Sevgili meslektaşım ben de sizin gibi öğretmenim ve muhtemelen ek derslerimiz de benzer aldığımız maaş da benzer çünkü.Açıkçası bütçe yönetiminde ben de çok iyi değilim sanırım ama yine de yaptıklarımı anlatayım.İki tane kredi kartım var aylık taksitleri 2500 ya da bir tık üstü geliyor.Bunlardan evle ilgili bütün eşyayı çocuklarımın kıyafet oyuncak mobilya vesairesini ve kendi kıyafet bakım kozmetik ihtiyaçlarımı yapıyorum.Benim mobilyam vs evlendiğim zaman gayet iyiydi ama 8 senede eskiyen de oldu,koronadan sonra benim değiştirmek istediklerim de oldu o vesileyle çoğu eşyamı değiştirdim şu anda içime sinen eşyalarım var.Bunu da lüks olarak görmüyorum,okurken ya da sınava hazırlanırken maddi anlamda gördüğümden eksik kalmamak için motive ediyordum kendimi,Rabbim herkese emeğinin karşılığını versin inşallah

Kartlarımı ödedikten sonra 250 tl taksitli kredim var sağlığım için mecburen çekmiştim onu ödüyorum,ayrıca bu aya kadar elektrik ve doğalgaz faturaları da bendeydi.Eşimin maaşı benden 2 bin lira falan daha yüksek ama nasıl oluyorsa ona sadece market benzin ve kendi ihtiyaçları kalmasına rağmen asla parasından artıramıyor,ben hala ekdersim yatınca ay ortasında ona yolluyorum eksiden çıksın diye.
Şu ana kadar 1 ev ve arabamız oldu,baktım ki eşim asla birikim yapamıyor 1 ay önce 25 bin kredi çekip fiziki gram altın aldım 35 gram.Aylık 1050 gibi bi para ödüyorum.Ben kendimi iyi tanıdığım için maaşı alır almaz kenara atamayacağımı biliyordum o yüzden böyle bir şey yaptım.Bütçe ayarlama ve birikim işi zor ama bir yerden de başlamak lazım.
Bir de çok uzun tuttum ama gerçekten geçtiğimiz sene kazalar ya da virüsten o kadar çok tanıdığım insan vefat etti ki,hayatımı artık kasmadan yaşamak istiyorum.Bir tane hayat verilmiş imkanlar dahilinde en güzelini yaşamak lazım