aklım çok karışıkk

elifgulsah

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
23
0
6
35
Ankara
erkek arkadaşımla durumler ciddi evlenmeyi düşünüyoruz hayırlısıyla
fakat ben üniversite okumak istiyorum karşı çıkmıyo oku diyo ama o lise mezunu üniversiteyide istemiyo elimde zaten mesleğim var gerek yok bi kpss ye girerim o kadar dio . doğru akıl almam lazım ilerde bi gün o lise ben üniversite mezunu olunca sorun olur mu ?

Son düzenleme:
Bu senin sevgilinin kişiliğine, olgunluğuna, kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı. Ben üniversite mezunuyum. Sevgilim aile problemleri yüzünden ortaokuldan sonra okuyamamış. Bizim aramızda hiçbir problem yok çünkü kültür farkı yok. Son derece kendini geliştirmiş bir insan. Hatta çoğu konuda o bana yardımcı olur, bilgi verir, akıl verir. Güncel konuları tartışırız. Siyasi konuları tartışırız. Okuduğumuz kitapları, izlediğimiz filmleri tartışırız. Yani şimdiye kadar bizim aramızda hiç böyle bir sorun olmadı. Sevgilin eğitim farkını sorun yapıp komplekse kapılmadığı sürece sorun olmaz yani merak etme. Ama sakın o lise mezunu diye üniversite okuma hayalinden vazgeçme. Hayatın insana ne getireceği belli olmaz. Allah korusun günün birinde o yanında olmayabilir. Sen kendini güvenceye al. Herşeyden önce kendini yetiştirmek, geliştirmek adına, hayallerini gerçekleştirmek adına vazgeçme üniversiteden.

o bana sadece sonuna kadar oku yanında olurum diyo fakat çevremdeki insanlar aranızda sorun olur ilerde diye o yüzden aklım çok karışık . bu zamana kadar hiç aramızda tartışma olmadı yeri geldiğinde o benden daha bilgili çıkıo

Niye arada sorun olsun ki ? Yani sizde üni. Okuycaksınız görende profösör olcaksınız sanır. Ben arada çok büyük uçurumlar olucagnı düşünmüyorum. Anca şöyle bişey olabilir siz üni okudunuz diye belki ondan daha iyi bi işe girip yüksek maaş alırsanız sorun olur ama sevgilininde işi varmış mesleği varmış o yüzden onunda sorun olucagnı sanmıyorum. Çünkü bazı işlerde tecrübe önemlidir yani siz üni okuyup işe girdikten sonra hemen bi maaş farkıda olmaz yeni mezunlara çok fazla maaş vermiyolar. Anca evlendikten uzuuuun bi süre sonra belki kazandıgnız paralarda fark olabilir oda o zamana kadar sindirilir.

içimi rahatlattınız gerçekten en korktugum sey araya maddiyat girince oluşan huzursuzluklar .
teşekkür ederim

elınde meslegın olması cok guzel ama unıversıte okumak bıle su zamanda yetmezken mıllet yuksek lısans yapıyor

suan karsı cıkmaz cıka maz cunku hıc bırseyınız degıl

suan yasın cok kucuk bellıkı ablan olarak kesınlıkle unıversıtenı oku derım bılezını tak koluna o okumuyosa kendı bılır onun hedefı olmayabılır, ıstemeyede bılir, ama sen kendın dıyorsun okumak ıstıyorum dıye
ılerdede cok sorun olucak belkı ıyı bır konumda ıyı bır yere gelıceksınız,bır kuru ekmek malesef karın doyurmadıgı gıbı maddı konularda bıle su zaamanda sorun cıkıyor benım yasıma geldıgınde ne degımı anlıcaksınız.

unıyu bıtır, ılerde cok pısman olursun (eskı erkek arkadasım da benım lıse mezunuydu o zamanlar 18 yasında fılandım oda oku dıyordu fılan ama aılesı fılan evlendıkten sonra ne yapıcaksın okuyup calısırsın dıyordu ıykı ayrılmısım ondan ıyıkıde okulumu bıtırmısım suan ıkı unuversıte bıtırdım ıyı bı yerdeyım ıyı bı durumdayım kımseye mınnetım yok

burda herkez sız bırbırınızı sevıyorsanız sorun olmaz dıyende olucak (evet olucaktır ama o cok nadır cıftler arasında cıkıyor binde bır derler ay hah ıste o )

unıversıteyı bıtırınce o zamana kadar okulda karsına kımler cıkıcak ıs hayatında belkı daha ıyı bır kısmetın cıkar

bu dedıklerımı yabana atma, cok pısman olursun

o cocuguda karsına al dekı ben uniyu bıtırcem, cıddı dusunuyorsan universıteyı bıtırdıkten sonra evlenmeyı dusundunu belırt
zaten cok cıddı dusunuyorsa okukukubu da bıtır oku dıyosa buna ıtıraz etmez

yasınız kac bılmıyorum ama bır bayan 25/28 yas arası ıdeal evlenme yasıdır
evde kalıcak bırınede benzemıyosn gayet bılınclı bırı olabıldıgını dusunuyorum

