- 23 Mayıs 2012
- 1.125
- 32
- 118
- Konu Sahibi neyapsam88
-
Aman aman canım sakın diyim sık sık gitme onları kırmayalım diye ben yaptım o hatayı taviz verdikçe istiyolar sen calışmıyomusun çalışıyorum yorgunum hem benmde bi ailem var işlerim var de ayrı bi aile olduğunzu kabullensinler belki söyleyemem diceksin ama bak yapsanda kötü olcan yapmasan da en azından yapma da kötü ol sonradan vahlanma canım tecrübeyle sabittir..kızlar ben eşimin aılesıyle aynı sehırdeyım. Buraya tayınım cıktı ve 1 ay 1haftadır burada yaşamaya basladım. Eşimle ilk gunler çok sık ugradık ama buna mecburdum cunku ev arama yerleşme vs uzun zaman aldı bu yuzden onların evde bazı esyalarım vardı kıyafet vs gıbı. İşim düştükçe gitmek zorunda kalıyordum her akşam gıdıyorduk ve bır de ısten cıkıp kendı ev ıslerımız ıcın kosturmaca halınde yorgun yorgun.
Şimdi 3 haftadır evımıze yerlestık ve bu 3 haftanın 2 haftası her gun olmasa da 2 gunde 3 gunde bır gıdıyorduk yıne bazı eşya vs muhabbetı oluyordu yanı bır sebep cıkıyordu mutlaka.
Son 1 haftadır tam anlamıyla yerleştık denılebılır. Ve ben artık sık gıtmek ıstemedım cunku son zamanlarda kayınvaldem yakınlık arttıkca kendı ısteklerını alttan laf arasında sokuçturmaya başladı. Kötü nıyetlı ya da kotu tavırla soylemıyor ama ben mudahale edıldıgını hıssedınce üzülüyorum. Mesela bana örnek verıyor başkasının gelınını anlatıyor cok gıtmıyormuş kayınvalıdesıne dıye yazık kadın uzulup duruyor gelını gıtmıyormuş falan dedı. Ben birşey demedım ama bana mesaj vermek ıstedıgı ıcın kızdım kendı kendıme. Ve ılk toruna erkegın babasının adı verılır gıbı de bır gonderme yaptı yanı bunu beklıyorlar ve bana mesaj olartak soyluyor. Ve bız sık gıtmeye devam edersek bu muhabbetler daha da artacak ve kotu olacagız ben bunu da ıstemıyorum sevıyelı ve ıyı olalım ıstıyorum.
Son 5 gundur gıtmedım esım gıtmek ıstedı cunku kayınvalıde telefonda bırseyler soyledı sonra gıdelım dedı esım balık yapacakmış yarın yemege falan dedı. Ben de gıtmek ıstemedım ve o gun bana surat yapacak oldu ben de ters davrandım. Benım aılem oraya buraya benı zorlamadı ben çok dışarda takılmam benı bılerek evlendın evımde olmak daha mutlu edıyor. Arada evlatlık vazfemızı yaparız haftada 1 gonullerını alırız dedım bıraz ters oldum uzuldugumu gordu ve goturmedı. Tamam haftada 1 gıdlım dye karar aldık. Dun akşam kayınpedeerı gorduk tesadufen yolda ve dedı kı gelmez oldunuz artık. yanı 5 gun gıtmedık dıye bunu dedı ve hafta sonu zaten gıdecegız. O oyle dıyınce esım de yazık arada kaldı işleri vs bahane ettı ama onun yerınde olmak ıstemezdım o da zor durumda kalıyor.
