cevapların hepsini okumadım. eğer konunun dini yönü senin için önemliyse hamile kalman senin sağlığını riske atmayacaksa bu uygulamaya izin verilmez fıkıhta. hayati tehlike arzeden bir durum olursa o zaman başka.
eğer dini yönü önemli değilse, böyle dönüşü olmayan bir yoldansa diğer yolları denemen daha uygun gibi geliyor. kötü senaryolar yazmak istemiyorum ama herhangi bi sebeple pişman olmanı da istemem.
Bekarım bu konuda hiç bilgim yok diyebilirim ama madem sen kocana 3 tane evlat vermişsin hemde çalışıyorsun bunu sen değil de o düşünsün bence kara kara...
Bence sen kendini değilde kocan bağlatsın kendini En garantili
dinen caiz değilmiş. kusursuz bi canlıyı kusurlu hale getirmek demekmiş öyle diyorlr.
Ne münasebet, bunu söyleyen insan müftü mü ki maşallah fetva dağıtıyor.
O zaman çocuğu olmayan insanlar kusurlu mu? Doğıştan rahmi olmayan kadınlar, üreme hücresi olmayan erkekler kusurlu mu?
öncelikle sizin sağlığınız önemli..
diyelim ki bağlatmadınız ve yine hamile kaldınız 4. sezeryanda size birşey olursa o 4 çocuğa ne olacak ?
ki zaten bağlatmak sizin kendi isteğiniz değil doktorunuzun önerisiymiş .
birde diğer arkadaşlarında dediği gibi ilerde yine isterseniz tüp bebek tedavisi deneyebilirsiniz ....
aslında konuyu aile planlaması bölümüne açtım ama orası bu bölüm kadar ziyaret edilmediği için burayada açmak istedim. site yöneticilerinden şimdiden özür diliyorum. ama inanın bu konu şuanda benim için gerçekten büyük bir dert.
offf kızlar ya.. kafam çok karışık bu konuda doğumuma 1 ay kaldı ama net bi karar veremedim((
3.5 yaşında bi oğlum 1.5 yaşında bir kızım var 1 ay sonra bir kızım daha olacak Allah nasip kısmet ederse. ilk iki gebeliğim isteyerk oldu sonunca nasıl oldu bilemedik allahın takdiri dedik. bu doğum 3. sezeryan olacak. başka çocuk istemiyorum aslında hepsi üst üste gözüm korktu. maddi olarak bakabilirim belki ama manevi olarak 4. bir ameliyat ve çocuğu kaldıramam gibi geliyor. eşimde 4. çocuk istemiyor. yaşımız 30 ikimizinde.
hazır sezeryan olacakken bağlanayım bitsin diyorum ama net bi karar vermek çok zor oluyor. kimisi günah, kimisi çocuklarına bişey olursa, kimisi tekrar bebek istersen, kimisi eşine bişey olursa vs. diyor..
bağlatanlardan memnun olnda var pişman olanda.
biliyorum bu kararı ancak ben verebilirim ama fikirlerinize ihtiyacım var..
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?
şimdide korunduğunuz halde allah nasip ettı ve hamılesınız bakın tüp bağlatmadada %100 gebe kalamazsınız dıye bişi yokmuş 10.000 kişiden 11 i hamile kalmış yapılan istatiklere göre
Merhaba benim gorumcemde sizin gibi istenmeyen bir gebelik yaşıyor suan ben doğumdan sonra tuplerini başlatmasını söyledim kayinvalidem günah olmaz diye karşı çıktı peygamber efendimiz ben ummetimin cokluguyla ovuncem demiş. Ama gorumcem suan psikolojik olarak çok sıkıntıda ve diğer cocuklarina kötü davranıyor benim annem kardesimden sonra baglatti hicde pisman olmadı zaten 4 tane doğurmuş bence artık kendinizi yeni bir çocuğa daha hazır hissetmiyorsaniz baglatin diğer evlatlariniz zarar görmesin. Suan hamile psikolojisiyle kararsız kalmanizda gayet normal bence.
hala bir karar verebilmiş değilim. bugünde çok canım sıkkın.. ne yapacağım ben yaaa((
Ne münasebet, bunu söyleyen insan müftü mü ki maşallah fetva dağıtıyor.
O zaman çocuğu olmayan insanlar kusurlu mu? Doğıştan rahmi olmayan kadınlar, üreme hücresi olmayan erkekler kusurlu mu?
çocuklarına bişey olursa düşüncesi çok mantıksız, 10 çocuğun olur 10 uda bişey olabilir ona bakılırsa, sanada bişey olabilir, bu tip farazi korkularla yaşamak çok saçma
bence doktorun herhangi bi sakınca yok diyosa bağlattır
yaşın 30, oh ne rahat herhangi bi gebelik korkusu olmadan yıllarca rahat cinsellik, bence getirisi çok güzel, zaten 3 çocuğun var
benim bi tanıdığım 40 yaşındaydı, tek çocuk doğurdu sezeryanda bağlattı, tek çocukla, şimdi gayet memnun
benim annemin komşusunun sürekli bebekleri doğup ölüyordu yada karnında ölüyordu.bir tanesi oldu doktor sezeryan yapıp erken doğurdu bişey olmasın diye sonra da tüplerini bağlattı.oun üzerine iki sene geçmedi belki bir daha hamile kaldı ve kızı oldu.doktor demiş ki bu sefer tüplerini çok sıkı bağladım demiş :):):)
rabbim "ol "dese olur altunumm sen tüplerini bağlatsan bile.yıllarca çocuğun olmaz senin diye eve yolanan hanımların bile oluyor.
o açıklama yanlış.peygamber efendimiz (s.a.v) çokluğuyla övünürüm demiş evet ama insan çokluğu olarak değil.peygamber efendimize (s.a.v)inananları kastetmiş orada.ümmet i muhammed.peygamber efendimize inananlar.
şöyle düşün sen isteyerek sezeryan olmadın sanırım.ee bebeklerin de hep sezeryan ve son bebeğin de sezeryan olacak.üç kere sezeryan olunuyor sonrası sağlık sorunu.sonuçta bağırsaklar iç organlarla oynanıyor.birde karın kasların kesiliyor.sağlık sorunu teşkil ettiği için bağlatabilirsin.ileri de yine çocuk sahibi olmak istersen tüp bebek yapabilirsin ama o zamanda benim doğurganlık özelliğim vardı kendi ellerimle bitirdim şimdi tedavi ile uğraşıyorum dersen üzülme bugünleri hatırla.çünkü şu anda bile haklı olarak kolay karar verilecek bir durum değil.
benim bir tanıdığımın akrabası nın üç çocuğu vardı sonra tüplerini bağlatmış.bir kaza oldu tüm aile yok oldu.kadın ağır yaralı kurtuldu.evlendi çocuk özlemi ile yanıp tutuşuyor.evlat duygusu bambaşka.
karar senin ama sağlığını düşün.zaten doktorun sana üç ten sonrası tehlikeli bağlamalıyız demiş.eşin onay vermiş.sen farkındasın.başkaları aklını bulandırmasın.allah korusun ama bu can bize emanet.alan da "o" veren de "o" .çok ince biz çizgi seni yönlendirmek bu konuda.
ama cvplar ve kararın zaten senin yorumlarında yazılı.
....
Allah korusun çocuklarınıza bişe olsa bile zaten sadece 1 hamilelik daha şansınız var sezeryandan dolayı. Yani tek çocuk hakkınız var öyle ya da böyle. Bağlatmak mantıklı.
Ama tüp bağlanınca göbek kalıyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?