• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım asla başıma gelmeyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıkçası ömürlük şeyler için bu siteye asla bakmıyorum dandik ne var ne yok burda
Yani birkaç tane güvenilir sitede baktık yoktu.
Mobilyayı da görmeden almak bana mantıklı gelmiyor hele ki yorumlara bakınca
Hatta bu attıklarınızın yorumlarına bakın bi.

Dandik alsam 3 yıl sonra yine almam gerekecek böyle büyük eşyalara artık en iyisi olmasa da orta düzey almaya çalışıyorum
Marka değil ama yorumları iyi.

Tercih meselesi tabi ama her plastik yemek temasina uygun degil, makineye girmeye uygun degil. Iyi bir çelik alip makineye, kaynar yemege temas ettirebilmeyi tercih ederim ben. Iyi bir celik dedigim de paslanmaz duz celik iste.
Ben de onu diyorum işte. Tercihler değişebilir. Daha pahalısını, daha kalitelisini, kendine göre daha kullanışlısını tercih edebilir insan. Ama bunu yaptıktan sonra da param yetmiyor diye ağlamaz.

Benim için mobilyanın kalitesi önemliydi mesela. Evlenirken aldığım mobilya koltukların iskeletine kadar ceviz ağacından yapılmış. Üçüncü kattan atsanız tık demeyecek sağlamlıkta. Bu benim tercihimdi, 1 sene neredeyse maaşımın tamamını bunların taksidine gömdüm, sıkıldım bunaldım ama şikayet etmedim çünkü dediğim gibi ben tercih ettim bunu.

Açıkçası ömürlük şeyler için bu siteye asla bakmıyorum dandik ne var ne yok burda
Mobilyayı da görmeden almak bana mantıklı gelmiyor hele ki yorumlara bakınca.
Bu sebeple guvenilir sitelerden markalardan alisveris yapmak gerekiyor internet alisverisi yapilacaksa. Ikea'ya bakmadiniz mi hic? Gerçekten cok pahali olmus sizin aldiginiz.

Sizin evlenmeden önce alınmış herşeyiniz
(Siz almışsınız veya eşiniz)
Ben 6 yıldır çalışıyorum ilk 2 yıl tüp bebek tedavisi ile gitti hep paramız
Sonra da evin büyük ihtiyaçları yani sizin evlenmeden önce aldıklarınızı biz yeni yeni alıyoruz

Bir de şunu söylemek isterim. Mesela siz ev almayı öncelemiş ve bunun borcunu ödüyormuşsunuz. Biz ise bunun yerine kira ödüyoruz. Hepimizin öncelikleri, ihtiyaçları birbirinden farklı. Bu anlamda genel geçer şeyler söylediğimiz zaman birbirimizin ihtiyaçlarını küçümsenmesine de gerek yok.

Mobilyayı da görmeden almak bana mantıklı gelmiyor hele ki yorumlara bakınca.
Heh ben de onu diyorum işte, ucuzu tercih etmemek sizin bileceğiniz şey. Ama bunun için şikayet etmeyi para yetmiyor demeyi ben anlamıyorum üzgünüm. Sizin tercihiniz bu çünkü.

Ben de onu diyorum işte. Tercihler değişebilir. Daha pahalısını, daha kalitelisini, kendine göre daha kullanışlısını tercih edebilir insan. Ama bunu yaptıktan sonra da param yetmiyor diye ağlamaz.

Benim için mobilyanın kalitesi önemliydi mesela. Evlenirken aldığım mobilya koltukların iskeletine kadar ceviz ağacından yapılmış. Üçüncü kattan atsanız tık demeyecek sağlamlıkta. Bu benim tercihimdi, 1 sene neredeyse maaşımın tamamını bunların taksidine gömdüm, sıkıldım bunaldım ama şikayet etmedim çünkü dediğim gibi ben tercih ettim bunu.

Hıh aynen. Arkadaş mesela ev almış. Ama ben robot süpürge aldım onun yerine :D

Bu kadar kaliteli mobilya hangi markanin mobilyasi? Özel imalatsa bayagi guvenilir bir yer belli ki. Mobilyadan yana benim yuzum hic gulmedi de. Sizinkinin markasini oneriyorsaniz aklimda bulunsun.

