Akıl verin lütfen

ben de cocuklari serbest yetistiriyorum,
az kural var ama kural varsa uyulacak.

okulda da serbestler,
yine az kural var ama muhakkak uyulacak.

yani burada degerlendirmek gereken kurallarin sayisi,
cocuk robot gibi sadece ogretmenin belirledigi kurallar cercevesinde nefes alip verecekse ben olsam degistiririm sinifini da okulunu da.

ama verdiginiz ornekte ogretmenin cocugunuzun istedigini yapmamasi bana normal geldi,
sonucta kizinizi diger masaya gecirse baska ogresncisini bu masaya gecirecek, bu sefer de o cocuga bir haksizlik yapilmis olacak.

Eğitimciyim. Size bir şey sordum.
mesela sizin çocugunuzun özel bir durumu olsa bakılması ilgilenilmesi gereken ve öğretmen sizin çocuğunuzla ekstra ilgilense başka veliler bunu görse o zaman ne diyecektiniz?
Bu sefer sizin gibi düşünen diğer velilerle uğraşmak zorunda kalan bir öğretmen için diğer velilerde aynı sizin gibi bir tepki vermeyecek miydi?

Orada eğitim alamazlar çünkü yaşları küçük dediğim gibi kreş yaşı 3 yaş. Ve bizim çocuklarla gün boyu aynı siniftaydilar. Bakıcı tutmak yerine okula getiriliyordu. Bu kadar basit aslında.

Tabiki kayıtlı öğrencileriyle ilgilenebilir. Ben buna bişey demedim ki. Çocuklar küçük kayıtlı değil. Ve kendi cocuklari. Sınıftaki kayıtlı öğrenciler arasında ayırım yapıyor demedim. Nerden cikardiniz.

Ben yuvarlak masaya niye oturtmamış demedim. İlk günden ağladı demesi özel konuşalım demesini anlayamadım. 4 yaşında ki çocuklar aglayabilir herşeye tamm benim kızım fazla ağlıyor ama genel olarak yaşıtları da herşeye agliyobiliyolar. Bu beni korkuttu masa meselesi değil her küçük şeyi direk böyle özel konuşalım tarzında anlatması onun için dedim küçük şeyleri problem haline getirirse diye. Konuştuk zaten öğretmenle dün yine ağlamış ama az ağlamış buna da öğretmen normal dedi. İlk gün ki tavrı doğru değildi hemen önemli bişey varmış gibi. Ama dün ki konuşmamız normal di ilk günler böyle şeylere aglmasi normal dedi dün ki ağlaması da kalıplarla etkinliğimiz bitti dediği için ağlamış ilk günler normal başka bi etkinliğe geçmek istememesi çok normal dedi. Ha yanlış anlaşılmasın normal dediği için öğretmene hak verdigim düşünülmesin ama ilk günler adaptasyon süreci bu tür seyker normal olmali

belki siz cok kafanizda buyutmussunuzdur ogretmenin konusalim demesini.

Aslinda bir cok veli ogretmenle daha fazla iletisim kurmaktan yanadir, oyle olunca da ozellikle ozel okullardaki ogretmenler kendilerini buna mecbur hissedebiliyorlar ve veli ile iletisimde olmaya calisiyorlar.

Yasami boyunca cocugunuz ogretmeni ile her sorun yasadiginda sinifini degistiremeyeceksiniz. Daha cok yeni hersey. Ikisinin de birbirini tanimasina firsat verin. Ogretmen kiziniza, kiziniz da ogretmene alisacaktir.
Disiplin cocuk yetistirmede iyidir, bunu egitimciler hep soyler. Basarinin disiplinle oldugunu hepimiz biliyoruz. Cocuklarin her dedigini yaparak hatayi bizler yapiyoruz aslinda. Bir omur onun yaninda olmak icin omrunuz yetmeyebilir, Allah uzun omurler versin bu arada. Yaninda siz olmadiginda, en ufak sorun karsisinda cozum uretemeyecek, depresyona girecek. Her dedigini yaparak iyilikyapmiyorsunuz kiziniza aslinda.

