- 19 Ekim 2011
- 5.253
- 280
- 363
- Konu Sahibi neyapsam88
-
ECD75 bu konuşmayı yapınca karşı taraf ters tepkı vermedı mı. Sen gayet net bır tavırda durmuşsun aslında en guzelı bu ama ben boyle yapamıyorum. Çok karşılık veren bırı degılım zaten normalde yüze gelemem. Bu yüzden de eşimi araya sokuyorum ona soyletıyorum ben soylersem kotu bılırler dıye anlatıyorum o yapıyor konuşmayı. Senın gıbı konuşsak en guzeı ama bunu karşı tarafı kırmadan kızdırmadan soylemeyı nasıl başardın?
Bu karşılık vermek değil ki canım, elimi belime koyup karşısına dikilmedim, güzelce söyledim sen 24 saat evdesin, biz 12 saat, bunun bir çoğuda uykuda geçiyor, benimde bir evim var, eşim var, çocuğum var, işim var. En önemlisi de huzur bulduğum bir ortamım var.
Bunu nasıl başardıma gelince henüz %100 başarı sağlayamadım. :) yine ara ara arar ama ben telefonu açınca direk ne yapıyorsunuz dediği zaman yemek yedik kızımızla ilgileniyoruz diyorum.
Yada bir yere çağıracağını tahmin ettiğim zaman işimiz gücümüz bitti kızımızı gezmeye götüreceğiz istersen sende gel diyorum. (genelde gelirde, gelmesinden vs. rahatsız olmam mesela)
Ama buna alışmaları lazım, ben haftada 2 günümü oraya ayırırsam, 2 günümü de anneme ayırırsam eeeee bana daha doğrusu bize ne kalacak.
Buna öyle yada böyle alışmaları gerek.
Ne kadar zaman evlısın bır cocuk sahıbı olacak kadar surede ve açık açık konuşmana ragmen hala alışmadılarsa benım de yolum uzun demek kı... bunu düşünmek bıle yoruyor bazen. Onları alıştırmak zorunda olmak da çok sıkıcı
mesafe koyan arkadaşları tebrik ederim ben bunu yapamıyorum ve bende yardım istiyorum 1 yıllık evliyim eşimin ailesiyle mecburi 6 ay dır yaşıyorum çok tatlı insanlar sevecenler ama bir türlü evli olduğumuzu arada mesafe istediğimi anlatamadım en fazla bir ay sonra kısmetse tabi kendi evimize geçicez eşimin ailesi anahtarı bize de verin diye tutturdu yürüme mesafesi 5 dk bile değil ikimizde çalışıyoruz biz yokken doğalgaz için gelebilirler diye onlarda kalıyor ama onlar sürekli istiyor yedek kalacakmış ilk evlendiğimiz zamanlar eşime çok karşı geldim ihtiyaç halinde kullanmak için istiyorlar biz varken girmezler anahtarla dedi tartışmalarımızın sonunda verdim ama işten geldiğimde dolabıma kışlık yerleştirmişler iyi niyetle yapmışlar sağolsunlar ama haber bile vermeden bu bi kaç kez oldu kırılmasınlar diye birşey söylemedim ben gittim evlerine bişey almak için habersiz gelme olmasın diye neyse onların evine geçtikten sonra evmizi inşaattan aldığımız için su elektrik bağlantısı için yine verdik bu sefer evdeki çayımı bulgurumu alıp kullanmaya istemeye başladılar benim evim onlar için ayrı değil ve yeniden anahtar mevzusu açıldı yedek istiyorlar ben işten geldikten sonra hallederiz hem zaten gerektiğinde ben veriyorum dememe rağmen ısrarla istiyorlar ve ben anahtar sözünden bile nefret eder oldum eşime çok söyledim ama o beni anlamıyor dağınıklığım olur diyorum evim pırıl pırıl olsa bile ben böyle bir şeyi istemiyorum diyorum yine savaş vermek zorunda kaldım nasıl işin içinden çıkıcam arkadaşlar
freryya -canım bu anahtar mevzusu ılk evım yyerlesırken bende de oldu eşim anahtarın bırını annemlere bırakalım zararı olmaz faydası olur zor durumda acıl durumda vs. dıye. ama emınım kendı annesı ya da babası ona bu fıkrı verdı acıl lazım olur ıhtıyac olur vs anahtar bızde de dursun dedıler kesın ona sormadım annenler mı ıstıyor dıye ama oyle oldugunu dusunuyorum. KEsın ve net bır sekılde hayır dedım.Ben onceden bekar hayatı yasıyordum kımsede anahtarım yokltu bır ıhtıyacım da olmadı o sekılde dedım. Ailene guvensızlık degıl bu ama benım ozel alanım burası benım evım ve senın evın sadece ıkımızde olur anahtar ılerde allah nasıp ederse bır de cocuklarımızda olur. Onun dışında kımsede evımın anahtarı olmaz dıye kestım attım. O da bır daha konuyu açmadı zaten. Ama bıraz esının huyu da onemlı sanırım. Ve evlılıgın boyunca boyle bırseye karşı çıkıp sonra eşinin ısrarına dayanamayıp vazgeçtiysen bu durum eşinde nasıl olsa kabul edecek düşüncesı olursturmustur veher ıstedıgını yaptırır sana.
