Aile Planlaması aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim (tüp bağlatma)

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

dini yönüde tabiki benim için çok önemli ama önceki mesajlarımda yazdığım gibi şuan yaşadığımız yerde 3.sezeryan yapılamıyor 4. hiç yapılamaz. doktor riskli ben yapamam dedi mesela. başka bir ile gidiyorum doğum için tam teşekküllü bir hastaneye. ordaki doktorda "bu doğumdada komplikasyonlar olabilir ama bundan sonrası daha rikli açıp bakmadan bilemeyiz" diyor. ve bağlanmamı öneriyor.

bilmiyorum bende pişman olmaktan çok korkuyorum A llah kararımda ferahlık verir inş.

Bence senin sağlığın daha önemli 3 sezeryan sonrası bir doğum daha çok riskli bence bağlatmalısın.Allah evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin.Benim bildiğim tüplerini bağlatsan bile ileride pişman olursan geri dönüşü olabiliyor diye biliyorum ama yinede iyice araştırmak lazım.İstersen dr unla konuş bu endişelerini o seni daha iyi bilgilenedirecektir.

Bekarım bu konuda hiç bilgim yok diyebilirim ama madem sen kocana 3 tane evlat vermişsin hemde çalışıyorsun bunu sen değil de o düşünsün bence kara kara...

Bence sen kendini değilde kocan bağlatsın kendini En garantili

arkadaşım ben zaten ameliyat olacağım için buna gerek yok.doğumlarım normal olsaydı bende zaten hadi gidip bi bağlanayım ameliyat olayım demezdim. eşimede zaten git bunun için operasyon geçir demem açıkçası. zaten sezeryan sırasında yapılabilen bi işlem.

öncelikle sizin sağlığınız önemli..
diyelim ki bağlatmadınız ve yine hamile kaldınız 4. sezeryanda size birşey olursa o 4 çocuğa ne olacak ?
ki zaten bağlatmak sizin kendi isteğiniz değil doktorunuzun önerisiymiş .
birde diğer arkadaşlarında dediği gibi ilerde yine isterseniz tüp bebek tedavisi deneyebilirsiniz ....

dinen caiz değilmiş. kusursuz bi canlıyı kusurlu hale getirmek demekmiş öyle diyorlr.

Ne münasebet, bunu söyleyen insan müftü mü ki maşallah fetva dağıtıyor.
O zaman çocuğu olmayan insanlar kusurlu mu? Doğıştan rahmi olmayan kadınlar, üreme hücresi olmayan erkekler kusurlu mu?

O zaman çocuğu olmayan insanlar kusurlu mu? Doğıştan rahmi olmayan kadınlar, üreme hücresi olmayan erkekler kusurlu mu?

arkadaşım zaten hocalar diyor. ben demiyorum :)
farklı sitelerdede böyle yazıyor videolar filan var..
ama açıkcası sağlık yönü benim için daha ağır basıyor.

tekrar bebek istemeyeceğim konusunda kararlıyım ama hayat ne getirir bilemem tabi.
ama durumu daha çok psikolojik olarak kabul etmede sorun yaşayacağım galiba. bi türlü netleştiremiyorum. hergün bi şekilde aklımda bu soru var.
zaten en çok varolan çocuklarımı düşünüyorum ne yaparlar ne ederler diye.

offff yaaa boşuna düşünüp duruyorum işte. sanki başka çarem varmış gibi bağlatacağım tabii...
az önce annemle konuştum ameliyat günü gelecekmiş. 2 gece hastanede kalırım 3-4 günde evde diyor. torununu özlermiş çok kalamazmış ((((
kendisi kardeşimin çocuğuna bakıyor.
annemin bile umrunda değilim yaaaa... ağlıyorum üzüntüden sinirden. Allah insanı annesine bile muhtaç etmesin.
kızlar bana dua edin atlatayım şu ameliyat sürecini hayırlısıyla.
Allahıma şükürki eşim en büyük şansım. o olmasa kimsem yok demek ki.allah onun yokluğunu göstermesin. daha ne diyeyim yine birbirimize yaslanacağız. kimseden umut beklemeden sırt sırta vereceğiz.

çocuklarına bişey olursa düşüncesi çok mantıksız, 10 çocuğun olur 10 uda bişey olabilir ona bakılırsa, sanada bişey olabilir, bu tip farazi korkularla yaşamak çok saçma
bence doktorun herhangi bi sakınca yok diyosa bağlattır
yaşın 30, oh ne rahat herhangi bi gebelik korkusu olmadan yıllarca rahat cinsellik, bence getirisi çok güzel, zaten 3 çocuğun var
benim bi tanıdığım 40 yaşındaydı, tek çocuk doğurdu sezeryanda bağlattı, tek çocukla, şimdi gayet memnun