Şimdi ben nasıl tavır ızlemelıyım kı artık haftada 1 gıtmeyı kabullensınler eşimi de sıkıştırıp uzmesinler. Kararımdan donmeyecegım ama haftada 1 den fazla gıtmeyecegım. Bunu nasıl kalp kırmadan vs. çözerim bilmiyorum?
nasipse yaza düğünüm var ve farklı bir şehire gelin gdeceğim k.validenin yanına evlerimiz aynı bahçede karşılıklı binalar ne yapacağım hiç bilmiyorum:44::44: çalışıyo olacağım inşllh..bende korkuyorum hafta sonları yok bize gelin kahvaltıya bilmem yemeğe falan derler benm taşınacağım dairenin altında eltim oturuyor ona hep öyle yaptılar ilk oraya taşındığında kocası ona karışmayın o istediğinde gelir dedi de rahatladılar bilmiyorum açıkcası beni ne bekliyor:44::44:
Haftada bir bile sık bana göre.
Baştan nasıl alışırlarsa öyle ister beklerler hep.
Eşinize baştan renginizi belli etmeniz iyi olmuş.
Çalışıyorsunuz Allahtan yoksa yanmıştınız
Yakında oturuyosunuz sanırım.
Haftada bir şuan makul .Ama ilerde yavaştan yavaştan biraz daha uzatırsınız10 gün .fln.
Hafta içi bir akşam yemeği olabilir yada akşam çayı..
Muhabbetlerinizde mesafeli olsun içinizi dökmeyin samimiyet oluşmasın.
mrb kızlar .. bende kayınvaldem eltım aynı apartmanda oturuyorz ...ve ıgrenc bı durum ..eltımın 2 cocugu var. ayrıca bıde evde kayınvaldemde kendı kayınpederı kayınvaldesı var..sureklı bırlıkte olmayı ıstıyorlar .. benım cocugum olmadıgı ıcın ben yalnız kaldıgımdan dolayı sureklı beraber omayı ıstıorlar bende olmak ıstemıorum... yanı kotu gelın oluorum.. eltımde sureklı orda... oda kayınvaldeme gaz verıo galıba bılemem artık allah bılır .. yanı durumun cok kotu.. kayınvaldemın elı ayagı cok sukur tutuyor .. allahım kımseye muhtac etmesın ama kotu bı durumda zaten bakılır ... ama bu kayınvaldelerın içiçe olmak ıstemesı benı delı edıyor.. ne yapacaksa otur evde keyfıne bak ... yok gelın gelmedı .. yok evde ne yapıosunuz vs vs vs ...herkese sabır dılıyorum artık ne dıyebılrım..
o karsıdaki kişiden geçiyo tatlım ya ben 2 yılda haftada 1 e düşürebldim:)ki akşam yemeğe gelcekse saat 2 de bende öğleyide bende geçiriyo düşün artık biz çay olayını bilmedik hep yemek hep yemek zor yanii hemde aramız uzak baya mesafe olarak..
Benim eltim işte sizin eski durumunuzla aynı durumda ve kadıncağızın (biraz kendisinde de olsa da) resmen dengesi bozulmuş. Eşimin annesi ve babası evlerinde ya da şehir dışında değillerse mutlaka oradalar ve iki evin arası çook uzak. Bir de bir kere lafı geçmişti, biz evimizden başka yerde yemek yemeyi hiç sevmeyiz demişlerdi. Biz eşimle diyecek bir şey bulamamış, kalmıştık. Ama eltim o kadar bıkmış ki (birkaç kere gittik, her defasında), yemeği topluyor, hop hemen çayı getiriyor, iki bardak içiyorlar topluyor, hemen meyve getiriyor. Gidebilirsiniz artık, gidin diye sessiz çığlıklar atıyor. Gerçekten üzülüyorum ona ve korkuyorum öyle olmaktan. O yüzden de net ve kesin davranıyorum bu konuda.
