• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım asla başıma gelmeyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.474
5.451
723
Merhaba, herkese iyi seneler öncelikle.
Benim derdim parayı yönetememek
Çalışıyorum öğretmenim ek ders dahil 5bin küsür elime para geçiyor ama daha ayın yarısına varmadan tüketiyorum karşılığında parasız kalıp kuaför paramı eşimden istiyorum o da verirken ya bırakmayı unutuyor ya laf ediyor (haklı) paranı biraz elinde tut vs

Şimdi zaten 2.500 krediye veriyorum (ev)
Eşim de evin diğer tüm giderlerini karşılıyor

Ben kalan paramı ne mi yapıyorum ?
Yıllarca (eşim asgari ücret aldığı için) içimde ukde kalan ne var ne yok gördükçe alıyorum
Bu bir tablo da oluyor tencere takımı da kıyafet de.Alırken çok mutlu oluyorum hoşuma gidiyor ama sonra böyle daha ayın ortasında sıfır kuruşla kalmak çok zoruma gidiyor,her defasında da artık yapmayacağım diyorum yine yapıyorum yani o ihtiyacı ertelersem sanki pahalı olacak ve almaktan vazgeçeceğim diye korkuyorum.

Birkaç defa para çekip cüzdanıma attım bunları kişisel ihtiyaçlarım için ayıracağım dedim ama gelin görün kartlardaki param tükenince onu da harcadım.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
Çalışan bir kadın olarak artık eşimden para almak istemiyorum (14yıllık evliyim 6yıldır çalışıyorum ama hala ondan kuaför paramı aldığım oluyor)
Bu da beni üzüyor.

Paranızı ayırın. Bu miktar kuaför için, bu canımın istediğini almak için, bu ev giderleri, bu yol parası, bu birikim için diye. Ayırdığınız miktarların dışına çıkmayın.

Tüketim çılgını olmuşsunuz, kendinizi biraz frenleyin.

6 yıldır içinizde kalan ukdenin artık geçmiş olması gerekmiyor mu? Gönlünüzce harcamışsınız şimdi biraz tutumlu olmanın vakti bence. İzleyeceğiniz yol belli, ihtiyaç dışı bir şey almayacaksınız artık. Bir miktar kumbara gibi bir yerde tutun. Çok çok istediğiniz bir şey olursa yine onunla alırsınız. Bunun için bir limit belirleyin ayda max 100 lira gibi mesela.

Sizde her gördüğünüzü almayın genel ihtiyacinizi ayırın diğerine dokunmayın bir kaç ay bunu düzenli yaparsanız biraz para bile birikir
O biriken paradan çok acil olanı yada beğendiğiniz neyse alın
Hoşunuza gidiyor alıyorsunuz ama.para bitince üzülüyorsunuz
Ya üzülmeyin yada almayın
Düzene koyun harcamalarınızı

Evinizde hala aldiklarinizi koyacak yer var mi?çok eşya çok bunaltici
Ya öyle değil işte
Mesela 8 yıla kadar da yaz kış evimde kilimler vardı yerde
2 odamın perdesi vardı diğerlerinin yoktu diye kapıları kapalıydı hep ya da plastik 1 tane süzgecim vardı sıcak soğuk herşeyde onu kullanırdım yani gerçekten alamamaktan alınmamış ihtiyaç olan şeyleri alıyorum öyle evim tıklım tıkış değil ihtiyaç olup zamanında almadıklarımızı alıyorum

Alacağınız şey ihtiyaç değil de lüks içinse her almaya yeltendiginizde "bunu alırsam sonradan çok uzulecegim, boşa masraf olacak" diye içinizden tekrarlayin.

Merak etmeyin bunu çoğumuz yapıyoruz ama devir ekonomi devri. Her şeyin fiyatı katlanarak artıyor. Sanırım aynı zamanda bir annesiniz de. Her şeyden önce cocuğunuzun geleceği için tasarruflu olmalısınız.