Ben ağlamıyorum ki :)
Sadece fikir istedim siz nasıl bir yol izliyorsunuz dedim
Eşimden para almak istemiyorum kişisel ihtiyaçlarım için dedim

Herkes kendi elindekine cebindekine göre yorum yapmış benim yazdıklarımı okuyan çok az
Bu konular hep böyle oluyor zaten. Herkes kendine göre yorum yapıyor. Kimi büyükşehirde yaşıyor kimi küçük şehirde. Ayrıca çalışan kadının daha çok masrafı oluyor. Kimi borçsuz evleniyor herşeyini dört dörtlük aileler yapıyor. Kimi sırf eşya için 2 sene borç ödüyor. Biri diyor ki 1000 lira mutfağa yetiyor🙄 nasıl oluyor diyorsun bakıyorsun herşeyini aileler gönderiyor. Ben hiç kuaföre gitmem mesela:) herşeyimi kendim yaparım🙃

Sorun bence evin ihtiyaçlarına,çocuklarınızın ihtiyaçlarına harcadığınız parayı kişisel harcamanız gibi görmeniz.Bir eve perde, halı,çocuklara yatak alınacaksa ortak hesaptan alınır, kendi kişisel harcamanız için belli bir bütçe ayirirsaniz rahatlarsıniz .Ev kredisi oduyormussunuz,ikiz çocuklarıniz var şu ekonomik durumda ekstra borca girmiyorsaniz kârdasiniz zaten. Eşinizden parayı kuaför için değil evin ihtiyaçları için isterseniz suçluluk hissetmezsiniz ayrıca eşinizin size böyle hissettirmesine izin vermeyin

Heh ben de onu diyorum işte, ucuzu tercih etmemek sizin bileceğiniz şey. Ama bunun için şikayet etmeyi para yetmiyor demeyi ben anlamıyorum üzgünüm. Sizin tercihiniz bu çünkü.
Ceviz mobilya alanın dandik al mutlu ol demek çok isabetli.

Ben ihtiyaçlarımı alıyorum yine de yetemiyorum diyorum siz de o zaman kaliteli alma diyorsunuz.

Türkçe dersinize kim girdi fizikçi mi ?

Ben ağlamıyorum ki :)
Sadece fikir istedim siz nasıl bir yol izliyorsunuz dedim
Eşimden para almak istemiyorum kişisel ihtiyaçlarım için dedim
Biz de dedik ki para yönetimini öğrenmeniz gerekiyor. Kişisel ihtiyaçlarınız için eşinizden para istemek çok canınızı sıkıyorsa ya ay başından kişisel ihtiyaç parasını kenara ayıracaksınız ya da kişisel ihtiyaçlarınızı kısacaksınız. Bunun başka çözümü yok ki.

Çoğu insanın ülkemizdeki aylık geliri 2500 tl nin altında
Bir kişi değil aileden bahsediyoruz cey
2500 bana yetmiyor kuaför paramı bile eşimden alıyorum demek bilmem tuaf hissettiriyor
Aylık geliri bunun çok çok üzerinde olanlarda var lakin halkı açlık sınırına gelmiş bir yerde bu konu!
Üzücü
İnsanların ayda 2500e geçinmeye uğraşmaması gerekir, üzücü olan yadırganacak olan bu, konu sahibinin sözlerinde bir sorun yok sanki ne dersiniz?

Bende ev kredisi ödüyorum başka bankaya havale yapıyorum, 2500 kredi ben 3000 atıyorum o orada birikiyor azda olsa, birde maaş alınca 500-1000 TL lik gram alıyorum, 1000 lirada cocuklarin sporları var.
Paranızın kalmaması normal, maaşım 8500, diğer giderleri eşim karsilamasina rağmen bende de kalmıyor her ay eksiye giriyorum. Bu ay rahattım mesela çocukları 15 tatil için spor okuluna yazdırdım 1500 lira oraya gitti 🙄 gene eksideyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X