akıllıca seviye koymanın yolu nedır?

Aman aman canım sakın diyim sık sık gitme onları kırmayalım diye ben yaptım o hatayı taviz verdikçe istiyolar sen calışmıyomusun çalışıyorum yorgunum hem benmde bi ailem var işlerim var de ayrı bi aile olduğunzu kabullensinler belki söyleyemem diceksin ama bak yapsanda kötü olcan yapmasan da en azından yapma da kötü ol sonradan vahlanma canım tecrübeyle sabittir..

sürekli çağırcak hazırlıklı oool sakın yüz verme ben uzak olduğum halde yetişti kadın heryere eşim kaç kere uyardı anlayana 2 yılda anladı biraz hala bile yapıyo gerçi..

o karsıdaki kişiden geçiyo tatlım ya ben 2 yılda haftada 1 e düşürebldim:)ki akşam yemeğe gelcekse saat 2 de bende öğleyide bende geçiriyo düşün artık biz çay olayını bilmedik hep yemek hep yemek zor yanii hemde aramız uzak baya mesafe olarak..

Durumunuz gerçekten zor. Peki, bunları uygun dille onlara anlatsanız? Yani, ben evimde çok rahatım, ayağımı uzatıp oturuyorum, kitabımı okuyorum, televizyonda istediğimi izliyorum, kalkıyorum bir yeri topluyorum yine oturuyorum vs. deseniz. Yani, çok ihtiyacınız olursa tabi gelirim, özlediğimizde tabi görüşürüz falan deseniz. Kibar kibar ama. Bir afallasalar. Ben açık konuşulması taraftarıyım. İçinde tutunca anlamak istemediklerini hiç anlamıyorlar, işlerine geldiği gibi yapıyorlar. Ama açık ve mantıklı bir şey söylenince öyle kalıyorlar. Ben kimsenin kimsenin tahakkümü altına girmemesi taraftarıyım, insan başkalarına faydalı olarak kendisi için yaşar.

Benim eltim işte sizin eski durumunuzla aynı durumda ve kadıncağızın (biraz kendisinde de olsa da) resmen dengesi bozulmuş. Eşimin annesi ve babası evlerinde ya da şehir dışında değillerse mutlaka oradalar ve iki evin arası çook uzak. Bir de bir kere lafı geçmişti, biz evimizden başka yerde yemek yemeyi hiç sevmeyiz demişlerdi. Biz eşimle diyecek bir şey bulamamış, kalmıştık. Ama eltim o kadar bıkmış ki (birkaç kere gittik, her defasında), yemeği topluyor, hop hemen çayı getiriyor, iki bardak içiyorlar topluyor, hemen meyve getiriyor. Gidebilirsiniz artık, gidin diye sessiz çığlıklar atıyor. Gerçekten üzülüyorum ona ve korkuyorum öyle olmaktan. O yüzden de net ve kesin davranıyorum bu konuda.

Aynen benimde dengemi bozdular zaten bende küsüm su sıralar görüşmüyoruz sonunda ne zman olcak dediğim sey oldu patlamalar olmadan sessiz sedasız bende eltnz gibi işte yemek biter cay cay biter meyve ama kıymet bilinmedi 27 yasındayım kadın aklıma geldikçe 57 gibi oluyorum o bile o yaşta değil yani düşünn artk zor ya valla soğuk durmak gerek biraz ukala fırıldaklar cok yaranır bizde biraz öyle olalım bakalım noluyo hoş yapamam da ama:)

canım.ya.yaşlı.insanlara.laf.anlatması.zor.oluyor.ışte.bi.kaç.defa.denedim.konuşmayı.ama.malesef.basarili.olmadı.bide.oraya.gittiğim.zaman.bütün.ise.ben.bakıyorum.temizlik.yemek...eltim.hazır.yemeğe.gelir.neymiş.efendim.çocukları.varmış.vsvs.vs.hayır.diyemiyorum.bazen.kendime.çok.kızıyorum.