Son düzenleme:
şimdide korunduğunuz halde allah nasip ettı ve hamılesınız bakın tüp bağlatmadada %100 gebe kalamazsınız dıye bişi yokmuş 10.000 kişiden 11 i hamile kalmış yapılan istatiklere göre

benim annemin komşusunun sürekli bebekleri doğup ölüyordu yada karnında ölüyordu.bir tanesi oldu doktor sezeryan yapıp erken doğurdu bişey olmasın diye sonra da tüplerini bağlattı.oun üzerine iki sene geçmedi belki bir daha hamile kaldı ve kızı oldu.doktor demiş ki bu sefer tüplerini çok sıkı bağladım demiş :):):)

rabbim "ol "dese olur altunumm sen tüplerini bağlatsan bile.yıllarca çocuğun olmaz senin diye eve yolanan hanımların bile oluyor.

o açıklama yanlış.peygamber efendimiz (s.a.v) çokluğuyla övünürüm demiş evet ama insan çokluğu olarak değil.peygamber efendimize (s.a.v)inananları kastetmiş orada.ümmet i muhammed.peygamber efendimize inananlar.

hala bir karar verebilmiş değilim. bugünde çok canım sıkkın.. ne yapacağım ben yaaa ((

şöyle düşün sen isteyerek sezeryan olmadın sanırım.ee bebeklerin de hep sezeryan ve son bebeğin de sezeryan olacak.üç kere sezeryan olunuyor sonrası sağlık sorunu.sonuçta bağırsaklar iç organlarla oynanıyor.birde karın kasların kesiliyor.sağlık sorunu teşkil ettiği için bağlatabilirsin.ileri de yine çocuk sahibi olmak istersen tüp bebek yapabilirsin ama o zamanda benim doğurganlık özelliğim vardı kendi ellerimle bitirdim şimdi tedavi ile uğraşıyorum dersen üzülme bugünleri hatırla.çünkü şu anda bile haklı olarak kolay karar verilecek bir durum değil.

benim bir tanıdığımın akrabası nın üç çocuğu vardı sonra tüplerini bağlatmış.bir kaza oldu tüm aile yok oldu.kadın ağır yaralı kurtuldu.evlendi çocuk özlemi ile yanıp tutuşuyor.evlat duygusu bambaşka.

karar senin ama sağlığını düşün.zaten doktorun sana üç ten sonrası tehlikeli bağlamalıyız demiş.eşin onay vermiş.sen farkındasın.başkaları aklını bulandırmasın.allah korusun ama bu can bize emanet.alan da "o" veren de "o" .çok ince biz çizgi seni yönlendirmek bu konuda.

ama cvplar ve kararın zaten senin yorumlarında yazılı.

arkadaşım ben izah edeyim.rabbimiz rahmi olmayanları doğuştan yaratmış.senin doğurganlık özelliğin olupta kendini kısırlaştırırsan bu günah.rahmi olmayıp hamile kalırsa bir mucize olur ama rahmi yumurtalıkları olupta gebe kalırsa bu mucize olmaz.nitekim allah ol derse olur herhalukar da....

tanıdığınızın yarısı kadar kararlı olabilsem keşke :)

evet isteyerek sezaryeni tercih etmedim. doktor kararıydı. zor bi karar olduğu bir gerçek bakalım bu hafta kontrolüm var uzun uzun konuşacağım doktorla.

annemle konuştuktan sonra netleşti aslında benim için 4. sezeryan demek geride 3 çocuğumun tekrar perişan olması demek sanırım kendi ailem için bu kararı almam en doğrusu olacak.

Allah korusun çocuklarınıza bişe olsa bile zaten sadece 1 hamilelik daha şansınız var sezeryandan dolayı. Yani tek çocuk hakkınız var öyle ya da böyle. Bağlatmak mantıklı.
Ama tüp bağlanınca göbek kalıyor galiba

göbek kalması olayını hiç duymamıştım. yan etkileri hakkında araştırma yaptım hiç rastlamadım canım.

tuplerınızı baglatmak sızın secmınız tabıkı cocuk cok olunca derdı maddı manevı yuku cogalıyor ve buda ılgıyı sevgıyı azaltabılıyor..ama ben sadece sunu dusundum Allah ım korusun guzel yavrularınızı ama kotu bır hastalıkları olursa bılıyorsunuz kardesının kordon kanıyla tedavı olunabılıyor falan yanı gerekebılcek bısey..belkı korunurken az daha dıkkatlı olursunuz falan bı kac sene sonra zaten dogurganlık oranı azalcaktır..buda benım fıkrım.ALLah ım evlatlarınıza ve aılenıze guzel ve uzun bır omur versın

Annem ben doğduğumda 23 yaşındaymış, kardeşimi ise 28 yaşında dünyaya getirmiş.
İkimizde sezeryan olmuşuz. Tüplerini bağlatmış.
Dini boyutunu bilemiyorum.
Bence çok erken bir yaş aslında ancak Allah size 3 evlat nasip etmiş.
Fazlasını istemiyorsanız en etkili yöntem sanırım bence de bu.
Herhangi bir yan etki olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…