Akıl verin lütfen

Tamm normal öğretmenler böyle ama işini iyi yapmayanlar yok mu var her meslekte olduğu gibi. Hepsi mi dört dörtlük küçücük çocukları kreşlerde dovenleri sövenleri görmedik mi. Tabi ben bu suphelerle öğretmene bakmiyorum. Eğer fazla disiplinliyse kucuk şeyleri de problem haline getire bilir.

Bakin elinizde bir kanitiniz olur ona gore itham edersiniz.
Varsayimlarla duyumlarla yola cikip, her istedigini yaptiginiz evladiniza ogretmenin ona herkes gibi bir birey gibi davranmis olmasi sizi boyle seyler yazmaya tesvik ediyor. Ogretmen sizin cocugunuzu pohpohlasaydi derste ilgisiz davransaydi yine boyle seyler yazar miydiniz?Siz kafanizda bir onyargi oturtmussunuz hep savunmadasiniz yukarida yazdiginiz ornekler gibi. Yazdiklariniz pek tutarli degil bence ogretmeninizi kiskirtmayin boyle tutumlarla. Bir sorun varsa ama gercek bir problem gider konusursunuz.

Son düzenleme:
Aynen oyle. Zamaninda annem babam cok korudu mesela kolladi oyle izole buyumustum ki herkesi kendim gibi bildim. Insan bazi seyleri kucuklukte gormeli. Oyle her sey de bir cocugun eline verilmez. Ben boyle yetistirilip sonra cok sorunlu ilan cocuk goruyorum inlara kizamiyirum asil sorun aileleri cunku.

Bence öğretmenleri çok hafife alıyorsunuz. Bırakın işletini yapsınlar demekki bir farklılık görmüş ki konışmak istemiş. Disiplin herzaman iyidir.Anneler biraz duygusal olabilir ama emin olun şuan lisede zamanında disipline edilmemiş ve şımarık bir sürü çocukla uğraşıyoruz. Gerçekten çocuğunızun iyiliğini istiyorsanız bence bırakın öğretmen işini yapsın.

Çocuk kimle iletişim kuruyorsa o an anne veya baba farketmez, diğerine müdahele etmemeli. Çocuk işine gelen şekilde alır ve örneği anne hayır diyor babaya sığınıyorsa babanın tavrı net olmalı, annen ne diyorsa o gibi. Yoksa her zaman diğer ebeveyne sığınır ve kafa karışıklığı yaşar. Babasının evet dediği şeye de siz sürekli hayır diyerek müdahele etmeyin, baba da sizin hayır dediğiniz şeye müdahele etmesin.
Teoride bu şekilde ama uygulamak elbette ki zor. Bir çocuk yetiştirmek dünyayı değiştirmektir. Kolaylıklar dilerim

Çocuk kimle iletişim kuruyorsa o an anne veya baba farketmez, diğerine müdahele etmemeli. Çocuk işine gelen şekilde alır ve örneği anne hayır diyor babaya sığınıyorsa babanın tavrı net olmalı, annen ne diyorsa o gibi. Yoksa her zaman diğer ebeveyne sığınır ve kafa karışıklığı yaşar. Babasının evet dediği şeye de siz sürekli hayır diyerek müdahele etmeyin, baba da sizin hayır dediğiniz şeye müdahele etmesin.
Teoride bu şekilde ama uygulamak elbette ki zor. Bir çocuk yetiştirmek dünyayı değiştirmektir. Kolaylıklar dilerim

Bugün okul çıkışı öğretmenle konuştuk biraz ayak üstü. Dedim özel komusalim demiştiniz. Bugün ağladı mi diye sordum hamur kaliplarını artık toplicaz deyince ağladı biraz dedi. Bu da normal dedi diğer bı etkinlikten diğer etkinliğe geçmeyi istemeye bilir normal ilk günler dedi. Zamanla sizi daha iyi dinlicektir alıştıkça tanıdıkça ikizini kaybedince üzerine çok düştük ipin ucunu da kaçırdık sorunun farkındayız dedim. Yoo dedi beni gayet dinliyor yapıyor dediklerimi dedi alışacak zamanla dedi. Bugün biraz rahatladım. Bilmiyorum kızıma devamlı tembihledim o mu fayda etti bilmem. Daha ilk günlerden on yargılı davranmış olabilirim belki de sonu iyi olur inşallah

Teşekkür ederim malesef babasiyla aynı tutum da olamıyoruz bazen olsakta o zaman hemen babanesinin yanına gidiyor ve babanesi asla kizamaz. Ayyyyy kendi ruhum daraldı yaa ben acemiyim panik bı anneyim ikizini kaybettik evhamliyim önce kendim iyi bı psikiyatriye gitme vaktim geldi. Pandemi biraz düzene girerse acil gidicem.