Sen zaman içinde kvdenin bu anahtar zaafından yıpranacaksın ,patlama noktasında daha fena ipler kopmasın umarım.Eşinde bitiyor dediğin gibi. 'ah bi dese bir yıldır alamadığım nefesi alıcam ' Bu yazdığın beni çok etkiledi..Aslında tek istediğin aile olabilmek,sana ait olan şeyleri eşinle sahiplenebilme duygusu sana nefes aldıracak.Senin yöntemde güzelmiş ,umarım ablandaki anahtar duyulmaz ve daha büyük sorun olarak çıkmaz karşına..Allah yardımcın olsun

Aman zaten değer mi kimse için ukala ya da fırıldak olmaya? Ama haklısınız, eltim öyle yaşamasına rağmen onlara yaranamıyor. Ben onu görünce hiç denemiyorum bile. Yani, hem hayatımı adayacağım hem yaranamayacağım. Ne yazık.

Bir yerde dur demen lazım ama

ikucummm katılıyorum sana yaparsın yaparsın o yaptıkların görünmez sonra bir gün yapamazsın senden kötüsü olmaz.

Bunlar böyle şekerim ego tatmini, küçüğü ezme olayı bu herzaman böyle ezilmiş kişi ezmeye calışır oysaki tam tersi olmalı ama olmuyo cünki kendine güven duygusunu ancak bu sekilde sağlayabln kişiler bunlar..

Canım su anahtar mevzusu ne fena bişey diyimmi bende yeni evlendiğimde ne alakysa 3 tane ya bu anahtar biri bende biri eşimde biri ky dedeydi bende ne alaka bi şekilde iste onu dedim aldı getrdi ama hala içimde bi şüphe acaba kopyalatmış mıdır diye zaten şüpheci bi yapım vardır iyice paranoyak yaptılar beni şehir dışından döndüğümde evi inceliyorum var mı bi anormallik diye biz bunları niye yaşıyoruz ya şaka gibi..

canım bizim anahtar hep kapının üstünde canı isteyen teklifsizce şaak diye açar girer. Artık afedersiniz ağda yaparken kapıyı kilitlemek zorunda kalıyorum. biz yokken gelr girerler, uyurken gelir girerler, bir şeyi ödünç alırlar söylemezler saatlerce aramak zorunda kalırım

ben eve geldiğimde terliklerin yeri değişiyordu ışığı açık unutuyorlardı yani geldiklerini belli eden bir sürü ipucu moralim alt üst oluyordu dün yine evimize gittik gelmek bilmeyen doğalgazın son kontrolleri için usta geldi neyse iş bitti evlerine geçicez kapıyı kilitliyorum yine dedi anahtarı bize verin bak bizde olmasaydı sabah ustalar içeri giremezdi dedi ya sabır çektim kapıyı kilitledim eşimde hiç bişey demedi zaten hep onlarda benim anahtarım sinirlerimin bozulduğunu anladı ama ne fayda annesine hiç bişey demiyor .bu pazar evde temizlik yapıcam bayrama misafirlerimi kendi evimde ağırlamak istiyorum onlarda gelip temizlik yardım edeceklermış yok ben temizlerim diyorum yok ablanda gelsin temizliğe diyip kestiriyor istemiyorum kardeşim kendi evimi kendim temizlerim bırakın en azından bunu yapıyım eşim var yardım eder ona bile karar veriyor nasıl anlatıcam benim ayrı bi evim olduğunu ayrı bi yaşantım olduğunu iyilik yapacaklar güya ama bıkkınlık geldi ben bu kadar ısrara yeter diye bağıracak tepki gösterecek biriyim ama yapamıyorum işte ahhh ahhh annemle istediğim gibi tartışırdım o da bana bağırırdı ama istediklerimizi anlatırdık sonra barışırdık şimdi eşimle aram bozulacak diye susmak ne zor

Eşinle konusmalısın ailesine bunu anlatamassın,belırlı sure aralığında görusmek istediğini söyle..Çünkü çok fazla iç içe olunca birbirinize olan saygınız azılır,samimiyet artar fakat buda iyi değildir zamanla daha kötü olursunuz sana her yaptıkları batar..Anahtar olayı bızdede vardı evımız onlara arabayla 10 dk mesafe esıme kendı evlerının anahtarını verdı(yanı aynı seyı bızden de beklıyorlar ama ben kabul etmedım)istedığınız de gelin ıhtıyacınız olan bır sey varsa alın,bız yokken gelırsenız dısarda kalmayın dıye ben cok gereksız buluyorum..Sonucta herkesın kendı evı kendi dünyası kendi özeli bu kadar bağlılık çok fazla,sizde eşinizle konusup anahtar vermemesini söyleyin tabı guzel bır dille.
Ayrıca benım kıslık kıyafetlerıme dokunsalar ortalığı duman ederdim heraldeiyi niyetli veya değil bence farketmez siz ricada bulunmadan,kendi kafalarına göre hareket edebiliyorsa siz zaten bu fazla samimiyeti kurmussunuz.

