Akıl verin, söylemeli miyim?

Anlatılmak istenen diyorsunuz da asıl ben bunu anlatmak istiyorum. :) Yani "söz nişan olmadan içli dışlı olunmamalı" düşüncesinin aksine, "söz nişan olmadan tanımak daha akıllıca" diyorum. Yani sizin dediğiniz "şimdiden böyleyse ileride daha katlanacak bu durum" yorumunuz benim neden şimdiden içli dışlı oldugumu açıklıyor aslında...

İleride daha da katlanacak dememin sebebi mesafenin ayarlanamaması.
Ben zaten sevgili olan insanlar ailelerle tanışmasın kafasında değilim.
Ama tamamen ailenin bireyiymiş gibi davranmayı gereksiz buluyorum.
Kendi fikrimdir.

ben anlamıyorum daha senin sözlün değil nişanlın değil kocan değil..
ne işin var ailenin içinde bana çok gereksiz geliyo..
al işte böyle boş yere gerilip boş yere gereksiz şeyler yaşıyosun..hiç gerek yok.
seni adam yerine koymaması normal çünkü aile içinde bi sıfatın yok..dış kapının mandalısın..

Aynen, yoksa insanın başı daha da ağrır. Ha okuyabildiğime göre Kuzenin annesi veya arkadaşın annesi ''elini öptün mü?'' diye sormuş. Bunu da ciddiye alma. Her insanın huyu suyu farklıdır, kendilerimiz büyüklerimizden doğru yaşıyoruz. Misal Anneme kalsa iş fazla uzamasın, abim ise daha hayatın baharındasınız tadını cıkarın kafasında.

O yengeyi de ciddi alma.. Ben her konuya bir optimist gibi bakarım, yanımdaki birine karşı şüpheli göz ile baksa kusurunu görse bile ben her zaman ''vardır bir nedeni'' kıvamındayım, bazende bu yüzden sen çok safsın lafını duyduğumda olur. Ama ne yapalım, hemen tantana yapıp vay efendim örneğin elini öptüm öpmedim hesap mı vereceğim diye bir girişime girmeye deymeyecek bir durum.

Yüzük olayı mesela, bizlere yani sevgilimle bana kalsa aklımıza pek takmıyorduk ancak beni annem yalnız başına büyüttüğü için ve bıraz çevrenin laf üretememesi için ilk etapa girdik, nişan ise sene sonunda olacak. Haftasonu Kayınvalidenin yanına gittim kayınpeder de var elbet taşınırken yardım etmek istedim. Benimki çok yorulduğundan Kayınvalide annemden rica etti bu sefer bizde kalsın diye, şimdi annem inat etmiş olsa vay efendim olmaz diye araya soğukluk girmez mi? Elbette girebilir soğukluktan öte sözlüm uykusuz bir şekilde git gel 2 saat direksyon sallayacak. Hani yüzük müş evlilik miş, aileler arasında bunu kusur olarak görmüyor ise, veya kusurdan öte içleri rahat olmasa da yinede gençler için bir seferlik göz yumuyor ise ne olacak yani? Ben mesela enazından Kayınpeder ile daha yakından tanışabilmiş oldum.

Yanı uzun lafın kısası, herkesin başına farklı farklı olaylar durumlar girebilir ve gelebilir. İster yanlış anlaşılma olsun veya sakıncalı bir dereceye gelsin, her zaman hoşgörü dahil olur.

Aynen bu zaten sadece kafamda düşünceydı.. Erkek rkadasıma soylesem mı soylemesem mı dıye kararsız kalmıstım ve konuyu acmamaya karar verdim.. Hayırlı olsun bu arada Allah tamamına erdirsin..

Sağol, ya ilk baştan bir gözlemde bulun, sonuçta sende gözleniyorsundur eminim. Ha böyle yapsak acaba tepkisi nasıl, kendisini bozuntuya veriyor mu? vs.

Birde başkaların seni rahatsız eden durumun sorumlusu erkek arkadaşında değil. Yani gidip onlara nasıl kendilerini sunacaklarını beyan edemez.

