- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 23
- 35
- Konu Sahibi Bir fikrim var
-
Tamm normal öğretmenler böyle ama işini iyi yapmayanlar yok mu var her meslekte olduğu gibi. Hepsi mi dört dörtlük küçücük çocukları kreşlerde dovenleri sövenleri görmedik mi. Tabi ben bu suphelerle öğretmene bakmiyorum. Eğer fazla disiplinliyse kucuk şeyleri de problem haline getire bilir.Kafayi takti demediniz ama
“ En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var” dediniz. Bir ogretmen neden en kucuk seyleri prblem haline getirsin ki?karsisindakinin daha cocuk oldugunu bilmiyor mu? Ergen mi bu kadin? Dediginiz sey nereye cikiyor bir tartin.
Bakin elinizde bir kanitiniz olur ona gore itham edersiniz.Tamm normal öğretmenler böyle ama işini iyi yapmayanlar yok mu var her meslekte olduğu gibi. Hepsi mi dört dörtlük küçücük çocukları kreşlerde dovenleri sövenleri görmedik mi. Tabi ben bu suphelerle öğretmene bakmiyorum. Eğer fazla disiplinliyse kucuk şeyleri de problem haline getire bilir.
Aynen oyle. Zamaninda annem babam cok korudu mesela kolladi oyle izole buyumustum ki herkesi kendim gibi bildim. Insan bazi seyleri kucuklukte gormeli. Oyle her sey de bir cocugun eline verilmez. Ben boyle yetistirilip sonra cok sorunlu ilan cocuk goruyorum inlara kizamiyirum asil sorun aileleri cunku.her dediği olsun diye uğraşmışsanız azıcık ağlar kusura bakmayın. ne yapsaydı öğretmen ağlıyor diye yuvarlak masaya mı oturtsaydı? şimdi oturttu 14 yaşında ne olacak, 24 yaşında ne olacak istediği olmayınca?
hayat çarpa çarpa öğretmeden sizin ve öğretmenlerinin öğretmesi en doğrusu.
Bence öğretmenleri çok hafife alıyorsunuz. Bırakın işletini yapsınlar demekki bir farklılık görmüş ki konışmak istemiş. Disiplin herzaman iyidir.Anneler biraz duygusal olabilir ama emin olun şuan lisede zamanında disipline edilmemiş ve şımarık bir sürü çocukla uğraşıyoruz. Gerçekten çocuğunızun iyiliğini istiyorsanız bence bırakın öğretmen işini yapsın.İyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Çocuk kimle iletişim kuruyorsa o an anne veya baba farketmez, diğerine müdahele etmemeli. Çocuk işine gelen şekilde alır ve örneği anne hayır diyor babaya sığınıyorsa babanın tavrı net olmalı, annen ne diyorsa o gibi. Yoksa her zaman diğer ebeveyne sığınır ve kafa karışıklığı yaşar. Babasının evet dediği şeye de siz sürekli hayır diyerek müdahele etmeyin, baba da sizin hayır dediğiniz şeye müdahele etmesin.Çok teşekkür ederim valla tam olarak ne yazmak istedigimi anlatmışsınız bende bundan korkuyorum. Ama 3 ay oncesinden beri biraz daha aglamalarini duymamaya başladım her dediğini yapmiyorum. Ama babası ahh babası pek kural koyacaga benzemiyor. Halbuki diyodum önceleri de bak ben bı ortama girince rahat edemiyorum ikimiz aynı tutumu sergileyelim ama malesef yanaşmadı. Ama şimdi okul hayatı babasını da etkiler illa ordan kotu yorumlar gelince inşallah kuralci öğretmen sayesin de kızım da biz de memnun kaliriz
Çocuk kimle iletişim kuruyorsa o an anne veya baba farketmez, diğerine müdahele etmemeli. Çocuk işine gelen şekilde alır ve örneği anne hayır diyor babaya sığınıyorsa babanın tavrı net olmalı, annen ne diyorsa o gibi. Yoksa her zaman diğer ebeveyne sığınır ve kafa karışıklığı yaşar. Babasının evet dediği şeye de siz sürekli hayır diyerek müdahele etmeyin, baba da sizin hayır dediğiniz şeye müdahele etmesin.Çok teşekkür ederim valla tam olarak ne yazmak istedigimi anlatmışsınız bende bundan korkuyorum. Ama 3 ay oncesinden beri biraz daha aglamalarini duymamaya başladım her dediğini yapmiyorum. Ama babası ahh babası pek kural koyacaga benzemiyor. Halbuki diyodum önceleri de bak ben bı ortama girince rahat edemiyorum ikimiz aynı tutumu sergileyelim ama malesef yanaşmadı. Ama şimdi okul hayatı babasını da etkiler illa ordan kotu yorumlar gelince inşallah kuralci öğretmen sayesin de kızım da biz de memnun kaliriz
Teşekkür ederim malesef babasiyla aynı tutum da olamıyoruz bazen olsakta o zaman hemen babanesinin yanına gidiyor ve babanesi asla kizamaz. Ayyyyy kendi ruhum daraldı yaa ben acemiyim panik bı anneyim ikizini kaybettik evhamliyim önce kendim iyi bı psikiyatriye gitme vaktim geldi. Pandemi biraz düzene girerse acil gidicem.Çocuk kimle iletişim kuruyorsa o an anne veya baba farketmez, diğerine müdahele etmemeli. Çocuk işine gelen şekilde alır ve örneği anne hayır diyor babaya sığınıyorsa babanın tavrı net olmalı, annen ne diyorsa o gibi. Yoksa her zaman diğer ebeveyne sığınır ve kafa karışıklığı yaşar. Babasının evet dediği şeye de siz sürekli hayır diyerek müdahele etmeyin, baba da sizin hayır dediğiniz şeye müdahele etmesin.