bu evin tamiri ıvır zıvırı için yeterince kaldı anahtar istediği zaman girip çıktı eve çayımı deterjanımı bulgurumu istediği gibi aldı dün de dolaptan ampulü almış ya bir iste dimi zaten ihtiyacın olursa ben sana yenisi alır getirirm yeterki bi iste alt tarafı çay ya ne alıyorsun benim evimden ..

o kapı mevzusu onların evde var biz ablasının odasında kalıyoruz pat diye girdiler bi kaç defa eşim en sonunda kapıyı kilitledi ilk zamanlar ayıp olur girmezler zaten diyordu.biz zaten çalışıyoruz biz gelmeden alın eşyalarınızı .

bi günde eşimle yemek yemeden odamıza girdik yani kaldığımız odaya.çok nadir bi durum hemen yemege geçeriz sonra benim uykum gelir eşim ben uyuduktan çok sonra odaya gelir neyse uyuduğumuzu sanmışlar neymiş ışık açık kalmış ablası kapıyı açmaya çalıştı ben kaldım öyle napıyor diye eşimde sustu bi kez daha geldi bu sefer zorluyor kapıyı ya uygun olmayan bi durumda olsak dedim sabaha kadar ışık açık kalabilir onlara ne ablası biraz rahatsız ama neyin ne olduğunu iyi biliyor eşim onun üstüne pek gitmez bu yüzden sonunda annesi geldi kapıyı çaldı biz uyanığız dedik annesi ablasına uyanıklarmış kızım dedi ben çıldırdım ama ... sonra eşim çıktı abla hala ışık açık kalmış diyor eşim sonunda patladı sabaha kadar yansın sana ne oluyor dedi . böyle saçma şeyler de yaşıyorum onun için mesafe bayağı aşıldı bizim bi özelimiz yok onlar için durumum vahim ...

bazen oluyor kapıyı kilitlemiyi unutuyorum pat açılıyor bi sabah beni işe geç kalmıyım diye kaldırmaya açtılar kapıyı bende sıçradım yerimden bağırdım napıyorsunuz diye ... bu iyilik değil bu özelimin içine girme benim saatım var zaten ki ben saatinde uyunan biriyim . oofff ki ne offf ....

anlamıyorlar eşimle yalnız bırakın bari dimi biz kardeş değiliz evliyiz karı kocayız ..

Eşim biliyor anahtarın ablamda olduğunu iste diyor ben unutuyorum diyorum kendi diyemez yanlış anlaşılırım diye o değil yedekte 3 anahtar daha var sorun çıkmasın diye bi tanesini istiyor ablan annen istediği zaman gelip girsinler diyor benim ailem bırak evimin kapısını odamın kapısını bile çalmadan girmezlerdi biz bu saygıyla büyüdük samimi olmak demek herşeye sahip olma hakkını vermez benim ailem gelirken hep önceden bana haber verir aman rahatsız olmayın derler ablamda olması biraz rahatlatıyor beni çünkü eşim gördüğü anda verecek biliyorum tatlı dille anlatıyorum ama başarılı olamıyorum bazen al anahtarları hepsi sizin olsun ben gidiyorum diyesim bile oldu ama çok sükür öyle büyük yanlışlık yapmadım ama ne anahtarmış ne değerliymiş anlamadım

Hemde çok çok gereksiz . Gerçekten iyi niyetle istediklerinin farkındayım ama bu çok sıkıyor beni ayrı olduğumuzu ihtiyaç olduğunda vereceğimi anlatamadım hem inanın sadece acil durum olduğunda gireceklerini bilsem yine veririm ama istediklerinde giriyorlar eve . Aynı evde yaşayınca ister istemez samimi oluyorsunuz ama yinede sınırlarım olduğunu onlara belli ediyorum bana sormadan bazı şeyleri yapmıyorlar ama bu ayrı ev meselesini aşamadık bizi iki kardeş gibi gördüklerini düşünüyorum bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…