- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
konuyu tekrar güncelledim eltimin de yaptıklarını anlattım tekrar okursanız. Aslında eşimin ailesiyle iyi olmamı o da istemiyor ve dün şunu yaptılar bunu yaptılar diye sürekli geçmiş konuları gündeme getirip moralimi bozdu itiraf ediyorum başım biraz Da bu yüzden ağrıyordu.
Öncelikle kimseyle kusmeyin darilmayin ama herkesle mesafeniz olsun . Dedikodu da kesinlikle yapmayın siz iyi söyleseniz bile gittiği yere kötü ulaşır. Gelelim eşinize asıl annesinin doldurusuna gelen kendisi. Keşke o an eşinize cevap verseydinjz. Toplumumuzda yurtdışından gelenlere uzaydan gelmiş saftirik muamelesi yapıyorlar .Kızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu. Eşim çocukluk arkadaşım aynı zamanda. Ben yurtdışından Türkiye’ye gelin geldim. Hiç bi sorun yoktu iyi güzeldi herşey sonra görümcelerimle aramda ufak tefek anlaşmazlıklar, zırtlaşmalar yaşandı. Bi tane eltim var aramız çok iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi eltimi sevmediği için aramızda geçen zırtlaşmalardan hep eltimi sorumlu tuttular. Eltim 7 yıllık gelinleri . En ufak bişeyde o bana akıl veriyor beni dolduruşa getiriyor diye düşünüyorlar . Benim kınam berbat geçti. Büyük görümcemi oynamaya çağırdığımda bana başıyla yok işareti yaptı sonra “çağırdığına pişman olacaksın” diye laf soktu. Oynamayı bırakıp gidip ağladım. Kız kardeşimle tartışmışlar arkamdan. Neyse gece sonunda olabildiğince tatlıya bağlandı. Düğünümde olabildiğince dahil olmaya hatalarini telafi etmeye çalıştılar. Nişanlandığımız dönemde görümcelerle o kadar iyiydik ki hiç bi sorunumuz yoktu çokta sevmiştik birbirimizi ama büyük eltimi ikisi de sevmiyor ve geçinemiyorlar dolayısıyla bütün bu olanlara sebep olarak suçu ona attılar benim aklıma girdiğini düşünüyorlar. Eltim de aynı şekilde onları sevmiyor. Dün farkettim büyük görümceye gitmişsin niye gittin, onların yaptıklarını unuttun mu, onlar senden için şöyle şöyle dedi bunları görmezden mi geleceksin diyip durdu sürekli yaşananları gündeme getirip benim moralimi bozdu. İyiyiz hoşuz ama bişeyleri iyilikle yapıyor dolduruşa getiriliyorum diyemem çünkü aptal değilim kimse benim aklımı yönetemez ama eşimin alesiyle mesafeli olmamı istiyor ve bunu alelen dile getiriyor.
Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Yine bu kına düğün günü yaşananlar tazelendi olsun abla dedim barıştık ben onları affettim hiç olmamış varsayıyorum. Düşüncelerin çok değişmiş falan dedi ne olursa olsun yaşananları unutamazsın bana da aynılarını yaptılar zamanında dedi. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.
Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. İtiraf etmek gerekirse olaylar tekrar tazelendi konuşuldu diye de başım ağrıdı moralim bozuldu kendimi evime zor attim zaten. Eşim sürekli bişeyler söylüyor falan “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, annemle de dün konuştuk yine aklını göstermez inşallah diyordu gösterdin işte” dedi. Annesi benden için “Oraya gitti ama yarın yine aklını göstermez inşallah oğlum” demiş. Bunu duyunca o kadar sinirlendim ki aradım annesini sakin sakin konuştum . Anne biz oğlunla biraz tartıştık sen benden için böyle böyle demişsin ayıp değil mi kimsenin beni dolduruşa getirdiği yok endişeniz olmasın dedim. Cevapta veremedi biz şimdi yemek yiyeceğiz falan dedi kapattık. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça kendi anneme anne benim de hatalarım var kimse kusursuz değil dedikçe onlar arkamdan akılsız şuursuz diye konuşuyor demek ki. Ben bu insanlara nasıl güveneceğim birdaha samimiyetlerine nasıl inanacağım? Onlar bile hakkımda böyle çirkince konuşursa millet kimbilir neler der bu yaşanan kötü olaylar kalabalık ortamlarda yaşandı çünkü. Haksız mıyım ben? Niye ben onları affetmeye evliliğimi güzel yürütmeye çabalarken onlar akılsız olarak nitelendiriyorlar beni hâlâ. Zaten annem yurtdışında onun yokluğuyla baş etmeye çalışırken kendimi burda yapayalnız hissederken bide bunlarla uğraşıyorum . Aptal mıyım ben gerizekalı mıyım niye böyle muamele yapıyorlar? İyi niyetli olmak, temiz kalpli olmak , saf olmak, herkesi kendin gibi görmek akılsızlık mı? Eşim akşam eve gelince nasıl bi tavır sergilemeliyim?
