AKLI KARIŞIK ÇALIŞAN ANNE

Çalışan bir anne olarak niye kendinize bu kadar eziyet ediyorsunuz.Kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakın kimseye bu kadar bel bağlamayın.Bakın eşimle ikimizde nöbet usulü çalışmamıza ve bulunduğumuz şehirde kimsemiz olmamasına rağmen inşallah 3. Çocuğu bekliyoruz.çok önemli durumlar dışında da kimseye baktırmadık mecbur olduğumuzda da bikaç günlüğüne çağırmışızdır oda 6 yılda 2 3 defa.Ben kızımı 2 yaşında kreşe verdim şükür sorunda yaşamadım.Sizde şuan kreşe verirsiniz zaten giden çocuklar da hasta oluyor ilaçlarını veriyorlar hadi çok hasta oldu izin alırsınız yada o zaman bikaç günlüğüne kV deden rica edersiniz bunu düşünmeyin.Okul çağı demişsiniz artık devletbokulları çalışan anneler için etüt açıyor yani tüm gün okul.Birde bu mantık bana çok saçma geldi çocuğunuz okulu bitirene kadar istemediğiniz halde kV denizle mi kalacaksınız?İkinci çocuğu da hazır olduğunuzda yaparsınız bir süre ücretsiz izin sonra bakıcı tutarsınız.Sırf çocuklar için hem kendi hayatınızı hem başkalarının hayatını darlamayın.Bırakın gitsinler onlar rahat siz rahat.

Ben bı noktada huzurum bozulmasın kimse bana karışmasın ben kimseden birşey baklemezsem kimse de benden birşey bekle ez mantığındayım.Çünkü çalışıyorsam bakıcı yada kreşe para vermeliyim evimi de temizletmeliyim.yada paradan feragat edip hem düzenli hem huzurlu bir hayatım olacak.Yani dediğiniz gibi 4 4 lük olmuyor ama birilerinden birşey beklemekte bana doğru gelmiyor.

Bu da doğru bir yaklaşım.Şu an bi arkadaşım 3 aylik hamile annesini yeni kaybetti kaynanasi zaten hayatta değildi hayat şartları öğretiyor bazen .bazen aynı durumda olan insanlar anlayabiliyor birbirini

Tamam anladık ama bu kadar sorumluğun altına siz kendinizi sokuyorsunuz size kimse kV ye bak demiyor anladığım kadarıyla ama siz çocuğa baktırmak için bu kadar şeye katlanıyorsunuz.Mecbur değilsiniz kreşe verin onlar kendi hayatlarına siz kendi hayatınıza bakın.bir de daha okula 3 yıl var yarın ne olacağımız belli değil bunları düşünüp kendinize dert etmeyin.

Herzaman şunu düşünürüm ister kendi annem ister kv olsun benim çocuğuma bakmak zorunda değil zaten o yaştaki insanlar için de bu hiç kolay değil.Birde ben asla çocuklarımı Allah tan başka birine güvenerek yapmadım yoksa zaten stresten ölürdüm

Konu sahibi bayana zorlaniyosaniz işinizi bırakıp çocuklarınizla ilgilenin dedim ama borç vardır ekstra birikim yapmak istiyorlardir bilemem.Tabi bunun kreş masrafı var ve şu an ben de konyadayim bildiğim kadarıyla burda bir arkadaşım 1100 tl veriyor kreşe.Çalıştığı iş özel sektorse ve her ay rutin masraflar belli birikim yapilamiyor maaştan kalan 0sa gibi üstüne bi de bunları düşünüp dert edecekse çalışmamak bu noktada dogry olabilir gibi.

Son mesajımdan sonra halden anlayan anneler çıktı ortaya şükür
Kaç kez belirtmeme rağmen anlamayanlar da var ama zaten saçma sapan yorumlarını okuyunca neden anlamadıkları gayet net...
kV köye gitmek istemiyor
kV köye gitmek istemiyor
kV köye gitmek istemiyor