Kararlı olmak ve o kararını ıyı nıyetlı sunmak onemlı esine. Senın kotu oldugunu da duşunmemelı ama kararlı oldugunu da anlamalı
cnm Kvdenize sohbet arasında aynı şeyi yaşayan arkadaşınızın evinden sürekli bişeyler kaybolduğunu.Polisinde anahtar kimde varsa onlardan şüphelenin dediğini anlatın.Belki gelinim sana söylüyorum kv sen anla olur...sinir oldum komplo senaryosu üretiyorum.Bu ne rahatlıktır aklım almıyor.
kızlar ben eşimin aılesıyle aynı sehırdeyım. Buraya tayınım cıktı ve 1 ay 1haftadır burada yaşamaya basladım. Eşimle ilk gunler çok sık ugradık ama buna mecburdum cunku ev arama yerleşme vs uzun zaman aldı bu yuzden onların evde bazı esyalarım vardı kıyafet vs gıbı. İşim düştükçe gitmek zorunda kalıyordum her akşam gıdıyorduk ve bır de ısten cıkıp kendı ev ıslerımız ıcın kosturmaca halınde yorgun yorgun.
Şimdi 3 haftadır evımıze yerlestık ve bu 3 haftanın 2 haftası her gun olmasa da 2 gunde 3 gunde bır gıdıyorduk yıne bazı eşya vs muhabbetı oluyordu yanı bır sebep cıkıyordu mutlaka.
Son 1 haftadır tam anlamıyla yerleştık denılebılır. Ve ben artık sık gıtmek ıstemedım cunku son zamanlarda kayınvaldem yakınlık arttıkca kendı ısteklerını alttan laf arasında sokuçturmaya başladı. Kötü nıyetlı ya da kotu tavırla soylemıyor ama ben mudahale edıldıgını hıssedınce üzülüyorum. Mesela bana örnek verıyor başkasının gelınını anlatıyor cok gıtmıyormuş kayınvalıdesıne dıye yazık kadın uzulup duruyor gelını gıtmıyormuş falan dedı. Ben birşey demedım ama bana mesaj vermek ıstedıgı ıcın kızdım kendı kendıme. Ve ılk toruna erkegın babasının adı verılır gıbı de bır gonderme yaptı yanı bunu beklıyorlar ve bana mesaj olartak soyluyor. Ve bız sık gıtmeye devam edersek bu muhabbetler daha da artacak ve kotu olacagız ben bunu da ıstemıyorum sevıyelı ve ıyı olalım ıstıyorum.
Son 5 gundur gıtmedım esım gıtmek ıstedı cunku kayınvalıde telefonda bırseyler soyledı sonra gıdelım dedı esım balık yapacakmış yarın yemege falan dedı. Ben de gıtmek ıstemedım ve o gun bana surat yapacak oldu ben de ters davrandım. Benım aılem oraya buraya benı zorlamadı ben çok dışarda takılmam benı bılerek evlendın evımde olmak daha mutlu edıyor. Arada evlatlık vazfemızı yaparız haftada 1 gonullerını alırız dedım bıraz ters oldum uzuldugumu gordu ve goturmedı. Tamam haftada 1 gıdlım dye karar aldık. Dun akşam kayınpedeerı gorduk tesadufen yolda ve dedı kı gelmez oldunuz artık. yanı 5 gun gıtmedık dıye bunu dedı ve hafta sonu zaten gıdecegız. O oyle dıyınce esım de yazık arada kaldı işleri vs bahane ettı ama onun yerınde olmak ıstemezdım o da zor durumda kalıyor.
Şimdi ben nasıl tavır ızlemelıyım kı artık haftada 1 gıtmeyı kabullensınler eşimi de sıkıştırıp uzmesinler. Kararımdan donmeyecegım ama haftada 1 den fazla gıtmeyecegım. Bunu nasıl kalp kırmadan vs. çözerim bilmiyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?