- 5 Şubat 2011
- 1.116
- 1.979
- 333
- Konu Sahibi gamzelikiz90
-
Ben bı noktada huzurum bozulmasın kimse bana karışmasın ben kimseden birşey baklemezsem kimse de benden birşey bekle ez mantığındayım.Çünkü çalışıyorsam bakıcı yada kreşe para vermeliyim evimi de temizletmeliyim.yada paradan feragat edip hem düzenli hem huzurlu bir hayatım olacak.Yani dediğiniz gibi 4 4 lük olmuyor ama birilerinden birşey beklemekte bana doğru gelmiyor.konu sahibi, aynı döngü içinde bende düşünmekteyim.
Dertlendim şimdi.
Yalnız olmadığına sevinir misin bilmem.
Ama şunu çok iyi biliyorum.
Herşey 4*4 olmuyor.
Hem çocuğum bakılsın, hem para kazanayım. Hem 2 çocukla çalışayım.
Hem evim düzenli olsun, karışmasın.
Huzurum bozulmasın.
Hem kimse karışıp, kafamı bulandırmasın.
Hem ihtiyacım olduğunda yanıma koşsun.
İstekler istekler.....
Olaya bu taraftan bakmaya çalışıyorum.
Hangi noktada fedakarlık yapacağına kendin karar ver, isteklerin gayet normal ama bir noktada tıkanıyor işte.
Bu da doğru bir yaklaşım.Şu an bi arkadaşım 3 aylik hamile annesini yeni kaybetti kaynanasi zaten hayatta değildi hayat şartları öğretiyor bazen .bazen aynı durumda olan insanlar anlayabiliyor birbiriniÇalışan bir anne olarak niye kendinize bu kadar eziyet ediyorsunuz.Kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakın kimseye bu kadar bel bağlamayın.Bakın eşimle ikimizde nöbet usulü çalışmamıza ve bulunduğumuz şehirde kimsemiz olmamasına rağmen inşallah 3. Çocuğu bekliyoruz.çok önemli durumlar dışında da kimseye baktırmadık mecbur olduğumuzda da bikaç günlüğüne çağırmışızdır oda 6 yılda 2 3 defa.Ben kızımı 2 yaşında kreşe verdim şükür sorunda yaşamadım.Sizde şuan kreşe verirsiniz zaten giden çocuklar da hasta oluyor ilaçlarını veriyorlar hadi çok hasta oldu izin alırsınız yada o zaman bikaç günlüğüne kV deden rica edersiniz bunu düşünmeyin.Okul çağı demişsiniz artık devletbokulları çalışan anneler için etüt açıyor yani tüm gün okul.Birde bu mantık bana çok saçma geldi çocuğunuz okulu bitirene kadar istemediğiniz halde kV denizle mi kalacaksınız?İkinci çocuğu da hazır olduğunuzda yaparsınız bir süre ücretsiz izin sonra bakıcı tutarsınız.Sırf çocuklar için hem kendi hayatınızı hem başkalarının hayatını darlamayın.Bırakın gitsinler onlar rahat siz rahat.
Tamam anladık ama bu kadar sorumluğun altına siz kendinizi sokuyorsunuz size kimse kV ye bak demiyor anladığım kadarıyla ama siz çocuğa baktırmak için bu kadar şeye katlanıyorsunuz.Mecbur değilsiniz kreşe verin onlar kendi hayatlarına siz kendi hayatınıza bakın.bir de daha okula 3 yıl var yarın ne olacağımız belli değil bunları düşünüp kendinize dert etmeyin.Eşim arada kalıyor doğal olarak, oda bıktı hem annesinin sürekli hasta olmasından ama bir yandan da annesi babası ne yapsın adam. ben diyorum ki seneye köye gitsinler mesela bende çocuğu kreşe vereyim istediklerinde gelir kalırlar ihtiyaç olduğunda da öyle. çocuk ilk okula başladığında da gelirler yine hem köye de bu sırada doymuş olurlar, hem çocuk okuldan gelince kv evde olur hemde eğer kendini iyi hissederse 2. çocuğu o sıra düşünürüm.
Bakın anlamıyorsunuz, kv sürekli hasta ve hastaneye bile zor götürüyorum ben onu istemiyor hast gitmek, kızı var birde ama başka semtte evli hepsinden çok ben koşturuyorum onunla, bende usandım artık bir sürü kişinin sorumluluğu var üzerimde eşim hayata hep pozitif bakar ama ne yazık ki öyle değil bu hayat hem evin hem kendi ailemin hem çocuğun ve eşimin hemde onun ailesinin sorunlarıyla tek başıma mücadele ediyorum. birde çalışıyorum bilmem anlatabildim mi.
Herzaman şunu düşünürüm ister kendi annem ister kv olsun benim çocuğuma bakmak zorunda değil zaten o yaştaki insanlar için de bu hiç kolay değil.Birde ben asla çocuklarımı Allah tan başka birine güvenerek yapmadım yoksa zaten stresten ölürdümTamam anladık ama bu kadar sorumluğun altına siz kendinizi sokuyorsunuz size kimse kV ye bak demiyor anladığım kadarıyla ama siz çocuğa baktırmak için bu kadar şeye katlanıyorsunuz.Mecbur değilsiniz kreşe verin onlar kendi hayatlarına siz kendi hayatınıza bakın.bir de daha okula 3 yıl var yarın ne olacağımız belli değil bunları düşünüp kendinize dert etmeyin.