Son düzenleme:

bir yerde çalışıyor mu? yoksa kpssden sonra mı atanmayı düşünüyor... lise düzeyinden atamalar kolay değil diye hatırlıyorum da....

eğer sevgilin kendini geliştirmiş biriyse sorun olmaz diyenler olmuş ama bu binde bir rastlanacak bir durumdur ben aranızdaki durumun problem oluşturma ihtimalini daha yüksek görüyorum maalesef. şimdi ikinizde çok genç yaştasınız henüz hayatı tanımıyorsunuz hayat daha farklı, hayatın getirdikleri umduğumuz veya hayal ettiğimiz gibi olmuyor çoğu zaman. sen şimdi onun lise mezunu olarak kalmasında sakınca görmezsin ama ilerde belki çok iyi bir meslek edineceksin o zaman aranızda uçurumlar oluşabilir ( oluşmayadabilir ama ben ihtimali yüksek olan durumdan bahsediyorum) o zaman sen belki onu istemeyeceksin. ayrıca bence ne olursa olsun sevgilin de lise mezunu olarak kalmayı kabullenmemeli bence sen onu ikna et ikiniz de üniversite okuyun sonrasında ciddi düşüncelerinizi yeniden gözden geçirirsiniz acele etmeyin.

Bu yaşlarda insanlar gereğinden fazla hayal kurar. Sen daha üniversite okumak istiyorsan 17 li yaşlardasınız demek ki.
1.) Sen üniversite okuyabilecek misin?
a.) Ne zaman kazandın , ne zaman okudun, ne zaman mezun olacaksın? Hemen iş var mı?
b.) Okumadın ne olacak?

2.) KPSS ye hazırlanırım demek o kadar kolay olsa gerek. Ardındaki işsiz ordusunu, her yıl katlanarak giden KPSS rakiplerini görmüyor sanırım. Bu ezeli bir savaş haline geldi artık..

3.) Her şey tamam diyelim, sizin tüm bunları yapmanız için kaç yıla ihtiyacınız var??
Bir ablan olarak sana ancak bu kadar uzun vade için plan yapıp, boşuna kafanızı meşgul etmeyin derim. Sen de okumak istiyorsan bu işi ciddiye al diyebilirim.

En sonunda soruyu ters sormuşsun ama her neyse artık
Arada uçurum yok, hanginiz lise hanginiz üniversite mezunu olursa olsun ukalalık yapmadıkça sorun olmaz
Oturup evde formülleri konuşmuyoruz biz, 2 kilo domates 1 satalık alsak mıyı da herkes çözer sanırım

eger evlilik olacaksa okul bitince olacak en basta bunu belirttim zaten

bir yerde çalışıyor mu? yoksa kpssden sonra mı atanmayı düşünüyor... lise düzeyinden atamalar kolay değil diye hatırlıyorum da....

suan çalışıyor ek olarakta babasıyla akademiyi işletiyolar . kpss de atanmasının zor oldugunu biliyor fakat çaba göstermeden elde edemiceğinide biliyor

okuduğum okul düzeyinde üniversitem garanti .
bu sene başlarsam 3 yıl felan zamana ihtiyacımız var . işim mezun olduktan sonra hazır .
okuyana kadar çabalıycam vazgeçmicem

teşekkür ederim bu kadar yardım ettiğin için aklımdaki tüm sorular nerdeyse bunlardı

o nasıl oluyor? 2 yıllık desem mezun olunca işin nasıl hazır oluyor? merak ettim sadece

sorunun cevabı sevgilin ve senin yapına bağlı.

sevgilin sen ünv. mezunusun diye çok konuşuyorsun vs derse yada başka şeyler...

sende sen nerden bileceksin ünv.den mezun değilsin gibi saçma sapan şeyler söylemezsen, tabi ilerde olur neden olmasın...

gerçi evlenmenize daha zaman var sanırım. çok fazla plan yapmak işe yaramıyor şu hayatta....

elınde meslegı varsa neden sorun olsunkı..

zaten bı baltaya sap olmak ıcın dııl mı bu ugras..

ah be canım bırbırınızı sevdıkten ıstedıkten sonra hıc bır önemı yok. onemlı olan okul degıl ınsanın geldıgı yasa kadar kendını nasıl gelıstırdıgı, sosyal kulturel vb anlamlarda bırbırınıze ayak uyduruyorsanız hıc bır önemı yok. örn. ben unıv. mezunuyum esım degıl. ben muhasebecıyım. esım forklıftcı . bunların hıc bır önemı yok canım hayatınıza ve gelecegınıze bakın. ama kesınlıkle unıv. okumalısın sevgılın okumuyo dıye sen sakın vazgecme.

sen uni. okumak istiyorsan oku, buna karısmıyormus zaten, o yuzden iliski devam edilebilir bence.
fakat ona zorla okutamazsın, çalıstıgı surece sorun yok, bu onun kendi tercihi olmalı.
ilerde lise-uni sorunu olacaksa da bunu zaman gosterir... o boyle kaygılarla seni engellemeye calısmadıgına gore iyi niyetli birine benziyor ve sana guveniyor. uni. okuduktan sonra sen de hala aynı dusuncelere sahip olursan evlenirsiniz. olmazsa da uzatmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…