Ben misal, bir haraket hoşuma gitmiyor ilkinde birşey demem, ikinci kez olduğunda bunu konuşarak çözmeye çalışır ve ilkinde belki önyargı olabilirdi diye içime attım diyerekten sorunu çözmeye başlarım. Böylelikle erkek arkadaşım ile bir iki konuyu bu şekilde tatlı dilde halletmiş oldum.

Aynen bu zaten sadece kafamda düşünceydı.. Erkek rkadasıma soylesem mı soylemesem mı dıye kararsız kalmıstım ve konuyu acmamaya karar verdim.. Hayırlı olsun bu arada Allah tamamına erdirsin..

Ve annemin klasik ve meşur bir sözü vardır, idare edemeyeceksen herşeyin tadı tuzu kaçar. Şimdiki Jenerasyon hak arama peşinde, tamam doğru bir yöntem ve haksızlığa gelmeye gönüllü değiliz. Fakat ben bile bazı yaşantılara bir göz attığımda bazen altdan almanın en mantıklı olduğunu görüyorum. Çünkü herkes farklı telden çalar.

Bazı arkadaşlarım evlendi etti, vay efendim benim koca beni bu duruma getirdi nasıl yapabilir bunu, benim kıymetim yokmudur diye bayağı tartışma yaşandı ve ayrılma noktasına da geldiler. Her bir çağın geldiği durum büyüklerimizin yaşadığına benzer. Annem zamanında fedakarlık yapmasaydı veya dedelerimiz ninelerimiz de böyle yapmasalar biz gelip burada kim bilir bir konu üzerine yazamaz bile olurduk.. bağladım felsefe damarıma yine
Olaylara geniş bakmak zordur, ama sonuç olarak bu sabırın ve anlayışın karşılığı olur.

Dediğim gibi bende bu şekil olmasada farklı bir yönden sorunlarla karşılaştım. Baştan izledşm tekrarladığında mevzuyu açıkladım ve sonrasında duruma göre haklı ve nasıl sakin durabildin bu karakterine hayran kaldım sözlerine bile şahit oldum. Amaç övünmek falan değil, ancak ektiğini biçersin misal.. sabırmı aşılıyorsun kendine bunun karşılığı sana güzel bir şekilde geri yansıyabilir.

Tabi anlaşmak isteyen insan her türlü anlaşmaya çalışır. Anlaşmaya niyeti olmayan da hep problem çıkarır. Tabi sorunlar düzelmiyorsa o zamanda alttan almamak lazım...:) Ama her seyin mükafatı vardır... Ben de aynı sekılde mesela erkek arkadasımın ailesiyle içli dışlıyım ama hep takdir görürüm. Şöyle ki cenaze oldugunda giderim yardım ederim.. KV adayı ameliyat oldu kostum yemegını yaptım. Bu iyiylik melegı oynama olayı degıl. Ben onları sevıyorum ve elimden geliyorsa neden yapmayayım. Hain değilim ki. Ayrıca da sevdiğim insanlar. Hal böyle olunca hep takdir etti akraba çevresi vs.. Bu yüzden (söyledikleri o yönde) severler beni... Hatta mevlütte bi rakrabası "seni yetiştiren aileye takdire şayan bravo kızım" dedi...Özetle dediğin doğru ne ekersen onu biçersin..

Tabi anlaşmak isteyen insan her türlü anlaşmaya çalışır. Anlaşmaya niyeti olmayan da hep problem çıkarır. Tabi sorunlar düzelmiyorsa o zamanda alttan almamak lazım...:) Ama her seyin mükafatı vardır... Ben de aynı sekılde mesela erkek arkadasımın ailesiyle içli dışlıyım ama hep takdir görürüm. Şöyle ki cenaze oldugunda giderim yardım ederim.. KV adayı ameliyat oldu kostum yemegını yaptım. Bu iyiylik melegı oynama olayı degıl. Ben onları sevıyorum ve elimden geliyorsa neden yapmayayım. Hain değilim ki. Ayrıca da sevdiğim insanlar. Hal böyle olunca hep takdir etti akraba çevresi vs.. Bu yüzden (söyledikleri o yönde) severler beni... Hatta mevlütte bi rakrabası "seni yetiştiren aileye takdire şayan bravo kızım" dedi...Özetle dediğin doğru ne ekersen onu biçersin..

