aklımdaki şüphe:(:(

ne yani ailesi sizi doktora götürmek isterse gidecekmisiniz????

şöle söylemek istiyorum.nişanlım egeli ve onlarda çarşaf gösterme gbi bir durum varmış galiba bunu nişanlım söylemişti bana...herkesin yada her yörenin bi anlayışı var işte
böyle birşeyı nasıl kabul edersınız,eşinız bakir mi peki,bakire kızla evlendıgı yetmedı gibi çarşafda neyın nesi !!!!!!!
dinen haram oldugunu bılmıyormusunuz,özel bır kanınızı görucekler ve bakarken acaba nasıl yaptılar aa bırlıkte oldular fılan dusunecekler,Allah tan korksunlar ya,Allah erkekler onla bunla yatıcak kızlar bakıre olacak mı demiş !!!
bunu size yaptıran bir aile gelin adı altında size daha neler yapar

bunları kafana takma canım sen kendinden emin olduktan sonra gerisi önemli değil ayrıca nişanlın seni biliyorsa zar esnek de olsa sorun olmaz olsa da doktora gidersin herşey ortaya çıkar.hiç boşuna tedirgin olup casnını sıkma.genç kızlarımıza ilk geceyle ilgili o kadar doğru yanlış şeyler söyleniyor ki artık o geceden hiç zevk alamıyorlar sadece korku zihinlerinde yer ediyor.kulağını tıka bu sözlere herşeyi akışına bırak

ne yani ailesi sizi doktora götürmek isterse gidecekmisiniz????
tepem atıyor boyle şeylere,bayan gıdıcek demekkı
böyle geri kafalı insanların dedıgını yapıcagımıaevlenmem daha ıyı,kendıme saygım kalmaz..Kim karar verıyor buna????? din desen dinde böyle bişey yok,ahlak desen ahlakı bı durum olsa erkektende bakırlık ıstenmesı lazım...
malmıyız bız ya,kutuda saklanmış paketlenmiş erkeğe sunulmak uzere beklenen malmıyızzz??????aaa tepem attı genee

evet bakıre oldugu halde kanamam gelmezse dıye bırcok bılınaçaltı korkusundan nerdeyse 1 sene gerdege gıremeyen kız dolu,bı akrabamın 1 bucuk sene olmadı en son amelıyatla alındı..içki bıle içirdıler yıne korkusunu yenemedı
kurbanlık koyun gıbı tıtreye tıtreye gırersek olacagı budur zaten

canim beni yanlismi anladin acaba.. kesinlikle karsiyim bende böyle seylere o yüzden sordum konu sahibine...

kanlı carsaf gormeye ne meraklılar her adette yapılcak diye birsey yok boyle sacma sapan birsey olurmu zaten bir erkek esinin ozelini baskalarıyla paylasılmasına musade etmez sanki kendimi esimin ailesine ispat etmek zorundaymısım gibi sacmalıga bak isi gucu olmayan insanlar boyle carsaf gorme derdine duser iste yazık

Evlendikten sonra çarşaf göstermek isteyecek adamı, oracikta o çarşafla boguveririm

Cevaplarin tamamini okumadim,ama ilk birkac sayfada yazilanlari okumak bana yettide artti bile...

Konu sahibine doktora gitmeyi tavsiye edenlermi dersiniz, müstakbel esiyle bu konuyu konusmasi gerektigini söyleyenlermi dersiniz...

Arkadaslar,aklimizi basimiza alip düsünelim lütfen:biz kadinlar malmiyiz?Ciddi ciddi soruyorum:malmiyiz???

Bu tür seyleri nasil yedirebiliyorsunuz gurunuza anlamis degilim...

Akil var mantik var,eslerinizin kacta kaci el degmemis ki siz üzerinize atilmasi muhtemel olan böyle rezil bir iftira hakkinda sucluluk duyarak hayatinizi kendinize zindan ediyorsunuz.

Hani bir de bazilarida yapmis olduklari doktora gitme tekliflerinin esleri tarafindan rededildigini büyük bir gururla anlatiyorlar ya, ben size ne diyeyim...

Sonuc olarak: kadinlari ezen erkekler degil,bizzat yine kadinlardir. Sen eseklik yaparsan,sirtina semer vuran cok olur sözü sanirim durumu fazlasiyla özetliyor...

Kolay gelsin

Son düzenleme:
Okuduklarıma inanmak istemiyorum gerçekten. Çarşaf gösterme adeti de ne demekmiş... Kadını ne kadar aşağılayıcı bir şey farkında mısınız? Sizin değeriniz bir bez parçasındaki kana göre mi belirlenecek? Eşiniz olacak insan sizin lafınıza değil de, o çarşafa mı güvenecek? Bunu yedirebiliyor musunuz kendinize? Bunun yüzünden babasının evine gönderilen zavallı kadınlardan bahsediyorsunuz, hepsi cahillik, yobazlık yüzünden. Siz kendinizi neden böyle bir cezaya layık görüyorsunuz? İnanın daha iyisini hak ediyorsunuz. Bütün kadınlar öyle. Onurunuzu bu kadar ayaklar altına aldırmayın lütfen. Sizin lafınıza güveneceğinden emin olmadığınız adamlarla da evlenmeyin.