Konu sahibi bayana zorlaniyosaniz işinizi bırakıp çocuklarınizla ilgilenin dedim ama borç vardır ekstra birikim yapmak istiyorlardir bilemem.Tabi bunun kreş masrafı var ve şu an ben de konyadayim bildiğim kadarıyla burda bir arkadaşım 1100 tl veriyor kreşe.Çalıştığı iş özel sektorse ve her ay rutin masraflar belli birikim yapilamiyor maaştan kalan 0sa gibi üstüne bi de bunları düşünüp dert edecekse çalışmamak bu noktada dogry olabilir gibi.Herzaman şunu düşünürüm ister kendi annem ister kv olsun benim çocuğuma bakmak zorunda değil zaten o yaştaki insanlar için de bu hiç kolay değil.Birde ben asla çocuklarımı Allah tan başka birine güvenerek yapmadım yoksa zaten stresten ölürdüm
Anneannem 74 yaşında hala torununa bakıyor sakat ayağıyla patates kızartıyor ona vs.
Hayır biz de teyzeme çok kızıyoruz anneannem e baktiriyor çocuğunu diye.bu normal mi sizce? böyle mi olmalı?
Bence de yani neden kv ısrarı var konu sahibi?Kira parasına bakıcı tutarsın neden bu kv israrı
Neden şaşırıyosn ki zaman çok değişti ben para da teklif ettim bakmadıkendi torununa para karşılığında bakan babaanne !
buraya takılı kaldım geri kalanı yarım yamalak okudum
Bence de yani neden kv ısrarı var konu sahibi?
Ozaman para almasın sizdenısrarcı değilim ki o gitmek istemiyor. çocuğu kreşe verecektim olmaz diyor. ben bakcam diyor.
Sevgili konu sahibi çalışan kadina 2 cocuk fazla hele ki senin durumunda .Merhaba,
Ben 2 yıl yıldır özel bir şirkette çalışıyorum ve işimde iyi şükür. 3 yaşında bir kızım var. Aynı zamanda kiracıyım ve kayınvalidemlerde kiracı. aramızda bir sokak var çocuğa kv benim evde bakıyor karşılığında kiralarını ödüyorum. aslında kv de kp de emekli ve köye yerleşmek istiyorlar kira vermemek için, ama çocuğuma bakmaları için şehirde kalmalarını istiyorum çünkü çocuğa bakacak kimsem yok.
Durum böyle olunca kira veremeyiz dedikleri için kiralarını ödemeyi kabul ettim. ve şuan aylık 1600 TL aylık kira ödüyorum ikimize. bir evde de yaşamak istemiyorum çünkü evlendiğimizde 1 yıl birlikte oturduk ve yapamadık evleri ayırdık. kv 60 yaşında ve sürekli hasta oluyor her sene bir yerine bişey olduğu için hastanelerde koşturuyoruz birazda psikolojik sanırım ve hasta olduğu zamanlarda çok nazlı oluyor. evin tüm masrafları da bende bu arada çünkü akşamları eve sadece yatmaya gidiyorlar.
Bu sene 4 aydır akşamları da bendeler git de diyemiyorum evlerine 4 ay boşuna kira verdim. evi kapatalım bize yerleşin dedim onu da istemiyorlar çünkü buradaki eşyaları köydeki evlerini büyütünce taşımak istiyorlar. haftasonu karar aldık kv sürekli hasta olduğu için sabahları git gel yapmasın diye hafta içi bizde kalacaklar. haftasonu kendi evlerinde. yaza da evi taşıyacaklar köye. Bende cocuk 3,5 yaşında olacağı için kreşe vermeyi düşünüyorum yaza nasipse.
Gel gelelim kv dün gece kışları yine size geliriz diyor. şaşırdım kaldım o kadar köy meraklıları yazın köyde kışın şehirde istiyorlar herkes akıllı bir ben safım zaten. İstemiyorum böyle bişey ama bişey demedim tabi sadece çocuğu kreşe vereceğim hasta olursa evde bakmak için ve arada özlediğinizde gelip kalırsınız arada da biz geliriz dedim. Şimdi de düşünüyorum bu çocuk ilk okul çağı geldiğinde akşamları eve benden erken gelecek kim bakacak? bakıcı tutsam bulabilir miyim kafama göre bilmiyorum. gitmeseler köye bize yerleşseler bu sırada acaba 2. çocuğumu yapsam aradan çıksa onu da bilmiyorum. Kafam karmakarışık. Yaza kreşe verirsem ikinci çocuğu düşünemem zaten zor bakar gibi, hadi 3 yıl kreş anasınıfı anaokulu idare edicez desem ilk okulda ne yapacağım erken çıkınca, Eşimde ikinci çocuğu istiyor. Seneye kreşe vermesem bu yıl hamile kalsam bir dahaki kışa doğururum evde olmuş olurum kızıma da bebeğede evde bakarım yazında da işe başlayınca kız 4,5 yaşında olur kreşe gider bebeğe de babanne bakar diyorum en azından bir çocuk yükü olmuş olur sırtında. ama bu kezde bir evde oturmak zorundayım. Ne yapacağım bilmiyorum. akıl verin bana ltfen. ya tek çocukla kalıcam ki ikinciyi çok istiyoruz, yada bir evde senelerce yaşamayı kabul edicem. tek çocuk neyinize yetiyor demeyin kardeş gibisi yok bu hakkını çocuğumun elinden alamam.
Bazı kadınlarda ikinci çocuk saplantı....konu sahibi tamam her seye cevap vermissiniz de,
bu kdar yuk agir geliyor da demissiniz,
e ne demeye ikinci cocugu dusunuyorsunuz o zaman.
tek cocugunuza guzel bir gelecek kurmaya calisin.
krese verin, okul cagi gelince de duruma gore ya okul sonrasi evde bakilir ya da etut/ bakici ayarlanir.
bu denkleme bir de ikinci cocugu sikistirmayin, yazik edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?