Teoride bu şekilde ama uygulamak elbette ki zor. Bir çocuk yetiştirmek dünyayı değiştirmektir. Kolaylıklar dilerim
Zaten çocuk istemediği birşey yapılmak isteniyosa o kişiye cephe alır, diğeri her dediğini yapıyorsa ona yaklaşır. Evdeki herkesin aynı tavrı sürdürmesi gerekli.Teşekkür ederim malesef babasiyla aynı tutum da olamıyoruz bazen olsakta o zaman hemen babanesinin yanına gidiyor ve babanesi asla kizamaz. Ayyyyy kendi ruhum daraldı yaa ben acemiyim panik bı anneyim ikizini kaybettik evhamliyim önce kendim iyi bı psikiyatriye gitme vaktim geldi. Pandemi biraz düzene girerse acil gidicem.
Cok merak ediyorum, siz cocugunuzla tum derslere sınıfa gittiniz mi ki gözlem yapabildiniz? Cocuklara dadilik yaptigina dair somut kanitiniz var mi?Mesleğini severek yapan bıkkınlık göstermez. Ya karakteri öyle ya da sevmiyor başka bir açıklaması yok bence.
Bizdeki öğretmen bir de sınıfa kendi çocuğunu getiriyordu kayıtsız olarak, artı müdürün çocuğu ve bir öğretmenin çocuğu daha sınıfta kayıtsız olarak bulunuyordu. Onların stresi de vardı kadında gözlemlediğim kadarıyla. Baktım bizim çocuklarımıza öğretmenlik yapacağına kendi çocuklarına dadilik yapiyorlar. Ben sözümü sakınmam hiç öğretmene söyledim çocukları elestiriyorsunuz , hemen etiketliyorsunuz bu yanlış dedim. Bir de tehtit ediyordu okuldan atarım falan diye. Bunu da yüzüne vurdum kabul etti. Bu bir yöntem eğitimde dedi. Ne pedogoji ne formasyon bilgisi yok kadinda. Müdürle de konuştum o da öğretmenimizi elestiremezsiniz biz memnunuz dedi. Şaka gibi . Çocuğumu o okuldan hemen aldım ancak geride kalan çocuklar için üzüldüm. Kimlere emanetler diye.
Evet 3 çocuk da kayıtsız olarak bulunuyordu. Yasal değil yani. Kim hergun işyerine çocuğunu götürüyor. Ve çocukların yaşı küçüktü. Attığı videolarda bile oğluna sesleniuordu ders işlerken . Oraya çıkma , burdan in falan. Sizce normal mi o çocukların orda bulunması.Cok merak ediyorum, siz cocugunuzla tum derslere sınıfa gittiniz mi ki gözlem yapabildiniz? Cocuklara dadilik yaptigina dair somut kanitiniz var mi?
Yasal değil. Lakin bir öğretmen keyfe keder “hadi çocuğum sizi bugun götüreyim“ demez. Ayrıca müdürün ya da oradaki yetkilinin haberi illaki vardır sonuçta bir kurum bünyesinde çalışıyor. Oranın sahibi bnu kabul ediyorsa siz laf söylemek düşer mi?Evet 3 çocuk da kayıtsız olarak bulunuyordu. Yasal değil yani. Kim hergun işyerine çocuğunu götürüyor. Ve çocukların yaşı küçüktü. Attığı videolarda bile oğluna sesleniuordu ders işlerken . Oraya çıkma , burdan in falan. Sizce normal mi o çocukların orda bulunması.