Anne seni özlüyorum okula gitmek istemiyorum dese okula
yollamayacak mısınız?
İstediğiniz öğretmeni buluncaya kadar çocuğunuz sınıf sınıf okul okul gezecek o zaman.
öğretmenle bir konuşun bakalım, sınıf değiştirmeyi düşünmek erken değil mi?

Zaten çocuk istemediği birşey yapılmak isteniyosa o kişiye cephe alır, diğeri her dediğini yapıyorsa ona yaklaşır. Evdeki herkesin aynı tavrı sürdürmesi gerekli.
Başınız saolsun. Kendinize o kadar da haksızlık etmeyin. Siz iyi bir annesiniz, sadece biraz kafanız karışık ve endişelisiniz.

Öğretmenle konuşsanız ne diyeceksiniz neden çocuğumu kare masaya oturttun diye mi soracaksınız, buradan mı anladınız kuralcı olduğunu.

Başka öğretmene gitse orada uyulması gereken kurallar olacak, atıyorum oyuncak oynama sırasını benden önce başkası aldı diye kızınız ağlasa ne yapacaksınız tekrar mı sınıf değiştireceksiniz.

Herkesin çocuğu ilk gittiğinde zorlanıyor, hiçbirimizin evinde kreşteki kadar çocuk yok sonuçta, istediği şeye hemen ulaşıyor sıra beklemiyor sabır nedir çok bilmiyorlar en fazla kardeşi oluyor, hiçbirimiz anne olarak okul kadar disiplin kuramıyoruz evde, mesela kızım ilk başladığında parmak kaldırmadan söze giriyormuş, söz kesiyormuş sonra düzeltmiş

Ama sırf bundan dolayı sınıf değiştirmek mantıksız ha olur 1-2 ay geçer uyum problemi olur o zaman neyse de eften püften sebepten sınıf değiştirmeye kalkarsanız çocuğa kötülük etmiş olursunuz.

Mesleğini severek yapan bıkkınlık göstermez. Ya karakteri öyle ya da sevmiyor başka bir açıklaması yok bence.
Bizdeki öğretmen bir de sınıfa kendi çocuğunu getiriyordu kayıtsız olarak, artı müdürün çocuğu ve bir öğretmenin çocuğu daha sınıfta kayıtsız olarak bulunuyordu. Onların stresi de vardı kadında gözlemlediğim kadarıyla. Baktım bizim çocuklarımıza öğretmenlik yapacağına kendi çocuklarına dadilik yapiyorlar. Ben sözümü sakınmam hiç öğretmene söyledim çocukları elestiriyorsunuz , hemen etiketliyorsunuz bu yanlış dedim. Bir de tehtit ediyordu okuldan atarım falan diye. Bunu da yüzüne vurdum kabul etti. Bu bir yöntem eğitimde dedi. Ne pedogoji ne formasyon bilgisi yok kadinda. Müdürle de konuştum o da öğretmenimizi elestiremezsiniz biz memnunuz dedi. Şaka gibi . Çocuğumu o okuldan hemen aldım ancak geride kalan çocuklar için üzüldüm. Kimlere emanetler diye.

Cok merak ediyorum, siz cocugunuzla tum derslere sınıfa gittiniz mi ki gözlem yapabildiniz? Cocuklara dadilik yaptigina dair somut kanitiniz var mi?

Cok merak ediyorum, siz cocugunuzla tum derslere sınıfa gittiniz mi ki gözlem yapabildiniz? Cocuklara dadilik yaptigina dair somut kanitiniz var mi?
Evet 3 çocuk da kayıtsız olarak bulunuyordu. Yasal değil yani. Kim hergun işyerine çocuğunu götürüyor. Ve çocukların yaşı küçüktü. Attığı videolarda bile oğluna sesleniuordu ders işlerken . Oraya çıkma , burdan in falan. Sizce normal mi o çocukların orda bulunması.

Yasal değil. Lakin bir öğretmen keyfe keder “hadi çocuğum sizi bugun götüreyim“ demez. Ayrıca müdürün ya da oradaki yetkilinin haberi illaki vardır sonuçta bir kurum bünyesinde çalışıyor. Oranın sahibi bnu kabul ediyorsa siz laf söylemek düşer mi?
“bile oğluna sesleniuordu ders işlerken . Oraya çıkma , burdan in falan”
Sanki bir tek öğretmenin çocuğu yerinde durmuyor. İllaki sizin ve diğer çocuklarla da ilgilenir bir çocuk bir yere çıkarsa.
Elinizde bu öğretmenin sizin çocuğunuz için uygun olmadğna dair bir somut kanıtınız hala yok.ve birini böyle itham ediyorsunuz.

