Aileye tapan eş

bekarken alınan araba diyorsunuz, o işte hep bahsettiğiniz engelli aracıydı. konularınızın hepsi evlendikten sonra açılmadı mı? yeni araç olsaydı zaten evlendikten sonra olmuş olurdu. zamanında fırsatçılık yapıp babanne adına hepsi para katıp aileye alınmış bir araç bu. satarlarken eşinizin verdiği miktar belliyse şimdiki fiyattan hesap edilip alması gerekir mi gerekir, fakat eşiniz "helali hoş olsun ben istemiyorum" diyorsa da kendi tercihidir doğru ya da yanlış. benim eşim de evlenmeden önce ailesine ev kredisi için katkıda bulunmuş, sonuçta evlenmeden önce çalışıp ödemiş, isteyip istememek ona kalmış. ben kendimden kısmamışım ki o öderken şimdi onun karşılığını bekleyeyim.

bir de ailesinin durumu iyi diye belirtiyorsunuz fakat sigortaya 7 bin nasıl verecekler ki diyorsunuz. durumu iyi olan insan 7 bine sigortayı öder. bu konuda biraz çelişiyorsunuz.

eğer araba almak istiyorsanız eşinizle birlikte alın, ben kendim alacağım diye inada bindirirseniz daha da kötü olacak gibi sezdim. şu an onların arabaları zaten var. "oğlumun arabası sonuçta" denmemesi için eşinizle konuşun. acil bir şey olmadığı takdirde sizden bir şey istemesinler. belki kayın için ya da başka sebepten satarlarsa siz söylemeden hakkınızı vermeyi teklif ederler

Evet sorun eşimde.Yeni araç alma isteğimiz var.Bu araba kaynım evlenirken gene satılacak. Biz araç alınca anahtar al ver kesinlikle olmayacak diye konuştum eşimle. Ailesinin işi olursa götürüp getirirmiş. Ancak bana kv bazı şeyleri bilerek çıkarıyor gibi geliyor. Bana birkez bak sürekli bişey çıkarıyorum, sorun oluyor mu diye sormadı kv.
Aynı şeyleri yaşamak, akrabalara servis şöforlügü yapmak istemiyorum.
5 aydır arabayı verdik, öyle rahatladımki manevi olarak. 5 aydır annesi ile çok kısa konuştum.Kv ile de çok konu açmıştım.Araç satılsa da ben bu mesafeyi sürdürmeyi düşünüyorum. Beni sinir eden eşimin kendi emeğini hiçe sayması, bi yandanda bak insanlarda nasıl paralar var diye hep şikayet ediyor. Ee elindekinden vazgeçiyor ama.

Bu olmaz olası araba, konu sahibinin eşinin engelli babaannesi adına alınmıştı. Parasını konu sahibinin eşi ve kayınpederi ödedi. Kayınvalide altın bozdurmuş. Evlilik öncesi alındı bu araba. Çok tepki gelince "o satıldı bu başka araba" ya çevrildi olay.

Yani az kaldı neredeyse BDV'de bir ilk gerçekleşecek. Aileci koca ve kayrılan kayın oy birliğiyle haklı çıkartılmak üzere. Kadının derdi şu; daha evli bile değilken kayınpederi ödemiş, kocası destek çıkmış kaynı ödememiş şimdi niye onun söz hakkı var. Adamın oğlu sana ne, kendi payını hibe de eder ya da verir kullansın diye oğluna. Beraber ödendiği hatta kayınpeder daha fazla ödediği için araba ortak kullanılıyor. O zaman kocasının bekarken ödediği parayı şimdiye göre hesaplıyor. Satsınlar arabayı versinler bizim hakkımızı diyor. Yıllar önce engelli indirimiyle ucuza alınmış.

Kocası konusunda haksız değil ama haksız duruma düşürüyor kendini. Arabanın sigortasını kaskosunu vergisini enayi gibi kocası üstleniyor. Satılsın madem yorgan bitsin kavga bitsin diyor ama kayın aile yanaşmıyor değerini yüksek tutuyorlarmış satımasın diye. En son lanet olsun arabası batsın götürdük verdik kapandı bitti konu dedi ama bitmemiş.

