Aile Planlaması aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim (tüp bağlatma)

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
internette bi araştırma yaptım ve hiç biri dinen müsade etmiyor.bunu iyi bir hocaya danışarak daha kolay karar verebilirsiniz

Tüpleri bağlatmanın diğer doğum kontrol yöntemlerinden bir farkı yok.
Güvenilirliği daha yüksek.
Sonuçta bebek olmasın diye spiral, d. kontrol hapı ve diğer yöntemleri kullanarak
menapoza kadar idare ediyor kadınlar.
Asıl istemeden hamile kalmak ve bebeği aldırmak büyük günah.

Ne karar verdin bağlatacakmısın.
Bi yakınım var o da kararsız kaldı onunda üç çocuğu var ama normal doğum onunkiler

Benim yazdığım yazıyı okumadiniz sanırım peygamber efendimiz ümmetinin cokluguyla övüncem demiş yazdım. Ümmet demek ne demek?

Benim kv de günah diyor ama kendi kızı perişan ona acimiyor. Gorumcem hamile olduğunu öğrendiğinde inşallah boş gebeliktir dedi ben şok oldum nerdeyse bebek ölse diyecek o kadar istemiyordu. Böyle demek düşünmek daha günah bence. O bebeğin hiç suçu yok çünkü

Ne karar verdin bağlatacakmısın.
Bi yakınım var o da kararsız kaldı onunda üç çocuğu var ama normal doğum onunkiler

doğuma 4 hafta var bu cumada kontrole gideceğim. doktorla etraflıca konuşacağım bakalım inş. kararım netleşir.
buraya konu açmam iyi oldu konuyu her açıdan değerlendirme fırsatım oldu. farklı düşünceler iyi geldi bana.
o yüzden güncel tutmaya çalışıyorum bakalım doğuma kadar tam net bi kararım olur inş.

Allah biliyorya istenmeyen gebelik çok zor bi durum. bende çok ağladım ilk 3 gün berbattı bütün aile için. hiç beklemiyordum bide. yaşamayanın anlaması zor oluyor buda bir gerçek. hamile olduğumu öğrendiğimde en çok "neden bağlatmaadım" diye ağlamıştım :) çünki kv ve birkaç arkadaşım bağlat demişlerdi ama ben yok demiştim. neden onları dinlemedim diye ağlayıp durdum şimdide yine kararsızım. şaka gibi yani :)))

Bu konuda niçin dinle bağdaştırıldı açıkcası anlamadım.

Bu da bir doğum kontrol yöntemi spiralden yada prezervatiften farkı ne ?

Arkadaşımız istenmeyen gebelik yaşansa aldıracağım dese herkes çıkar adam gibi korunsaydın bebeğin suçu ne der, şimdi arkadaşımız kendine en uygun yolu üstelik doktor önerisiyle bulmuş ama konu gene dine gitmiş.

Tıbben 3 sezeryandan ötesi anne hayatını riske atıyor ve hiçbir korunma yöntemi %100 değil. Ya arkadaşımız dini konudan kafası karıştırıldığı için birkez daha hamile kalırsa konuda ya anne hayatı yada bebeğin hayatı pozisyonuna gelirse bunun vebali kimin olur ?

Benim yazdığım yazıyı okumadiniz sanırım peygamber efendimiz ümmetinin cokluguyla övüncem demiş yazdım. Ümmet demek ne demek?

Ümmet: İslam toplumunun tamamını ifade eden bir kavram. Arapça أمة olarak yazılır. Ümmet kelime olarak bir anneden doğan çocuklara verilen isimdir. Daha sonra İslam inancına sahip herkesi içine alan bir anlama kavuşmuştur. İslam inancının en önemli kaynağı Kur'an'da bir çok yerde geçmiştir. Müslümanların içindeki bir cemaate de zaman zaman ümmet denildiği görülmektedir. Ümmet bu bakımdan bazen bütün bir müslüman toplumunu ifade ederken, bazen de müslümanların içinde farklı özelliklere sahip daha küçük gruplardan her birini de ifade etmektedir. Diğer yandan ümmet kelimesi aynı zamanda her bir müslüman için de kullanılmaktadır. Örneğin "Peygamberimize sadık bir ümmet olmak istiyorum" gibi. Ümmet, imâm kelimesi ile aynı kökten gelmektedir. Her peygamber, birer imâm, rehber olarak kabul edilir ve ona tabi olanlara da onun ümmeti denir.

asıl anlatmak istediğimi vurgulamak isterdim renklerle fakat daha onu öğrenemedim.umarım bu yazı açıklayıcı olmuştur.

arkadaşlar tüp bağlatmanın tabiki dini boyutuda var. ben kendi içimde bunuda değerlendiriyorum tabiki ama lütfen konumun bir süre daha gündemde kalabilmesi için lütfen bu forumda bu boyutunu tartışmaya çevirmeyelim.
anlayışınız için teşekkür ederim.
inanın fikirleriniz çok değerli benim için.

çok farklı korunma yolları var neden kendine bu kötülüğü yapıyosunki hiç gerek yok bence hayatta herşeyi göz önüne almak gerekir yinede fikir senin tabi :)

hazır sezeryan olmuşken en mantıklısı bence bağlatman 4.yü istesen neyse ama istemediğinize göre yaşınızda genç tekrar süpriz bir gebelik istemiyorsan bağlatman gerekli cnm.ayrıca kimseyede söylemen gerekmiyor herke kafadan bir ses çıkar önemli olan sizin hayatınız ve aldığınız kararlar.hem oğlun hemde kızların var aynı cins olsa belki 4. dersin ama oyöndende rahatsın.

çok farklı korunma yolları var neden kendine bu kötülüğü yapıyosunki hiç gerek yok bence hayatta herşeyi göz önüne almak gerekir yinede fikir senin tabi :)

çok karamsar olmuş canım ya... tam bi kötülük değil aslına bakarsan olumlu yönleride olacak.. korkusuz bi birliktelik, gereksiz yere hormon almamak vb.

Yıllar olmuş konuyu açalı ama benzer hikayelerimiz var. Ne yaptınız acaba bağlattınızmı bağlattıysanız memnun kaldınızmı

Artık emzirirken kullanılabilen doğum kontrol hapları var hemde süt arttırıcı etkiye sahip sağlık ocakları dan alabilirsiniz

Ben tup baglatmanin gunah olup olmadigiyla ilgilenmiyorum. Sadece kendimde fiziksel olarak degisiklik yapmak beni korkutan bir durumdur. O yuzden yaptirmazdim ama dogum kontrolu o kadar da zor bir sey degil diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…