Akıllıgima doymayayim

Seridina

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
10.397
21.028
398
35
Kizlar bugün bos günüm kutuphaneye gideyim tezime bakayim dedim. Sırt cantamin içine laptop u koydum. Ama akıllı gibi termos bardağın içine kahve koyup onu da sirt cantasina attim. Çantayi acinca ne göreyim. Bardağın yarisi bos. O panikle kafeye gittim ve bilgisayarı deneyeyim diye prize taktim. Ama açılmadı. Cok kizdim kendime ya. Hic yoktan iş açtım başıma. Bilgisayarin calisma ihtimali var mi? Bekleyeyim mi? Servise mi vereyim. Bu arada bilgisayar yatay konumda değildi. Cok mu kahve girmistir acaba içine?

ben de çizim yaparken laptopun üstüne kocaman bardak kahveyi dökmüştüm.
bayağı da girdi içine klavyeden, ters çevirince akıyordu düşün.

o duruma prize takmak sakıncalıymış, ben de taktım açılmadı.
sabaha bilgisayarcıya götürdüm.

yaptılar, ama benim işim acil olduğundan ona açtırdığımdan garantisi kırıldı artık.

garantiye de göndersen kullanıcı hatası zaten, ücretini ödersin ama garantisi kırılmaz.

acilse işin sen de benim gibi yapacaksın, içindeki bilgilerin kurtarılır merak etme.

geçmiş olsun..

Kesinlikle içinin açılıp temizlenmesi lazım. Şekerli kahveyse klavyenin tuşları yapışır kalır ilk önce. Çok içine girdiyse hareketli parçaları da yapışır bilgisayar fanı gibi mesela. Siz açamazsınız servisine götürün bence

Cok tesekkur ederimmm. Garantisi kırılsin sorun değil ama yeter ki calissin

çalışma ihtimali var.

ama geç kalmışsınız biraz. bişey döküldüğü anda pirince koyup bir iki gün çıkarmayın, açmaya çalışmayın diyorlar yine de. servise vermekten başka çare yok.

Cok tesekkur ederim. Cok panikledim bir an.

Yoldaydim zaten. Hiç farketmedim. İçine ne kadar kahve girdi onu bile bilmiyorum. Tek tesellim bilgisayar dik konumdaydi.

şekerlimiydi kahve öyleyse yapışıyor tuşlar.. temizlenmesi lazım.. diğer durumlarda saç kurutma mak ile kurutmak işe yarıyor..

Hemen pirincin icine koy. Bir gun falan beklesin en az. Sonra kahve sekerliyse temizlemeye gonderirsin

İşin ehli birine götür hemen. Sakın açmaya falan çalışma. Açmaya çalıştıkça daha çok zarar görüyormuş. Benim pc ye eşim su döktü arkadaşım diye birine götürdü 4gün oyaladı sonra açılmıyo tamiri kendisinden pahalıya gelir dedi. Bilgisayarı bi aldık rahmetli ultrabook tu ekranını açmaya çalışmış kırmış vidaları sökmüş takmamış. Tam olarak içine etmiş. Benim hep gittiğim bi bilgisayarcıya götürdük Ada'm açmış bilgisayarı ilk bana getirseydiniz yapardım ama şimdi çok hasar görmüş çok pahalıya gelir dedi. İçindekileri 300 e kurtarırım dedi. Ama sürekli yedekleme yaptığım için istemedim ben.

Bende en çok ondan korkuyorum. O yüzden bilen birine goturmem lazim dediğin gibi. Teşekkür ederimmm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…