- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Evet sorun eşimde.Yeni araç alma isteğimiz var.Bu araba kaynım evlenirken gene satılacak. Biz araç alınca anahtar al ver kesinlikle olmayacak diye konuştum eşimle. Ailesinin işi olursa götürüp getirirmiş. Ancak bana kv bazı şeyleri bilerek çıkarıyor gibi geliyor. Bana birkez bak sürekli bişey çıkarıyorum, sorun oluyor mu diye sormadı kv.Keşke kendinize eşinizin öncesinde aldığı arabadan başka bir gündem belirleseniz.
Anlıyoruz sürekli al götür vs programınıza engel olunması hoş değil ama bu konu arabayla ilgili değil eşinizin sınır bilmezliği ile ilgili bir durum.
Beni sinir eden eşimin emeklerini hiçe sayması.Sanki ailesine tapıyor.Gık diyemiyor.Bu araba konusunun kapanmayacağından adım gibi emindim. Arkadaş sizdeki bu hırsa, mücadele yeteneğine şapka çıkartıyorum. Canınızın kıymeti yok mu sizin?
Bu olmaz olası araba, konu sahibinin eşinin engelli babaannesi adına alınmıştı. Parasını konu sahibinin eşi ve kayınpederi ödedi. Kayınvalide altın bozdurmuş. Evlilik öncesi alındı bu araba. Çok tepki gelince "o satıldı bu başka araba" ya çevrildi olay.Arabayı satsınlar diyemi eş ailesine vermiştiniz?
Eğer niyet oysa, ve satmaktan vazgeçildiyse esinize para olarak versinler hakkini. Niye helâli hoş olsun diyor eşiniz ne alaka. Hakkınız o sizin tek birikiminiz. Ha siz yokken olan olmus bir olay, çok karışmayın ama bir kere sadece mantıklı bir şekilde anlatin.
Evet verdik. 5 ay oldu, birkaç kez gezmeye giderken falan alın dediler, almadık. Eşim naparlarsa yapsınlar, kendileri bilir kafasında.Bu olmaz olası araba, konu sahibinin eşinin engelli babaannesi adına alınmıştı. Parasını konu sahibinin eşi ve kayınpederi ödedi. Kayınvalide altın bozdurmuş. Evlilik öncesi alındı bu araba. Çok tepki gelince "o satıldı bu başka araba" ya çevrildi olay.
Yani az kaldı neredeyse BDV'de bir ilk gerçekleşecek. Aileci koca ve kayrılan kayın oy birliğiyle haklı çıkartılmak üzere. Kadının derdi şu; daha evli bile değilken kayınpederi ödemiş, kocası destek çıkmış kaynı ödememiş şimdi niye onun söz hakkı var. Adamın oğlu sana ne, kendi payını hibe de eder ya da verir kullansın diye oğluna. Beraber ödendiği hatta kayınpeder daha fazla ödediği için araba ortak kullanılıyor. O zaman kocasının bekarken ödediği parayı şimdiye göre hesaplıyor. Satsınlar arabayı versinler bizim hakkımızı diyor. Yıllar önce engelli indirimiyle ucuza alınmış.
Kocası konusunda haksız değil ama haksız duruma düşürüyor kendini. Arabanın sigortasını kaskosunu vergisini enayi gibi kocası üstleniyor. Satılsın madem yorgan bitsin kavga bitsin diyor ama kayın aile yanaşmıyor değerini yüksek tutuyorlarmış satımasın diye. En son lanet olsun arabası batsın götürdük verdik kapandı bitti konu dedi ama bitmemiş.
O konu bu konu mu, siz yazınca hatırladım şimdi. Ama o konudan bahsetmeyince sanki burada haklı gibi gözüküyor keşke babanne üzerine alınan engelli arabası deseydi. Ki zaten babanneye kim bakıyorsa aracın onda durması lazım başkası kullanamaz.Bu olmaz olası araba, konu sahibinin eşinin engelli babaannesi adına alınmıştı. Parasını konu sahibinin eşi ve kayınpederi ödedi. Kayınvalide altın bozdurmuş. Evlilik öncesi alındı bu araba. Çok tepki gelince "o satıldı bu başka araba" ya çevrildi olay.
Yani az kaldı neredeyse BDV'de bir ilk gerçekleşecek. Aileci koca ve kayrılan kayın oy birliğiyle haklı çıkartılmak üzere. Kadının derdi şu; daha evli bile değilken kayınpederi ödemiş, kocası destek çıkmış kaynı ödememiş şimdi niye onun söz hakkı var. Adamın oğlu sana ne, kendi payını hibe de eder ya da verir kullansın diye oğluna. Beraber ödendiği hatta kayınpeder daha fazla ödediği için araba ortak kullanılıyor. O zaman kocasının bekarken ödediği parayı şimdiye göre hesaplıyor. Satsınlar arabayı versinler bizim hakkımızı diyor. Yıllar önce engelli indirimiyle ucuza alınmış.