Evet verdik. 5 ay oldu, birkaç kez gezmeye giderken falan alın dediler, almadık. Eşim naparlarsa yapsınlar, kendileri bilir kafasında.
Satılsada yeni araç alırsak, bu arabadan tek kuruş eklemeyeceğim. Ailesinin kafa yapısı oglumun malı benim malı.Şimdi para biriktiriyorum, bu araba olsa da olmasa kredi çekeceğim inşallah.
Şunuda anlatacağım. Eşim iyidir hoştur evet ama geçen hafta pazartesi, full ailesindeydi. Bilmiyorum etkileniyor mu onlardan. Senin lafın bile geçmedi diyor. Ben iş yerinde rahatsızlandım.Şuan hastalık yaygın oldugu için özele gittim. Buna laf etti.Bendr eşime kızdım. Oraya gittim şımardın, noldu para hesabı mı yapıyorsunuz orda diye. Normalde genelde özele giderim.Bende ona dedimki, kendi tarafın olsa canınız sagolsun dersin,bana gelince saglık ocağına git dedi. Ve annemin oturduğu yerde baglı oldugum saglık ocagım.2 vesait, zaten kötüydüm. Bu tepkisi şaşırttı.Hep böyle degildi.Acile gittim o gün 100 tl acil girişi. Yarın migrenim için doktor randevum var, 500 TL, ona bişey demiyor. Sonradan anladı büyük tepki gösterdiğini.

O konu bu konu mu, siz yazınca hatırladım şimdi. Ama o konudan bahsetmeyince sanki burada haklı gibi gözüküyor keşke babanne üzerine alınan engelli arabası deseydi. Ki zaten babanneye kim bakıyorsa aracın onda durması lazım başkası kullanamaz.
Aslında bir noktada haklılar ama eşinde iş yok hakkını savunamıyor.

Demez. Kınasını kaynanasının evinde yaptığını, düğün masraflarının çoğunu onların üstlendiğini de demez mesela. Ama kocasını günde 12 saat asgari ücrete çalışıp araba almış gibi gösterir.

Asgari ücret ile araba alabilecek düzeye geldimi Ülke ya?

Babaanne öleli uzun zaman oldu.Evet eşimde iş yok.Çok pasif.Zaten çogu kişi biliyor. Çok uzamasın diye yazmadım.
Aracı verdigimizden beri ailesine gitmedim. Araba meselesi ayrı kv benim psikolojimi bozuyor.Araç satılsa da satılmazsa da bayramdan bayrama gitmeyi düşünüyorum.Bu şekilde kafam çok daha rahat.Bunu sürdürmemde kv çok etkili.Onunla alakalı çok konu açtım. 5 aydır birkaç kez kısacık konuştum onunla. 5 aydır görmüyorum, kendimi çok iyi hissediyorum. Kpyi üstüme salması gibi bana göre çok yanlışı oldu. Bu mesafede kalmamız ruh sağlığım için en iyisi...

Bu şekilde kafan rahat mı

İstersen hiç görme eşinin ailesini, hiçbir zaman kafan rahat olmayacak çünkü problemin aslı sensin, senin kafanda kurdukların,kaostan beslenmen.

Eşin de problemli evet ama senin yanında masum kalır.

merhaba ben sadece şuna takıldım..asgari üçretle çalışırken yazmışsın.şimdik eşim devlet memuru ben özel sektör.ocak ayında gitçeniz tatil kış tatili nasıl yapıyorsunuz malum kira fatura mutfak vs vs..nasıl oluyor bide biz asgari üçrete çalışmıyoruz..bişey daha var eşimin parası demişsiniz eş ve ben para sı olmaz evet kadının bi birikimi olur az bişey ama bunuda eşi bilir yani bn o şekilde düşünüyorum..

Kinasini kayınvalidenin evinde mi yapmış düğün masrafını eş ailesi karşılamış e daha ne istiyor konu sahibi
Gerçekten son cümle gibi algılanıyor konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…