Bütün öğretmenler kötü değil hepside iyi değil öğretmenlik kutsal bir meslek.... Buna katılır iyi öğretmenlere saygı duyarım.... Lakin gözden kaçan nokta şu herkes insan..... Bu nedenle ben kesinlikle yazdıklarımın arkasındayım ortaokulda edebiyat öğretmenim tam bu mesleğe yakışır bir kadındı saygıyla minnetle arar sorar hala görüşürüm koşarım ona.... İlkokul öğretmenim ise öğretmen olmaması gereken kimbilir ben gibi kaç cocukta travma yaratmış bir insandır nokta ....... Bu konularda genelleme yapılamaz... Çoçuk huysuz kaprisli olabilir öğretmen iyi olabilir çoçuk normal öğretmen bu mesleğin yakışığı olmayabilir.... Ne kendini yetiştirmemiş insanlar var kimse yadsıyamaz bunu.... İyice tarafsız gözle değerlendirmek gerekir ne benim çoçuğum melek ne öğretmen hatasız kul.... Bakış açısı çok önemli hiç bir konuda kesin konuşmamak gerek

Uyum yakalammıyorsa çoçuğu zorlamayın ortaokul üniversite farklı.... Ana sınıf herşeyin temel çıkış noktası bunu unutmayın

Bugün müge anliyi izledim de bir tane öğretmen bı kızı öldürmüş tam hakim değilim KV izliyordu. Şöyle bisey denildi bu öğretmen kurban seçtiği kadına video atıp hangi öğrenciyi seciyorsun birini seç cinsel tacizde bulunacam demiş. Böyle tehdit ediyomus yani her öğretmen bir değil tamm meslek kutsal da herkes ayrı bı birey. Tabi bizim komuyla alakası yokta yaziniza görünce aklıma geldi

Ben cocugumu ozel krese gonderiyorum siniflari 12 kisi ama yine de cocugun her istediginin yapilmasi mumkun degil. Yuvarlak masaya sigmiyorlar tabi ki bazen kare masaya oturacak. Bunda aglanacak bir sey olmadigini cocugunuza anlatsaniz mi acaba? Disarida insanlar sizin gibi prens/prenses muamelesi yapamaz normal

Tabi bunun öğretmenlik le alakası yok o kişi hemşireye olsa hastalarını zehirledi çok uç kişilik bozukluğu olan kişiler bunlar.... Her meslekten çıkabilir.... Yani..... Siz kızınızla konuşup iyice gözlemleyin öğretmen haklıysa o zaman siz kızınızla meseleyi çözmelisiniz..... Yani o zaman her öğretmenle sorun yaşayabilir bunu istemezsiniz.... Yok kızınız haklı ise o zaman sınıf değiştirirsiniz.... Burda önemli olan benim kızım diyerek taraf tutup öğretmeni suçlamamak.... Konuyu iyice anlayın

Ben sizi anladım kızımın zaten tavrından da bahsettim bakalım zamanla belli olur

4 yaşındaki çocuk kalem tutar ama tutuş şekli yanlış olabilir.bu yüzden uyarmıştır
Herşeyi öğretmenden beklememek lazım.çabuk ilerleme olması için işbirliği yapılmalı..sanırım siz biraz da ilk gün konusuna takıldınız ama ne güzel ışte ilk günden herşeyi farkediyor ve uyarıyor.

