Akla ihtiyacım var kızlar

Ponciko14

Hayat En Güzel Hediye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2017
307
722
53
Merhaba kızlar sırf bu konu için aranıza katıldım bana akıl verin lütfen
5 yıldır mutlu olduğum bir yuvam 2.5 yaşında da bir kızım var.Sorun kayınvalidem ve onun yönlendirmesiyle bize parlayan kayınpederim. Şu 5 yılda neyini hangi patavatsızlığını anlatacağını bilemediğim bir kadın kendisi. Beni en çok kinlendiren şeyleri yazmaya çalışacağım. Doğumumun olduğu gece başımda bekledi diye benden bilezik istedi şaka değil gerçekten istedi çalışınca alırmışım. Doğumda annem gelmişti kendisi neden bilmem annemi hiç sevmez anneme ayetel kürsi biliyor musun dedi. Babam memur emeklisi benim düğünümde sağolsun karşı kendilerine çocukları borçsuz evlendirelim demişti ona da çok bozulmuşlardı neyse babam emekli olunca geride okuyan 2 kardeşime daha faydalı olmak adına annemle birlikte ev yemekleri yapan bir dükkan devraldılar orda çalışıyorlar karı koca bana "senin arkandan da muhabbetini yaptık baban nasıl milletin ağzını sildiği peçeteyi masadan alabiliyor nasıl çalışabiliyor o yemekçi dükkanında"dedi kızlar beynimden vurulmuşa döndüm ilk defa orada cevabımı verdim dedim ki anne o nasıl söz 2 kardeşim de okuyo masrafları oluyo dedim eve geldim eşime ağlaya ağlaya anlattım.Geçen hafta kayınpederimi eşimin iş yerine yollamış oğlum gelin ütüyü biriktiriyormuş söyle yapsın biriktirmesin ütüyü demiş.En son aklıma gelen ise hep birlikte kalabalıkta otururken uzak akrabalardan biri ( kayınvalidem kelepçe tarzı bilezikler abartılı küpeler ve kürk vs giymeyi çok sever) aman o kolundakiler ne bu yaşta torunlarına çocuklarına harca gibi bir laf etti kendisi buna ne cvp verdi tam hatırlamıyorum ama odaya geldi bana ve 2-3 kişiye bu kadın benim sinirimi bozdu nasıl söyler bana böyle işte siz eşleriniz sabahtan akşama kadar çalışıyor size getiriyor siz evde yiyip içip .....sunuz dedi o kelimeyi yazmak istemiyorum kızlar ben o an böyle bir hakarete maruz kalmaktan çok kötü oldum bu son damla oldu kızlar kendime kızmaktan deliye döndüm ben nasıl cevap veremedim nasıl ağZının payını vermedim diyorum.Kaç kere ne laflar ettiyse annemi ağlatmışlığı da oldu annemede kızdım lafını neden vermiyorsun da ağlıyorsun diye ama bende öyleyim lafımı söyleyemiyorum bu zamana kadar biriyle çata çat kavga etmedim.offff. Eşime gelince Allahtan benim tarafımda hep yöntemi şu oldu onu kızımızdan daha büyükmüş gibi görme he he de geç diyor ama artık söylediği laflar takılmayacak laflar değil,birde herşeyi geçtim ben mutlu güzrl bir ortamdayken bir hareket yada bir sözle benim o an ki mutluluğumu baltalıyor. Görüşmeyi neden kesmiyorsun diye aklınıza gelebilir ben eşimi ve kızımı düşündüğüm için bu zamana kadar böyle birşey yapmadım biz küçük bir aileyiz bir teyzem bir halam var eşimin tarafından da bir görümcem. Allahtan eşimle görümcem iyi bir insan yoksa evliliğimiz kötü sona giderdi. İşte böyle kızlar siz olsanız ne yapardınız??? Hakkınızı helal edin...

Eşinizin dediğini yapin madem. Bir de KV ve kp e onları hiç umursamadiginizi belli edin her zaman kendi bildigimi yaparım tarzı konuşun ve bunu davranışlarınızla gosterin. KV size olumsuz veya saçma birşey söylediği zaman sadece gülün bu onu çok kizdiracaktir hatta zamanla siz gülmeyin dalga geçmeyin diye susacaktir bence.

Hooppp bı dur bakalım derdim
Anama babama kimse laf söyleyemez diyemedin mı? Veremedin mı ağzının payını? Madem öyle sen de onun gibi ol ama kocana çaktırma, böylelerine bu gerek!

Ben olsam noktalama kullanırdım.
Yazık insanız biz yav.
Kör olduk,
Yarısı anlamsız,tümü noktalamasız
Canımı sıkana bu zamana kadar yaptığım tek şey hayatımdan çıkartmak,kimin nesi olursa olsun,
Eş dolayısıyla hayatıma girmişse bile,eş aracılığıyla hayatımdan çıkarttım,size de öneririm.
İnşallah yanlış anlamamışımdır.

