Polemik yaratmak degil amacim ama bu soylediginiz sunnete ne kadar da benziyor mantik olarakdinen caiz değilmiş. kusursuz bi canlıyı kusurlu hale getirmek demekmiş öyle diyorlr.
Merhaba şu mesajına karşılık yazıyorum.zaten canım emzirme sürecinde genelde hamilelik yaşadım. emzirirken hap kullanılmıyor malum. ameliyat olunca hemen spiral takılmıyor. çok erken adet görmeye başlıyorum.
diğerleride olmadı işte. doğumdan sonraki 2 yılı bi atlatsam bu dediklerin oluyor ama çok yakın 3 arkadaşım spiralle hamile kaldı ondan iyiyce gözüm korktu zaten. ne bileyim ya ...
Benim annem tuplerini bağlattı ama ayriyeten ameliyat oldu sezeryaninda degil gayette memnunayy canım yaa o da beni bulmaz herhalde :)
Ya yanliz anlamayın beni sizi de eleştirmek amaclı yazmıyorum ama bu düşünce bana cok yanlis geliyo. Biri ölürse hadi bi daha yapar unuturuz gibi ya çocuklar ölürse çocuksuz kalırsam diye tupleri bağlatmamak dogru bi düşünce degil gibiCok kisa bir sure once bir tanidigimin 3 cocugu vardi ve hepsi buyuktu.
Trafik kazasinda 2 evladini kaybetti yek cocukla kalinca tekrar hamile kaldi ve 1 hafta once dogum yapti.
Demek istedigim hayatin insana ne sunacagi hic belli degil.Rabbim evlatlarimizi korusun kollasin.
Baska bir yontemle korunabilirsiniz diye dusunuyorum.Cok onemli bir konu.
Bana dasizi etkilemek istemem ama şunu düşündüm ister istemez
her evladına allah korusun birşey olan, onun yerine yenisini mi yapıyor bu bana garip geldi açıkçası...
Elbette değil .Ya yanliz anlamayın beni sizi de eleştirmek amaclı yazmıyorum ama bu düşünce bana cok yanlis geliyo. Biri ölürse hadi bi daha yapar unuturuz gibi ya çocuklar ölürse çocuksuz kalırsam diye tupleri bağlatmamak dogru bi düşünce degil gibi
Yukarda yazdklarinizi size doktor mu soyledi?Ben yurtdisindayim 7 ay once dogum yaptim.40 im cikinca kontrole gitmistim, dr hemen spiral tskabilirim istersen demisti.Ben Mirenadan korktugum icin kabul etmedim.Bana Minipil recete etti.Bu haplar sirf emzirme donemi icin , birde sigara kullananlar icin.Siz korunmamissiniz ki , tabiki hamile kalirsiniz.Okadar korunma yontemi varken tup baglatmak cok gereksiz ve en son nokta.zaten canım emzirme sürecinde genelde hamilelik yaşadım. emzirirken hap kullanılmıyor malum. ameliyat olunca hemen spiral takılmıyor. çok erken adet görmeye başlıyorum.
diğerleride olmadı işte. doğumdan sonraki 2 yılı bi atlatsam bu dediklerin oluyor ama çok yakın 3 arkadaşım spiralle hamile kaldı ondan iyiyce gözüm korktu zaten. ne bileyim ya ...
Benim bildiğim sezeryanda 3 doğum yapabilirsin dikişler tutmazaslında konuyu aile planlaması bölümüne açtım ama orası bu bölüm kadar ziyaret edilmediği için burayada açmak istedim. site yöneticilerinden şimdiden özür diliyorum. ama inanın bu konu şuanda benim için gerçekten büyük bir dert.
offf kızlar ya.. kafam çok karışık bu konuda doğumuma 1 ay kaldı ama net bi karar veremedim((
3.5 yaşında bi oğlum 1.5 yaşında bir kızım var 1 ay sonra bir kızım daha olacak Allah nasip kısmet ederse. ilk iki gebeliğim isteyerk oldu sonunca nasıl oldu bilemedik allahın takdiri dedik. bu doğum 3. sezeryan olacak. başka çocuk istemiyorum aslında hepsi üst üste gözüm korktu. maddi olarak bakabilirim belki ama manevi olarak 4. bir ameliyat ve çocuğu kaldıramam gibi geliyor. eşimde 4. çocuk istemiyor. yaşımız 30 ikimizinde.
hazır sezeryan olacakken bağlanayım bitsin diyorum ama net bi karar vermek çok zor oluyor. kimisi günah, kimisi çocuklarına bişey olursa, kimisi tekrar bebek istersen, kimisi eşine bişey olursa vs. diyor..
bağlatanlardan memnun olnda var pişman olanda.
biliyorum bu kararı ancak ben verebilirim ama fikirlerinize ihtiyacım var..
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Bence baglatmalisin saglik acisindan doktora danisarak tabi.yasin genc tamam ama 3 cocuk yani bence daha fazla yapmamalisin ztn eşinde onaylarsa istwmiorsa hem kafan rahat olur korunursun guzelceaslında konuyu aile planlaması bölümüne açtım ama orası bu bölüm kadar ziyaret edilmediği için burayada açmak istedim. site yöneticilerinden şimdiden özür diliyorum. ama inanın bu konu şuanda benim için gerçekten büyük bir dert.
offf kızlar ya.. kafam çok karışık bu konuda doğumuma 1 ay kaldı ama net bi karar veremedim((
3.5 yaşında bi oğlum 1.5 yaşında bir kızım var 1 ay sonra bir kızım daha olacak Allah nasip kısmet ederse. ilk iki gebeliğim isteyerk oldu sonunca nasıl oldu bilemedik allahın takdiri dedik. bu doğum 3. sezeryan olacak. başka çocuk istemiyorum aslında hepsi üst üste gözüm korktu. maddi olarak bakabilirim belki ama manevi olarak 4. bir ameliyat ve çocuğu kaldıramam gibi geliyor. eşimde 4. çocuk istemiyor. yaşımız 30 ikimizinde.
hazır sezeryan olacakken bağlanayım bitsin diyorum ama net bi karar vermek çok zor oluyor. kimisi günah, kimisi çocuklarına bişey olursa, kimisi tekrar bebek istersen, kimisi eşine bişey olursa vs. diyor..
bağlatanlardan memnun olnda var pişman olanda.
biliyorum bu kararı ancak ben verebilirim ama fikirlerinize ihtiyacım var..
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Merhaba siz bunu yazali yillar olmuş ama yeni ben yeni okudum ne kadar guzel yasmışsınızBir insanın beden ve ruh sağlığı söz konusu olduğunda neyin günah neyin caiz olduğuna kim nasıl karar veriyor anlamıyorum.
İşin dini boyutu beni zerre etkilemezdi, 3 çocuktan sonra kesin bağlatırdım tüpleri. Çocuklarının başına birşey gelirse ne yaparsın diyen o çevrenizdeki herkimse çok sağlıklı bir düşünce yapısına sahip değil, hamile ve 2 çocuklu bir kadına söylenecek son şeylerden birini söyleyip engel olmaya mı çalışıyor?
Siz nasıl mutlu ve huzurlu olacaksanız öyle ilerleyin. Kimse gelip 4 çocukla ilgilenmeyecek ya da sizin ameliyat sonrası çektiklerinizi çekmeyecek. O çocuklara bir gelecek vermek için çabalamayacak. Siz yapacaksınız bunları, buna göre kara verin.
Ben de tekrar okuyunca aferin dedim kendime, teşekkürlerMerhaba siz bunu yazali yillar olmuş ama yeni ben yeni okudum ne kadar guzel yasmışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?