• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım asla başıma gelmeyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve şimdi 5 bin tl ayın ortasına kadar yetmiyor
İlginç
Kuaför parasını bile eşinizden alıyorsunuz
İlginç
Yazdıklarımın Hepsini okusaydınız ilginç gelmezdi
Çocuğuma yatak alıyorum yerime halı alıyorum diyorum bunlar ihtiyaç diyorum
Lüks mü bunlar ?
Sadece hepsini bir seferde almaya kalkıştığım için (geçen yıl almadığım yatağı bu yıl 3bin TL zararla aldım) yetmiyor param diyorum

ama sizinki gerçekten ihtiyaçmış kendinizi suçlamayın.
bende 13 sene kullandığım koltuk halı,beyaz eşya hep değiştirdim geçen sene.kırılmıştı koltuklarım
perdelerimi de daha bu sene değiştirdim.
ama yinede atmaya çalışın kenara .
İnşallah deneyeceğim
Çünkü sonra kendimi yıpratıyorum

Çoğu insanın ülkemizdeki aylık geliri 2500 tl nin altında
Bir kişi değil aileden bahsediyoruz cey
2500 bana yetmiyor kuaför paramı bile eşimden alıyorum demek bilmem tuaf hissettiriyor
Aylık geliri bunun çok çok üzerinde olanlarda var lakin halkı açlık sınırına gelmiş bir yerde bu konu!
Üzücü
Siz konuyu okuduğunuza emin misiniz ?
Ben kalan para kuaförüme yetmiyor demişim gibi davranıyorsunuz

Ben aksine yıllarca idareli davranmışım ihtiyaç olan şeyleri bile almamışım şuan çalışıyorum param var ama yine de kuaför paramı bile eşimden alıyorum diyorum

Yani yıllarca alamadıklarımı şimdi almaya çalışınca yine parasız biriyim diyorum

Ben Lüks içindeyim millet açlık sınırında geçinmeye çalışırken ben kuaföre verdiğim paraları yettiremiyorum demiyorum

Ayrıca millet şöyle millet böyle demekten vazgeçsek
Biz de emek verip kazanıyoruz yatarak kazanmıyoruz üstüne okulunu okuduk.
Yani bi zahmet biz daha çok kazanalım sadece harcamayı bilmek istiyorum ihtiyaç olsa bile kendimi frenlemek istiyorum en azından sırayla almak isterim.

Ya öyle değil işte
Mesela 8 yıla kadar da yaz kış evimde kilimler vardı yerde
2 odamın perdesi vardı diğerlerinin yoktu diye kapıları kapalıydı hep ya da plastik 1 tane süzgecim vardı sıcak soğuk herşeyde onu kullanırdım yani gerçekten alamamaktan alınmamış ihtiyaç olan şeyleri alıyorum öyle evim tıklım tıkış değil ihtiyaç olup zamanında almadıklarımızı alıyorum
Bunca yıl onlarsız yaşayabildiyseniz gerçek ihtiyaç değillermiş.

Lüks mü bunlar ?
Sadece hepsini bir seferde almaya kalkıştığım için (geçen yıl almadığım yatağı bu yıl 3bin TL zararla aldım) yetmiyor param diyorum
Yakında dahada zorlanacaksınız
Geceyarısı gelen zamlardan sonra
Hepimize kolay gelsin vesselam

Maaşınızı alıp krediyi ödedikten sonra direkt olarak 1.000₺ altın hesabına atın. Harcayamazsınız böyle yaparsanız. Kalan ile idare edersiniz. 🤷🏼‍♀️ Yeni başlayan öğretmenin ham maaşı 4.700, sizin ek dersiniz çok az herhalde. Gelir arttırımı istiyorsanız ders talep edin ya da destek eğitim / kurs açın.