Ne kadar kotu cok arada kalmissiniz. Ama arayip konusmaniz cok iyi olmus en azindan bildiginizi bilsin.
Eltinizden neden bu kadar nefret ediyorlar ki?
Sizin için akılsız kelimesini kullanmışlar mı yoksa sizmi bu çıkarımı yaptınız orayı anlamadımKızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu. Eşim çocukluk arkadaşım aynı zamanda. Ben yurtdışından Türkiye’ye gelin geldim. Hiç bi sorun yoktu iyi güzeldi herşey sonra görümcelerimle aramda ufak tefek anlaşmazlıklar, zırtlaşmalar yaşandı. Bi tane eltim var aramız çok iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi eltimi sevmediği için aramızda geçen zırtlaşmalardan hep eltimi sorumlu tuttular. Eltim 7 yıllık gelinleri . En ufak bişeyde o bana akıl veriyor beni dolduruşa getiriyor diye düşünüyorlar . Benim kınam berbat geçti. Büyük görümcemi oynamaya çağırdığımda bana başıyla yok işareti yaptı sonra “çağırdığına pişman olacaksın” diye laf soktu. Oynamayı bırakıp gidip ağladım. Kız kardeşimle tartışmışlar arkamdan. Neyse gece sonunda olabildiğince tatlıya bağlandı. Düğünümde olabildiğince dahil olmaya hatalarini telafi etmeye çalıştılar. Nişanlandığımız dönemde görümcelerle o kadar iyiydik ki hiç bi sorunumuz yoktu çokta sevmiştik birbirimizi ama büyük eltimi ikisi de sevmiyor ve geçinemiyorlar dolayısıyla bütün bu olanlara sebep olarak suçu ona attılar benim aklıma girdiğini düşünüyorlar. Eltim de aynı şekilde onları sevmiyor. Dün farkettim büyük görümceye gitmişsin niye gittin, onların yaptıklarını unuttun mu, onlar senden için şöyle şöyle dedi bunları görmezden mi geleceksin diyip durdu sürekli yaşananları gündeme getirip benim moralimi bozdu. İyiyiz hoşuz ama bişeyleri iyilikle yapıyor dolduruşa getiriliyorum diyemem çünkü aptal değilim kimse benim aklımı yönetemez ama eşimin alesiyle mesafeli olmamı istiyor ve bunu alelen dile getiriyor.
Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Yine bu kına düğün günü yaşananlar tazelendi olsun abla dedim barıştık ben onları affettim hiç olmamış varsayıyorum. Düşüncelerin çok değişmiş falan dedi ne olursa olsun yaşananları unutamazsın bana da aynılarını yaptılar zamanında dedi. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.
Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. İtiraf etmek gerekirse olaylar tekrar tazelendi konuşuldu diye de başım ağrıdı moralim bozuldu kendimi evime zor attim zaten. Eşim sürekli bişeyler söylüyor falan “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, annemle de dün konuştuk yine aklını göstermez inşallah diyordu gösterdin işte” dedi. Annesi benden için “Oraya gitti ama yarın yine aklını göstermez inşallah oğlum” demiş. Bunu duyunca o kadar sinirlendim ki aradım annesini sakin sakin konuştum . Anne biz oğlunla biraz tartıştık sen benden için böyle böyle demişsin ayıp değil mi kimsenin beni dolduruşa getirdiği yok endişeniz olmasın dedim. Cevapta veremedi biz şimdi yemek yiyeceğiz falan dedi kapattık. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça kendi anneme anne benim de hatalarım var kimse kusursuz değil dedikçe onlar arkamdan akılsız şuursuz diye konuşuyor demek ki. Ben bu insanlara nasıl güveneceğim birdaha samimiyetlerine nasıl inanacağım? Onlar bile hakkımda böyle çirkince konuşursa millet kimbilir neler der bu yaşanan kötü olaylar kalabalık ortamlarda yaşandı çünkü. Haksız mıyım ben? Niye ben onları affetmeye evliliğimi güzel yürütmeye çabalarken onlar akılsız olarak nitelendiriyorlar beni hâlâ. Zaten annem yurtdışında onun yokluğuyla baş etmeye çalışırken kendimi burda yapayalnız hissederken bide bunlarla uğraşıyorum . Aptal mıyım ben gerizekalı mıyım niye böyle muamele yapıyorlar? İyi niyetli olmak, temiz kalpli olmak , saf olmak, herkesi kendin gibi görmek akılsızlık mı? Eşim akşam eve gelince nasıl bi tavır sergilemeliyim?
