- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Elinde tuttuğu şeyin bebek olduğunun farkında bile değildir o kadın o an.
Astoria 'nın yorumuna katılıyorum; buradaki suçlular "Loğusadır-nazdır geçer" deyip, önemsemeyen eşi ve annesidir. 6 aydır bunun sinyalini illaki vermiştir kadın ve görmezden gelinmiştir.
Bu cahilliğin ve umursamazlığın bedeli işte...
Ben sizinle aynı fikirdeyim daha geçen gün yaptığım yorum için taşa tuttular beni. savunmasız kendini koruyamayan derdini söyleyemeyen bir bebeği çöpede atmak balkondan da atmak çok kolay onlar için. helede psikolojisi sağlam olmayan insanların çocuk yapması beni bitirio Allaha emanet yani. yapacak bişi yok. içimiz yana yana izliyoruz okuyoruz.Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar daha 6 aylık bebek .Hiçmi allah'tan korkmuyosun. Nasıl kıyarsın o bebege .Biri bebeğini çöpe atar biri camı avlusuna bırakır diğeri balkondan atar .Şu mezarlıkta aglayan kızı gormek için colugunu çoğunu alıp oraya gider oda yetmez gıbı adamın bırı çekirdek satar . Yaa nasıl bı dunya bu nasıl zihniyet yeteeeerrr dıe cıkıp bagırasım var. İnsanlar nasıl bukadar merhametsiz olabıldıler bu nasıl bı zihniyet .İnşallah o bebeğe bısı olmazdq büyüyüp o annenin yuzune tükürür. Basıma agrılar girdi.
Haklısınız bir anlık sinirle yazdım ama kabullenmek istemiyorum içten içe. Maalesef her birey aynı tepkileri vermiyor hastalık karşısında. Peki ihtisas alanınızı saf dışı bırakarak düşünürseniz, bu hastalıklar karşısında kişilerin verdiği tepkilerin ve kötü sonuçların onların karakterleri ile ilişiği var mıdır? Elbette bu hususta teknik bilgim yok. Kişisel kanaatim bu sadece. Hastalıkların her bünyede farklı tepkilere sebep olduğunu kabul edersek, bu farklı tepkilerin kişilerin vicdanı, karakteri ile bağlantısı var mıdır peki?
Yani x kişisi faklı tepki veriyorsa, bu sadece hastalığın bir sonucu mudur? Y kişisi neden aynı tepkiyi vermiyor daha güçlü olduğu için mi yoksa insani vasıfları yüzünden mi ?
katılıyorum
hatta bence evlenirken dahi psikolojik sağlık raporu alınmalı
evlenmeye anne olmaya koca olmaya sorumluluk almaya elverişlimidir diye
kanına bakıyolar ama işte kanı bozuksa aklı bozuksa ona da bakmak lazım
Konu bence böyle bir konu değil, bir ihmalin konusu.
"Aklı bozuk" filan diyorsunuz da, insanların zamanla-hangi olaylarla ne hale geleceğini bilemezsiniz. Misal bu kadın, haberi burada görüp okuduğumda (Haber takip etmemeye çalışıyorum böyle şeyleri içim götürmüyor) aklıma Andrea Yates geldi. Bilmem bilir misiniz, kadın 5 çocuğunu da küvette boğdu ve bunu son çocuğunu doğurduktan sonra girdiği beşinci postpartum depresyonuyla iyice yiten akıl sağlığı sebebiyle yaptı. İlk 2 çocuğunda sorun yok kendi çabası ile atlatıyor ama 3.de ilerliyor öngöremiyorlar, 4.den sonra davranışları bariz değişince doktora gidiyorlar ve doktor "Kesinlikle bir daha hamile kalmamasını" üzerine basa basa söylüyor. Ancak gerek dini inançları, gerek eşinin baskısı ve önemsememesi ile 5. çocuğuna hamile kalıyor.
Kadının gerçeklik algısı o kadar yitiyor ki, çocuklarını sırayla hazırlayıp boğarken, onlara iyilik yaptığını düşünüyor bilmem anlatabildim mi? Yani kadın kanı bozuk-kötü biri değil, hasta ve hastalığı eşi-çevresi tarafından ciddiye alınmamış bir kadın.
Muhtemelen buradaki kadın da aynı durumda; 2. çocuğuymuş. İlkinde de yaşamıştır güç bela toparlamıştır kendi kendine, kimse umursamamış tek kez bile psikolog yüzü görmemiştir. İkincide de ortaya çıkan tablo bu, 6. ay yine gözardı edilmiştir ve sonuç... Belki çocuğu elinde mi bilemedi, belki melek zannetti uçurmaya çalıştı...
Baştan "Akıl sağlığı" vb. filan olmuyor işte. Kiminde böyle sonradan oluşup kronikleşiyor. Önemli olan; başımıza gelmeden, insan psikolojisi üzerine biraz bir şeyler bilmek, en azından -doktora gitmeli-götürmeliyiz- denilecek, doktorun tavsiyelerini ciddiyetle takip edebilecek farkındalıkta olmak.
Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar daha 6 aylık bebek .Hiçmi allah'tan korkmuyosun. Nasıl kıyarsın o bebege .Biri bebeğini çöpe atar biri camı avlusuna bırakır diğeri balkondan atar .Şu mezarlıkta aglayan kızı gormek için colugunu çoğunu alıp oraya gider oda yetmez gıbı adamın bırı çekirdek satar . Yaa nasıl bı dunya bu nasıl zihniyet yeteeeerrr dıe cıkıp bagırasım var. İnsanlar nasıl bukadar merhametsiz olabıldıler bu nasıl bı zihniyet .İnşallah o bebeğe bısı olmazdq büyüyüp o annenin yuzune tükürür. Basıma agrılar girdi.
Kücük bebegim var ve o dogdugundan beri haber izlemiyorum/izleyemiyorum. Mesajinizi görünce baktim. Dünya ne kadar da kötü bir yer. İnsanlar nasil böyle vicdansiz olmus. O masum yavrucaga nasil kiyilir?? Bir de beykozda herkesin gözü önünde bir adami bicaklayan degnekci haberi var. Görüntüleri izlemez olaydim. Asla unutamiycam. Herkes toplanmis olayi izliyor, o kadar adam bir olup yaraliyi kurtaramiyor. Kizimi nasil koruycam bu kadar kötü insandan. Bu kadar kötülügün icinde iyi olmayi ögretebilecek miyim?Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar daha 6 aylık bebek .Hiçmi allah'tan korkmuyosun. Nasıl kıyarsın o bebege .Biri bebeğini çöpe atar biri camı avlusuna bırakır diğeri balkondan atar .Şu mezarlıkta aglayan kızı gormek için colugunu çoğunu alıp oraya gider oda yetmez gıbı adamın bırı çekirdek satar . Yaa nasıl bı dunya bu nasıl zihniyet yeteeeerrr dıe cıkıp bagırasım var. İnsanlar nasıl bukadar merhametsiz olabıldıler bu nasıl bı zihniyet .İnşallah o bebeğe bısı olmazdq büyüyüp o annenin yuzune tükürür. Basıma agrılar girdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?