Hayatınız boyunca halden anlayan öğretmen peşine mi düşeceksiniz? Hayatı boyunca kızınızın etrafındaki herkes mi onun halinden anlayan insanlar olacak? Sizin veremediğiniz disiplini bırakın da öğretmeni versin. Çok ağlayan çocuğun velisiyle konuşmak istemesi çok normal, şu velilerin de öğretmenin konuştuğu her şeyi didik didik edip acaba normal mi diye araştırmasını anlayamıyorum. Öğretmen anormal bir durum görmüş demek ki konuşmuş sizinle. Ek olarak başka bir veliye çocuğunuza kalem tutmayı öğretin demesiyle bıkkınlığın nasıl alakasını kurdunuz anlamadım ama çocuklar oraya sadece oyun oynamaya gitmiyor. Kalem tutmayı bilmeyen bir dört yaş çocuğu ciddi bir sorun ve bu sorunu ilk çözmesi gereken kişi veli. Çocuk ömründe hiç mi boyama yapmamış anlamadım ki. İlk gündü diye özellikle neden belirttiğinizi anlamadım, çocuk kalem tutmayı bilerek gelmeliydi zaten oraya. Öğretmen bir hafta sonra söylese mi doğru olurdu?

Kalem tutmayı 4 yaşında ki çocuğun tutmasının nesi anormal ben öğretmeni kotulemedim ki mukemmelliyetci bı ogertemn ve istediklerini ağlayarak yaptıran çocuk bunlar birbiriyle ne kadar uyumlu olur diye sordum sadece. Anasinifi önemli ilk okul deneyimi sayılır okula kusedebilir kızım. Tamm ogrermen çok iyidir ama benim kızım için iyi olmaya bilir mi ilk seneden diye endişe ettim

İstediklerini ağlayarak yaptırmaya çalışmayan çocuk yok ki sadece yapan ve yapmayan insanlar var. Siz kendiniz yazmışsınız çocuğumu şımarık yetiştirdim her istediğini yaptım diye. Hadi şimdi kendinize uygun bir öğretmen buldunuz çocuğunuz anaokuluna küsmesin, bunun ilkokulu da var, ortaokulu da var her branştan ayrı öğretmen var. Hepsini mi denetleyeceksiniz? Bırakın sizin yanlışınızı öğretmeni düzeltmeye çalışsın.

Kalem tutma konusuna gelince 4 yaş çocuğunun evde defalarca kez boyama yapmış olması gerekir. Hadi yapmadı diyelim ailesinin okulda kalem kullanacağını hesap ederek evde ona bunu öğretmesi ve çocuğun anaokuluna bunu bilerek başlaması gerekirdi. Öğretmen bu uyarıyı elbette ilk günden yapmalıydı

Ya ben aslında size hak veriyorum. Kafamı karıştıran ilk okul senesinden böyle bı öğretmene catmasiydi sıkıntı. Tabi ki çeki düzen vernezsek kızımıza başka alanlarda da sıkıntı çekecek gibi. Yazdım aslinda belki de böylesi daha iyi olacaktır diye.. teşekkür ederim bakalım hayırlısı

Evet ağlaması var yüksek sesle hemde. Dediğim gibi her dediği oldugu için bu durumda öğretmen inşallah hayırlı olur
Bu benim en korktuğum davranış.
Kendi öğrencimde olduğu zaman görmezden geliyorum. Ben görmezden gelince daha çok ağlıyor vs ama en sonunda bitiyor. Dediğini yapmadığınız zaman ağlarsa sussun diye hemen istediğini yapmayın sakın. Davranış öğrenilir ve ağlayınca isteklerinin yerine getirildiğini öğrenmiş.
Benim velim çok ağlıyor kızarıyor dedi ve ağlayınca isteklerini yapmaya devam etti. Geçen yıl okulda ağlamayı, nazlanmayı bırakmıştı ama evde bu davranış devam ediyordu. Sanırım hala devam ediyor bugün telefonla konuştuk sadece kendi istediklerini yapıyor bizi dinlemiyor dedi.
Daha 4 yaşında güzel davranışlar kazandırabilirsiniz. ( şımarttık dediğiniz için böyle diyorum)
Öğretmeniyle konuşun dışardan bakan biri olarak neler söyleyecek acaba. Uyarılarını dinleyin

Konustuk öğretmenle evet ağlıyor dedi ama dün biraz daha az ağlamış normal ilk günlerde dedi bende anlattım bizde biraz ipin ucunu kaçırdık sorunun farkındayız dedim. Sözünü daha iyi dinler alıştıkça dedim zaten dinliyor çoğu kez sözümü dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…