedim birazda kardesim ödesin mi dedi

fındığım, öncelikle yeni işin ve ilişkin hayırlı olsun fıstık :KK68:
ben de çok düşünüyorum işe girince aileme ne kadar para vermem gerekir, bu yaşa getirttiler sonuçta beni falan diye. ama maaşının yarısından fazlası da çok sanki biraz o_O
babanla aran nasıl bilmiyorum ama alsan karşına da konuşsan mı acaba o kadar veremem diye. ya da abine mi bi danışsan ki bunlar geldi sadece benim aklıma o_O

Teşekkür ederim kuzum darısı başına inşallah.
Ya ben de sonuçta nankör bir evlat değilim, elbette bir şeylerin ucundan tutmak istiyorum ama bu da çok fazla gerçekten. Bide ilk maaşı alır almaz insanın tepesine binilmez ki...

Onlar zaten abime iyilik yapmak, yükünü hafifletmek için böyle düşünmüşler akıllarınca. Abimle konuşmam bilmiyorum ne kadar makul olur.

Babam iyidir hoştur çok huyunu çok severim ama iletişim kurulması çok zor hatta imkansız bir baba. Alıp karşıma konuşmak istesem ilk cümlemde lanet olsun paranı istemiyorum diye bağırır kesin.

Anneniz neden yüzünüze telefon kapattı bunun sebebini sordunuz mu? Madem kredinin sizin ödenmesi isteniyor keşke size de haber verilseymiş hesap kitaptan. Abinizin eli armut toplamıyor herhalde abinizle yarı yarıya ödeyin evin kredisini? Ya da açık açık konuşun benim bu durumda hem kredi ödeyip hem kenara para koymam hem de kendi üstüme başıma bakmam diye.

Annemin huyudur o. Hoşuna gitmeyen bir şey duyunca tamam vs bile demeden kapatır. Ben artık sormaktan aynı cevapları almaktan çok yoruldum inanın. Abim en az 5000 kazanıyor ve bizimle yaşadığı için eksta bir masrafı yok. Giyim kuşama bile para vermiyor çünkü kıyafet giyecek bir işi bile yok. Doktor kendisi ve sürekli o nöbet kıyafetleriyle dolaşıyor. Alışveriş yapmaya bile vakti yok.

Oturun ailenle, durumu anlat. Kredi parasını paylaşmayı teklif et. Anlattığında bana göre de bir dengesizlik, haksızlık var.

Annemin huyudur o. Hoşuna gitmeyen bir şey duyunca tamam vs bile demeden kapatır. Ben artık sormaktan aynı cevapları almaktan çok yoruldum inanın. Abim en az 5000 kazanıyor ve bizimle yaşadığı için eksta bir masrafı yok. Giyim kuşama bile para vermiyor çünkü kıyafet giyecek bir işi bile yok. Doktor kendisi ve sürekli o nöbet kıyafetleriyle dolaşıyor. Alışveriş yapmaya bile vakti yok.[/QUOTE]

o zaman abin totosunu biraz sıkacak kredi için sana yardım edecek. evi sen iste ama krediye yardım etme ne güzel istanbul ya.

Bu kadari yardim olmuyor daha baska bisey oluyor çünkü resmen maasinizin yaridan fazlasını bekliyorlar sizden. Bence acik acik konusun ben evlenirken size yuk olmak istemiyorum o yuzden şimdidenpara biriktirmeliyim diye. Aksi halde siz zor durumda kalacaksiniz.

Teşekkür ederim kuzum darısı başına inşallah.
Ya ben de sonuçta nankör bir evlat değilim, elbette bir şeylerin ucundan tutmak istiyorum ama bu da çok fazla gerçekten. Bide ilk maaşı alır almaz insanın tepesine binilmez ki...

Onlar zaten abime iyilik yapmak, yükünü hafifletmek için böyle düşünmüşler akıllarınca. Abimle konuşmam bilmiyorum ne kadar makul olur.

Babam iyidir hoştur çok huyunu çok severim ama iletişim kurulması çok zor hatta imkansız bir baba. Alıp karşıma konuşmak istesem ilk cümlemde lanet olsun paranı istemiyorum diye bağırır kesin.

benim babam gibi desene biraz senin baban da. kardeşim bankaya girdikten 3 ay sonra para yüzünden tartışmışlardı şimdi asla para almıyor kardeşimden :KK43:
sen abinle konuş kuzum, o zaten o kadar yüksek maaşla krediyi senin ödemene razı olmaz. bi orta yol bulursunuz mutlaka :KK51:

Yerinde olsam vermem yani en azindan o kadar vermem cunku zamaninda bende cok verdim hicte bi hayrini gormedim kimsenin sadece vicdanimi rahatlatiyordum.. E vicdan 500 liraylada rahatliyo ver aylik 500 gerisine karisma iki gun sonra o bile cok gelecek gozune..
Babanda yani bismillah hemen ilk aydan bu kadar yuklenmis ayip

Sen maaş kartını babana ver. Sana 50-100 Tl harçlık versin gerisiyle evin ihtiyacını karşılasın. :KK34: Beklentileri bu sanki.

şu anlattıklarının içinde en çok kanıma dokunan annenin bariz bi şekilde abine bilezik almak için senin maaşına göz koyması.. sakın abin için tek kuruş verme arkadaşım,abin evlendikten sonra asla senin için bilezik falan yapmaz,annen de senin paranı göz göre göre abine yedirmiş olur

Back
X