• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyi Kürt sevgiliye ikna etmek

Bakın hepinize cevapları için teşekkür ederim. Benim konu başlığını açmamdaki amaç ailemi haklı bulmanız ya da bulmamanız değildi. Ben de sevgilim de çalışıyoruz. Ekonomik özgürlüğüm var yani soranlar olmuş. İkimiz de aynı şehirde doğup büyümüşüz. 24 yaşındayım ve o da 28. Konuyu açmamdaki amaç ırkçılık olarak algılanmış olabilir. Ama ben daha önce bu şekilde bi ilişki yaşayıp da sonu mutlu biten var mı öğrenmek istemiştim. Benim çevremde kürt arkadaşlarım da oldu komşularımız da. Yaşam tarzlarına da biliyorum. Doğuda bi şehirde doğup büyüdüğüm için kültürel olarak çok zorlanacağımı düşünmüyorum. Dediğim gibi aynı şehirde büyümüşüz. Ne kadar kültürel farklılık olabilir. Her neyse gerçekten daha önce ailesini istemedikleri birine karşı ikna edenler olduysa yardımlara açığım

Herkese merhaba. Eminim daha önce bu dertten muzdarip olan bir çok hemcinsim vardır. Biriyle görüşmeye başlamıştım. Annem biliyordu başta. Her şey güzel gidiyordu. Biz çok iyi anlaşıyorduk. Sonra annem babama ve abime söyledi ve babam istemediğini belirtti. Abim kesinlikle karşı çıktı. Tek sebep Kürt olması. Tanımak bile istemediler. Ama biz ayrılamadık birbirimizi gerçekten seviyoruz. O istenmediğini bile bile gururunu ikinci plana attı. Şu an kimse görüştüğümüzü bilmiyor. Şüpheleri vardır eminim. Ailemi ikna etmeye çalışacam ama zamanı var elbette. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum. Sevgilim eğer bi tercih yap derlerse kesinlikle aileni tercih et benim için onları bırakma diyor. Ben ne ailemden ne ondan vazgeçmek istiyorum. Daha önce benzer şeyler yaşayanlar vardır. Ailenizi nasıl ikna ettiniz, neler yaşadınız? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Merhaba gerçekten üzücü bir durum.Benim en yakın arkadaşımın bir zamanlar en büyük problemiydi bu konu.Aynen sizin durumunuz gibi ailesi değil izin vermek tanımak bile istemediler.Birkaç yol denedik ikna etmek için.Aklı başında bir aile büyüğü baba ile konuşma yaptı ama olmadı.Asla vermem dedi.Amcasının oğlu bir konuşma yaptı yine olmadı.Tabi bu süreçler çok sancılı geçti arkadaşım yemeden içmeden kesildi falan.En sonunda çıktı babasının karşısına “sizi üzmek,başınızı öne eğmek gibi bir niyetim yok.Kaçmak yada izniniz dışında bir yaşam sürmeyi de düşünmüyorum ama ne olur sizde beni anlayın.”minvalinde bir konuşma yaptı.Babası biraz yumuşayıp tanışmayı kabul etti.Şuan 8 yıldır evliler ve 2 çocukları var.Eşi de babasının en gözde damadı.İnşallah sizin hikayenizde böyle bir sonla biter.

Aileniz irkcilik yaparak kesinlikle hata ediyor ancak, size bir kac onerim olacak, ben orta anadoluluyum esim dogulu, ki cok dogu bile degil ama Bazen ciddi kultur catismasi yasiyoruz, ki ben en doguda da calistim, her tur insanla da tanistim, sana tavsiyem irkindan dolayi degil ama kultur farkindan dolayi dikkatli dusunmen, cunku sevgiliyken hersey toz pembe ama evlenince is degisiyor, en basitinden yemeklerde ve hatta cocuk yetistirmede bile sorun yasayabiliyorsunuz

Merhaba gerçekten üzücü bir durum.Benim en yakın arkadaşımın bir zamanlar en büyük problemiydi bu konu.Aynen sizin durumunuz gibi ailesi değil izin vermek tanımak bile istemediler.Birkaç yol denedik ikna etmek için.Aklı başında bir aile büyüğü baba ile konuşma yaptı ama olmadı.Asla vermem dedi.Amcasının oğlu bir konuşma yaptı yine olmadı.Tabi bu süreçler çok sancılı geçti arkadaşım yemeden içmeden kesildi falan.En sonunda çıktı babasının karşısına “sizi üzmek,başınızı öne eğmek gibi bir niyetim yok.Kaçmak yada izniniz dışında bir yaşam sürmeyi de düşünmüyorum ama ne olur sizde beni anlayın.”minvalinde bir konuşma yaptı.Babası biraz yumuşayıp tanışmayı kabul etti.Şuan 8 yıldır evliler ve 2 çocukları var.Eşi de babasının en gözde damadı.İnşallah sizin hikayenizde böyle bir sonla biter.
İnşallah inşallah

Back
X