Evet kesinlikle bak heleki kayınvalide ile aran kıvamında olduğu sürece sağda solda olanlara ilk başta itici duruma gelsede aldırışa almamak gerek. Dilerim aranız her zaman böyle şeker kıvamında olur.

Bir erkekle evli olmadan aylesi hakkinda kuzenin soyle teyzen boyle deme cunku biz kizlara aylemiz nekadar onemliyse onlara da oyle her durumda aylesini masum gorur o yuzden aldirmamaya calis ila herkezin sevmesimi lazim seni sevmezse sevmesin ala ala o kaybeder, birak erkek arkadasin kendi gozleriyle gorsun onun yaninda baska turlu davranabilir ama ila bi kez aldanip erkek arkadasin yaninda da kotu davranir, yani insallah diyorum bende sevmem boyle iki yuzluleri seni anliyorum ama sen umrunda degilmis gibi davran cunku umrunda oldugunu gosterdinmi veya erkek arkadasinla arani onun icin bozdunmu mutlu olur o yuzden takmamaya calis erkek arkadasinin davranisi aylesinin davranisindan cok daha onemli.

Evet ben de böyle düşündüm. Erkek arkadasıma soylesem gidip bişey dicek o da kendini cok onemsediğimi zannedecek vs.. En iyisi söylememek

Üslübunuzu düzeltirseniz sevinirim. Annem yok. Olsaydı buraya "akıl verin" diye yazmazdım. Karşınızda da çocuğunuz yok sizin.. !
Muneccim degilim annen olup olmadigini bilemem.. herseye basan kafan dis kapinin tokmagi oldugu yerde itimat gosterilmemesine sasirmazdi. Herkes hacmi kadar onemsenir..

Zaten size kadına verdiğiniz bu cüret nedeniyle kızılmış ama anlamamışsınız.

Sonuçta erkek arkadaşınızın ailesiyle normal arkadaşı olarak tanışıp, evde barbekü partisine katılmıyorsunuz diğer arkadaşlarınızla. Mevlüde gitmişsiniz gelin payesi ile, kadın size resmen hesap soruyor, siz adamın kuzeninin selam verdiği saniyeye takılmışsınız.

Sonra aman yüzük ne kadar önemliymiş demişsiniz. Burada modern bir kısım var da gözden mi kaçıyor?

Muneccim degilim annen olup olmadigini bilemem.. herseye basan kafan dis kapinin tokmagi oldugu yerde itimat gosterilmemesine sasirmazdi. Herkes hacmi kadar onemsenir..
Müneccim değilseniz "annen de mi akıl vermiyor" yazmaman gerekirdi.. "Her şeye basan kafan" ne demek? Beni tanıyor musunuz, bu seviyesizlik nereden geliyor? Ayrıca bu ne hadsizlik? Sizi kimse buraya yorum yapmaya zorlamıyor. Üslubunuza dikkat edin.. Benim yaşadıklarım karşısında izlediğim tutum sizi ilgilendirmez de , size böyle seviyesiz yorumlar yapmanızı gerektirmez de... Doğacak çocuguna acıdım şimdiden. Daha usturuplu iletişim kuramıyorsun o çocugu nasıl eğiteceksin bilemiyorum. Doğurup doğurup eğitemiyorsunuz sonra psikopat olarak sokağa salıyorsunuz.

Bu sayede anlamılsındır belki nereye gidip, nereye gitmemen gerektiğini.

Kuzenimin sevgilisinin benim mevludumde ne işi var allahaşkına. Aileye giricem, birilerine yaranıcam diye yapmadığınız şey kalmıyo, sonra ağzınızın payını alıyorsunuz işte.

Yahu niye ağzımın payını alayım zaten o davet etti beni, yaranmak gibi bir derdim de yok allaha şükür... Daha once de yazdııgm gibi aksine kv adayı nereye gitse beni çağırıyor ben geleyim diye takılmıyorum yani... Yaranmak derdinde olsaydım yorum yapan hanımların o çok önemsediği yüzüğü takmaya çalışırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…