Akıl verin, söylemeli miyim?

:)

Ayy amaan dememişse dememiş, erkek arkadaşının yanında demiş. Senin bunu sevgiline söylemen neyi çözecek? Diyelim ki düşüncen doğru kuzeni çift kişilikli, erkek arkadaşın kızın kulağını mı bükecek?
Boşversene..

Erkek arkadasinizin sulalesiyle bu kadar içli dışlı olmak zorunda mısın?
Hem daha o kadın müstakbel kayınvaliden bile değil ne söz var ne nişan var ortada.
Ay ilerde oğlum bi kız getirip bana bu kız arkadaşım ortada daha söz nişan yokken al sülaleyle tanıştır günlere götür derse kafayı yerdim herhalde.

böyle ufak seylere takılma bence agız tadınızı bozmayın sonucta mevlıd sahıbıymıs telastan aklına gelmemıs olabılır en azından sen ıyı dusun... daha oncede sevgılın ne demıs bak o yuzden hıc kendını kotu gosterme....

Ne erkek arkadaşımın akrabasının mevlidine giderim,ne de erkek arkadaşımın akrabasını kafaya takarım.Mesafe candır.
Sonrasında hoşgeldin demiş ve gerekçesini söylemiş.Sen daha şimdiden dıdısının dıdısına eften püften bir mesele için takılıp bunu da erkek arkadaşına yansıtırsan işin iş.Napacak erkek arkadaşın vay sen benim sevgilime niye hoşgeldin demedin niye selam vermedin mi diyecek.Kadın ne diyecek.Yahu mevlid başım kalabalık.Dalgınlığıma gelmiştir o an söyleyemedim sonradan söyledim.Ne o şimdi el kızı aramızı mı açıyor.Gelmesin girmesin aramıza derse ne yapacaksın.

Kayınvalidenin size sonra sormasının saçma olması kadar sizinde takmanız saçma bence.
Herkesi memnun etmeniz imkansız. Ondan içinizden geldiği gibi davranın. Kuzenide amann salla gide.

ben de bu kadar içli dışlı olununca nişanlınızın kuzeninden bahsediyorsunuz diye okuyorum. malum bi de oruç olunca algı kapanıyor haliyle bu saatlerde :)

kızın da dalgınlığına gelmiştir. hemen kötüye yormamak lazım.

bu konuda akıl istememişsiniz ama yine de yazmak istiyorum, ortada resmi bir durum yokken sevgilinin ailesiyle bu kadar içli dışlı olmak bana da çok yanlış geliyor.

Ne gerek var bu kadar vıcık vıcık olmaya. Ortada söz bile yok. İlerde çok başınız ağrır söyleyim. Evlenince ailesi ya da akrabalarından şikayet etmeye kalktığınızda sevgilinizin ilk söyleyeceği şey böyle olduklarını bilmiyor muydun yeni mi görüyorsun sanki olacak.

ne sacma düşünüon kusura bakma ama bütn derdin btti buna mı takıldın öpsün öpmesin hoşgeldin desin demesin çok mu lazım????

Vallahi benim isteğimle olmadı, müstakbel kayınvalidem nereye gitse beni de götürüyor.. Tabi ki ben de terbiyesizlik yapıp davete icabet etmemezlik yapamam. Sonuçta evlenmeyi düşünüyoruz... Neden tanışmayayım ki sülaleyle.. Söz-nişan çok mu önemli bişey onu da anlamış değilim. Söz nişan yapıyor bazıları birbirlerini rezil ede ede saygısızlık diz boyu.

Söz nişan evlilik öncesi MESAFE sürecidir.Yoksa herkes pat diye nikah kıyardı.O süreçte tanımaya alışmaya çalışır herkes.Davete gitmemek terbiyesizlik değil,bir duruştur.Sıfatın ne : oğlunun SEVGİLİSİ.
Sevgilinin annesi kendine bir eğlence bulmuş her yere gelin namzeti gibi taşıyıp baaakın diye kendince gösteriyordur ama herkes tarafından hoş karşılanası bir durum değil bu.
İkili ilişkilerde hem kendi ailen hem sevgilinin ailesini dışarda tutman gerekirken sülalaeye kadar uzamış iş.Sonra da akrabanın tavrı konu olup,tatsız hadiselere dönüşüyor.Daha öncesindende sevgilinin kardeşi konu olmuş.Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.Böyle alıştırırsan yarın evlendiğinde kayınvaliden senin adına planlar yapar şuraya gel şu akrabaya gidelim el öpmeye,şu mevlide gidelim.O zaman da davete icabet etmezsem terbiyesizlik yaparım gibi m bakacaksın olaya.

valla sevgili olduğunuzu anladıktan sonra ''amaan sevgililermiş kuzen selam verse ne vermese ne'' diye düşündüm yalan yok.
ama nişanlı olsaydınız düşüncem daha farklı olacaktı. işte aradaki fark bu.

her yere gelin namzeti gibi taşıyıp baaakın diye kendince gösteriyordur
Onların ve bizim örf ve adetlerimiz gereği; söz ve nişandan önce "gelin namzeti" diye herkesle, özellikle 1. derece akrabalarla tanıştırılır... Akrabaların evine gidilir.. Bir nevi adet yerini bulsun diye akrabalardan da onay istenir...Aynı şekilde damat da tanıştırılır..Tüm aileyi tanımam bundandır zaten. Ayrıca da benim şuraya gitmem buraya gitmem diye bir rahatsızlığım yok ki. Müsait oldugum sürece bir saygısızlık yasamadıgım sürece de evlensem de nişanlansam da davet edildiğim sürece giderim.. Bu arada oğlumun sevgilisi diye değil, "nişanlısı" olarak tanıştırılıyorum. Çünkü hem nişanlı gibiyiz artık hem de nişanı bazı hesapta olmayan sağlık problemlerinden dolayı yapacakken yapamadık...Özetle, ayrıntıya girmeden anlattıgım için siz sadece "oglunun SEVGİLİSİ" olarak görmüş olabilirsiniz beni ama olay pek de sizin hafife aldıgınız gibi değil.

yaaa arada nisan soz yokken su erkek arkadaslarin ailesiyle bu kadar yuz goz olmayin yaa ne bu boyle evlenmeden daha yok kuzeni hosgeldin demedi , yok kv yengeyi optun mu dedi. Cidden ne meraklisi var su miy miy muhabbetlerin bir ben mi gicik oluyorum bu akrabacilik oyunlarina. Daha evlenmeden kv adayindan direktif almak nasil hosuna gider bir kadinin hic anlamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…