- 20 Kasım 2015
- 1.395
- 1.244
- 83
- Konu Sahibi kadinistemezse
-
:)Hiç sevmem bi büyüğün bana böyle sacmalıkları söylemesini.
Belki öpüşmeyi sevmiyorum alla alla.
Kuzen olayında takılcak bişey yok. Kalabalıkta göz ardı edilebilir.
Kayınvalidenize söyleseydiniz. O sizi kuzenede öptürür.
Yine sana kızım HOŞGELDİN desene kuzenine dedirtirdi.
Hanımlar merhaba!
Bir konuda çok kararsızım. Şöyle ki; geçen gün erkek arkadaşımın bir akrabasının mevlüdü vardı. Beni de çağırdıkları için gittim. Ailede herkesi de tanırım... Mevlüdde erkek arkadaşımın kuzeni (bayan) bana "hoşgeldin" demedi (ev sahibi olmasına rağmen) O kadar oturdugum masaya geldi, ikram getirdi kaç kere hiç selam sabah yok. Ben de misafir oldugum için ondan bekledim. Ki daha önce cenazeleri vs vardı, çok hizmet ettim, yardım ettim, o zamanlarda da hosgeldin dememesini umursamadım acısı var diye.. Ama bu kez kalktı herkesi karşıladı.. Neyse daha sonra kapının önüne çıktım. Erkekler ve kadınlar ayrı oturdugu için kapının önünde erkek arkadasımla konusuyordum. O sıra ( nerdeyse hersey bitti dagılacak herkes) geldi yanıma öptü, "oturuyordun hoşgeldin diyemedim" dedi. Oturmamdan dolayı öpememesi normal çünkü ben masanın arkasındaydım yanım da doluydu, yanıma geçemezdi ama en azından bir selam vermesini bekledim ki dediğim gibi kaç kez masama geldi gitti.. Ben bile yabancı olmama rağmen ailenin yengesi de uzakta oturmasına rağmen en azından bir el salladım "yenge selamlar" diye... Bir de üstüne erkek arkadaşımın annesi bana "Kızım yengeyi öptün mü" diye sordu.. Ben de "Yanına geçemedim ama uzaktan el salladım" dedim. O da "daha sonra öp hoşgeldin de" dedi, "tamam" dedim ben de ve yaptım da... Şimdi hal böyleyken ben nasıl alınmayayım, kuzenin bana bunu yapmasını... Yani bilmiyorum kötü mü düşünüyorum ama bana erkek arkadasım yokken tavrını belli ediyor ama erkek arkadasımın yanında iyi davranıyor gibi hissettim. Konuyu erkek arkadasıma söylemeli miyim karar veremedim. Çünkü daha önce erkek arkadasımın kız kardesıyle ılgılı bir sorun olmuştu bunu kendisine söylediğimde "ailemi bana kötülüyorsun" demişti..
Ne erkek arkadaşımın akrabasının mevlidine giderim,ne de erkek arkadaşımın akrabasını kafaya takarım.Mesafe candır.Hanımlar merhaba!
Bir konuda çok kararsızım. Şöyle ki; geçen gün erkek arkadaşımın bir akrabasının mevlüdü vardı. Beni de çağırdıkları için gittim. Ailede herkesi de tanırım... Mevlüdde erkek arkadaşımın kuzeni (bayan) bana "hoşgeldin" demedi (ev sahibi olmasına rağmen) O kadar oturdugum masaya geldi, ikram getirdi kaç kere hiç selam sabah yok. Ben de misafir oldugum için ondan bekledim. Ki daha önce cenazeleri vs vardı, çok hizmet ettim, yardım ettim, o zamanlarda da hosgeldin dememesini umursamadım acısı var diye.. Ama bu kez kalktı herkesi karşıladı.. Neyse daha sonra kapının önüne çıktım. Erkekler ve kadınlar ayrı oturdugu için kapının önünde erkek arkadasımla konusuyordum. O sıra ( nerdeyse hersey bitti dagılacak herkes) geldi yanıma öptü, "oturuyordun hoşgeldin diyemedim" dedi. Oturmamdan dolayı öpememesi normal çünkü ben masanın arkasındaydım yanım da doluydu, yanıma geçemezdi ama en azından bir selam vermesini bekledim ki dediğim gibi kaç kez masama geldi gitti.. Ben bile yabancı olmama rağmen ailenin yengesi de uzakta oturmasına rağmen en azından bir el salladım "yenge selamlar" diye... Bir de üstüne erkek arkadaşımın annesi bana "Kızım yengeyi öptün mü" diye sordu.. Ben de "Yanına geçemedim ama uzaktan el salladım" dedim. O da "daha sonra öp hoşgeldin de" dedi, "tamam" dedim ben de ve yaptım da... Şimdi hal böyleyken ben nasıl alınmayayım, kuzenin bana bunu yapmasını... Yani bilmiyorum kötü mü düşünüyorum ama bana erkek arkadasım yokken tavrını belli ediyor ama erkek arkadasımın yanında iyi davranıyor gibi hissettim. Konuyu erkek arkadasıma söylemeli miyim karar veremedim. Çünkü daha önce erkek arkadasımın kız kardesıyle ılgılı bir sorun olmuştu bunu kendisine söylediğimde "ailemi bana kötülüyorsun" demişti..
