Aynen öyle. Kendine ve bebeğine layık gördüğü hayat batmadı da benim sert sözlerim battı. Daha ağırlarını söylerdim de sabah sabah daha fazla kızı germeye üzmeye gerek yok.Konu sahibi kendi hatalari yuzunden D denizbhrm nin soylediklerinden cok daha kotu bir hayat yasiyor ve cocuguna da yasatacak. Yasadigi hayat degil de baska birinin soyledikleri kendine layik gordugu hayat yaninda hic bir sey. Ayrica cocuk olmasaydi konuya yazmayacaktim bile. Ama nedense boyle sorunlu evliliklerin olmazsa olmazi cocuk. Bazen diyorlar ya pisman degilim iyi ki var vs. Cocugu madde bagimlisi birinin hayatina dahil ediyorsun nasil iyi ki var? Duzelme umudu da yok bana gore. Cunku duzelse simdiye kadar duzelirdi.
Ailemin yanina donsem cocuguma bakmazlar para goturdugum surece iyiyim onlara donemem ama bosanmayida dusunmedim belki bi sure gitsem akli basina gelir yani nasil birakabilir gercek bagimlisi mi bilmiyorumtprkkbr keşke inanmasaydın. Ama insanız, hepimiz hatalar yapabiliriz. Düşmez kalkmaz bir Allah.
Yapacağın tek şey boşanmak. Madde kullanan insanın yanında çocuk büyümez. Ailenle aranı düzelt, doğumu onların yanında yap sonra da gir bir işe çalış. Hayatın neler getireceği belli olmaz.
Ama asla bu adamı düzelteyim diye uğraşma. Olan sana ve bebeğine olur. Allah yardımcın olsun.
Tabii şimdi eşi iyi biz kötü olduk. Çocuğunun ailesinin rızkını kazandığı yerde madde illetini kullanarak paranın rızkın bereketini de kaçırıyor, ama iyi adam akşam dışarı çıkmaz, kimseye zararı yok.Madde bağımlısı olduğunu dün farketmediniz sanırım. Biliyordunuz o çocuğu neden yaptınız? Anne baba olmak döl transferi mi sadece? Hamilesiniz hassas davranmak istiyorum ama kendi bebeğimde etraftaki tinerciyi bile düşünürken evde uyuşmuş biriyle büyütmeyi hayal edemiyorum. Aileniz nolursa olsun sizi affeder elin keşinin insafına kalmayın hiç olmazsa birlikte çözüm yolu düşünürsünüz. İş bulup ayaklarınızın üstünde durana kadar yardım eder. Çok seviyorum çok seviyor düzelir durumu değil bu lütfen bundan sonra mantıklı düşünün karar verin. Burda o bebeğe sahip olmak için canını verecek kaç kadın var.
Tabii şimdi eşi iyi biz kötü olduk. Çocuğunun ailesinin rızkını kazandığı yerde madde illetini kullanarak paranın rızkın bereketini de kaçırıyor, ama iyi adam akşam dışarı çıkmaz, kimseye zararı yok.
Boşversenize kime kafa patlatıyoruz.
Öğretmenim öğrencileri görünce içim parçalanıyor demişsiniz.
Bende kendimi tanıtıyim.
Ben kucucuk yasta madde zıkkımıyla tanışmiş elime doğmuş ikinci annelik yaptığım o hataya dusen bir çocuğun ablasıydım.
Ustelik öyle bolunmuş parcalanmiş kotu bir aile yapımızda yok.
Son derce herkes ilgili ve sevgiliydi kardeşime
...
Ama yanliş arkadaş secimi ve merak kardeşimi bu kabusa itti.
O opmeye doyamadiğim gozlerinin ferini aldılar.
Sonra bizden kendini soyutladi .Bir tek para ister oldu.oyle çok büyük paralarda değil.
Annem benim güzel melek annem.
Omrumde yemin ediyorum size o kadar neşeli ikinci bir insan tanımamiştim.
Annemin neşesi gitti.
Soğuk kıs gunlerinde dışarda sokakta oğlunun yolunu gozledi.
Ne yapıyor diye odasındaki kucucuk koltukta sabahladi.
Golgesi gibi takip etti.
Birgun gözden kacırmiş
Bulamamiş.sonra suphelendiği arkadaşinin evine gitmiş.
Madde kullanmişlar ve kardeşim baygınmış.
Annem hayallerini umutlarini kucaklamiş ve eve getirmiş.
Aglaya aglaya gözleri kuracakdı gözleri.
Kardeşim kendi halini ve annemin halini görünce söz verdi yemin etti.
Annem ve bizlerde hep yardimcisi olduk
Sen hata yaptın kotusun diye itelemedik.
Şimdi çok şukur olayın üstünden yıllar geçti ve seneye hemşire olacak.
Acımasız arkadaşim aci asiz.
Sınanmadiğin acı üstüne konısmak kolay.
Allah kimseye yaşatmasın böyle durumu.
ceBenim hırsımı çıkarma sebebim çocuğumun olmaması değil ki inşallah bir gün olacak, bir öğretmen olarak aileleri tarafından perişan edilen çocukların gelecekte kararan gelecekleri !!
Madde bağımlılığı bu madde !! Basite indirgenecek bir şey mi !! Keş bir babası olacağına evet sosyal hizmetler alsın.