Esiniz iyi mi yoksa siz mi esinizi cok seviyorsunuz?
Annesinin bu hareketlerine karsi siz mesafe koymuyorsaniz bile o araniza mesafe acmaliydi. Iyi bir es bunu yapmali bence. Mesela benim esim beni annesiyle gorusturmuyor. Annesinin sacmaliklarini ve daha ne kadar sacmalayabilecegini iyi biliyor cunku. Kendisi de bayramlarda falan gidiyor 1 saatligine.

Neyse bu kadini kafaniza takmaya degmez. Ciddiye almayin. Milletin agzini sildigi pecete derken, en kutsal meslek olan doktorlugun insanlarin idrariyla gaitasiyla ugrasmadan yapilamadigini, yeri geldiginde hastanin ustlerine kustugunu, bazen kendinde olmayan veya kendini tutamayan hastalarin gozleri onunde tuvaletlerini saldigini, hele ki kadin dogumcularin neleri gormek dinlemek eldivenle bile olsa ellemek zorunda kaldigini hatirlatin ona. O doktorlara nasil muhtaciz... onlara da mi aciyormus boyle?

Kv glzumde gorrgusuz kokana gibi geldi.kolundaki bilezige laf soyleyene delirdigin de siz de kv ne satip cocuklarina torunlarina harcamasi dogum yaptigimda reakatci kaldigi icin harac iatiyor bilezige doymaz o deseydin.
Babam milletin agzini sildigi peceteyi nasil topluyor dedigin de alninin akiyla kazaniyir cocugundan gelininden bilezik dilenmiyor deseyydin.

Annemi ağlattı babama hakaret etti diyene kadar ben de " he de geç" diyecektim. ama bence eşiniz olayı tam anlamamış.

şimdi oturtuyorsunuz eşinizi karşınıza güzelce olanı biteni tekrar anlatıp sorunun size ya da şahsınıza yapılanlar değil -ki o da sorundur ama eşiniz için alttan alınabilir- sorunun ailenize izzet-i nefisinize yapılanlar olduğunu söylüyor ve tekrarı durumunda ortalığı ateşe vereceğinizi bu konuda destek beklemediğinizi ancak böyle birşey olursa önünüze geçip "ama benim annem deli he de geç" gibi saçma birşey yaparsa onunla da kötü olacağınız mesajını veriyorsunuz.

emin olun annesini bir güzel ayarlar. heee yok ayarlamazsa -en sevdiğim kısım- bir güzel kavga edip rahatlıyor "ben size demiştim" deyip kahve içiyor bana da dua ediyorsunuz

ooo güzel lafmış bak

ama azıcık bu modellerden anladıysam bu lafın üzerine oturup ağlayıp oğlunu doldururdu o. kız cevap vermiyor diye yapıyor zaten bunları. cevap verse cümbüş çıkaracak eline o ayarda olay geçmemiş pisliğe sarmış iyice.

Peçete olayı çok sinirimi bozdu, hayatımda bir gün böyle düşünmedim ya bi lokantada, ekmek parası için herkes bir iş tutar ve aile geçindirir, anneni kıskanıyor olabilir baban annen iş kurmuş çocuk okutuyor evlendiriyor vb. Görüşmeyi kes, bir hayır gelmez bu insandan.

Noktalama isaretleriyle barisin lutfen. :)
Konuya gelince. Hani demis ya kocalariniz getiriyor siz yiyip icip bilmem ne... demis. Konuyu oraya nasil bagladi anlayamadim dogrusu? Ayrica kendisi calisiyor mu? Yoksa o da mi kocasinin getirdigini yiyip icip onun parasiyla pahali mucevherler falan aliyor? Sanirim sonrada durumlari duzeldi. Kv niz sonradan gorme..

Bana o baban icin soyledigi dokundu. Hicbir zaman buyuklere saygisizlik yapilmamasindan yanayim. Eger konu ailem degilse. İnsan gerekirse baskasinin pisligini de temizler. Namussuzluk mu yapiyor? Para mi caliyor? Alin teriyle kazaniyor. Masalari temizlesin, peceteleri toplasin ben onun ellerinden operim. Hadsizlik ya.

Bi dahakine "ben gurur duyuyorum. Cok sansliyim ki birbiriyle gurur duyan bir aileyiz. Herkese nasip olmuyor " diyin.

Aslında eşim yıllarca bunlarla uğraşmayı denemiş ama bunlar asla pes etmeden başka başka taraflardan yine bir şekilde saldırıyorlar diye kendince takmamayı taktik edinmiş.

Etkisiz eleman eşin babasına bizim evin ütüsünden sana ne ve bunu sana kim söyledi ayrıca ona ne diyememiş mi

Eşiniz ," he he de geç " diyeceğine adabiyla ayar çeksin ailesine.

Sizin anneniz ve babanizda böyle konuşup dursa eşiniz he he mi derdi ?

Eşim iyi diyorsunuz da, ben pek öyle göremedim. He deyip geçecek şeyler yapmıyor ki kadın??

Bir de anneme laf edecek, dünyayı dar ederim anasına da, babasına da, oğluna da...!

Kızlar yeni olduğum için alıntıladığım mesajı eklemeyi unutmuşum. Eşimle ilgili yukarda yazdım.
Gözünüzü kör etmemek için de noktalamayı daha fazla kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…