Akıl verin, söylemeli miyim?

Söyleme çünkü ailemi bana kotuluyorsun demiş yani bu adam ailesini senden ön planda tutabilecek kapasitede oyuzden kuzenine laf arasnda sıkıştır soyle erkek arkdsnda varken yap bunu ozmn hicbsy diyemez

Şuan değil biraz takip et hislerin doğruysa açıkça söyle bunu

ben evlenmeden ıclı dıslı olmayı dogru bulmuyorum yuz goz olunur
bence kotu dusunmeyın takmayın kafaya herkes kendıne yakısanı yapar bılerek veya bılmeyerek sen ustune dusenlerı hep yaptıkdan sonra
mesafe koy olsun bıtsın
hıc kımseyede soyleme bosver

ay ne çokk yüklendiniz şu kıza. bir yüzüğü yok diye mi giremez aile içine ?
canım, bu konuyu sevgiline açma bile, gereksiz alınganlık olmuş bennce.
regl zamanın mı yaklaşmış olabilir mi :)

Benimde kuzenim evlenecek tanışmaya geldiklerinde falan baya kalabalıktı ilk biz erkek tarafı olarak onlara gittik sonra onlar teyzemlere gelmişlerdi. Sadece öylesine tokalaştım sohbet etmedik çünkü birbirimiz hakkında bişey bilmiyoruz ortam kalabalık .evde zaten 40 kişi var bide daha evli değilsiniz bişey değilsiniz niye sizle samimi olsun herşey yavaş yavaş olacak yani kuzeniyle evleneceksiniz diye daha biley olmadan size 10 yıllık yengesiymişsiniz gibi samimi mi davranacaktı. Bence bu sadece yeni gelin adaylarının kendini premses sanmasından dolayı. Yani ev kalabalık olsa düşünüyorum da aklıma not almam bu bana sarılmadı ama sevgilimin yanında sarıldı masanın ucundaydım o koltuğun kenarındaydı el sallamadı bilmem ne diye

Üslübunuzu düzeltirseniz sevinirim. Annem yok. Olsaydı buraya "akıl verin" diye yazmazdım. Karşınızda da çocuğunuz yok sizin.. !

ay ne çokk yüklendiniz şu kıza. bir yüzüğü yok diye mi giremez aile içine ?
canım, bu konuyu sevgiline açma bile, gereksiz alınganlık olmuş bennce.
regl zamanın mı yaklaşmış olabilir mi :)
Şaşırdım açıkçası ben de... Bir kamuoyu yoklaması gibi bişey oladu istemeden aslında... Yüzüğe ne çok önem veriliyormuş meğer... Ondan demek ki yüzüğü taktıktan sonra dayak yiyip yine de kocam kocam diyenlerin çokluğu.. Nasıl olsa yüzük taktım diye düşünüyorlar sanırım.. Yüzük kolay.. Bugün gideyim erkek arkadaşımla hemen bir tane alırız, akşam da bir pasta keser aile arasında takarız, zor bişey değil.. Önemli olan bana nasıl davranıldıgı veya benim onlara nasıl davrandıgım, saygı, sevgi vs..

Evet, haklısınız konuyu açmamaya karar verdim. Dediğiniz doğru gerçekten reglim yaklaştı :) Teşekkürler...

Kuzenin size hoş geldin dememesini geçtim,arkadaşınızın annesi ne hakla ''Kızım yengeyi öptünmü'' diye sorabilir..

söz olmadan nişan olmadan bu kdr içli dışlı olmak bana itici geliyor. belki de kadın sizi ciddiye dahi almıyordur ki gelip selam versin hoşgeldiniz desin ben olsam buda kim ya ne işi var moduna girerdim
Kendisi ve annesi davet etti beni zaten nasıl bu kim moduna girsin?

Kuzenin size hoş geldin dememesini geçtim,arkadaşınızın annesi ne hakla ''Kızım yengeyi öptünmü'' diye sorabilir..
Hay çok yaşayın.. Az önce de yazdım. Kamuoyu yoklaması gibi birşey oldu aslında... Kadınlarımız hem cinslerine yüklenmeyi o kadar çok seviyor ki bana yüklenecekler diye asıl önemli şeyi tartışmayıp "Sen prenses mi sandın kendini, yok yüzük takmadan ne işin var bilmem ne vs" yazıyorlar. Ağzım açık okuyorum yorumları.. E tabi ki kültür, vizyon meselesi.. Kimi yüzüğe takılır, kimi de sizin dikkat çektiğiniz olaya.. Ben geçtim hoşgeldin denmemesini. KV adayı bana bunu söylüyor, söylemesini de geçtim. Madem bu konularda bu kadar hassas bir aile o zaman benim de mi alınmam gerekiyor diye düşündüm. Neyse beni anlamanıza sevindim.