Vallahi benim isteğimle olmadı, müstakbel kayınvalidem nereye gitse beni de götürüyor.. Tabi ki ben de terbiyesizlik yapıp davete icabet etmemezlik yapamam. Sonuçta evlenmeyi düşünüyoruz... Neden tanışmayayım ki sülaleyle.. Söz-nişan çok mu önemli bişey onu da anlamış değilim. Söz nişan yapıyor bazıları birbirlerini rezil ede ede saygısızlık diz boyu.Erkek arkadasinizin sulalesiyle bu kadar içli dışlı olmak zorunda mısın?
Hem daha o kadın müstakbel kayınvaliden bile değil ne söz var ne nişan var ortada.
Ay ilerde oğlum bi kız getirip bana bu kız arkadaşım ortada daha söz nişan yokken al sülaleyle tanıştır günlere götür derse kafayı yerdim herhalde.
Söz nişan evlilik öncesi MESAFE sürecidir.Yoksa herkes pat diye nikah kıyardı.O süreçte tanımaya alışmaya çalışır herkes.Davete gitmemek terbiyesizlik değil,bir duruştur.Sıfatın ne : oğlunun SEVGİLİSİ.Vallahi benim isteğimle olmadı, müstakbel kayınvalidem nereye gitse beni de götürüyor.. Tabi ki ben de terbiyesizlik yapıp davete icabet etmemezlik yapamam. Sonuçta evlenmeyi düşünüyoruz... Neden tanışmayayım ki sülaleyle.. Söz-nişan çok mu önemli bişey onu da anlamış değilim. Söz nişan yapıyor bazıları birbirlerini rezil ede ede saygısızlık diz boyu.
valla sevgili olduğunuzu anladıktan sonra ''amaan sevgililermiş kuzen selam verse ne vermese ne'' diye düşündüm yalan yok.Vallahi benim isteğimle olmadı, müstakbel kayınvalidem nereye gitse beni de götürüyor.. Tabi ki ben de terbiyesizlik yapıp davete icabet etmemezlik yapamam. Sonuçta evlenmeyi düşünüyoruz... Neden tanışmayayım ki sülaleyle.. Söz-nişan çok mu önemli bişey onu da anlamış değilim. Söz nişan yapıyor bazıları birbirlerini rezil ede ede saygısızlık diz boyu.
çok zor günler bekliyor kızımızısizin bana hoşgeldin demedi uhuhuh diye triplere girmeniz de kayın validenizin sizin vereceğiniz selamın peşine düşüp biçimini belirlemesi de çoook saçma.
çok zor günler bekliyor kızımızı
evet daha sağın solun selamını hesaplıyor.ama farkında değil.
Onların ve bizim örf ve adetlerimiz gereği; söz ve nişandan önce "gelin namzeti" diye herkesle, özellikle 1. derece akrabalarla tanıştırılır... Akrabaların evine gidilir.. Bir nevi adet yerini bulsun diye akrabalardan da onay istenir...Aynı şekilde damat da tanıştırılır..Tüm aileyi tanımam bundandır zaten. Ayrıca da benim şuraya gitmem buraya gitmem diye bir rahatsızlığım yok ki. Müsait oldugum sürece bir saygısızlık yasamadıgım sürece de evlensem de nişanlansam da davet edildiğim sürece giderim.. Bu arada oğlumun sevgilisi diye değil, "nişanlısı" olarak tanıştırılıyorum. Çünkü hem nişanlı gibiyiz artık hem de nişanı bazı hesapta olmayan sağlık problemlerinden dolayı yapacakken yapamadık...Özetle, ayrıntıya girmeden anlattıgım için siz sadece "oglunun SEVGİLİSİ" olarak görmüş olabilirsiniz beni ama olay pek de sizin hafife aldıgınız gibi değil.her yere gelin namzeti gibi taşıyıp baaakın diye kendince gösteriyordur
Hanımlar merhaba!
Hoşuma gitti diye bir cümle mi kullandım acaba?Daha evlenmeden kv adayindan direktif almak nasil hosuna gider bir kadinin hic anlamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?