akıl danısabilcegim bi abla arkadas lutfen yardim melekleri :/

tprkkbr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
356
157
33
Ailem eşim arasındayım eşim evlenmeden önce alkol ve madde kullaniyordu birakmisti ama yakaladim bunu itiraf ettirdim napmam lazim birakmicani anladim hep bu yuzden tartismak agrima gidiyor ben ailemi karsima aldim ama cozum bulamiyorum

Madde bağımlısı biri için aileni karşına al hiç çekinme, çocuk da yap tamam mı aferin canım. Çocuğuna acımayıp maddeyi bırakmayan sana niye acısın?

Seni tanıyor olsam sosyal hizmetleri arardım doğunca o çocuğu çatır çatır alırlardı sizden. Madde kullanan bir babaya mahkum etmeye hiç utanmıyorsun çünkü. Ben ya da eşim ağzımıza bira bile sürmeyiz ama bebeğimiz olmuyor. Allah'ın adaletini sorgulamak istemiyorum ama haketmeyenlerin oluyor niyeyse.

İnşallah komşulardan aileden bu madde işini farkeden biri olur da çocuğun geleceği kararmadan sosyal hizmetleri ararlar. Belki de çocuğun yanında bile içmeye başlar kocan.

Allah karı koca ıslah etsin sizi, bebek için de en hayırlısını versin. Çok üzüldüm masum yavruya.

Evet hamile bir kadına bu şekilde bir yorum yazarak siz çok düzgün ve herşeyi hakeden bir insan oldunuz
Siz hiç hata yapmadınız çünkü
Yakın çevreniz de yapmadı yapmaz
Mükemmel insanlarsınız
Büyük konuşun
Allah'ın adaleti var gerçekten,yaşatmadan öldürmez

Hatam olduysa da etrafıma zarar veren madde bağımlılığı olmadı çok şükür !
Laf da hemen hazır, büyük konuşma.
Allah doğru yoldan ayırmadığı müddetçe madde gibi şeylere bulaşmaya niyetim yok !
Beni yakın çevremin hatası ilgilendirmez, resmen bağımlı bir babayla büyüyecek bir çocuk var ortada bu basit bir 'hata' mı?
Hamile olabilir ama birinin bu gerçeği yüzüne çarpması lazım, susalım mı ne yapalım?

Evet gerekirse
Ağzımızdan tavsiye yol gösterici birkaç sözcük yerine
Zehir akacaksa böyle
Susalım

Bu ne şiddet,burda derdi olan uyeler sizin stres topunuz mu?
İnsan hata yapabilir.sizin ve eşinizin çok mükemmel olmaniz hep öyle olacağınız anlaminami geliyor.

Eşin madde bağımlılığını bıraktığını söylediğinde ne yaptı? Tedavi falan gördü mü? Sanırım görmedi.
İnsanlar sigara bağımlılığı için bile tedavi görüyor. Eşin bıraktım deyince hemen inanmaman lazımdı.
Bence hayatını daha fazla karartmadan eşine tedaviye başlamazsa boşanacağını söyle.
Ve asla öyle biri için aileni karşına alma.

Arkadaşim eşinle konuş birakmaya niyeti varsa destek ol yanında ol
Ama birakmayacaksa o ortamda büyütme çocuğunu
Ailene sıgın ailendir affeder.
Allah yardımcın olsun

bu kadar acimasiz olmayin ve evet,Allahin adaletini de sorgulamayin.. biz de bebek icin bekledik.. ve sigara icen annelere icten ice kizdim,Allahim sunlara bebek veriyorsun bana vermiyorsun dedim.. ama buradaki durum farkli.. kizcagiz inanmis guvenmus..keske yapmasaymis ben olsam guvenmem.. su anda esim sigara icecek olsa deliye donerim. ama bazen hayat..kader kismet..insallah sizin de yakin zamanda bebeginiz olur

sana gelince canim,aklin yolu bir,arkadaslar soylemis.. esinle konus kesin bir dille. bu mereti birakmazsan bisanacagim de. ciddi ciddi takip et tedavi asamasini. eger niyeti yoksa da bence de ailene don. bonzai bagimlisi bi abimjz vardi,birakti. olabiliyor

Bebeğin olmuyor diye hırsını neden bu kizcagizdan çıkarıyorsun??? Siz hiç mi birine güvenmediniz , kendinizi birakmadiniz ya da hiç mi bi hataya düşmediniz? Çok fazla kibirlisiniz ne demek inşallah komşulardan biri farkeder de inşallah alırlar annenin elinden! Anne ve babanın yerini hiç kimse dolduramaz! İnşallah bugunleri atlatirsiniz yavrunuz daha iyi bir şekilde buyur diye dua edeceginize soylediklerinize bakın ve kendinize gelin!!!!

Benim bebeğim olsa da olmasa da bu kadar sert tepki verirdim, çünkü bir öğretmen olarak perişan olan öğrencilerimi gördükçe o sorumsuz veliler aklıma geliyor.
Zaten kızdığım şu an adamın bu illeti kullandığını bilmesine rağmen bir şey yapmaması. Sigara olsa git balkonda iç gel dersin. Nasıl acımasız olmam?

Evet gerekirse
Ağzımızdan tavsiye yol gösterici birkaç sözcük yerine
Zehir akacaksa böyle
Susalım

Bu ne şiddet,burda derdi olan uyeler sizin stres topunuz mu?
İnsan hata yapabilir.sizin ve eşinizin çok mükemmel olmaniz hep öyle olacağınız anlaminami geliyor.

Benim hırsımı çıkarma sebebim çocuğumun olmaması değil ki inşallah bir gün olacak, bir öğretmen olarak aileleri tarafından perişan edilen çocukların gelecekte kararan gelecekleri !!
Madde bağımlılığı bu madde !! Basite indirgenecek bir şey mi !! Keş bir babası olacağına evet sosyal hizmetler alsın.
Ben eşimle çok mükemmel değilim ama çocuğumuza bunu yapacak kadar sorumsuz insanlar değiliz. Kusura bakmayın da göz göre göre çocuğunun geleceğini mahveden anne babalar karşısında tatlı tatlı konuşamıyorum !
Hala inanamıyorum ya sigara tiryakiliğinden söz ediyoruz sanki, kadın madde diyor ben sert konuştum diye ben suçlu oluyorum.

Konu sahibi kendi hatalari yuzunden D denizbhrm nin soylediklerinden cok daha kotu bir hayat yasiyor ve cocuguna da yasatacak. Yasadigi hayat degil de baska birinin soyledikleri mi dokunacak? Soylenenler kendine layik gordugu hayat yaninda hic bir sey. Ayrica cocuk olmasaydi konuya yazmayacaktim bile. Ama nedense boyle sorunlu evliliklerin olmazsa olmazi cocuk. Bazen diyorlar ya pisman degilim iyi ki var vs. Cocugu madde bagimlisi birinin hayatina dahil ediyorsun nasil iyi ki var? Duzelme umudu da yok bana gore. Cunku duzelse simdiye kadar duzelirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…