Belki öyle uzaktan sadece bir ''Hoşgeldin'' demek istememiştir, çünkü bu durumda iticilik hissi verebilirdi. Ben olsam alttan alırdım, çünkü kendi annemden biliyorum idare etmek zordur ama başkaları bir kusur yapmış olabilseler bile neden kendini kafa yorasın.

Ayrıca evlilikten önce neden ''içli dışlı'' olunmasın anlamış değilim. Benim sözlüm ilk kez Anneanne ve Kayınvalide ile bize Bayrama gelmişlerdi ve öyle tanıştılar. Ben ondan evvel, hatta Kayınvalidem ile tanışana kadar Dayı, Kuzenler, Yenge, Teyze, Anneanne ve Dede ile tanışmıştım.

Şimdi Şubat ayından beri isteme töreninden beri sözlüyüz, Kayınvalide olsun ben olayım birbirimize gidip geliriz.
Evliliğe kadar mesafe tutmak da biraz saçma olur.

Sen en güzelini yapmışsın, acılı zamanda duygusallığın yoğun bulunduğu dönemlerde el uzatmaya gitmişsin. Ve evvelden de erkek arkadaşın yaşanmış bir olaydan dolayı sen benim ailemi kötülüyorsun derecesine gelmiş ise bırak bu sefer altdan al. Gelin adayı olarak zor biliyorum, ama bazen en mantıklısı da o.

Sevgili durumunda aileyle içli dışlı olunmasına ciddi karşıyımdır,önce onu belirteyim..
Daha şimdiden böyle şeyler söylüyorsa,bu iş ciddiye varacaksa kadın belliki ileride aynı tavırları gösterecek sinyaleri vermiş zaten..
Bir büyüğün olarak ne sen alın nede o kişi sana bunları sorsun.

Evlenmeden içli dışlı olunmaması ile ilgili yorumları ciddiye bile almıyorum zaten. Çünkü tabi ki evlenmeden önce içli dışlı olucam ki, iyice tanıyacagım. Evlendikten sonra içli dışlı olsam ne yazar, geçmiş olsun artık... Ayrıca iki tarafında bir rahastzılığı yoksa isteniyorsa tabi ki görüşürsün. Evliliğe kadar mesafe koyarsan evlendikten sonra da onlar mesafe koyar. Bence de iyi yapmışsın, doğru ve akıllıca bir hareket...

Ben evlenmeden içli dışlı olunması gerektiğini düşünüyorum sonradan ah vah etmemek için.. Bakın; şu anda bile neden kv böyle sordu diye sorguluyorsunuz ve beni de düşündürüyor bu konu.. Evlendikten sonra ben bu olayı yaşasaydım, yapacak birşey yoktu. Ama evlenmeden önce gördüğüm için en azından daha rahat düşünebilirim veya rahatsızlığımı dile getirip baştan tavrmı koyabilirim...En azından evlenmeden önce bilmiyordum böyle huylarını diyip, soluğu mahkeme salonunda almak istemiyorum.

Canım, benim kuzenle ilişkim senin oldugu gibi değil. Biz 1.5 yıldır kuzeniyle gorusuruz, cıkar gezeriz sahilde yürürüz anladın mı tatlım...

Daha ortada evliliği geçtim nişan bile yokken fazla samimi ve yüz göz olmuşsunuz.
Gereksiz buldum.
Ay şu yüzüğe, nişana, söze ne önem veriyorsunuz.. İnsanlık nerede? Erkekler evlilik yüzük konusu açılınca kaçıyor ya hak vermeye başladım.. Yahu her şey yüzük mü? Bir kadın olarak evlilik, nişan ve yüzük delisi değilim açıkçası.. İnsanlık, nezaket ve saygı daha ön planda benim için...

Yüzüğe önem vermekle bunun ne alakası var?
Nezaket daha ön plandaysa iyi o zaman karşınızdakinin nezaketsizliğini görmüş olmuşsunuz.
Emin olun şimdiden böyleyse ileride daha da katlanacak bu durum.
Anlatılmak istenen de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…