annesini sevmeseydim derdim iyi fikir ipleri kopartacak türden
ben arada bi huzursuzluk olmadan çözmeden yanıyım ama iş eşimde bitiyor bana bi destek olsa annesi istediğinde biz gerektiğinde veririz sana dese ah bi dese bir yıldır alamadığım nefesi alıcam ama yok söylemez illaki anahtar annesine verilecek benden yana değil yani bende anahtarları ablama yedek anahtarları ablama verdim eşim görse annesine hemen verir biliyorum annesi kaybettiğimizi sanıyor bende bişey demiyorum ne anahtarmış valla bir yıldır sözü bitmedi
Aynen benimde dengemi bozdular zaten bende küsüm su sıralar görüşmüyoruz sonunda ne zman olcak dediğim sey oldu patlamalar olmadan sessiz sedasız bende eltnz gibi işte yemek biter cay cay biter meyve ama kıymet bilinmedi 27 yasındayım kadın aklıma geldikçe 57 gibi oluyorum o bile o yaşta değil yani düşünn artk zor ya valla soğuk durmak gerek biraz ukala fırıldaklar cok yaranır bizde biraz öyle olalım bakalım noluyo hoş yapamam da ama:)
canım.ya.yaşlı.insanlara.laf.anlatması.zor.oluyor.ışte.bi.kaç.defa.denedim.konuşmayı.ama.malesef.basarili.olmadı.bide.oraya.gittiğim.zaman.bütün.ise.ben.bakıyorum.temizlik.yemek...eltim.hazır.yemeğe.gelir.neymiş.efendim.çocukları.varmış.vsvs.vs.hayır.diyemiyorum.bazen.kendime.çok.kızıyorum.
Aman aman canım sakın diyim sık sık gitme onları kırmayalım diye ben yaptım o hatayı taviz verdikçe istiyolar sen calışmıyomusun çalışıyorum yorgunum hem benmde bi ailem var işlerim var de ayrı bi aile olduğunzu kabullensinler belki söyleyemem diceksin ama bak yapsanda kötü olcan yapmasan da en azından yapma da kötü ol sonradan vahlanma canım tecrübeyle sabittir..
ikucummm katılıyorum sana yaparsın yaparsın o yaptıkların görünmez sonra bir gün yapamazsın senden kötüsü olmaz.
Aman zaten değer mi kimse için ukala ya da fırıldak olmaya? Ama haklısınız, eltim öyle yaşamasına rağmen onlara yaranamıyor. Ben onu görünce hiç denemiyorum bile. Yani, hem hayatımı adayacağım hem yaranamayacağım. Ne yazık.
Bir kez o acil durumlar için verdim ve çok pişman oldum bu sefer aynı şey olmayacak eşim beni anlamıyor anladığını söylüyor düşünün kendi evime gitmek için evden anahtarımı alıyorum geri geldiğimde annesi anahtarı koydun mu diyor o kadar takıntı oldu annesinde.söyleyiş tarzımda bir sorun var galiba annesi ve babasına kötü bişey diyormuşum gibi algılıyor hemen
Canım su anahtar mevzusu ne fena bişey diyimmi bende yeni evlendiğimde ne alakysa 3 tane ya bu anahtar biri bende biri eşimde biri ky dedeydi bende ne alaka bi şekilde iste onu dedim aldı getrdi ama hala içimde bi şüphe acaba kopyalatmış mıdır diye zaten şüpheci bi yapım vardır iyice paranoyak yaptılar beni şehir dışından döndüğümde evi inceliyorum var mı bi anormallik diye biz bunları niye yaşıyoruz ya şaka gibi..
Canım su anahtar mevzusu ne fena bişey diyimmi bende yeni evlendiğimde ne alakysa 3 tane ya bu anahtar biri bende biri eşimde biri ky dedeydi bende ne alaka bi şekilde iste onu dedim aldı getrdi ama hala içimde bi şüphe acaba kopyalatmış mıdır diye zaten şüpheci bi yapım vardır iyice paranoyak yaptılar beni şehir dışından döndüğümde evi inceliyorum var mı bi anormallik diye biz bunları niye yaşıyoruz ya şaka gibi..