sanırım artık anlarlar.
60 yaşında bir insanın elden ayaktan düşmüş bitkin bir yaşta olduğunu düşünmüyorum, nitekimde değiller şükür.
sonuçta evladına annesi veya kv si bakanlarında anneleri ve kv leri o yaş aralığındadır. Yani bu torun bakanlarda genel yaş ortalamasıdır.
Çocuğu kreşe vermek istediğimde kv istemedi ben bakıcam dedi. Ama kp zor duruyor burda. Kv diyorki sen çocuğu kreşe de versen biz kışları burda kalalım kendince.
amenna gelsinler ama ben bir ömür onlarla yaşayamam...
sonuçta kış mevsimi uzun. Evde eşimle ve çocuğumla yaşamak istemek suç gibi yazılmış. Valla pes. Ha bunu yazanlarında çoğu çekirdek ailedir eminim.
Çünkü benim gibi iki aile yaşamak zorunda olanların %90 ı aman gelsinler kalsınlar birlikte yaşarız ne olacak ki diye düşünemezler. Kalan % 10 una da maşallah Allah bozmasın diyelim.
İkinci çocuk aradan çıksın lafımı kendi anlamak istediği gibi daha doğrusu dünyalarında herşeyi sadece okumak istedikleri ve anlamak istedikleri gibi anlayanlar bu lafımda size. Ben bilmiyorum sahi dimi ikinci çocuğun lap diye hayatımın ortasına oturacağını, ama size laf anlatmayacağım gidin kendi dünyanızda mutlu mesut rahatça yaşayın ve dediğim gibi boş yorum yapmanızı istemiyorum, zaten yarım yamalak okudum falan demişsiniz tamamen okumadan yorum yapma gereğini nasıl hissediyorsunuz ilginç. Gerçekten ilginç insanlarsınız. bu lafa rağmen hala burada iseniz valla PESS bune genişlik anacım...
İkinci çocuğu kv bakabilirse yapabilirim dedim daha önce de, eğer bakamazsa bakıcıya verecek param yok, olmazsa olmaz zaten.
Ama benim sorunum çocuk kreşe giderken sabah 8 akşam 6 alabilirim hftasonu da çalışmıyorum zaten. Ama kuzenimin kızı ilkokula başladı bu yıl saat 4 e kadar etüte bırakıyor. bu zamana kadar bakıcı ve kreş idare etti. Şimdi 6 ya kadar olan o 2 saatlik kısımda ne yapacağını şaşırmış durumda ya insan bulamıyor ya da bulduğu insanlar 5 günün 2 saati için deli gibi para istiyor. Bende burda fikir almak maksadıyla yazdım zaten, siz olsa idiniz ne yapardınız, çocuğunuza nasıl bakabiliyorsunuz okuldan sonra eve gelene kadar nasıl idare ediyorsunuz???Çalışıyorsanız evladınıza kim bakıyor?
İşten çık diyenler o kadar iyi durumda değilim, çalışmak zorundayım evladım ileride benim gibi kiralarda sürünmesin ona buna muhtaç olmasın diye kendimi paralıyorum, evet belki çalıştığım için onu ihmal ediyorum ama herşey onun için yine de. Kim istemez ki kendi çocuğuna kendi baksın. Kendi disiplini ile büyütsün. Ama olmayınca olmuyor işte, 1600 TL kiraya uygun diyenler residance ta oturuyor belliki durumlarıda gayet iyi maşallah. Oyüzden siz yazmayın anacım tok açın halinden anlamaz misali...

kv köye dönme niyetinde sende bakma karşılığında onlara kira veriyorsun. gitsin köye sende bakici tut yada kızı kreşe ver bu kadar basit.

Offf sanırsınız dünyanın sonu gelmiş, o öyle olursa bu böyle olursa, kusura bakmayın içim şişti.
Anneannesi babannesi olmayan çocuklar nasıl büyüyor Allah aşkına? Hayatınızı niye başkalarına bu derece endeksiliyorsunuz?

Valla duyar kasanlar dolusmus ama kimsenin hayatı kolay değil. Çalışıyorum çocuğum olunca da bakıcı bakacak. Annem zaten vefat etti kv ile aynı mahalledeyiz ama 68 yaşındaki bir insan hem kendi düzenine hem benim çocuğuma yetisemez. Bakıcı tutacak param olmasaydı da çocuk yapmazdım zaten maddi durumu toparlayana kadar 32 oldum .hiçbir şey hesaplamasaydim 2 çocuğu yapmış kv nin başına salmış olurdum ama başkalarına mecbur kalmaktan nefret ederim. Kimsenin hayatı kolay değil ama herkes konu sahibi kadar bencil ve kolayci olamıyor kişilik meselesi.

Oğluma 27 aylık olana kadar kendim baktım sonra kreşe verdim üstelik annemle aynı apartmandayım ve annem 49 yaşında, bakmak istemiyor o sorumluluk ağır geliyo anlıyorum ne demek istediğini

Ben annem için bile şöyle yapsa böyle yapsa hesabı yapamadım olmaz dedi kapandı konu ama siz maşallah kv için denklemler kurmuşsunuz madem kalacak 2.de aradan çıksın ne demek, kadın git gide gençleşmeyecek madem hantal ve rahatına düşkün ve sizin de maddi yönden çalışmaya ihtiyacınız var o zaman çocuğu kreşe verip herkesi evine yollayacak bir müddet ya da temelli 2.çocuğu düşünmeyeceksiniz

Özetle tırnağın varsa başını kaşı

Sevgili konu sahibi çalışan kadina 2 cocuk fazla hele ki senin durumunda .
Ayni yoldan gectim bana da fazlaydi oradan biliyorum ( bunu buyutme anlaminda soyledim yani o bahsetteigin yıllar icin. Yoksa manevi oglum var 5 yildir birlikte yaşıyoruz onun yükü yok çünkü büyük)
Çocuklarıma 2.5 yaslarina kadar annem bakti.
Istanbulda ozel kres sabah 7 aksam 7 çünkü calisma saatlerime o uyuyor 2000 tl.
Eger sabah 10 aksam 4 versem yine sabah anneme bırakıp aksam annemden almam lazim. Ustune bir de servis parasi. Yaz olur annem yazliga gider . Kadin genc yuzecek eglenecek torun da kuyrugunda. Mecbur bir yardimci tuttum. Annem torunu ile cakit gecirirken o yemek temizlik ve ütüye bakti. Ee cocuklar büyüdü geldi okul yasina okul kapaniyor 2 de . Ozel okula verdim ama iki tane cocuk nasil kalkarim altindan. Büyük burslu kazandi ünlü bir okulu ufaklik anneme gitmeye basladi yine. Tam 69.000 lira kreş sosyal etkinlik vs vs parasi odedim 2.5 yasindan 7 yasina kadar .
Benim annem ilk torununda 37 ikincisinde 47 yasindaydi.
Senjn ki 60
O halde yardimcilarla bakicilarla kreş ile bakti. Ki evde biri her sartta lazim. Hasta oluyorlar surekli izin alamiyorsun.
Evet kardes lazi. Ama hayatin gidiyor bunu da goz onune al
En az 12 13 yil daha bunlari dusuneceksen yap tabiki
Paran varsa sozun geçer unutma...

Bazı kadınlarda ikinci çocuk saplantı....
Illa olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…