Kocası konusunda haksız değil ama haksız duruma düşürüyor kendini. Arabanın sigortasını kaskosunu vergisini enayi gibi kocası üstleniyor. Satılsın madem yorgan bitsin kavga bitsin diyor ama kayın aile yanaşmıyor değerini yüksek tutuyorlarmış satımasın diye. En son lanet olsun arabası batsın götürdük verdik kapandı bitti konu dedi ama bitmemiş.
Demez. Kınasını kaynanasının evinde yaptığını, düğün masraflarının çoğunu onların üstlendiğini de demez mesela. Ama kocasını günde 12 saat asgari ücrete çalışıp araba almış gibi gösterir.O konu bu konu mu, siz yazınca hatırladım şimdi. Ama o konudan bahsetmeyince sanki burada haklı gibi gözüküyor keşke babanne üzerine alınan engelli arabası deseydi. Ki zaten babanneye kim bakıyorsa aracın onda durması lazım başkası kullanamaz.
Aslında bir noktada haklılar ama eşinde iş yok hakkını savunamıyor.
Asgari ücret ile araba alabilecek düzeye geldimi Ülke ya?Evet sorun eşimde.Yeni araç alma isteğimiz var.Bu araba kaynım evlenirken gene satılacak. Biz araç alınca anahtar al ver kesinlikle olmayacak diye konuştum eşimle. Ailesinin işi olursa götürüp getirirmiş. Ancak bana kv bazı şeyleri bilerek çıkarıyor gibi geliyor. Bana birkez bak sürekli bişey çıkarıyorum, sorun oluyor mu diye sormadı kv.
Aynı şeyleri yaşamak, akrabalara servis şöforlügü yapmak istemiyorum.
5 aydır arabayı verdik, öyle rahatladımki manevi olarak. 5 aydır annesi ile çok kısa konuştum.Kv ile de çok konu açmıştım.Araç satılsa da ben bu mesafeyi sürdürmeyi düşünüyorum. Beni sinir eden eşimin kendi emeğini hiçe sayması, bi yandanda bak insanlarda nasıl paralar var diye hep şikayet ediyor. Ee elindekinden vazgeçiyor ama.
Babaanne öleli uzun zaman oldu.Evet eşimde iş yok.Çok pasif.Zaten çogu kişi biliyor. Çok uzamasın diye yazmadım.O konu bu konu mu, siz yazınca hatırladım şimdi. Ama o konudan bahsetmeyince sanki burada haklı gibi gözüküyor keşke babanne üzerine alınan engelli arabası deseydi. Ki zaten babanneye kim bakıyorsa aracın onda durması lazım başkası kullanamaz.
Aslında bir noktada haklılar ama eşinde iş yok hakkını savunamıyor.
Asgari alıyorum mu dedim? Kredisiz sadece birikimle alacagım demiyorum. Peşinat biriktiriyorum.Asgari ücret ile araba alabilecek düzeye geldimi Ülke ya?
Eşiniz almış ya asgari ücret ile?Asgari alıyorum mu dedim? Kredisiz sadece birikimle alacagım demiyorum. Peşinat biriktiriyorum.
Bekarken aldı. Maaşın çogunu krediye veriyordu.Eşiniz almış ya asgari ücret ile?
Eşiniz bekarken asgari ücret kaç liraydı?Bekarken aldı. Maaşın çogunu krediye veriyordu.
Babaanne öleli uzun zaman oldu.Evet eşimde iş yok.Çok pasif.Zaten çogu kişi biliyor. Çok uzamasın diye yazmadım.
Aracı verdigimizden beri ailesine gitmedim. Araba meselesi ayrı kv benim psikolojimi bozuyor.Araç satılsa da satılmazsa da bayramdan bayrama gitmeyi düşünüyorum.Bu şekilde kafam çok daha rahat.Bunu sürdürmemde kv çok etkili.Onunla alakalı çok konu açtım. 5 aydır birkaç kez kısacık konuştum onunla. 5 aydır görmüyorum, kendimi çok iyi hissediyorum. Kpyi üstüme salması gibi bana göre çok yanlışı oldu. Bu mesafede kalmamız ruh sağlığım için en iyisi...
merhaba ben sadece şuna takıldım..asgari üçretle çalışırken yazmışsın.şimdik eşim devlet memuru ben özel sektör.ocak ayında gitçeniz tatil kış tatili nasıl yapıyorsunuz malum kira fatura mutfak vs vs..nasıl oluyor bide biz asgari üçrete çalışmıyoruz..bişey daha var eşimin parası demişsiniz eş ve ben para sı olmaz evet kadının bi birikimi olur az bişey ama bunuda eşi bilir yani bn o şekilde düşünüyorum..Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Kinasini kayınvalidenin evinde mi yapmışDemez. Kınasını kaynanasının evinde yaptığını, düğün masraflarının çoğunu onların üstlendiğini de demez mesela. Ama kocasını günde 12 saat asgari ücrete çalışıp araba almış gibi gösterir.
marketi zor yapıyoruz))))Asgari ücret ile araba alabilecek düzeye geldimi Ülke ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?