6 yıldır içinizde kalan ukdenin artık geçmiş olması gerekmiyor mu? Gönlünüzce harcamışsınız şimdi biraz tutumlu olmanın vakti bence. İzleyeceğiniz yol belli, ihtiyaç dışı bir şey almayacaksınız artık. Bir miktar kumbara gibi bir yerde tutun. Çok çok istediğiniz bir şey olursa yine onunla alırsınız. Bunun için bir limit belirleyin ayda max 100 lira gibi mesela.
Ya atandığımın ilk yılları zaten hep borç verdim yaklaşık 1 yıldır çok alışveriş yapıyorum o da dediğim gibi ihtiyaç ama işte birden alınca da kendimi parasız bırakıyorum

Alacağınız şey ihtiyaç değil de lüks içinse her almaya yeltendiginizde "bunu alırsam sonradan çok uzulecegim, boşa masraf olacak" diye içinizden tekrarlayin.

Merak etmeyin bunu çoğumuz yapıyoruz ama devir ekonomi devri. Her şeyin fiyatı katlanarak artıyor. Sanırım aynı zamanda bir annesiniz de. Her şeyden önce cocuğunuzun geleceği için tasarruflu olmalısınız.
İkiz kızlarım var evet

geriye 3000 civarı para kalıyor.bu paradan market alışverişi fatura benzin vs ödüyor musunuz?ödemiyorsanız kişisel harcamaya fazla bence.ayda 300 tl giyime ayırsanız 150 tl aylık ayakkabı çanta taksidi desek 200 tl kuaför vs desek 500 tl de dışarda kahve yemek vs parası desek 450 tl de hesapta olmayan harcama desek 200 tl de tencere tabak vs taksidi desek 2000 bile olmadan gayet iyi yaşarsınız.ayda en az 1000 tl biriktirebilmeniz lazım

krediyi ödediniz diyelim.
1000 tl gibi kendinize ayırın kalanı ile 2 gram 3 gram ne oluyor sa altın hesabı açıp altın alın.
veya fiziki olarak gidin alın.
böylece hemen bozduramaz birikime başlarsınız.
1000 tl yetmez bu pahalılıkta insan gibi yaşamaya.bir pantolon olmuş 200 tl en az bir bot olmuş 500 tl.dışarda avm de en ucuz mönü olmuş 35 40 tl :KK12:

Ya öyle değil işte
Mesela 8 yıla kadar da yaz kış evimde kilimler vardı yerde
2 odamın perdesi vardı diğerlerinin yoktu diye kapıları kapalıydı hep ya da plastik 1 tane süzgecim vardı sıcak soğuk herşeyde onu kullanırdım yani gerçekten alamamaktan alınmamış ihtiyaç olan şeyleri alıyorum öyle evim tıklım tıkış değil ihtiyaç olup zamanında almadıklarımızı alıyorum
Şimdi düşündüm bir tane süzgecim var, 9 senedir ikinciye ihtiyaç duymadım.

Bende çalışıyorum 4500 gibi maaşım tabi zamsız hali.
2500 gibi koyuyorum her ay kenara.
Çünkü faturalar ve ev giderleri gezme dışarı eğlence alışveriş eşimde.
cocuğum un servis yemekhanesi bende.
Pandemi den dolayı dışarda yemeyi bayağı azalttık...
AVM falan pek tercih etmiyorum.

Bende çalışıyorum 4500 gibi maaşım tabi zamsız hali.
2500 gibi koyuyorum her ay kenara.
Çünkü faturalar ve ev giderleri gezme dışarı eğlence alışveriş eşimde.
cocuğum un servis yemekhanesi bende.
Pandemi den dolayı dışarda yemeyi bayağı azalttık...
AVM falan pek tercih etmiyorum.
kişiden kişiye değişir zaten bu harcamalar.biz büyükşehirdeyiz her yer her yere uzak.benzin masrafımız çok fazla.ama küçük şehirdeki aile bizim 1 haftalık benzinimizi 1 ay kullanıyor.küçük yerlerde komşuluk var akraba ilişkileri var bahçeleri vs var.büyük şehirde tek eğlence sinema avm tiyatro spor salonu.e onlarda tuzlu tutuyor gidince.okul masrafları bile bölgeden bölgeye değişiyor.aynı kolej mesela doğuda 25 binken büyük şehirde 60 bin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X