Bakın mudurun çocuğu da o sınıfta ve daha 3 yaşında anaokulunda değil kreşte olmalı. Ve hergun geliyorlar kayıtlı öğrenci gibi. Mecbur kalıp getirilen ekstra bir durumdan bahsetmiyorum. Kadın sadece benim çocuğuma değil hiç bir çocuğa uygun değildi çünkü tehtit ediyordu. Oğlum söyledi ben sordum . Kadın da kebil etti. Müdür de o da tehtit etmenin eğitim de bir yöntem olduğunu ve herkesin ara ara başvurduğunu iddia ettiler. Sizce bunlar normal mi gerçekten. Müdürün çocuğu sürekli ağlıyordu. Adam arada dersten alip eline topitop , çikolata verip gezdiriyordu bahçede. Mesai saatinde. Oğlumu ben götürüp getirdim. Bazen erken gidiyordum. Beklerken görüyordum zaten. Ayrıca ben de egitimciyim böyle saçma sapan durumlar çokça yaşanıyor malesef.

Öğretmenin tavrı gayet doğru. Baştan bir sıkıntı mı var anlamak konuşmak istemiş. Bunda buyutecek bir sey yok

Ben kimseyi korumuyorum. Demek istediğim şey su, madem usulsuzluk var bunu düşünüyorsanız ben para verirken o çocuklar neden para vermiyor kayıtsız geliyorlar diye düşünüyorsanız -(gerçi biri müdürün biri öğretmenin çocuğu orada eğitim alınması istenmiş olabilir)- öğretmenden önce kırumun yöneticilerinin dinamitini sorgulayın. Çünkü sınıfta an be an yoksunuz ki çocuğunuza nasıl davranıldığını bilemezsiniz.
Ona sorun mesela neden çocuğunuzu kayıtsız getiriyorsunuz diye? Gerçi vereceği cevap belli. Baktınız hoşlanmadınız yönetim sisteminden alırsınız çovuğunuzu.
Böyle öğretmene suç atmış, “müdürün çocuğunu ve kendi çocuklarını kayırıyor “gibi bir algı oluşturuyorsunuz.
mesela sizin çocugunuzun özel bir durumu olsa bakılması ilgilenilmesi gereken ve öğretmen sizin çocuğunuzla ekstra ilgilense başka veliler bunu görse o zaman be diyecektiniz?
Siz sizin çocuğunuzu extra pohpohlayacak ona özen gösterecek özel öğretmen turabilirsiniz.

Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum. Ne yaşadığımı orada biliyorum. Çocuğumun pohpohlanmasyla konunun hiç alakası yok. Kısmen anlattım zaten anlayan anladı.
Öğretmene suç atmadım. Sucluydu zaten. Anasınıfı çocuklar hiçbir sebeple tehdit edilmez. Bunun hiçbir mazereti olamaz. Ben egitimciyim siz de egitimciyseniz bunu bilirsiniz. Değilseniz bence bilmediğiniz konuda bu kadar diretmeyin.

Çok hassas bir konu ve yorum yapmak çok zor. Benim oğlum anasınıfıni aşırı disiplinli ve kurallardan gram taviz vermeyen bir ogretmenle tamamladı ve tıpkı burada yazılanlar gibi düşünerek öğretmene uyum sağlaması gerektigine inanarak öğretmeni değiştirme girişiminde bulunmadım.bu arada oğlum şımarık değildir her dediğini yapmayız hayir dan anlar. Ama öğretmen oğlumu okuldan öyle bir soguttuki ikinci dönem her sabah okula ağlayarak gidiyordu gitmek istemiyorum diye ağlıyordu. Çok zor bir yıl geçirdik ve ben çocuğumun aglamalarini dinlemeyip kendi bildigimi okuduğum için çok pişmanım. İnanın öğretmenin bu disiplinli tavırları çocuğuma HİCBİRSEY kazandirmadi.suanda ilkokulda ve anasınıfıni hatırladıkça anasınıfı cok kötüydü keşke anasınıfı olmasaydı keşke oraya gitmeseydim ilkokul daha güzel diyor. Hala unutamadi o yılı ne yazikki.

O yüzden size tavsiyem öğretmeni bir gözlemleyin ve çocuğunuzla bolca sohbet edin okul konusunda size neler anlatacak? Eğer öğretmen en ufacık şeyleri bile problem haline getiriyorsa ve çocuklara karşı ASİRİ DİSİPLİNliyse bir kere daha düşünün...

Çocuğunuz simarikligi konusunda da siz birşeyler yapmalısınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…