Herkes o süreçlerde ama büyük ama küçük bir şeyler yaşadı. Geride bırakmayı bilmezsen mutlu olamazsın.
Tüm hayat için gecerli bu. Bazı şeyleri ısıtıp ısıtıp düşünmek, değiştiremeyeceğin, yaşanmış bitmiş geçmiş meseleleri aşamamak hem ruha hem bedene zarar.
eltinizin en büyük hatası o. Kesinlikle ağzınızı kapatıp ben bu konuları artık konuşmuyorum demelisiniz. Onu da konuşturmamalısınız. Zaten sizinle dedikodu yapamayınca, sizi de kötü gelin edemeyince görüşmeyi de azaltacak. Evde yalnız bile kalacak görürsünüz.
bu dediklerimden sizi dolduruyor demeye çalıştığımı düşünmeyin. kendi kötü olmuş, şimdi sizin sevilmenizi ister mi? Kendi takıyor geçmişe istiyor siz de takın..
Gerçekten çok yoruldum artık dediğiniz gibi ordan oraya savruluyorum ben hiç alışkın değilim böyle şeylere saflığımda biraz ordan geliyor.Bence hepsinden uzak durun. Hepsi ilk fırsatta sizi doldurmaya çalışıyor gerçekten. Bir iki derken ne kadar akıllı olursanız olun bence bir yerden sonra bir tarafa çekilmiş olarak bulursunuz kendinizi.
Vay gercekten de eltiniz az degilmis yani. Bence onunla da araniza mesafe koyunBirbirlerinden hoşlanmıyorlar eltim biraz kurnaz biri bunları biraz ezmiş aşağılamış zamanında heralde. Gelip gitmemiş aralarına katılmamış hep mesafeli olmuş pek beğenmemiş bunları. Kocası annesinin evine habersiz gidiyor o derece.
Herkes bana nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum inanın. Görümcemin evine gittim gayet sıcak samimi cana yakın davrandı. Kaç gündür kayınvalidelere yemek götürüyorum işten geç geliyorlar yemekle uğraşmasınlar diye. Eşimle aramız düzelmişti oğullarını mutlu etmeye çalışıyorum bütün bunlara rağmen arkamdan akılsız denilince kaldıramıyorum .Bence siz de biraz safsınız. Eş ailesiyle böyle sorunlar yaşanmışsa iyi olmaya çabalamayın. Hep mesafeli olun. Eltiyle de aynı şekilde. Kadın istemsiz olarak sizi doldurmuş oluyor ama haksız da sayılmaz. Unutmayın geçmişi ama habire önünüze de sermeyin derim.
Gittiğime pişman oldum zaten. Keşke gitmek zorunda kalmasaydın. Evet safım kabul ediyorum temiz kalpli oluşumdan herkesi kendim gibi görmemden dolayı safım. Bu akılsızlık değil aklını göstermek değil benim bu söz çok zoruma gitti. Kesinlikle negatif enerjisiyle bütün huzurumu emdi o bile yetti.Eltiniz yalnız kalmaktan korkuyorsa, başka bir çözüm bulsun kendine. Bir daha siz gitmeyin. Sizi saf bellemiş, sürekli fitlemeye çalışıyor. Ne kadar onun aklıyla hareket etmeyeceğinizi söylesenizde, negatifliği ile bile sizi olumsuz etkiliyor baksanıza,. Kimsenin eşinizle aranıza girmesine izin vermeyin.
Eşinizde çocuk gibi herşeyi annesine anlatmaktan vaz geçmeli.Evliliğiniz oturup, birbirinize alışana kadar yapacağınız en iyi şey, birbirinize arka çıkmaktır.
Sizin için akılsız kelimesini kullanmışlar mı yoksa sizmi bu çıkarımı yaptınız orayı anlamadım
Siz eltinizin velisi misiniz ne isiniz var onlarda kaliyorsunuz kocanizi evde birakip cok rahatsizsa o size gelsin siz niye duzeninizi bozuyorsunuz hem suc tek tarafli degildir bence onda da vardir gorumcelerde de vardir ben olsam herkesle arama bir tık mesafe koyardim onlar kus diye sizde kus olmak zorunda degilsiniz ama fazla samimiyetede gerek yok.