Bakın mudurun çocuğu da o sınıfta ve daha 3 yaşında anaokulunda değil kreşte olmalı. Ve hergun geliyorlar kayıtlı öğrenci gibi. Mecbur kalıp getirilen ekstra bir durumdan bahsetmiyorum. Kadın sadece benim çocuğuma değil hiç bir çocuğa uygun değildi çünkü tehtit ediyordu. Oğlum söyledi ben sordum . Kadın da kebil etti. Müdür de o da tehtit etmenin eğitim de bir yöntem olduğunu ve herkesin ara ara başvurduğunu iddia ettiler. Sizce bunlar normal mi gerçekten. Müdürün çocuğu sürekli ağlıyordu. Adam arada dersten alip eline topitop , çikolata verip gezdiriyordu bahçede. Mesai saatinde. Oğlumu ben götürüp getirdim. Bazen erken gidiyordum. Beklerken görüyordum zaten. Ayrıca ben de egitimciyim böyle saçma sapan durumlar çokça yaşanıyor malesef.Yasal değil. Lakin bir öğretmen keyfe keder “hadi çocuğum sizi bugun götüreyim“ demez. Ayrıca müdürün ya da oradaki yetkilinin haberi illaki vardır sonuçta bir kurum bünyesinde çalışıyor. Oranın sahibi bnu kabul ediyorsa siz laf söylemek düşer mi?
“bile oğluna sesleniuordu ders işlerken . Oraya çıkma , burdan in falan”
Sanki bir tek öğretmenin çocuğu yerinde durmuyor.İllaki sizin ve diğer çocuklarla da ilgilenir bir çocuk bir yere çıkarsa.
Elinizde bu öğretmenin sizin çocuğunuz için uygun olmadğna dair bir somut kanıtınız hala yok.ve birini böyle itham ediyorsunuz.
Öğretmenin tavrı gayet doğru. Baştan bir sıkıntı mı var anlamak konuşmak istemiş. Bunda buyutecek bir sey yokİyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Ben kimseyi korumuyorum. Demek istediğim şey su, madem usulsuzluk var bunu düşünüyorsanız ben para verirken o çocuklar neden para vermiyor kayıtsız geliyorlar diye düşünüyorsanız -(gerçi biri müdürün biri öğretmenin çocuğu orada eğitim alınması istenmiş olabilir)- öğretmenden önce kırumun yöneticilerinin dinamitini sorgulayın. Çünkü sınıfta an be an yoksunuz ki çocuğunuza nasıl davranıldığını bilemezsiniz.Bakın mudurun çocuğu da o sınıfta ve daha 3 yaşında anaokulunda değil kreşte olmalı. Ve hergun geliyorlar kayıtlı öğrenci gibi. Mecbur kalıp getirilen ekstra bir durumdan bahsetmiyorum. Kadın sadece benim çocuğuma değil hiç bir çocuğa uygun değildi çünkü tehtit ediyordu. Oğlum söyledi ben sordum . Kadın da kebil etti. Müdür de o da tehtit etmenin eğitim de bir yöntem olduğunu ve herkesin ara ara başvurduğunu iddia ettiler. Sizce bunlar normal mi gerçekten. Müdürün çocuğu sürekli ağlıyordu. Adam arada dersten alip eline topitop , çikolata verip gezdiriyordu bahçede. Mesai saatinde. Oğlumu ben götürüp getirdim. Bazen erken gidiyordum. Beklerken görüyordum zaten. Ayrıca ben de egitimciyim böyle saçma sapan durumlar çokça yaşanıyor malesef.
Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum. Ne yaşadığımı orada biliyorum. Çocuğumun pohpohlanmasyla konunun hiç alakası yok. Kısmen anlattım zaten anlayan anladı.Ben kimseyi korumuyorum. Demek istediğim şey su, madem usulsuzluk var bunu düşünüyorsanız ben para verirken o çocuklar neden para vermiyor kayıtsız geliyorlar diye düşünüyorsanız -(gerçi biri müdürün biri öğretmenin çocuğu orada eğitim alınması istenmiş olabilir)- öğretmenden önce kırumun yöneticilerinin dinamitini sorgulayın. Çünkü sınıfta an be an yoksunuz ki çocuğunuza nasıl davranıldığını bilemezsiniz.
Ona sorun mesela neden çocuğunuzu kayıtsız getiriyorsunuz diye? Gerçi vereceği cevap belli. Baktınız hoşlanmadınız yönetim sisteminden alırsınız çovuğunuzu.
Böyle öğretmene suç atmış, “müdürün çocuğunu ve kendi çocuklarını kayırıyor “gibi bir algı oluşturuyorsunuz.
mesela sizin çocugunuzun özel bir durumu olsa bakılması ilgilenilmesi gereken ve öğretmen sizin çocuğunuzla ekstra ilgilense başka veliler bunu görse o zaman be diyecektiniz?
Siz sizin çocuğunuzu extra pohpohlayacak ona özen gösterecek özel öğretmen turabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?