mesafe koyan arkadaşları tebrik ederim ben bunu yapamıyorum ve bende yardım istiyorum 1 yıllık evliyim eşimin ailesiyle mecburi 6 ay dır yaşıyorum çok tatlı insanlar sevecenler ama bir türlü evli olduğumuzu arada mesafe istediğimi anlatamadım en fazla bir ay sonra kısmetse tabi kendi evimize geçicez eşimin ailesi anahtarı bize de verin diye tutturdu yürüme mesafesi 5 dk bile değil ikimizde çalışıyoruz biz yokken doğalgaz için gelebilirler diye onlarda kalıyor ama onlar sürekli istiyor yedek kalacakmış ilk evlendiğimiz zamanlar eşime çok karşı geldim ihtiyaç halinde kullanmak için istiyorlar biz varken girmezler anahtarla dedi tartışmalarımızın sonunda verdim ama işten geldiğimde dolabıma kışlık yerleştirmişler iyi niyetle yapmışlar sağolsunlar ama haber bile vermeden bu bi kaç kez oldu kırılmasınlar diye birşey söylemedim ben gittim evlerine bişey almak için habersiz gelme olmasın diye neyse onların evine geçtikten sonra evmizi inşaattan aldığımız için su elektrik bağlantısı için yine verdik bu sefer evdeki çayımı bulgurumu alıp kullanmaya istemeye başladılar benim evim onlar için ayrı değil ve yeniden anahtar mevzusu açıldı yedek istiyorlar ben işten geldikten sonra hallederiz hem zaten gerektiğinde ben veriyorum dememe rağmen ısrarla istiyorlar ve ben anahtar sözünden bile nefret eder oldum eşime çok söyledim ama o beni anlamıyor dağınıklığım olur diyorum evim pırıl pırıl olsa bile ben böyle bir şeyi istemiyorum diyorum yine savaş vermek zorunda kaldım nasıl işin içinden çıkıcam arkadaşlar
canım bizim anahtar hep kapının üstünde canı isteyen teklifsizce şaak diye açar girer. Artık afedersiniz ağda yaparken kapıyı kilitlemek zorunda kalıyorum. biz yokken gelr girerler, uyurken gelir girerler, bir şeyi ödünç alırlar söylemezler saatlerce aramak zorunda kalırım
Sen zaman içinde kvdenin bu anahtar zaafından yıpranacaksın ,patlama noktasında daha fena ipler kopmasın umarım.Eşinde bitiyor dediğin gibi. 'ah bi dese bir yıldır alamadığım nefesi alıcam ' Bu yazdığın beni çok etkiledi..Aslında tek istediğin aile olabilmek,sana ait olan şeyleri eşinle sahiplenebilme duygusu sana nefes aldıracak.Senin yöntemde güzelmiş ,umarım ablandaki anahtar duyulmaz ve daha büyük sorun olarak çıkmaz karşına..Allah yardımcın olsun
Eşinle konusmalısın ailesine bunu anlatamassın,belırlı sure aralığında görusmek istediğini söyle..Çünkü çok fazla iç içe olunca birbirinize olan saygınız azılır,samimiyet artar fakat buda iyi değildir zamanla daha kötü olursunuz sana her yaptıkları batar..Anahtar olayı bızdede vardı evımız onlara arabayla 10 dk mesafe esıme kendı evlerının anahtarını verdı(yanı aynı seyı bızden de beklıyorlar ama ben kabul etmedım)istedığınız de gelin ıhtıyacınız olan bır sey varsa alın,bız yokken gelırsenız dısarda kalmayın dıye ben cok gereksız buluyorum..Sonucta herkesın kendı evı kendi dünyası kendi özeli bu kadar bağlılık çok fazla,sizde eşinizle konusup anahtar vermemesini söyleyin tabı guzel bır dille.
Ayrıca benım kıslık kıyafetlerıme dokunsalar ortalığı duman ederdim heraldeiyi niyetli veya değil bence farketmez siz ricada bulunmadan,kendi kafalarına göre hareket edebiliyorsa siz zaten bu fazla samimiyeti kurmussunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?