Aile Planlaması aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim (tüp bağlatma)

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Geri açılabilen bişey.
Oyüzden bağlatın kafanız rahat olsun.
Dini kısmını lütfen göz ardı edin çünkü 4.çocuk olursa diğer 3 tanesi anneye tamamen hasret büyüyecekler.bence bu çok daha günah.
Hem 3çocukla hap kullanmak çok cesurca olur çünkü ben tek çocukla bile unutuyorum.

Merhaba şu mesajına karşılık yazıyorum.
6 ay önce sezaryenle doğum yaptım doktorum sezaryenden 40 gün sonra takabileceğini söyledi hatta gelemem diye Doğum kontrol ilacı ismi verdi. Ben sağlık ocağına 1. Ay aşısı için gittiğimde ebemiz aynı doktorun ismini verdiği ilacı verdi bana. Sanırım eksik bilgilendirilmişsiniz. :) ve evet spirallede hamile kalan çok. :)

Cok kisa bir sure once bir tanidigimin 3 cocugu vardi ve hepsi buyuktu.
Trafik kazasinda 2 evladini kaybetti yek cocukla kalinca tekrar hamile kaldi ve 1 hafta once dogum yapti.
Demek istedigim hayatin insana ne sunacagi hic belli degil.Rabbim evlatlarimizi korusun kollasin.
Baska bir yontemle korunabilirsiniz diye dusunuyorum.Cok onemli bir konu.

Ya yanliz anlamayın beni sizi de eleştirmek amaclı yazmıyorum ama bu düşünce bana cok yanlis geliyo. Biri ölürse hadi bi daha yapar unuturuz gibi ya çocuklar ölürse çocuksuz kalırsam diye tupleri bağlatmamak dogru bi düşünce degil gibi

Elbette değil .
Gorüş meselesi bu ,bana kalirsa sahsi fikrik bu acidan da bakiyorum ben.
Herkesin dusuncesi elbette farklidir.

Doktorumuz yengeye (3. Çocuğunu doğurdu daha doğurmak istemediği için o da bağlatmak istedi) 30 lu yaşlarda yengemizde yapmayın dedi yarın öbür gün rahimde bir sorun olursa Allah korusun bir doğum hayatınızı kurtarabilir dedi yenge üçünü de normal doğurdu ama sezeryan içinde geçerlidir hastalığın normali sezeryanı yok tabi yine de siz bilirsiniz inşallah en doğru kararı verirsiniz bu arada olcak olan bebek gene oluyor Abimin eski sevgilisi annesi tüplerini bağlatıp bide spiral taktırmasına rağmen olmuş hatta o yıllarda gazeteye çıkmışlar mucize bebek diye

Yukarda yazdklarinizi size doktor mu soyledi?Ben yurtdisindayim 7 ay once dogum yaptim.40 im cikinca kontrole gitmistim, dr hemen spiral tskabilirim istersen demisti.Ben Mirenadan korktugum icin kabul etmedim.Bana Minipil recete etti.Bu haplar sirf emzirme donemi icin , birde sigara kullananlar icin.Siz korunmamissiniz ki , tabiki hamile kalirsiniz.Okadar korunma yontemi varken tup baglatmak cok gereksiz ve en son nokta.

Benım korunmamıza ragmen 2 kere hamıle kaldım, biri pre. Diğeri ertesi gün hapıyla oldu toplamda 5 hamılelık gecırdım 2 tane cocugum var. Tekrar hamıle kalsam aldıracagıma emın oldugum ıcın son dogumumda tuplerımı baglattım.
Sana verilen akılları dınlememek ıcın bunu aılelere soylemeden yaptım, kocama bıseyde olsa 2 cocugumla baska bır adama sıgınmak ıcın cocuk yapamam, cocuklarıma bısey olsa Allah korusun onları unutamam bu kısmı dusunmek ıstemıyorum tek bıldıgım baglatmasam sımdıye kadar kesın hamılr kalıp, aldırmıstım.
Ve yenı bısı ogrendım karı koca ıstese bıle kurtaj yasakmıs, tamam bunu bır kısma kadar bılıyordum ama yengem merdıven altı bır yerde kurtaj oldu, bu sekılde canına bıle bısey olabılır ben bu kadar katı kuralları oldugunun farkında degıldım, spiral hıc dusunmedım benım vucudumda uygun bısey degılmıs rahım ıcı aracları, kanamalı bır bunyem var

Tabıkı günah Rabbım sana ne güzel beden vermiş başka korunma yolları vermiş ki kesin hamile kalmayacağı koldan spiral var. Sen ameliyat ile baglattirma diyorsun kendi tercihin tabıkı hakkında hayırlısı

Benim bildiğim sezeryanda 3 doğum yapabilirsin dikişler tutmaz

Bir insanın beden ve ruh sağlığı söz konusu olduğunda neyin günah neyin caiz olduğuna kim nasıl karar veriyor anlamıyorum.

İşin dini boyutu beni zerre etkilemezdi, 3 çocuktan sonra kesin bağlatırdım tüpleri. Çocuklarının başına birşey gelirse ne yaparsın diyen o çevrenizdeki herkimse çok sağlıklı bir düşünce yapısına sahip değil, hamile ve 2 çocuklu bir kadına söylenecek son şeylerden birini söyleyip engel olmaya mı çalışıyor?

Siz nasıl mutlu ve huzurlu olacaksanız öyle ilerleyin. Kimse gelip 4 çocukla ilgilenmeyecek ya da sizin ameliyat sonrası çektiklerinizi çekmeyecek. O çocuklara bir gelecek vermek için çabalamayacak. Siz yapacaksınız bunları, buna göre kara verin.

Bence baglatmalisin saglik acisindan doktora danisarak tabi.yasin genc tamam ama 3 cocuk yani bence daha fazla yapmamalisin ztn eşinde onaylarsa istwmiorsa hem kafan rahat olur korunursun guzelce

Merhaba siz bunu yazali yillar olmuş ama yeni ben yeni okudum ne kadar guzel yasmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…