şöle söylemek istiyorum.nişanlım egeli ve onlarda çarşaf gösterme gbi bir durum varmış galiba bunu nişanlım söylemişti bana...herkesin yada her yörenin bi anlayışı var işte

Bunun egelikle ne alakası var anlayamadım.

Ben de Egeliyim, İzmir'liyim. Hiç böyle adetimiz yok. Bu adetler doğunun adetleridir. Kaldı ki, onlarda artık böyle adetler kalmadı.

Hem başlarım adetlere ! Kan gelmese bile , eşiniz size güvenen bir insansa, keser bi tarafını çarşafa sürer. Biter gider.

Kaldı ki hani bu bi tarafını keser muhabbeti de, çok saçma ama hani ailesine söz geçiremezse !

Bence bu konuyla alakalı araştırmaları bırak.

Muhakkak kan gelir .
Gelmezse sorun yaparsa ailesi ya da nişanlın gidersiniz doktora.

bu zamanda hala böyle cahilliklerin olması gerçekten üzücü. siz hymen i araştıracağınıza baştan modern bilgili çağdaş biri seçmelisiniz evlenmek için. önemli olan birbirinizi tanımanız sevmeniz güvenmeniz sonrasında sözleriniz yeter kan vs değil

kızlık zarı denılen sey bakınca gorulmezkı ıcerıdedır o.aman mazallah esnıyormu dıye kurcalamada bı yerlerını.

dedm ya internetden baktım araştırdım yaaa..işte jimsantik yapmalarda.bazı sporlarda bu durum olabiliyomuşşş iştee çok şükr böle bii spor dallryla ilgm olmadı

Bu kadar da takıntı haline getirmeyin bekareti yahu. Hayatta sadece güvendiğin, eş olarak seçtiğin adamla birlikte olma isteğini anlayabiliyorum tamam ama iyiki bu tarz sporlar yapmamışım belki zarım zarar görürdü sonra benim seçip güvendiğim adam bana güvenmezdi anlayıı ne oluyor? Masumiyet kızlık zarıyla alakalı olduğu sürece gözünüzde, siz ilişkiden zevk alamazsınız. Üstelik siz bir kadınsınız siz böyle şeyler düşünürseniz başkaları kadınlığınıza nasıl saygı duyacak. Bu düşnce yapısını değiştirmedikçe Türkiye'de işlenen her namus cinayetinde bizimde suçumuz var. Çünkü normalleştiriyoruz, sanki bakire kız oğlan kız istemek tüm erkeklerin hakkıymış, eskaza kızlık zarı bozulsa o kadının raf ömrü bitermiş gibi. Bunu kendinize ve kadınlığa yapmayın. Siz mal değilsiniz. Bedeniniz sadece size ait.

Bu kadar takıntı haline getirme arkadaşım olmayan bir durum stresindesin büyük ihtimal. Sen o zarı öyle direk göremezsin yaklaşık 1.5 / 2 cm iç kısımdadır o zar. Kan gelmezse gidersiniz esnektir diye rapor alır eşinizin gözüne raporu afedersiniz kıçına tekmeyi basarsınız yada lafı geçirirsiniz. Erkeklerde haklı diyorum ne kadınlar var kandırılma korkusu ile yapıyorlar hayatlarında o kadar kadın oluyor ki kızlık gitmiş aman diyen evlenirkende böyle biri olmasın diyor. Ama kızlık yeter mi saygı ve güven olmalı bunla beraber sen takma kafana strese girme büyük ihtimal kanayacaktır Allah yar ve yardımcın olsun.

Hay ilk gecenize de, bekaret zarınıza da, geleneğinize de, törenize de...
Biraz sert konuşmuş olabilirim, bu konuda hiç bir zaman anlayışlı olmayacağım, üzgünüm... Genç kızlarımız aptal bir et parçası uğruna harcandığı sürece bu konuda anlayışlı olmak kişiliğime hakaret, vicdanıma terstir.
Sakın ama sakın bana namus demeyin! Nasıl bir namus kavramı ki bu sadece tek bir cinsin sırtına yükleniyor?
Şimdi oranızı buranızı inceleyip 'acaba kocama beğendirebilir miyim ki' demeyi bırakın ve bir parça et değil, bir insan olduğunuzu hatırlatın kendinize!

bu anlayış yok mu, benı deli edıyor...
tamam her kadın özeldir, kendı vücuduna saygısının olması gerekir.. kaldı ki bende evlilik öncesi ilişkiye karşıyım ama......
kadın = et parçası bu hale getıren cehaletten yobazlıktan nefret edıyorum..
sıze güvenı olmayan bır erkeğe kendınızı harcatmayın

Canım ıcımden geldıgı gıbı sana cvp vermek ıstıyorum zarın esnek olurmu olmazmı onu bılemıcem ama bukadar dert ertıgıne ve kafana taktıgına gore vajınusmus sorunu yasaman daha buyuk bır ıhtımal gıbı geldı bana
vajınusmus sorununu yasayan kadınların buyuk bır bolumu butur kaygılar yasadıgından beyın kılıtlıyor vajına kaslarını bukadar kafanıza takmayın bunları lutfen daha buyuk sıkıntılarla karsılasıyor sonra ınsan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…