Dediğinize göre eltinizin açtığı konulardan sonra modunuz düşmüş mesela. İlla sizi doldurmasına gerek yok modunuzu düşürmesi veya eşinizin ailesine içinizin ısınmasını engelleyen konuşmalar yapması bile yeterli bence mesafe koymaya. Siz doldurduğuna inanmadığınız için böyle uzunca yazdım ama aranız iyi olur gibi olunca eskileri unutma deme işine ben doldurma derim. Eşinizin ailesi de etkide kaldığınızı düşünmekte haklılar bence. Size kendileri direkt akılsız demiş mi dememiş mi anlayamadım. Yerinizde olsam genel olarak hepsine karşı ortalama bi tavır sergiler ve asla kişisel yorum yapmazdım. Eski konuları açana da beni böyle şeylere karıştırmayın der kaçardım.Gerçekten çok yoruldum artık dediğiniz gibi ordan oraya savruluyorum ben hiç alışkın değilim böyle şeylere saflığımda biraz ordan geliyor.
Evet gerçekten çok pişman oldum gittiğime birdaha gitmem zaten. Eşim sen onlara git zaten çağırıp duruyor o da aradan çıkmış olur o bize çok sefer geldi deyince tamam dedim gittim gitmez olaydım. Keşke kayınvalidemlere gidip kalsaydı ben niye gittiysem.
Haklısınız bende kayınvalidemi aradığıma sonradan pişman oldum ama tutamadım kendimi çok zoruma gitti “aklını göstermez inşallah” demesi. Benim yüzüme gülüp arkamdan aklı yarım falan diye atıp tütüyorlar demek ki. Sizce kayınvalidem bana cephe alır mı onu arayıp hesap sorduğum için? Beni tekrar ararsa anne ben öyle bişey söylemeyeceğini düşündüğüm için aradım inanmadığım için yoksa sana hesap sormak değildi niyetim demeyi düşünüyorum ama arayacağını da sanmıyorum çünkü onların gözünde sağı solu belli olmayan olay çıkarmaya yer arayan biriyim. Herşey tam da düzelmişti şimdi ne olacak...Aile içinde hiç kimse ile diğer aile üyeleri hakkında konuşmamaya çalışsanız kafanız rahat eder. Eşinizİn size annesinin lafını taşıması sonra sizin bunu annesinin yüzüne çarpmanız hoş değil.
Eltinize dikkat edin görümcenizle görüştünüz diye size laf sokuşturması falan çok itici duruyor. Ben eltinizi de sevmedim. Evet sizi kendi yanında tutmaya görümcelere cephe olmaya zorluyor. Bu yanlış.
Siz herkese eşit mesafede durursanız saygınızı bozmadan her şey güzel olur eşinizle de mutlu olursunuz. Kınada düğünde olanları unutun gitsin. Kendinize bu olaylardan farklı meşgaleler arayın :)
Bence seni akılsız değilde eltiden ne çekmişlerse artık onun anlatacaklarına inanmandan korkmuşlar sonuçta sen yeni geldin onları tanımıyorsun bu yüzdendir. Arkadaşlarında dediği gibi her iki tarafa aynı mesafede olmanda fayda varautumn büyük geline gitti ama inşallah yine aklını göstermez oğlum demiş. Kendince aklı biraz yarım dolduruşa gelmez inşallah demek istemiş işte ben bunu çıkardım kendi de itiraz etmedi zaten öyle demedim diye.
Dediğinize göre eltinizin açtığı konulardan sonra modunuz düşmüş mesela. İlla sizi doldurmasına gerek yok modunuzu düşürmesi veya eşinizin ailesine içinizin ısınmasını engelleyen konuşmalar yapması bile yeterli bence mesafe koymaya. Siz doldurduğuna inanmadığınız için böyle uzunca yazdım ama aranız iyi olur gibi olunca eskileri unutma deme işine ben doldurma derim. Eşinizin ailesi de etkide kaldığınızı düşünmekte haklılar bence. Size kendileri direkt akılsız demiş mi dememiş mi anlayamadım. Yerinizde olsam genel olarak hepsine karşı ortalama bi tavır sergiler ve asla kişisel yorum yapmazdım. Eski konuları açana da beni böyle şeylere karıştırmayın der kaçardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?