Eklentiler

• 81F1D2A2-1834-4599-A955-13AB9F4726EF.webp
    81F1D2A2-1834-4599-A955-13AB9F4726EF.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 38
Maaşım varken maaşım yattığı anda altın hesabına para atardım yada hemen altın alırdım.
İkizler burcuyum bir de çok kararsız kalırdım kıyafet konusunda. Bakarım ihtiyaç mı değil mi uzun süre giyebilir miyim yoksa sadece sezonluk bir ürün mü diye düşünürüm vs...
Ev eşyasına gelince atıyorum tek süzgeç yetmiyor mu? Yada 3-4 tane yemek takımımız olmadan yemek yiyemiyor muyuz?
Elbette çalışan birisiniz elinizde imkan varken evinizde de yenilemek istediğiniz şeyler olacaktır. Ancak bunu her ay belli bütçelerle ayırarak yapmak lazım. İndirim günleri çılgınlığına kapılmadan.
Yazın robot süpürge almıştık. Şu Aralık indirimlerinde süpürgemin fiyatı 2 katından fazla olmuş. İnfluencerşer bir daha inmeyecek akın kaçırmayın şöyle böyle dedi. Millet aldı. Çok ihtiyaç bir şey bile değil ama sanki zorunlu bir şey gibi...
Sonra ne mi oldu. İndirime girdi hafta içi sadece 1000 TL fark var benim aldığım fiyatla. Diyeceğim o ki kulaklarınızı da başkalarının indirim çığırtkanlıklarından kesin yoksa ihtiyaç gibi hissettiriliyor.
Gecen bi bardak beğendim. Sonra dedim kendime alsan dolapta yer yok kırılırsa biterse alırsın :)

Ek olarak telefonunuzdan alışveriş uygulamalarını silin, sosyal medyada takip ettiğiniz influencerları takibi bırakın. Fazlalık eşyalarınızı 2. El uygulamalarından satın. Unutmayın ki influencerlar ürünler için reklam ücreti alıyor. Linkledikleri listeden siz alışveriş yaptıkça da para kazanıyorlar, bu bir ‘iş’ onlar için.

Ciddi misiniz?
Siz karın dizlere kadar yağdığı bir memlekette sobalı evde kilimle Yaşar mısınız ?
Yoksa elinizde para olsa hemen alır mısınız ?
Fizyolojik ihtiyaçlardan haberiniz var mı ?
Yani müneccim olmadığımdan kalorifer var mı? Bulunduğunuz yerin iklimi ne bilemedim tabi. Ama zaten halıları değil tabak çanağı kastetmiştim. Çok eşya çok yüktür. Paranızı çar çur etmeyin. Yarın oburgun ne olacağı belli değil. Yine aynı zorlukları hatta fazlasını çekersiniz. Altın falan alın maaşı alir almaz.

Ben sizi çok haklı buldum. Yani ayiplamam kesinlikle. Yillarca kıt kanaat yaşamışken elinize para geçince eksiklerinizi almak istemeniz cok dogal. Ataninca benim de olacağım bu eminim. Benim evim de toplama ev gibi adeta. Kendi beğenimle bir çay süzgeci alsam mutlu oluyorum. Kuafor ihtiyacınız aylik ne kadar tutuyorsa hesaplayin. Onu hicbir şeye harcamayin. Evde bir kenarda dursun. Esinizden para istemezsiniz bu sekilde.

Lüks mü bunlar ?
Yataklar kaç paraydı ki 3000 lira zararla aldınız?

Daha dün çift kişilik baza başlık yatak seti baktım 2500 liraydı. Aldıklarınızın çok lüksüne mi kaçıyorsunuz acaba?