Ben eşimle çok mükemmel değilim ama çocuğumuza bunu yapacak kadar sorumsuz insanlar değiliz. Kusura bakmayın da göz göre göre çocuğunun geleceğini mahveden anne babalar karşısında tatlı tatlı konuşamıyorum !
Hala inanamıyorum ya sigara tiryakiliğinden söz ediyoruz sanki, kadın madde diyor ben sert konuştum diye ben suçlu oluyorum.
Hatam olduysa da etrafıma zarar veren madde bağımlılığı olmadı çok şükür !
Laf da hemen hazır, büyük konuşma.
Allah doğru yoldan ayırmadığı müddetçe madde gibi şeylere bulaşmaya niyetim yok !
Beni yakın çevremin hatası ilgilendirmez, resmen bağımlı bir babayla büyüyecek bir çocuk var ortada bu basit bir 'hata' mı?
Hamile olabilir ama birinin bu gerçeği yüzüne çarpması lazım, susalım mı ne yapalım?
Bakın eşinizi ikna edin ve tedavi olsun böyle bir baba cocuğuna iyi örnek olamaz..Ailem eşim arasındayım eşim evlenmeden önce alkol ve madde kullaniyordu birakmisti ama yakaladim bunu itiraf ettirdim napmam lazim birakmicani anladim hep bu yuzden tartismak agrima gidiyor ben ailemi karsima aldim ama cozum bulamiyorum
Peki sevgili öğretmen hanım,öğrencilerle ilgilenirken çocukların farklı farklı olduğunu kimilerinin daha çabuk inandığını,kimilerinin daha duygusal olduğunu kaçırmamış! Olmanız lazım.çocukların sorunlarıyla ilgilenirken de böyle tutum sergiliyorsanız vah o çocukların haline.çözüm odaklı olmak yerine suçlama odaklı olmak kime fayda sağlıyor şu durumda ? İnşallah çocuklarımın sizin gibi öğretmeni olmaz.....@tprkkbr kardeşim eşin profesyonel destek almadan bu alışkanlığından vazgeçemeyecek gibi duruyor.ilk başta bi psikoloğa git eşine Nasıl yaklaşman gerektiği veya Nasıl tedavi olacağı konusunda fazlasıyla yardımcı olurlar.velevki olmadı evlilik yürümedi kimsem yok deme belediyelere git,kadın derneklerine git,hiç olmadı kadın sığınma evine git orda hem psikolojik destek veriyorlar hem de iş bulman da yardımcı oluyorlar.Benim bebeğim olsa da olmasa da bu kadar sert tepki verirdim, çünkü bir öğretmen olarak perişan olan öğrencilerimi gördükçe o sorumsuz veliler aklıma geliyor.
Zaten kızdığım şu an adamın bu illeti kullandığını bilmesine rağmen bir şey yapmaması. Sigara olsa git balkonda iç gel dersin. Nasıl acımasız olmam?
Bende kötülük fesatlık olsa bu kadar sert eleştirmem asıl senin kalbin kötü ve fesat ki 2 çocuğu melek olmuş bir kadını buradan vurup hırsını onun çocuğu var diye çıkarıyorsun tarzı bir iftirada bulunmuşsun ve ban yemişsin.Annem derdiki Allah vermiyorsa ya kiside bisey vardir yada Allahin bi bildigi vardir burda sende bisey var galiba kotuluk fesatlik falan gibi senin cocugun olmuyo diye butun sinirini kizin ustune kusmussun bence birak bu hiddeti bu celali icine bi dön ne demisler ayagin taşa degse kalbini sorgula
herkesin eminim burda okuyup sinir oldugu konular oluyodur eger karsi tarafin istedigi destegi veremeyeceksen yazma bisey illaki yazmak zorunda degilsin ya sabir de baska sayfaya gec nedir herkesin bu cok bilmisligi bu benim basima gelmez dusuncesi
Ben çocuklarıma karşı son derece yapıcı ve şefkatle yaklaşan disiplinli bir öğretmenim, velilerim de müdürüm de verdiğim eğitimden son derece memnun. Asıl inşallah benim sizin gibi bir velim olmaz, her şeyin en iyisini bildiğini sanan ve aslında hiçbir şeye faydası dokunmayan sadece lafta duyarlı veliler... Sizin çocuklara nasıl yaklaştığınızı da gelecekteki öğretmenlerinden dinleriz artık.Peki sevgili öğretmen hanım,öğrencilerle ilgilenirken çocukların farklı farklı olduğunu kimilerinin daha çabuk inandığını,kimilerinin daha duygusal olduğunu kaçırmamış! Olmanız lazım.çocukların sorunlarıyla ilgilenirken de böyle tutum sergiliyorsanız vah o çocukların haline.çözüm odaklı olmak yerine suçlama odaklı olmak kime fayda sağlıyor şu durumda ? İnşallah çocuklarımın sizin gibi öğretmeni olmaz.....@tprkkbr kardeşim eşin profesyonel destek almadan bu alışkanlığından vazgeçemeyecek gibi duruyor.ilk başta bi psikoloğa git eşine Nasıl yaklaşman gerektiği veya Nasıl tedavi olacağı konusunda fazlasıyla yardımcı olurlar.velevki olmadı evlilik yürümedi kimsem yok deme belediyelere git,kadın derneklerine git,hiç olmadı kadın sığınma evine git orda hem psikolojik destek veriyorlar hem de iş bulman da yardımcı oluyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?