Maaşım varken maaşım yattığı anda altın hesabına para atardım yada hemen altın alırdım.
İkizler burcuyum bir de çok kararsız kalırdım kıyafet konusunda. Bakarım ihtiyaç mı değil mi uzun süre giyebilir miyim yoksa sadece sezonluk bir ürün mü diye düşünürüm vs...
Ev eşyasına gelince atıyorum tek süzgeç yetmiyor mu? Yada 3-4 tane yemek takımımız olmadan yemek yiyemiyor muyuz?
Elbette çalışan birisiniz elinizde imkan varken evinizde de yenilemek istediğiniz şeyler olacaktır. Ancak bunu her ay belli bütçelerle ayırarak yapmak lazım. İndirim günleri çılgınlığına kapılmadan.
Yazın robot süpürge almıştık. Şu Aralık indirimlerinde süpürgemin fiyatı 2 katından fazla olmuş. İnfluencerşer bir daha inmeyecek akın kaçırmayın şöyle böyle dedi. Millet aldı. Çok ihtiyaç bir şey bile değil ama sanki zorunlu bir şey gibi...
Sonra ne mi oldu. İndirime girdi hafta içi sadece 1000 TL fark var benim aldığım fiyatla. Diyeceğim o ki kulaklarınızı da başkalarının indirim çığırtkanlıklarından kesin yoksa ihtiyaç gibi hissettiriliyor.
Gecen bi bardak beğendim. Sonra dedim kendime alsan dolapta yer yok kırılırsa biterse alırsın :)
Robot süpürge :)
Benim evim eşyayla ya da giysiyle dolup taşmıyor ve inanın ben öyle sosyal medya kullanıp milletin hava cıva ettiği eşyasına imrenip alan biri değilim ki sosyal medyam bile yok
Ben sanırım öyle hissettirdim sizlere.

Benim evimde hala annemin komşularının Hediye diye getirdiği değişik tabak takımları vardı hiçbiri birbirinin aynısı değildi
En son geçen yıl kızkardeşim bunlar ne ya 60lık teyzelerin tabakları gibi kendine set alsana deyince gidip bi set almıştım yani öyle herşeyden evimde 2 tane 3 tane yok
Süzgeç örneği verdim çünkü plastik (zamanında bir milyoncu) bi tane vardı her sıcak bişey süzdüğümde eğilip bükülen bişeydi ondan Çelik bi tane almam gerekti aldım onu da bu yıl aldım 14 yılım bitmiş yetmez mi :)

Kahvaltı setleri yemek setleri gırla bardakları fincanları olan biri değilim aksine ya yok ya da en kötüsü var ve yıllarca kullanmışım artık beni idare etmiyor değiştirmek zorunda kalıyorum

Mesela şuan bana robot süpürge aşırı lüks geliyor asla alamam gibi geliyor,çünkü 8 yıl kilim silkeledim kalan yerlerimi elimle bezle sildim,8 yıldan sonra bi tane orta düzey kablolu süpürge aldım o çalışıyorken robot almak bana da eşime Fuzuli gelir,gelirimize göre.

Yataklar kaç paraydı ki 3000 lira zararla aldınız?

Daha dün çift kişilik baza başlık yatak seti baktım 2500 liraydı. Aldıklarınızın çok lüksüne mi kaçıyorsunuz acaba?
İkiz çocuklar
İki tane başlıklı bazalı yataklı karyola
Marka bile değil
Yani yerel kendi üretimleri bi mağaza
Geçen yıl bu tipin aynısı 3.500 iken bu yıl 6.500 e aldık

Ek olarak telefonunuzdan alışveriş uygulamalarını silin, sosyal medyada takip ettiğiniz influencerları takibi bırakın. Fazlalık eşyalarınızı 2. El uygulamalarından satın. Unutmayın ki influencerlar ürünler için reklam ücreti alıyor. Linkledikleri listeden siz alışveriş yaptıkça da para kazanıyorlar, bu bir ‘iş’ onlar için.
Sosyal medyam yok ama alışveriş uygulamalarının hepsi var sıkıldıkça açıp bakıyorum
Haklısınız onlarla başlayayım

Yani müneccim olmadığımdan kalorifer var mı? Bulunduğunuz yerin iklimi ne bilemedim tabi. Ama zaten halıları değil tabak çanağı kastetmiştim. Çok eşya çok yüktür. Paranızı çar çur etmeyin. Yarın oburgun ne olacağı belli değil. Yine aynı zorlukları hatta fazlasını çekersiniz. Altın falan alın maaşı alir almaz.
Konunun başında söylemiştim aslında kaçırdınız demek ki
Evim sobalıydı hep ve hep kilimle yaşadım süpürgemiz yaşadım sonra milletin hediye diye getirdiği birmilyoncu eşyalarıyla yaşadım yani öyle vardı da ben beğenmedim değil yoktu ben de olanla idare ettim
2 yıl önce şükür ev aldık kaloriferli ama bu sefer de kilimler hem eskidi hem de artık halı alabilecek kadar kazanıyoruz dedim aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X